http://www.sga-hydrosystems.com/
полиуретан и акрил

SGA  Hydro Systems

Пълна гаранция от 7 години. Експлоатация над 20 години.

ISOTOP PU HYBRID от "Vivechrom"

 

Хидроизолационна покривна мембрана, базирана на акрилен полиуретан.

ISOTOP PU HYBRID предлага абсолютна хидроизолация за повече от 10 години. Продуктът образува мембрана, устойчива на влага, стояща вода и лед. Притежава отлична адхезия и висока еластичност, отлична устойчивост на екстремни метеорологични условия от +80°C до -25°C. ISOTOP PU HYBRID получава бързо повърхностна твърдост с висока достъпност за пешеходен трафик без залепване, запазвайки високата си белота във времето. ISOTOP PU HYBRID притежава висока слънцеотразителна способност-92%, която води до значително понижаване на температурата на покрива през лятото, свеждайки до минимум необходимостта от климатизация и допринася за икономия на енергия.

хибридна хидроизолация за покриви и тераси
хибридна хидроизолация за покриви и тераси
хибридна хидроизолация за покриви и тераси
хибридна хидроизолация
хибридна хидроизолация

MARITHAN и MARITHAN IBT от "Maris Polymers"

 

Еднокомпонентна, високоеластична, хибридна мембрана на водна основа.

Marithan/Marithan IBT се състой от модифицирани, еластомерни, хидрофобни акрилни и полиуретанови смоли. След нанасяне, продуктът образува перманентно еластична, безшевна, 100%-ова хидроизолационна мембрана, която защитава конструкциите ефективно и в дългосрочен план. Базира се на иновативната PUD Technology TM на Maris Polymers SA. Предлага се в бял, сив и червен цвят.

Предимства:

  • Предлага се успешно и се използва в над 70 страни по света
  • Студено нанасяне и студена полимеризация
  • Голям температурен диапазон на експлоатация - от -20℃ до +80℃.
  • Дълъг срок на експлоатация - над 15 години
  • Подходящ за открити повърхности - отлична UV - защита
  • Устойчив на вода, устойчив на замръзване
  • Осигурява пропускливост на водните пари
  • Отлична адхезия към повърхността без допълнително закрепване
  • По мембраната може да се ходи (лек пешеходен трафик)

Приложение:

  • Хидроизолация на покриви, хидроизолация на тераси и веранди (позволява лек пешеходен трафик)
  • Хидроизолация под плочки (във влажни помещения)
  • Защита на изолация от полиуретанова пяна
  • Защита на бетонни конструкции, гипсокартон, циментови плоскости, дърво, метал и др.
Marithan red
isoflex hybrid
хибридна хидроизолация за покриви

Thrakon FLX 380 Hybrid от "Thrakon"

 

Пастообразна хидроизолационна мембрана без разтворители за хидроизолация на плоски покриви и външни тераси и балкони.

Готова за употреба, силно еластична, течна хидроизолационна мембрана с фирби и полиуретанова добавка. Материалът е мразо и УВ - устойчив, нетоксичен и предпазва повърхностите от вода, влага и развитието на мухъл и плесен. След нанасяне и изсъхване, продуктът е с висока белота, което способства за отразяване на слънчевите лъчи и по този начин намалява топлопоглъщането на основата. Не съдържа разтворители. Предлага се в бял цвят. Thrakon FLX 380 Hybrid се полага върху всички минерални основи като бетон, порест бетон, варо - циментови мазилки, циментови замазки, полиуретанови и битумни рулонни хидроизолационни мембрани с или без посипка, керамични плочки и други покрития от естествен или изкуствен камък, метални основи - алуминии, поцинкована или медна ламарина, стъкло и поликарбонатни плоскости

хибрид
хибридна хидроизолация

Neoroof от "Neotex"

 

NEOROOF® е еднокомпонентен течен хидроизолационен материал, комбинация между акрил и полиуретан на водна основа, с бял цвят и много добра способност да отразява слънчевата светлина. Материалът полимеризира (втвърдява) от слънчевата радиация и създава дишаща безшевна хидроизолационна мембрана с изключително гладък и твърд  (но еластичен)  филм, който не задържа  мръсотията и запазва дълго време снежно белия си цвят.  За разлика от чистите полиуретани не променя цвета си, а покривната му площ е в пъти по голяма, не изисква специални разтворители и няма тежък и опасен за здравето мирис. Хидроизолацията е съвместима със стари акрилни и полиуретанови покрития.  

Neoroof показва устойчивост на екстремни метеорологични условия от -35ºC до +85ºC и дълготрайност  на хидроизолационното покритие над 10г.

Предимства:

  • Хидроизолационно покритие с топлоизолиращи  свойства.

  • Създава еластична безшевна водонепроницаема мембрана.

  • Позволява слаб пешеходен трафик върху покрива.

  • Покрива капилярните пукнатини и осигурява пълна защита срещу влага.

  • Не позволява натрупването на прах и замърсители, запазва белотата, термо-отражателните свойства и гладката си повърхност.

  • Устойчив на застояла вода

  • Еднокомпонентен на водна основа, безвреден за крайния потребител и околната среда

  • Не възпрепятства отделянето на влагата от сградата, което води до подобряване на топлинните условия и комфорт на вътрешните помещения.

  • Намалява температурата на повърхността на битумните мембрани, като по този начин забавя стареенето им. В съчетание с Revinex® грунд, запечатва посипката на битумните мембрани и запазва по-дълго техните качества.

Приложение:

  • Покриви от бетон, мозайка, повърхности на циментова основа

  • Ремонт на покриви с битумни мембрани

  • Метални повърхности

  • В непосредствена близост и под фотоволтаични панели повишава тяхната ефективност

  • Климатични въздуховоди

  • Нови или стари слоеве на полиуретанова хидроизолация

  • Топлоизолационни полиуретанови и поликарбонатни плочи

  • Стъклени повърхности

  • Стари покриви, направени от азбест

хибридна хидроизолация

ISOFLEX HYBRID от "Isomat"

 

Хибридна еластична мазана хидроизолационна мембрана на полиуретанова основа.

Хибридна, еластична, мазана, хидроизолационна мембрана за плоски покриви, на основата на акрилни и полиуретанови смоли. Образува непрекъсната, еластична хидроизолационна, паропропусклива мембрана, без фуги и съединения. Има висока устойчив на атмосферни влияния и дълготрайност. Силно отразяване на слънчевите и разсейване на инфрачервените лъчи. Устойчивост на локви. Сертифициран с маркировка CE като покритие за повърхностна защита на бетон, според EN 1504-2.

Water Scud plus от "Licata"

 

Water Scud plus е хибридна, еластична, мазана, течна хидроизолационна мембрана на полиуретанова основа и акрилни смоли за плоски покриви, покривни тераси, балкони и т.н. Образува непрекъсната еластична, паропропусклива мембрана, без фуги и съединения. Има висока устойчивост на атмосферни влияния и на застояла вода.

Хидрозол Hydro Roof от "Марисан"

 

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF е хибридна, високо еластична UV-устойчива хидроизолационна паста на база синтетични смоли. Осигурява гладък след изсъхване филм, който покрива плътно всички капилярни напуквания и гарантира пълна защита от проникване на вода и влага. Не се влияе от неблагоприятни атмосферни условия и запазва еластичността си от -30ºC до +80ºC Използва се като финишно покритие върху минерални строителни основи (бетон, цимент, бетонови конструкции, дърво, метал и др.). Издържа на слаб до умерен пешеходен трафик. Препоръчва се за хидроизолиране на покриви, покривни тераси, навеси, козирки, веранди и др. Може да се използва за защита от проникване на вода и влага при климатични въздуховоди, вентилационни елементи, капандури и др. ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF се използва за поправка и защита на минерални битумни мембрани с посипка и стари полиуретанови хидроизолационни покрития. Забавя тяхното стареене и предотвратява изтичането на битум от тях при високи температури. Отразява слънчевата радиация и значително намалява температурата на мембраната. Вискозитетът на продукта е тиксотропен и нанесената течна хидроизолационна паста бързо се сгъстява до еластична и силно водоустойчива мембрана с голяма здравина. Това свойство позволява неговото лесно нанасяне върху повърхности с всякаква форма и геометрия - както хоризонтални, така и вертикални или наклонени повърхности. Изключително голямата еластичност на продукта дава възможност за запълване и преодоляване на пукнатини в основата до 2 мм, позволявайки му, по този начин, безпроблемно да поема породените от вибрации и температурни амплитуди нормални свивания и разширения на основата. Нанесеното покритие изсъхва бързо, след което не лепне. Има добра устойчивост на замърсяване и много добро светлоотразяване. Устойчива е на застояла вода.

хибридни хидроизолации

ISOFLEX AEGEAN от "Isomat"
 

Хибридна, еластична, мазана хидроизолационна мембрана за плоски покриви с дълготрайна белота.

ISOFLEX AEGEAN е хибридна, еластична, течна хидроизолационна мембрана за плоски покриви, на водна основа, с постоянна и дълготрайна белота Притежава отлична адхезия към различни видове основи като: бетон, дърво, метал и всички видове хидроизолационни мембрани. Може да се полага и върху неравни повърхности. След втвърдяване, образува непрекъсната, еластична хидроизолационна, паропропусклива мембрана, без фуги и съединения. Продукта е сертифициран с маркировка CE като покритие за повърхностна защита на бетон, според EN 1504-2. Сертификат Nr. 2032-CPR-10.11.

АКРОФЛЕКС - ТЕЧНА ГУМА от "Вълков"

 

Продуктът е произведен по технология и с материали на BASF на база полиуретанови и акрилни смоли.

Предимства:

  • Образува безшевна мембрана, която се характеризира с много голяма еластичност и якост
  • Позволява да се изолират повърхности със сложен релеф
  • Надеждно покритие със срок на експлоатация не по - малък от 20 години
  • При хидроизолация с бял Акрофлекс, покривът придобива слънце - отблъскващ идеално бял цвят. Това води до понижаване на темепратурата на покрива през летните месеци с до 70 %. Температурата във вътрешните помещения пада с до 10 C и от тук се понижават разходите за охлаждане.
  • При използване на "Акрофлекс - Течна гума" не се налага полагане на финишен слой с UV - защита, защото самото покритие притежава това свойство.
  • Екологично чист и безопасен продукт. Разредител - вода.

Приложение:

  • Защитно покритие на покриви, тераси, дървени конструкции
  • Служи за ремонт на покриви, изолирани с битумна хартия, битумни керемиди
  • Хидроизолационна и антикорозионна защита на метални конструкции
  • Изолация положена преди поставяне на фаянсови, тераконтни или друг вид облицовки в бани, санитарни помещения, тераси и други
акрофлекс течна гума
акрофлекс течна гума
акрофлекс течна гума
хибридна хидроизолация за покриви
акрофлекс течна гума
акрофлекс течна гума

Предимства:

  • Висока еластичност. Удължение до скъсване:550% (EN ISO 527)
  • Голяма устойчивост на атмосферни влияния и дълготрайност.
  • Силно отразяване на слънчевите и разсейване на инфрачервените лъчи.
  • Подобрява енергийната ефективност на сградите, като намалява температурата на покрива.
  • Устойчивост на остатъчна вода.

Приложение:

  • Хидроизолация на плоски, извити и наклонени покриви, и т.н.
  • Хидроизолация на покривни детайли, като ъгли, фуги между различни материали, локално запечатване на пукнатини.
  • Покривно покритие спомагащо за охлаждане на покрива, поради силното отразяване на слънчевите и инфрачервените лъчи.

Предимства:

  • Висока еластичност. Удължение до скъсване: 350% (EN ISO 527)
  • Голяма устойчивост на атмосферни влияния и стареене.
  • Температурна устойчивост: от -25℃ до +80℃
  • Голяма белота и силно отразяване на слънчевите лъчи, издръжливи с години.
  • Подобрява енергийната ефективност на сградите, като намалява температурата на покрива.
  • Устойчивост на застояла вода.

Приложение:

  • Хидроизолация на плоски, извити и наклонени покриви, и т.н.
  • Хидроизолация на покривни детайли, като ъгли, фуги между различни материали, локално запечатване на пукнатини.
  • Покривно покритие спомагащо за охлаждане на покрива, поради силното отразяване на слънчевите и инфрачервените лъчи.
хибридна хидроизолация

AQUASMART® HYBRID от "Alchimica"

 

Бързо полимеризиращо алифатно полиуретаново хибридно покритие за хидроизолация и защита, на водна основа.

Продуктът може да се прилага като еднокомпонентен материал или може да се използва с втори компонент (бустер) при студено време за по-бързо втвърдяване. AQUASMART® HYBRID се нанася върху вертикални и хоризонтални основи и образува безпроблемна, еластична и хидрофобна мембрана. Може да се нанася с четка, валяк или безвъздушно пръскане в два или повече слоя ,като приложеното количество зависи от изискванията за крайно покритие.

Предимства:

  • На водна основа
  • Много бързо изсъхване
  • Лесен за нанасяне и ремонт, тиксотропен
  • Високо устойчив на застояла вода
  • Паропропусклив
  • Отлична UV-устойчивост. Белият цвят отразява голяма част от слънчевата енергия и така намалява значително вътрешната температура на основите.
  • Лесно оцветяване на продукта с почти всяка пигментна паста на водна основа.
  • Съвместим с всички стандартни грундове на ALCHIMICA.

Приложение:

  • Хидроизолация на покриви
  • Хидроизолация под плочки в мокри помещения
  • Защита на PU-пяна
  • Защита на бетон/стоманобетон от карбонизация
хибридна хидроизолация за покриви и тераси

VIMELAST HYBRID® от "Vimatec"

 

Хидроизолационно покритие за покриви и тераси на базата на водоразтворима полиуретанова смола и модифицирана акрилна дисперсия.

VIMELAST HYBRID® е усъвършенствано еластомерно водоразтворимо покритие, което създава водоустойчива еластична мембрана. Полученото хидроизолационно покритие не лепне и не се влияе от застояла вода. Характеризира се с висока отразяваща способност при слънчева радиация и висок коефициент на излъчване на топлина, така че може да се класифицира към студоизолиращите бои.