http://www.sga-hydrosystems.com/

Пълна гаранция от 5 или 10 години. Експлоатация над 25 години.

течни хидроизолации за покриви
течни хидроизолации за покриви
течни хидроизолации за покриви

SGA  Hydro Systems

Полиуретанбитумни хидроизолационни продукти за плоски покриви

 

Полиуретанбитумните хидроизолации са едно- или двукомпонентни (1:1), ултраеластични, студенополагащи се, бързо втвърдяващи и съдържащи разтворители материали, с отлична механична и химическа устойчивост. Хидроизолациите от този вид се полагат лесно и бързо, като осигуряват безшевна хидроизолационна мембрана, която се характеризира с висока устойчивост на проникване на вода и корени. Полиуретанбитумите притежават отлична термична устойчивост в температурен диапазон от -30°С до +90°С . Устойчиви са на солена вода, основи, разредени киселини и минерални масла. Имат свойството да импрегнират, като проникват дълбоко във всички минерални основи и  втвърдяват горната повърхност на субстрата. 

Хибридни хидроизолационни продукти за плоски покриви

(хидроизолация на акрилна основата с полиуретанови смоли)

 

Висока еластичност и устойчивост на разумна цена при неблагоприятни атмосферни условия.

Хибридното, високо еластично хидроизолационно покритие, образувано от смесването на акрилни и полиуретанови смоли, е гаранция за дълготрайна експлоатационна надеждност на покривните площи. Специфичната формула на хибридните продуктите ги прави неподатливи на екстремни температурни изменения (от -30ºC до +80ºC), типични за покривните площи. Именно тези агресивни атмосферни условия често се явяват непреодолим тест за някои хидроизолационни системи. Благодарение на изпитаните си свойства, хибридът се препоръчва още и за хидроизолиране на навеси, козирки, веранди и др., както и за защита на климатични въздуховоди, вентилационни елементи, капандури и др. от проникване на вода и влага.

 

Високо светлоотражение и чувствително редуциране на температурата в подпокривните помещения на разумна цена.

Освен професионалните хидроизолационни свойства, хибридът притежава и качеството да отразява до 80%-88% от слънчевите лъчи, попаднали по повърхността на защитната мембрана. Благодарение на това, нагряването на повърхността се редуцира значително – с близо 40%, а температурата в подпокривното помещение намалява с до 5ºC. Това води до сериозна икономия на топлинна енергия за охлаждане на помещенията през горещите летни месеци. Наред с всичко това, работата с хибрида има значителен еко-съобразен ефект. Благодарение на значителното редуциране на емисиите CO2, излъчвани в атмосферата, се подсигурява и елиминирането на т. нар. „urban heat island“ (явление, типично за градската среда, при което градската среда е с далеч по-висока температура, в сравнение с извънградските такива, дължащо се на човешката дейност).

 

Широко приложение и лесно нанасяне на разумна цена.

Хибридът е приложим върху всякакви видове минерални повърхности, като бетон, цимент, както и върху калциево-сулфатни основи и метал. Хибридната хидроизолационна паста гарантира перфектно поведение и при директно приложение върху керамични облицовки, естествен камък и дърво. Продуктите от този тип са подходящи дори и за ремонт и защита на стари полиуретанови хидроизолации и минерални битумни мембрани с посипка като при тях, основата трябва да бъде предварително загрята до 20ºC. След полагане, хибридната паста гарантира значителното забавяне на тяхното стареене. Благодарение на термо защитата, която хидроизолационният слой осигурява, се гарантира предотвратяването на риска от изтичане на разтопен битум от мембраната, вследствие на високите температури.

Тиксотропният вискозитет на продуктите позволява бързото сгъстяване на пастата до еластична и водоустойчива мембрана с екстремна здравина. Това позволява лесното нанасяне с маламашка, четка или валяк върху повърхности с всякаква форма – от хоризонтални, вертикални и наклонени, до основи със сложна геометрия. След полагане, хидроизолационното покритие изсъхва бързо и без да лепне.

 

Дълготрайна експлоатационна надеждност и продължителна защита от влага на разумна цена.

Освен преодоляването на пукнатини в основата с размери до 2 мм, високата еластичност на хибридите служи като гаранция за тяхната резистентност срещу възникващи вибрации и структурни напрежения в основата. Именно благодарение на разтегливостта на хидроизолационната мембрана, хидроизолационният слой остава здрав и стабилен за дълъг период от време. Слоят, постигнат с полагането на хибридна хидроизолация, е устойчив и на умерен пешеходен трафик, което допълнително допринася за перфектното му поведение при приложение върху тераси и плоски покриви. Благодарение на значителната устойчивост на замърсяване и наслояване на механични частици от външната среда, хидроизолационният филм запазва искрящо белия си цвят за особено дълъг период от време.

 

Ефективно решение за всеки покрив на разумна цена.

Работата с хибридни хидроизолации, смес от акрил и полиуретан, гарантира перфектната, дълготрайна защита на плоските и наклонени покриви, както и на тези със сложна геометрия. Професионалните свойства на хибридната хидроизолационна паста подсигуряват сигурното стопиране на влагата, както и устойчивост на екстремни атмосферни влияния, съхранявайки защитния филм напред във времето. Без значение дали става въпрос за ремонт на стари битумни хидроизолации или първичната защита на покривни площи, хибридът се явява перфектното решение с безкомпромисно действие.

Колкото и висока цена да заплатите за хидроизолационни материали и самата операция по полагане на хидроизолацията, в дългосрочен план, Вие ще спестите много средства!

Представете си, че сте направили скъп ремонт на своя дом, а покривът Ви тече - това ще нанесе поражения, които ще Ви костват много повече, отколкото ако изолирате покрива превантивно.

Хидроизолацията варира като видове, характеристики и съответно като цени. Съвременните материали са толкова разнообразни, като състав, качества и начин на полагане, че всеки непрофесионалист ще се затрудни в своя избор. Поради тази причина е важно процедурата да се изпълнява от професионалисти в областта, като това включва най-вече избора на материал, тъй като всеки вид хидроизолация има своето специално предназначение.

Хидроизолационни продукти за плоски покриви на акрилна основа

 

Акрилът е полимерен, термопластичен материал, на основата на акрилова киселина. Характеризира се със специална здравина, изненадваща лекота, с ниска топлопроводимост и екологичност. Акрилът не се страхува от излагане на прекомерно високи или ниски температури и е устойчив на ултравиолетови лъчи. Поради своята издръжливост, този полимер намира широко приложение в производството на хидроизолационни материали - т.нар. "Течен каучук" или "Течна гума"

Основните предимства на хидроизолацията с "Течна гума" са:

  • Износоустойчива, водоустойчива, паропропусклива и дълъг експлоатационен срок.
  • Подходяща е за полагане върху бетон, мазилка, камък, дърво, метал и други повърхности.
  • Има висока якост, нулева абсорбция на вода и запазва еластичност при температури под -25℃  и над +250℃.
  • Материалът е готов за употреба, екологично чист, без мирис с кратък срок за съхнене.
  • Разтворителят за материала е вода.
  • При необходимст от освежаване не се извършва демонтаж или частичен демонтаж на съществуващата хидроизолация.
  • Лесна поддръжка. Ако е необходимо може да се освежи само една част от изолацията.
  • Този тип покритие може да се използва за хоризонтални и вертикални повърхности.
  • Течната гума може да се направи в цвят, като запазва хидроизолационните си свойства.

Хидроизолационни продукти за плоски покриви на основата на полиуретанови смоли

 

Полиуретанът е специален материал, състоящ се от два компонента (полиол и изоцианат) и се използва в производството на широка гама хидроизолационни материали.

Предимства:

  • Формира безшевна мембрана без фуги
  • Устойчив на вода, топлина и замръзване
  • Устойчив на коренно проникване
  • Премоства пукнатини
  • Пропусклив на водна пара
  • Отлична УВ - устойчивост
  • Остава гъвкав при температурен диапазон от - 40℃ до + 90℃
  • Изключителна адхезия към всички видове повърхности
  • Използва се при пешеходен и/или автомобилен трафик с подходящо крайно покритие (topcoat)
  • Устойчив на детергенти, масла, битови химикали
  • Устойчив на морска вода
  • Полага се без наличието на пламък
  • Над 20 години експлоатационен живот

Студенополаганите, течни, безшевни хидроизолационни материали формират еластична, непрекъсната хидроизолационна мембрана, която има способността да премоства пукнатини (т.е. да създава мост над пукнатините). Това прави течните покрития най-доброто решение за хидроизолация на покриви, особено за такива с много детайли и сложна форма. Комплексните форми са трудни за изпълнение с рулона битумна мембрана и крият висок риск от появата на течове, дори и ако е използвана качествена изолация, положена от специалисти. 

Течните хидроизолации могат да се прилат върху различни видове материали (с подходящ грунд)-дърво, метал, бетон, стари лепени битумни или синтетични мембрани (ПВХ или ТПО) и т.н. и напълно прилепват към обработваната повърхност. Полученото покритие не се разлепя и не омеква поради високата топлоустойчивост.

течна гума Вълков

Предимства на течните, безшевни, мазани хидроизолации пред рулонните (листови) битумни мембрани

 

Основната разлика между течните хидроизолационни материали и рулонните (листови) битумни хидроизолации е в метода на получаване на хидроизолационната мембрана.

Рулонните хидроизолации се полагат чрез залепване с горещ битум или газопламъчно нагряване. Това крие голям риск от прегаряне на мембраната и последващо напукване на листовете. Рулонните хидроизолации са неподходящи за сложни релефи и трудно уплътняват неравни повърхности. Това води до образуване на въздушни джобове и конденз под мембраната. Неустойчиви са на големи температурни амплитуди. Нееластични. Наличието на снадки при полагане на битумните листове крие риск от навлизане на вода и влага под мембраната. Сравнително ниските температури през късната есен или в началото на зимата, прави листовите битумни мембрани нееластични, което затруднява работата с тях при "закъснели" ремонти.

 

Студеното нанасяне на течните хидроизолации не крие риск от прегряване на материала и последващо влошаване на качествата му. Фактът, че за полагането им не се използва висока температура, ги прави подходяща хидроизолационна система за твърди, устойчиви на натиск топлоизолационни плочи (XPS). Този вид мембрани са подходящи за полагане върху неравни повърхости, дори и такива с много сложен релеф. Вертикалното хидроизолиране е в пъти по-лесно. Материалът прониква и запълва еднакво добре всички пори на повърхността, което пречи на образуването на конденз под мембраната. Течните хидроизолации са устойчиви на големи температурни амплитуди (от -40℃до +110℃). Еластични са. При полагане на този вид изолации се избягва образуването на снадки и последващо навлизане на вода и влага под мембраната. Течните, безшевни, мазани хидроизолации могат да се полагат и при ниски темепратури на повърхността и на въздуха (около +5℃). Това ги прави изключително подходящи за ползване през всички сезони. Една част от мазаните хидроизолации могат да се полагат върху влажни повърхности, а друга даже "обичат" влагата и водата.

Предлагаме Ви кратка и надяваме се полезна за Вас информация на част от продуктите с които работим на водещи фирми, специализирани в производството на хидроизолационни системи:

 

Хидроизолационни продукти за плоски покриви на битумна основа 

 

Битумът (наричан още и земен катран) представлява смес на нефт с различни органични материали. Битумната шпакловъчна маса е използвана още 6700 години преди н.е за моделиране на склуптури и като материал за хидроизолиране. Битумът като субстанция, изградена на основата на нефт, е полусолиден въглеводороден продукт, произведен чрез премахване на по-леките частици (втечнен нефтен газ, бензин и дизел) от тежкия суров нефт по време на процеса рафиниране. По тази причина бива наричан рафиниран битум. В зависимост от своя състав битумът може да бъде пластичен, еластичен, съвсем твърд или течен.

В днешно време, този материал може да се използва, както за покриване и изолиране на покриви и основи, така и в пътното строителство. Химическият му състав (сяра, азот, кислород и следи от метал) позволява ефективното уплътняване и изолиране на основата против влага. Поради различните вещества съдържащи се в битума, процесът на разпад започва при много високи температури, а съдържанието на нефт го прави резистентен на киселини и основи. 

Подобряването на качествата на битума се извършва чрез модифицирането му с полимери. Такива са атактният полипропилен, стирол-бутадиен-стиролът и изопрен-бутадиен-стиролът. С тези полимери се повишава температурата на омекване на битума, подобряват се пластичните свойства, понижава се температурата на пукнатинообразуване, подобрява се корозионната устойчивост, забавят се процесите на стареене. При добавяне на каучук към битума, се повишава деформативността му и температурата на омекване, понижава се температурата на пукнатинообразуване.  

снадки
Полагане чрез нагряване
Изомакс Стара Загора