Почистване и предпазване от графити

  Оглед-безплатен

за област Стара Загора

 

 Изготвяне на индивидуална оферта-безплатно

безплатен оглед в област Стара Загора

Безплатен годишен преглед на положената от нас

 

хидроизолация  в рамките на гаранционния период

безплатен оглед в област Стара Загора

RELGRAF от "Kiter S.r.l."

 

Полимерен олефинов лак на водна основа, който не променя естествения вид на основата. Защитава външните и вътрешните стени и повърхности от графити, лак, спрей боя, маркери, лепило и замърсяване.

Почистване и предпазване от графити

REMOGRAF от "Kiter S.r.l"

 
Течност за отстраняване на графити.
Течност за бързо отстраняване на графити. Специално  за ниско порьозни повърхности, като например метали, пластмаси и керамика.

Antigraffiti от "Grass"

 

Почистващ графити препарат.

Средство за отстраняване на графити от бетон, мазилки, облицовки и стъкло, петна от лепкави ленти, дъвки, гума, лепило. Основава се на ефективни нисколетливи разтворители и не притежава силна миризма.

почистване на графити

Finalit Nr. 22 от "Finalit" 

 

Безцветна защита на основата на органични разтворители с хидроперлен ефект. Подходящ е за материали като: мрамор, гранит, гранитогрес, керамика, тухли, клинкер, варовик, бетонови изделия и др. Представлява безцветен импрегнатор, паропропусклив, безвреден за хранителни продукти, устойчив на УВ - лъчи, луга и хлор. Устойчив е и на разредени киселини и алкали. Finalit Nr. 22 не съдържа вакси, силикони и акрилати.

 

"Finalit" предлага на своите клиенти и защитен импрегнатор с мокър ефект Finalit Nr 25

Почистване и предпазване от графити
Почистване и предпазване от графити
 • пясъкоструене -  почистване на повърхността под въздействието на пясък като абразивно средство, който се изпуска чрез въздух под налягане с високо ускорение през дюза върху обекта за почистване.  Според технологичната терминология за този метод на почистване е по – подходящо наименованието пясъкоструйна обработка с гранулат, тъй като освен пясък се използват различни абразивни средства (гранулати) Видовете абразивни средства се подбират в зависимост от основата, която ще се третира. Основните недостатъци са, че е необходима скъпа техника, обучен персонал и се вдига много прах

 

 • Хидро пясъкоструене - използува се предимно при обработка на каменни и бетонови повърхности на места, където не бива да се вдига прах. При работа по фасади на сгради в урбанизирани зони, смесеното абразивно действие и водната струя под налягане, гарантират пълното отсъствие на прах в атмосферата.

 

 • Хидроструене – техника за почистване на повърхности разчитаща изцяло на енергията на водната струя, която удря повърхността за постигане на почистващ ефект. При хидробластиращите системи не се използват абразиви и следователно проблемите, предизвикани от замърсяването с прах са елиминирани.
пясъкоструене за почистване на графити
пясъкоструене за почистване на графити

SM – 12 от "Isomat"

 

Специален разтворител за епоксидни системи.

Специален разтворител за епоксидни системи, както и за почистване на инструменти след работа с епоксидни материали. Използва се и в комбинация с ISOMAT AG 77, за почистване на повърхности от графити.

почистване на графити

Delta Activator от "Delta"

 

Течен многофункционален препарат за отстраняване на графити.

Activator е безопасен, екологично чист, напълно разградим и негорим препарат за отстраняване на графити, подходящ за порести и за непорести повърхности и безопасен за използване дори и в затворени пространства. Activator ще премахне повечето видове графити и е безопасен за употреба върху всички пластмаси.

Предимства:

 • Безопасен – под регулациите на COSHH & CHIP 11
 • Напълно биоразградим – екологично чист
 • Слаба летливост – безопасен за използване в затворени пространства
 • Високо ефективен, ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикалки
 • Измива се с вода – позволява лесно отстраняване
 • Слаба миризма – приятен за употреба
 • Негорим
 • Ефективен от гледна точка на разходите – 1 литър има същата почистваща сила като 6 – 7 аерозола

Приложение:

 • мокет/фабрични седалки
 • боядисани повърхности
 • пластмасови седалки
 • гладки повърхности
почистване на графити

Delta Eliminator от "Delta"

 

Препарат за отстраняване на графити от прозрачни пластмаси.

Delta Eliminator е безопасен, екологично чист, напълно разградим и негорим препарат за отстраняване на графити от всички чувствителни пластмасови повърхности, включително поликарбонат, акрил и полиетилен.

Предимства:

 • Безопасен – под регулациите на COSHH & CHIP 11
 • Напълно биоразградим – екологично чист
 • Слаба летливост – безопасен за използване в затворени пространства
 • Високо ефективен, ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикалки
 • Измива се с вода – позволява лесно отстраняване
 • Слаба миризма – приятен за употреба
 • Негорим
 • Ефективен от гледна точка на разходите – 1 литър има същата почистваща сила като 6 – 7 аерозола
почистване на графити

Delta Ghosting Remover от "Delta"

 

Силен препарат за премахване на остатъчно оцветяване и сенки от графити.

Ghosting Remover е силен препарат за почистване на остатъци и сенки от графити по зидария и подобни повърхности след отстраняване на графити. Ghosting Remover е бързо действащ, ефективен и може да се използва на мокри повърхности. Използва се неразреден. Силно алкален продукт. Да не се използва върху чувствителни към алкали повърхности и стъкло!

почистване на графити

Delta Graffi – Sol от "Delta"

 

Изключително силен препарат – течна формула за премахване на повечето видове графити от порести повърхности, зидария, тухли, устойчиви пластмаси и лакови покрития.

Мощен и надежден инструмент за отстраняване на графити. Представлява екологично чиста, биоразградима, напълно безопасна, незапалима течност за отстраняване на графити, нанесени върху зидария, метал, стъкло и GRP повърхности. Ефективен е срещу аерозолни бои, перманентни маркери, коректори, химикалки, маркери,
Graffi – Sol има приятна миризма и може да се използва както на открито така и на закрито. Изработен е от естествени възобновяеми ресурси, напълно безопасен в съответствие с разпоредбите на COSHH & CHIP 11, екологично чист, напълно биоразградим продукт. Има ниска летливост и безопасен за използване на закрито.

Delta Graffi – Strip от “Delta”

 

Изключително силен гел за премахване на графити.

Graffi – Strip е изключително силен, екологично чист, напълно биоразградим, негорим гел за премахване на графити от всички порести повърхности, метал и стъкло. Graffi – Strip има много слаба миризма и може да се използва безопасно както за външни, така и за вътрешни приложения. Използва се неразреден. Да не се използва на пластмасови повърхности или на декоративни слоеве боя.

Предимства:

 • Опакован в кутии, готов за използване
 • Напълно биоразградим – екологично чист
 • Подходящ за различни цели, ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикалки
 • Измива се с вода – осигурява лесно премахване
 • Слаба миризма – приятен за употреба
 • Негорим
почистване на графити

Нанопокритие - защита срещу графити от "Percenta"

 

Антиграфити покритие – надеждна защита за стени, фасади, паметници.

Нанопокритието предпазва от проникването на бои и спрейове и същевременно защитава от вредните влияния на мазнини, вода, кал, масла, прах и други. Антиграфити покритието създава самопочистваща се повърхност, която понякога се нуждае само от измиване с вода.

Антиграфити покритието може да се нанася, както върху вътрешни стени, така и върху фасади на сгради, фонтани, статуи на открито без да се влияе от атмосферните условия. Защитените с антиграфити покритие повърхности се почистват само с вода или при необходимост сапун и вода.

Нанопокритието против графити не позволява залепване на рекламни плакати, афиши и обяви.

Нанопокритието е подходящо за порести и минерални повърхности.

Приложение:

 • Фасади на сгради, стени
 • Паметници на културата
 • Исторически забележителности
 • Архитектурни паметници
 • Археологични обекти
 • Скулптури, статуи,
 • Фонтани

Продължителност на действието: до 10 години

Graffi – gard от "Delta"

 

Антиграфити покритие и покритие против облепване.

Grffi – gard е воднобазирано матово финално покритие за дългосрочна защита от графити и афиши/плакати на порести и непорести повърхности. Graffi – gard е практически незабележим, когато е нанесен. Graffi – gard е безопасен, негорим и напълно биоразградим. Graffi – gard е безопасен за нанасяне върху всички видове бояджийски системи. Graffi – gard е устойчив на почистване с меки киселини, алкални разтвори и многофункционалните почистващи препарати. Graffi – gard се нанася отново на всички места, които са почистени с препарати за отстраняване на графити или измити с водо – или пароструйка.

Очакваната продължителност на „живот” на нанесеното покритие е 5 години при нормални атмосферни условия. След този срок повърхността трябва да бъде измита с пароструйка и да се нанесе отново продукт.

Почистване и предпазване от графити

TR E25 Antigraffiti от "Kiter S.r.l."

 

Антиграфитно защитно покритие.

Антиграфитното защитно покритие TR E25 е полимерен прозрачен филм на водна основа, оставящ матов ефект върху третираната с него повърхност. Успешно се нанася върху вътрешни и външни повърхности, предпазвайки ги от оцветени аерозолни спрейове (графити), различни бои и маркери. Графитите се отстраняват лесно от обработените повърхности или с вода под налягане или чрез употребата на неутралния почистващ гел "Remover 8". Не е необходимо да се използват агресивни почистващи препарати, силни киселини и основи или абразивни машини.

TR E25 е нетоксичен, без мирис и незапалим. Не променя паропропускливостта на основата.

Почистване и предпазване от графити

KTX – 07 от „PHSC“


Превантивно покритие против графити.

Паропропусклив, еднокомпонентен препарат за защита на повърхността само няколко часа след приложението - трайност до 100 измивания. При почистване на графитите не се налага прилагане на специални химикали на базата на разтворители, киселини и т.н.,
KTX – 07 притежава и анти – постер ефект – ленти и лепила за плакати не се придържат към защитена повърхност.

KTX – 15 от „PHSC“

 

KTX 15 е защитно покритие против графити.

Благодарение на своята висока механична и химическа устойчивост на въздействие и стабилни свойства при различни температури, е оптимално средство за защита от графити, както на открито така и на закрито. Също така осигурява допълнителна трайност и стабилност на цветовете на основата – особено на слънчева светлина (притежава UV – филтри). Препаратът се нанася в два слоя като се използва метода "мокро върху мокро".
Предимства:

 •  Позволява до 15 цикъла на почистване
 • Предлага се във всички нюанси на RAL и NCS палитри
 • Матирана или гланцирана версия
 • Устойчив на слънчева светлина (UV – филтри)
 • Механично устойчив
 • Затруднява карбонизация на бетона
 • Отблъсква мръсотията
 • Устойчив на сол и луга
Почистване и предпазване от графити

KTX – 20 от „PHSC“

 

KTX – 20 e еднокомпонентен полимерен препарат предпазващ повърхностите от графити. Прозрачен след изсъхване с дебелина на слоя – 8 – 25  микрона.

Продуктът е подходящ за приложение върху неабсорбиращи, гладки повърхности, като лакове, епоксидни или полиуретанови покрития, пластмаси, поликарбонати, стомана, алуминий, керамика и др. KTX – 20 се полага по вътрешните и външните повърхности на трамваи, автобуси, влакове. Обработената повърхност е защитена срещу спрей – боя на водна основа, маркери, мастила, слаби киселини и основи, птичи тор и атмосферни замърсявания. Притежава антистатични и анти-плакат свойства. Прилага се в един слой.

Трайност на покритието – 20 години. 

Почистване и предпазване от графити

KTX – 30 от „PHSC“

 

Изоморфно покритие против графити, прозрачно след изсъхване. Дебелина на слоя – 4 – 8 μm.

КТХ - 30 е приложим върху неабсорбиращи, гладки повърхности, като например лакове, епоксидни покрития, полимерно прахово покритие или полиуретанови покрития, пластмаси, поликарбонати, стъкло, стомана, алуминий, керамика и гранит. KTX – 30 е подходящ за приложение върху вътрешни и външни повърхности на трамваи, автобуси, влакове, машини, паркинги и т.н.

Обработената с KTX – 30 повърхност е защитена срещу спрей – бои на водна основа маркери, мастило, киселинни дъждове, алкали, птичи тор и атмосферни замърсявания. Притежава антистатични и анти – плакат свойства. Приложим в един слой. Поради изключителната си прозрачност се препоръчва особено за защита на акустични екрани, направени от поликарбонат или подобни материали.

Трайност на покритието – 5 години. 

Почистване и предпазване от графити

Препарат за импрегниране на мрамор и камък от "Mellerud"

 

Препаратът Mellerud за импрегниране на мрамор и естествен камък е подходящ за дълготрайна защита срещу мазни, маслени и водни петна. Той се нанася лесно върху почистени, сухи повърхности от мрамор, гранит, естествен и изкуствен камък, клинкер и керамика, теракота и пясъчник. За външна и вътрешна употреба. За подове, стени, маси, подпрозоречни первази, кухни, бани и работни плотове. Използва се и превантивно срещу графити.

Почистване и предпазване от графити

ISOMAT PROFESSIONAL ACRYL от "Isomat"

 

Акрилна екстериорна боя за професионалисти. Препоръчва се за стени, изискващи често преобоядисване – обществени сгради, хотели, болници, училища – както и за места, подложени на замърсяване с графити. Висока степен на водоотблъскване, отлична покривност и устойчивост на климатични условия и стареене. Нанася се лесно и съхне бързо.

предпазване и премахване на графити

ISOMAT AG 80-2K от "isomat"

 
Безцветен лак за защита на повърхностите от замърсявания с графити.

Двукомпонентен полиуретанов лак, който се използва за защита на повърхностите от замърсявания с графити и атмосферни влияния. Не позволява на графитите да проникнат в повърхностите, като в последствие те се почистват лесно. Притежава много добра устойчивост на стареене и атмосферни влияния. Може да се полага върху повърхности от бетон, мазилки, камъни, метал, мрамор, дърво и т.н. След почистване, не се нуждае от обновяване. Особено подходяща за полагане върху фасади, статуи, паметници, метални табели и т.н.

Почистване и предпазване от графити

MC – Color Proof vision от "MC - Bauchemie"

 

MC – Color Proof vision е комбинация от полиуретан – полимер, при който след цялостното му изсъхване, се получава прозрачна матова и напълно хидрофобна повърхност с вградена “лесна за почистване” технология. В допълнение към останалите си свойства MC – Color Proof vision предлага постоянна и дълготрайна защита срещу графити.

Предимства:

 • Ко - полимерна дисперсия, готовa за употреба
 • На водна основа, прозрачен при изсъхване
 • Намалява абсорбцията на вода
 • Паропусклив, предпазва от карбонизация
 • Увеличава устойчивостта на основата към мраз и луга
 • Устойчив на UV – лъчи, атмосферни условия и алкали
 • Полага се чрез четка, валяк или пръскане
 • Сертифициран в съответствие с EN 1504 част 2

MC - Color Flair vision от "MC - Bauchemie"

 

Готова за употреба, пигментирана защитна система.

В тази продуктова линия, комбинацията полиуретан – полимер във варианта vision, предлага вградената “лесна за почистване” технология, отлична ефективност, дълготрайна защита срещу графити. Тя предлага ненадминати характеристики от гледна точка на паропропускливостта (sd стойност: 0.8 m) и устойчивостта на карбонизация (sd стойност: 677 m).

Предимства:

 • На основата на самоомрежващ се ко – полимер
 • На водна основа, матов финиш след изсъхване
 • Отворен на водни пари и предпазващ от карбонизация
 • Устойчив на атмосферни условия, UV – лъчи
 • Устойчив на различни температури, мраз и луга
 • Негорим, строителен материал клас А2 – S1 съгласно EN 13501-1 (тест на продуктовата система)
 • Устойчив на замърсявания
 • Може да се полага с валяк или чрез пръскане
 • Тестван и одобрен съгласно DIN V 18026, като OS 2 и OS 4 система
 • Сертифициран съгласно EN 1504, част 2
почистване на графити

Препарати за почистване на графити, спрейове, маркери

 

Освен купчините боклуци, които ни заобикалят, драсканиците по стените са друго замърсяване, което прави заобикалящате ни действителност отблъскваща.

Почистването на следите от псевдо изкуството е доста трудна задача, защото от една страна се използват качествени бои, включително за авторепаратура, за да се увековечи този вандализъм, а, от друга страна, строителните материали са повече или по - малко порьозни. Има няколко варианта за почистване на графитите, всеки от който има своите плюсове и минуси.

 • боядисване с боя на надрасканата повърхност - това е най- примитивният използван до сега начин за заличаване на драсканиците. Първо боядисаните части на фасадите заприличват на болничен коридор и второ на практика се създава още по - подходящо и привлекателно за рисуване платно.
 • употребата на специални почистващи препарати. За съжаление една голяма част от почистващите препарати действат само при гладки повърхности и трудно извличат проникналата в дълбочина на порите боя. Ние от "Ес Джи Ей Хидросистемс" ЕООД ще Ви представим някои от продуктите за почистване на графити, които могат да се намерят на нашия пазар.

GRAFFITI REMOVER от „Isomat“

 

Специален почистващ препарат за премахване на замърсявания от графити.

Специален почистващ препарат за премахване на замърсявания от графити, спрейове, маркери и т.н. Използва се за почистване на различни повърхности, като метал, стъкло, мрамор, камък, бетон, открита зидария и т.н. Може да се използва и върху боядисани повърхности, но е необходимо да се извърши предварителна проба за съвместимостта на продукта. Препоръчва се, след почистване, повърхността да се защити с ISOMAT AG 80-2K или ISOMAT AG 77, което не позволява повторното проникване на графитите.

почистване на графити

AGE от „Remmers“

 

Средство за премахване на графити. Отстранява бои и графити от порите в дълбочина. Разгражда се биологично. Сертифициран.

Отстранява дисперсионни и акрилатни лакове, както и изкуствени смоли, нитро лакове, спиртни лакове, политури, както и графити от всички дървени повърхности, метали и минерални основи.

почистване на графити

Lithofin Graffiti – Entferner от „Lithofin“

 

Специален продукт от продуктовата гама LITHOFIN. Комбинираният почистващ препарат от алкални почистващи компоненти и специални разтворители е разработен за премахване на графити.

Lithofin Graffiti – Entferner изсъхва бавно и има дълго време на действие. Поради това е възможно ефективното разтваряне на изсъхнали спрей бои (графити) и перманентни маркери. След разтваряне те се измиват с вода. Lithofin Graffiti – Entferner отстранява и масла, мазнини, ръжда и др.

Приложение:

 • За отстраняване на графити и други замърсявания от стени и фасади.
 • Основи: Керамични плочки, клинкер, естествен камък, бетон, мазилки, стъкло, метал и др.
почистване на графити

GRAFFITI REMOVER от „San Marco“

 

GRAFFITI REMOVER е гелообразен продукт разработен за премахването на графити от естествени и изкуствени камъни, тухли, цимент и др. композитни материали. Лесен за нанасяне. Не се препоръчва за боядисани повърхности, тъй като може да предизвика козметични дефекти.

почистване на графити

Препарат за почистване на графити Förch

 

Препарат за почистване на графити – ефективен продукт за справяне с неприятните графити.

Препаратът за почистване на графити е препарат, подходящ за премахване на спрей-лакове на азотна основа, основа на изкуствена смола и акрилна основа, мастила, флумастери, маркери от чувствителни повърхности.

Предимства:

 • Високоефективен, без разтворители, препарат за почистване на графити на открито и закрито
 • Надеждно и щадящо премахва остатъци от лепило, смоли, графити и лозунги
 • Подходящ за употреба при основи като: бетон, варовик, пясъчник, тухли, каучук, пластмаси, метали, боядисани повърхности, топлоизолационни материали и др.
 • Особено се препоръчва за премахването на графити и лепенки върху пътни знаци, без да уврежда светлоотразителното фолио
 • Може да се използва и като чистител за бои, при почистването на бояджийски пистолети, съдове за боя и неръждаеми дюзи
 • Не съдържа AOX и силикон
 • Биологично разградим
почистване на графити

Staccatutto от "Kiter S.r.l."

 

Препарат за отстраняване на графити, дъвки, лепила, стикери и маркери.

Спрей - аерозол разтворител, специално създаден за отстраняване на упорити петна и замърсители от стени, подови настилки, машини, арматура, прозорци, пътни знаци, транспортни средства и др.

Успешно отстранява надписи от графити, маркери, петна от бои, дъвки, различни лепила, етикети и др.

Staccatutto е неприложим върху текстил, лакирани повърхности, поликарбонатни материали и други, които са чувствителни на разтворители.

почистване на графити

Decasol от "Kiter S.r.l"

 

Концентриран киселинен силно почистващ препарат.

Decasol е високо концентриран, силно киселинен почистващ препарат, предназначен за почистване на замърсители от киселинноустойчиви подови повърхности.

Приложение:

 • Отстранява лесно и бързо фугин, бои, оцветители, варовикови и циментови замърсители.
 • Основно почистване на подове от гранитогрес, полиран гранитогрес, клинкер, както и всички киселинноустойчиви повърхности
 • Отстранява остатъци от "разлят" фугин
 • Отстранява котлен камък, натрупан върху блажна боя или ляакови покрития
 • Отстранява петна от ръжда, мастила, обработващи филми
 • Остраняване на графити и надписи от твърди, водоустойчиви повърхности
Почистване на вар,цимент, мазилки и гипс

VIS PLUS от „Kiter S.r.l”

 

Суперобезмаслител с бързо и директно действие премахващ замърсители като машинно масло, графити, блажна боя, мастило, натрупани органични замърсявания, лепила, смола, гума и др. от всички видове твърди миещи водоустойчиви повърхности.

Vis plus се използва за почистване на оборудване и инструменти в машиностроенето и автосервизите, пътни знаци, пощенски кутии, превони средства, каяросерии, стени, подове, зидове, обществени бани, съблекални, фурни, скари, всички повърхности от стомана, пластмаса, цимент, керамика, зидария, тухла, мрамор, гранит, теракота, дърво и стъкло, публични сгради, училища, гаражи, обществен транспорт, летища, гари, метростанции.

Да се използва с особено внимание върху боядисани и лакирани повърхности, чувствителни към силно алкални химически продукти.

Ефектол от "Chimatech"

 

Анти – графити препарат.

Почистващо средство на метални повърхности от маркери, графити бои, лакове, мастила, масла и други замърсители. Продуктът също е подходящ и за отстраняване на графити от бетонни огради и плочи. Формулата на почистващия препарат е идеална за бързо и ефективно отстраняване на графити и следи от маркери. Комбинацията от разтворители осигурява премахването на различни видове графити, бои, рисунки.
Препаратът не се разрежда. 

почистване на графити

HG 127 от „HG“

 

За отстраняване на графити.
Специално разработен за безопасно отстраняване на спрей боя за графити, свежи пръски от боя, перманентен маркер, рисунки и надписи върху уязвими повърхности като лак, боя и пластмаса, лъскави повърхности като стъкло, метал, плексиглас, мрамор, гранит, ентернит, камък, бетон и необработена дървесина. HG 127 има лек аромат и е без летливи разтворители

почистване на графити

KT – 01 от „PHSC“ 

 

Препарат за почистване на графити.

KT – 01 е течен препарат за употреба върху деликатни, гладки, неабсорбиращи повърхности, чувствителни към силни разтворители. Той не причинява матов ефект на почистваната повърхност. Tой е най – слабият от серията „КТ препарати Anti – графити“. Приложим за твърди повърхности – твърд поликарбонат, плексиглас, ламинати, пластмаси, фолиа, лакови покрития. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и издръжливи полиуретанови анти – графитни покрития

почистване на графити

KT – 01+ от „PHSC“ 

 

Препарат за почистване на графити.

KT – 01 гел е препарат за употреба върху деликатни, гладки, неабсорбиращи повърхности, чувствителни към силни разтворители. Той не причинява матов ефект на почистваната повърхност. Tой е най – слабият от серията „КТ препарати Anti – графити“. Приложим за твърди повърхности – твърд поликарбонат, плексиглас, ламинати, пластмаси, фолиа, лакови покрития. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и издръжливи полиуретанови анти – графитни покрития

почистване на графити

KT – 02 от „PHSC“

 

Препарат за почистване на графити.

KT – 02 е течен препарат за почистване на графити върху гладки неабсорбиращи повърхности. Той е третият от серията „КТ препарати Anti – графити . Приложим на ламинати, пластмаси, фолиа, метали, алуминий, стъкло, промишлено – боядисани повърхности, керамика. Може предпазливо да се използва върху повърхности, чувствителни към агресивни разтворители, като твърд поликарбонат, но след пробен тест. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и издръжливи полиуретанови анти – графитни покрития.

Продуктът се предлага и под формата на гел - КТ - 02+

почистване на графити

KT – 03 от „PHSC“

 

Препарат за почистване на графити.

KT – 03 е течен препарат за почистване на графити върху гладки неабсорбиращи повърхности. Той е четвъртият от серията „КТ препарати Anti – графити . Приложим на ламинати, пластмаси, фолиа, метали, алуминий, стъкло, промишлено – боядисани повърхности, керамика. Може предпазливо да се използва върху повърхности, чувствителни към агресивни разтворители, като твърд поликарбонат, но след пробен тест. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и издръжливи полиуретанови анти – графитни покрития.

Продуктът се предлага и под формата на гел - КТ - 03+

почистване на графити

KT – 04 от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT – 04 е течен препарат за употреба върху гладки неабсорбиращи повърхности, устойчиви на агресивни разтворители. Това е петият по отношение на своята сила от серията „Професионал – KT“ за почистване на графити. Приложим е върху метали, полирани тухли, стъкло, керамика и трайни полиуретанови анти – графити покрития в краткосрочна експозиция. Може внимателно да се използва и върху пластмаси.

почистване на графити

KT – 04+ от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT - 04+ гел се използва за порести абсорбиращи повърхности, устойчиви на агресивни разтворители. Това е петият по отношение на своята сила от серията „Професионал – KT“ за почистване на графити. Приложим е върху тухла, полирани тухли, циментови субстрати, мазилки, бетон, пясъчник, гранит, травертин и др.

почистване на графити

KT – 05 от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT – 05 е течен препарат за премахване на постоянни графитни покрития от абсорбиращи основи, като например от пясъчник. Премахва и останки от пигменти, така наречените "сенки", които остават в структурата на повърхността след неефективно отстраняване на графити, боя и др.

почистване на графити

WALL CLEAN от „Bellinzoni“

 

Екологичен, биологичноразграждащ се препарат на водна основа, за лесно почистване на графити и бои от всякакъв вид (разтворими във вода или не, прозрачни, маслени, синтетични, полиуретанови, акрилни, винилни и т.н.) от вертикални или хоризонтални повърхности от дърво, метал, мазилка, щори, врати, прозорци и др. Нанася се с четка и не оцветява третирания участък. Благодарение на неутралното си рН, поради което не уврежда материала, се препоръчва за сваляне на бои от повърхности от мрамор и камъни въобще.

почистване на графити

Ceresit CE 51 от „Ceresit“

 

Бързосъхнещ почистващ препарат (чистител) за епоксидна фуга и отстраняване на графити от бетон.

Високоефикасен, специален продукт, използван като добавка към вода или в концентриран вид за измиване на епоксидни воали; отстраняване епоксидни запечатки от керамика и естествен камък; почистване на остатъци от епоксидни смоли веднага след фугиране или полагане на настилки; отстраняване на графити от бетон, керамични плочи, естествен камък, метал, дърво, за разтваряне на следи от триене на автомобилни гуми, земно масло и замърсявания на подове; за почистване на индустриални подове и измиване на инструменти след работа с епоксидни смоли.

почистване на графити

Graffit от "Индухим - БГ"

 

Препарат за почистване на графити.

Смес от разтворители с технология от последно поколение, за бързо разтваряне на боята. Не атакува метални повърхности.

WallGard Graffiti REMOVER GEL от „Mapei“

 

Гел за почистване на повърхности, замърсени с графити.

 

WallGard Graffiti Remover Gel се препоръчва за всякакви видове повърхности, които не са предварително обработени с продукти за защита от графити.

WallGard Graffiti Remover Gel има подобна на желатин консистенция и съдържа безвредни биоразградими разтворители.

След нанасяне, WallGard Graffiti Remover Gel се оставя за 5 - 10 минути и отстранява всички видове графити само чрез впръскване с машина за почистване под високо налягане. За местата, където не е възможно да се използва вода под налягане, WallGard Graffiti Remover Gel може да се отстрани лесно с използва обикновена вода и твърда четка.

WallGard Graffiti Remover Gel може да се нанесе с четка без предварителна подготовка на основата.

почистване на графити

RIMUOVE GRAFFITI от "GUBRA"

 

Препарат за премахване на графити за външно и вътрешно приложение.

Бързо и ефикасно премахва графити от фасади, вагони, автобуси, пътни знаци, решетки и всякакви други повърхности.
Високата способност  на препарата да извлича и разтваря наслоени бои и лакове позволява лесното им механично отстраняване от всички видове повърхности. По – ефикасен от традиционните методи за почистване като пясъчна струя, механично триене, повторно боядисване, употреба на агресивни препарати. Не съдържа хлорни разтворители.
Приложение:

 • Мрамор
 • Гранит
 • Естествен камък

Emcephob NanoPerm Т от "MC - Bauchemie"

 

Транспарентна защитна система с постоянна защита от графити.

Предимства:

 • Двукомпнентна полиуретанова смола на водна основа, нанасяне чрез валяк или пръскане
 • Пълна хидрофорбност, устойчивост на почви
 • Устойчивост на замръзване и соли за размразяване
 • Паропропускливост, устойчивост на карбонизация
 • Устойчивост на светлина, УВ – лъчи и фактори на околната среда
 • Тестван и одобрен според изискванията на Community Anti – Grafitti e.V.
 • Одобрен от Федералния институт за проучване (относно магистрали)
 • Тестван и одобрен според DIN 4102-1, клас B1 Сертифициран според EN 1504 част 2 

Приложение:

 • Превантивна защитна система за стоманобетонни конструкции, за зони без трафик
 • Подходящ за бетон, зидарии, мазилки, метални повърхности, различни съществуващи покрития (допълнителна информация)
 • Може да се комбинира с Emcephob NanoWax
предпазване и премахване на графити

Silifob MP от "ТКК"

 

Silifob MP е безцветен силан - силоксанов разтвор със специални добавки. Предназначен е за защита на порьозни неорганични повърхности от дъжд и от влага. Неговите отлични адсорбционни свойства и способността му да прониква дълбоко в порите на материала позволяват след изпарение на разтворителя да се образува невидим защитен слой. Silifob MP не отблъсква само влагата, но и мазнините (олеофобни свойства). Това означава, че мазнини, бои, грес и т.н. могат лесно да бъдат премахнати от повърхностите защитени с Silifob MP

хидроизолация

Предимства:

 • Намалява ефлорисценцията (изветрянето)
 • Намалява водната абсорбция, като по този начин съхранява топлината от изпарението на водата - има топлоизолационни свойства
 • Не образува филм на повърхността, структурата и цвета не се променят
 • Паропропусклив
 • Редуцира образуването на микроорганизми (гъби, плесени и фунги)

Приложение:

 • подови настилки от естествен или изкуствен камък или керамични плочки
 • фасади от естествен или изкуствен камък, бетон и други
 • предпазва от графити

Lithofin Anti-Graffiti от "ARDEX"

 

Специален продукт от гамата на LITHOFIN без разтворители за защита на минерални повърхности, особено за фасади. Импрегнаторът съдържа висококачествени съставки, които предотвратяват проникването на вода, мазнини, масла и мръсотия в порьозни, абсорбиращи повърхности и намаляват сцеплението на повърхността. Замърсявания, като графити, се премахват много по-лесно. Импрегнаторът е готов за употреба, лесен за нанасяне и изсъхва бързо. Дифузията на водни пари намалява леко, повърхността изглежда леко гланцирана, цветът се освежава. Дълготрайността е около 4 години в зависимост от основата и третирането й.

Приложение:

 • За защита на фасади и стени (гладки и шлайфани естествени камъни като гранит, варовик и др., бетон, клинкер, неглазирана керамика) от графити и други спрей бои.
 • Подходящ за вътрешно и външно приложение.
Ardex

SiloTreat Agraff от "SiloTreat"

 

SiloTreat® Agraff е продукт за отблъскване на вода, маслени и водоразтворими бои за графити от минерални строителни материали. Продуктът прониква в дълбочина в основата и я прави хидро и олеофобна. Практически не съдържа летливи органични съединения.
SiloTreat® Agraff осигурява водоустойчива защита, която в същото време е паропропусклива.

Приложение:

 • Бетон

 • Тухли/клинкерни облицовка

 • Пясъчник (не пясъчник от Уделфангер)

 • Песъчлив варовик

 • Шпакловка на минерална основа (с ограничения)

 • Мрамор и гранит

силотрет Silotreat
силиконов импрегнатор

Силиконов импрегнатор за камъни и бетон от "Селт"

 

хидрофобно средство на водна основа с голяма дълбочина на проникване в бетон, материали от естествен камък, тухли и мазилки. Продуктът отблъсква мръсотията, водата, петната и графитите. Предпазва защитените повърхности от развитие на гъбички и плесени.

Представлява смес от силиконова емулсия, специални добавки и вода.

ISOGRAFF от "San Marco"

 

ISOGRAFF е паропропусклив материал на водна основа, предназначен за защита на минерални повърхности от графити. Той създава предпазен слой, като не допуска абсорбцията на замърсители и вода в дълбочина. След почистването на графитите с водоструйка е необходимо последващо нанасяне.

силиконов импрегнатор

POLYURETHANE ANTIGRAFFITTI 2C GLOSS от "Vechro"

 

ПРОМИШЛЕНА БОЯ С ВИСОКА УСТОЙЧИВОСТ.
Продуктът POLYURETHANE ANTIGRAFFITTI 2C GLOSS е висококачествена боя против замърсяване с две съставки, подходяща за нанасяне върху стени и повърхности като бетон, мазилка, камък, метал, дърво и пр. Ако бъде нанесен правилно и съобразно указанията на производителя, продуктът създава чрез механизма chemical crosslinking, мембрана без пори, твърда и еластична, която не позволява на графитите (различни спрейове, маркери и пр.) да проникнат във вътрешността на боята на повърхността, която искаме да предпазим. В същото време боята позволява лесното почистване на графитите с разтоврител Νο1 на VECHRO или подходящи разтворители. Подходяща е за боядисване на обществени пространства, публични обекти, хотели и пр. и се възпламенява много трудно.

Има голяма способност за прилепване върху бетон, мазилка, стени, метал, дърво и пр. и има голяма устойчивост на условията на времето и ултравиолетовото лъчение, която е по – голяма от която и да било друга система anti – graffitti. Системата се базира на акрилни полиоли и алифатни полиизоцианатни естери, с най – голяма устойчивост на UV – лъчение, пожълтяване, както и механична и химична устойчивост. Не се препоръчва употребата на продукта върху повърхности, които трябва да дишат (през които трябва да преминават водни пари).

предпазване и премахване на графити

WallGard Graffiti BARRIER от "Mapei"

 

Реверсивна защитна бариера, устойчива на графити за всякакви повърхности.

WallGard Graffiti Barrier се препоръчва за защита на мрамор, гранит или облицовка от естествени камъни срещу рисуване на графити със спрей, пастели, маркери и др.
WallGard Graffiti Barrier се препоръчва също и за предпазване на облицовки на циментова основа. След нанасяне, WallGard Graffiti Barrier образува тънък слой, който покрива повърхностните пори без да засяга паропропускливостта, създавайки бариера, отблъскваща мазнини и вода и по този начин предпазва от проникване на дълбоко на рисунките. WallGard Graffiti Barrier не променя външния вид на повърхността.
WallGard Graffiti Barrier може да се нанася с четка, валяк или впръскване върху повърхности, които са идеално чисти и здрави, дори и да са леко влажни. 

силиконов импрегнатор

Strip Vapor Anti Graffiti от "Bellinzoni"

 

Продукт на базата на естирифицирани восъци и специални акрилни смоли. Защитава мраморни, гранитни, каменни и циментови облицовки от надписи направени от нормални бои – спрейове. С помощта на Strip Vapor се създава невидим защитен филм, който затваря порите на материалите, като не позволява на боята да прониква вътре в тях. Благодарение на използването му, почистването на графити се извършва лесно с помощта на водоструйка или пароструйка.

Почистване и предпазване от графити

ANTIGRAFFITI от "GUBRA"

 

Препарат за предпазване от графити за външно и вътрешно приложение.

Представлява ефикасна защита срещу проникването на бои, спрей и замърсяване. За бързо и ефективно отстраняване на всякакъв вид замърсяване и последваща защита и превенция се препоръчва комбинирано третиране на повърхността с препарат за почистване на графити RIMUOVE GRAFFITI и препарат за предпазване от графити ANTIGRAFFITI .

Приложение:

 • Мрамор
 • Гранит
 • Естествен камък
Почистване и предпазване от графити

Графити (или графито) се наричат рисунките или надписите на обществени места (стени на обществени сгради или къщи, метрото, статуи и паметници и др.), обикновено изпълнени със спрейове. Те са част от неформалната градска култура, но корените им са в най – древното минало (скалната живопис например). В действителност графитите се появяват през XX век, заедно с хип – хоп и рап културата, Използвали са се за начин на общуване между бандите. Днес графитите се срещат навсякъде.

Името graffiti идва през английски от италиански – graffiare одрасквам, набраздявам някаква повърхност.

Част от графитите, които ни заобикалят не са на нивото на което ни се иска и по – скоро са драсканици и надписи, проява на вандализъм отколкото изкуство.

Ние от "Ес Джи Ей Хидросистемс" ЕООД, бихме желали да Ви представим кратка, но надяваме се полезна информация за продукти, полезни в борбата с нежеланото "изкуство".

 

Продукти (импрегнатори), предпазващи повърхността от проникване на боите, използвани за графити, в дълбочина

 

Системите за третиране срещу графити се делят на три различни класа:

 • временни системи за защита - трябва да се нанасят отново след всеки етап на почистване
 • полупостоянни системи за зищита - трябва да се нанасят отново след всеки три - четири цикъла на почистване на основата от графити
 • постоянни системи за защита - издържат около 10 почистващи цикъла.

Isomat AG 77 от "Isomat"

 

Препарат анти - графити.

Парафинова емулсия, за защита на повърхности от графити, атмосферно замърсяване и др. Не променя външния вид на повърхностите и позволява лесното им почистване. Притежава много добра устойчивост на стареене и атмосферни влияния. Подходящ за бетон, мазилки, камъни, метали и др. След почистване, трябва да се нанесе отново върху повърхността.

Приложение:

 • ISOMAT AG 77 се полага върху повърхности от бетон, мазилки, камък, метал, мрамор, боядисани повърхности и др., за да ги предпази от графити или атмосферни замърсявания.
 • Улеснява отлепването на плакати и афиши от съответните повърхности.
 • Подходящ е за фасади на сгради, скулптури, паметници, метални табели и др.
продукти предпазващи от графити

Graffiti – Schutz от "Remmers"


Семиперманентен импрегнант за защита от графити на водна основа

Приложение:

 • Минерални строителни материали като например тухла, естествен камък, бетон, варовиков пясъчник по фасади и стени
 • Скулптури и паметници

Предимства:

 • Водно – млечно, безцветно изсъхващо импрегниране
 • Отлага се в порите и стените на порите като макромолекулярен слой
 • Лесно отстраняване на графити чрез измиване с гореща вода
 • Редуцира/намалява поемането на вредни вещества върху минерални основи
 • Продуктът е листван в BAST (Федералното ведомство за пътно строителство на Германия)
продукти предпазващи от графити

Mariseal 800 + от "Maris Polymers"

 

Гръцката фирма Maris Polymers предлага на своите клиенти технологично усъвършенствани, първокласни водонепропускливи материали, с висока издръжливост, гарантиращи дълготрайни резултати.  

Предимства:

 • Осигурява отлично водоотблъскващо покритие
 • Прозрачен.
 • UV стабилен
 • Без пожълтяване
 • Не образува филм
 • Устойчив на вода, топлина и замръзване.
 • Над 10 години положителни отзиви в световен мащаб

 

Mariseal 800 plus е прозрачен, дълбокопроникващ импрегнатор на базата на силоксан/силан и разтворители. Намалява проникването на вода и хлориди, като не образува филм върху основата. Не оцветява и не пожълтява. Предпазва повърхността от разрушителното действие на водата, УВ - лъчите, замърсяванията на въздуха, смог, индустриални пари, киселинни дъждове, хлорни йони и други, като същевременно я заздравява. Mariseal 800 plus се използва и срещу графити, защото боята от графитите не може да проникне в основата.

Приложение:

 • естествени камъни
 • мрамор
 • декоративни тухли
 • варовик
 • оцветен бетон
Почистване и предпазване от графити
Почистване и предпазване от графити
Почистване и предпазване от графити

Protectosil® Antigraffiti от "Evonik Industries AG"

 

водна силанова система, която превръща порестите минерални строителни материали в хидро - и олеофобни. Практически без летливи оргнаични вещества Protectosil Antigraffiti осигурява водоустойчива защита, която в същото време е и паропропусклива. Използва се и като средство за отблъскване на бои от графити върху минерални строителни материали като:

 • тухли и клинкерни облицовки
 • бетон
 • пясъчник, но не пясъчник от Уделфандер
 • песъчлив варовик
 • шпакловка на минерална основа
 • мрамор и гранит

Предимства:

 • отблъсква водата
 • отблъсква маслени и водоразтворими бои
 • прониква в основата правейки я хидрофобна и олеофобна
 • осигурява постоянна защита дори и след повтарящ се процес на почистване на повърхността от графите, без да се налага повторна апликация

 

"Evonik Industries AG" предлага на пазара и Protectosil® Antigraffiti SP , силанова система на водна основа за полупостоянна защита от графити. Не се изисква повторна обработка на субстрата дори и след три цикъла по почистване.

предпазване и премахване на графити
предпазване и премахване на графити

Една от силните страни на Protectosil® е неговата способност да осигури ненадмината защита, без да предизвика сериозни промени във външния вид на повърхността на основата. Protectosil ANTIGRAFFITI® и Protectosil ANTIGRAFFITI® SP имат хидрофобни и олеофобни свойства, така че обработените с тях повърхности отблъскват мръсотията и мазнините. Нито вода, нито бои и мастило от маркери на основата на разтворители, могат да проникнат в порите на строителния материал. Графитите се отблъскват и се стичат по повърхността. Понеже боята не прониква в покриващия слой, почистването в повечето случаи става лесно. Драскачите се обезкуражават от получения ефект на “стичане”, тъй като не са в състояние да създадат желаното изображение с боядисващите си спрейове или маркери. За да напише едно малко или много четливо “Хей”, рисувачът се нуждае от три пъти повече боя и време от обикновеното. А и едното, и другото обикновено липсват, предвид стила им на работа.

Protectosil ANTIGRAFFITI® и Protectosil ANTIGRAFFITI® SP запазват паропропускливостта на фасадите. За разлика от покритията, които запечатват повърхността с филм, Protectosil ANTIGRAFFITI® и Protectosil ANTIGRAFFITI® SP позволяват на водната пара свободно да се отделя. Сградата може да диша, влагата не е затворена и строителният материал се запазва. С Protectosil ANTIGRAFFITI® и Protectosil ANTIGRAFFITI® SP еквивалентната стойност на дифузията на водната пара (sd) на основата се увеличава само с 0,003 м, докато другите постоянни системи за контролиране на графити могат да предизвикат увеличение в тези стойности до няколко метра.

Protectosil® не съдържа разтворители и не вреди на околната среда. Protectosil ANTIGRAFFITI®, Protectosil ANTIGRAFFITI® PRIMER и Protectosil ANTIGRAFFITI® SP са създадени да бъдат екологични продукти. Те не съдържат разтворители, съдържанието на летливи органични съединения е почти нула и не се класифицират като опасни.

Emcephob NanoPerm P от "MC - Bauchemie"

 

Пигментирана защитна система с интегрирана защита срещу петна и замърсявания.

Предимства:

 • Двукомпнентна полиуретанова смола на водна основа, нанасяне чрез валяк или пръскане
 • Паропропускливост, устойчивост на карбонизация
 • Пълна хидрофорбност, устойчивост на почви
 • Устойчивост на светлина, UV – лъчи и фактори на околната среда
 • Устойчивост на замръзване и соли за размразяване
 • Постоянна анти – графити защита
 • Тестван и одобрен в съответствие с DIN V 18026, като OS 2 и OS 4 система
 • Тестван и одобрен според DIN 4102-1, клас B1
 • Сертифициран според EN 1504 част 2

Приложение:

 • Превантивна защитна система за стоманобетонни конструкции, за зони без трафик
 • Защитна система в съответствие с концепциите за възстановяване на стоманобетонни  конструкции
 • Анти –графити защита в инженерното и жилищно строителство, фасади и видим бетон
 • Подходящ за бетон, Nafufill KM 103, зидарии, мазилки, метални повърхности, различни съществуващи покрития (допълнителна информация)