Tecsit Remove Graffiti от "Tecsit System srl"

 

Тиксотропна течност с висока разтваряща сила, създадена за отстраняване на графити от абсорбиращи повърхности.

  • Дървени повърхности
  • Бетонни повърхности
  • Гипс
почистване на графити

CONSILEX SMG REMOVER от "Azichem Srl"

 

Иновативен продукт, предназначен за почистване на почернели от смог фасади и на графити. Идеален е за почистване на фасади от естествен камък, открити тухли, бетон и др.

CONSILEX SMG REMOVER е под формата на хомогенен гел, който се нанася лесно с помощта на четка, без да се разтича. Не съдържа натрий и калий и не изисква неутрализация след изплакване.

Graffiti-ex V от "Pramol Chemie"


За отстраняване на графити от стени и предмети от камък, бетон, тухла и пясъчник.

Graffiti-ex V не е подходящ за боядисани или третирани с емулсия повърхности.

В зависимост от порьозността на повърхността, боята от графитите може да проникне до 10 мм в дълбочина, но Graffiti-ex V съдържа отлични разтворители за повечето видове свързващи смоли.

Продуктът е подходящ и за чувствителни основи, които не позволяват прилагането на високо налягане, но ако структурата на стената позволява прилагането на водоструйка, комбинацията от препарата и машината е много ефективен метод.

Graffiti-ex V не съдържа опасни разтворители като толуони, ксилоли или халогенирани въглеводороди. Той е водоразтворим и леко алкален.

Приложение:

  • За отстраняване на графити върху строителни материали като бетон, пясъчник, хоросан и тухли.
почистване на графити
почистване на графити
почистване на графити

Графити (или графито) се наричат рисунките или надписите на обществени места (стени на обществени сгради или къщи, метрото, статуи, паметници на културата и др.), обикновено изпълнени със спрейове. Те са част от неформалната градска култура, но корените им са в най – древното минало (скалната живопис например). В действителност графитите се появяват през XX век, заедно с хип – хоп и рап културата, Използвали са се за начин на общуване между бандите. Днес графитите се срещат навсякъде.

Името graffiti идва през английски от италиански – graffiare одрасквам, набраздявам някаква повърхност.

Част от графитите, които ни заобикалят не са на нивото на което ни се иска и по – скоро са драсканици и надписи, проява на вандализъм отколкото изкуство.

 

Ние от "Ес Джи Ей Хидросистемс" ЕООД, бихме желали да Ви представим кратка, но надяваме се полезна информация за:

 

1. Продукти, предпазващи повърхността от проникване на боите, използвани за графити, в дълбочина - анти - графити прокритие. Системите за третиране срещу графити се делят на три различни класа:

 

  • временни системи за защита - трябва да се нанасят отново след всеки етап на почистване.  Това са преди всичко импрегнатори, които предпазват от проникването на бои и спрейове, различни видове маркери и същевременно защитават от вредните влияния на мазнини, вода, кал, масла, прах и други. Антиграфити покритията от този тип създават леснопочистваща се повърхност, която понякога се нуждае само от измиване с вода.

    Антиграфити покритията могат да се нанасят, както върху вътрешни стени, така и върху фасади на сгради, фонтани, статуи на открито, паметници на културата, исторически забележителности, без да се влияят от атмосферните условия. Защитените повърхности се почистват само с вода или при необходимост със сапун и вода. Много често тези препарати не позволяват и залепване на рекламни плакати, афиши и обяви. Някой от тях са подходящи, както за гладки повърхности, така и за порести минерални повърхности.

    Покритията обикновено се нанасят с четка или валяк върху чиста и суха повърхност и се оставят да изсъхнат за 24 – 48 часа. През време на нанасянето и съхненето не трябва да се мокрят, цапат или драскат. При необходимост се нанася втори слой след изсъхването на първия.
  • полупостоянни системи за зищита - трябва да се нанасят отново след всеки два - три цикъла на почистване на основата от графити
  • постоянни системи за защита - издържат около 100 почистващи цикъла. Продуктите представляват трайна синтетична система, позволяваща многократно отстраняване на бои за графити – до 100 цикъла. Обикновено образуват безцветен слой, от който лесно се почиства боята. Бързосъхнещи са, втвърдяват се под въздействието на влагата във въздуха, но остават паропропускливи и позволяват на обработената основа да „диша“. Почистване на боите за графити, нанесени върху такъв тип покрития се осъществява само с вода или с препарати за премахване на графити. Перманентните антиграфити покрития действат и като антиадхезионно покритие, върху което трудно се лепят плакати, стикери и т.н. Те са устойчиви на UV – лъчите и не пожълтяват с времето. Притежават и висока устойчивост на химични вещества. Продуктите от тази група се полагат с помощта на валяк, четка, въздушно и безвъздушно пръскане, в широк температурен диапазон – от -5°C до +30°C.

 

2. Препарати за почистване на графити, спрейове, маркери - Освен купчините боклуци, които ни заобикалят, драсканиците по стените са друго замърсяване, което прави заобикалящате ни действителност отблъскваща.

Почистването на следите от псевдо изкуството е доста трудна задача, защото от една страна се използват качествени бои, включително за авторепаратура, за да се увековечи този вандализъм, а, от друга страна, строителните материали са повече или по - малко порьозни. Има няколко варианта за почистване на графитите, всеки от който има своите плюсове и минуси.

 

  • боядисване с боя на надрасканата повърхност - това е най- примитивният използван до сега начин за заличаване на драсканиците. Първо боядисаните части на фасадите заприличват на болничен коридор и второ на практика се създава още по - подходящо и привлекателно за рисуване платно.
  • употребата на специални почистващи препарати. За съжаление една голяма част от почистващите препарати действат само при гладки повърхности и трудно извличат проникналата в дълбочина на порите боя. За почистване на повърхностите се използва гъба напоена със съответния продукт. Носенето на защитни ръкавици е задължително! При необходимост, процедурата се повтаря. Накрая цялата повърхност се измива с чиста вода. Разходът на избрания препарат зависи от вида на графитите и поглъщаемостта на основата. Препоръчва се, след почистване и след като е напълно изсъхнала, повърхността да се защити със покрития за защита срещу замърсяване от графити.
  • пясъкоструене -  почистване на повърхността под въздействието на пясък като абразивно средство, който се изпуска чрез въздух под налягане с високо ускорение през дюза върху обекта за почистване. Според технологичната терминология за този метод на почистване е по – подходящо наименованието пясъкоструйна обработка с гранулат, тъй като освен пясък се използват различни абразивни средства (гранулати) Видовете абразивни средства се подбират в зависимост от основата, която ще се третира. Основните недостатъци са, че е необходима скъпа техника, обучен персонал и се вдига много прах.
  • хидро пясъкоструене - използува се предимно при обработка на каменни и бетонови повърхности на места, където не бива да се вдига прах. При работа по фасади на сгради в урбанизирани зони, смесеното абразивно действие и водната струя под налягане, гарантират пълното отсъствие на прах в атмосферата.
  • хидроструене (бластиране) – техника за почистване на повърхности, разчитаща изцяло на енергията на водната струя, която удря повърхността за постигане на почистващ ефект. При хидробластиращите системи не се използват абразиви и следователно проблемите, предизвикани от замърсяването с прах са елиминирани. Температурата на водата варира в диапазона от 60°C – 80°C, а налягането около 80 - 100 Bar.

MC-Cleaner G от MC-Bauchemie

 

Препарат за почистване на графити.

  • Съдържащ разтворител
  • Готов за употреба, лесно нанасяне
  • Нанасяне с четка
  • Гелообразна консистенция, нанасяне без капки

Приложение:

  • Премахване на графити от повърхности, обработени предварително с MC-Color Proof vision и MC-Color Flair vision
  • Сценарии на експозиция, оценени по REACH; периодично вдишване, приложение

Decapa SCM Gel от "Satecma"
 

Гел за премахване на боя, лак и графити.
Decapa SCM Gel е препарат за отстраняване на бои, лак и графити. Не съдържа хлориди. Подходящ е за полагане, както върху вертикални, така и върху хоризонтални повърхности. Благодарение на специалния си състав, Decapa SCM Gel премахва боя от повърхности като бетон, дърво, желязо и др., чрез образуването на мехури, омекотяването и разграждането на алкидни, епоксидни, полиуретанови, акрилни, винилни и хлор – каучукови бои, което позволява цялостното им премахване, независимо колко стари са те.

В зависимост от дебелината на слоя на боята, вида на боята и температурата на въздуха при нанасяне на гела, той трябва да се остави да подейства от няколко минути до няколко часа.

 

"Satecma" предлага и:

  • DECAPA-SCM FLUIDO - флуид за премахване на боя, лак и графити.
почистване на графити

Brutus Gel от "Satecma"
 
Препарат за почистване и отстраняване на графити и боя.
BRUTUS Gel е продукт, базиран на балансирана смес от разтворители и разредители, без метиленхлорид и други опасни разтворители, специално предназначен за премахване на графити и бои, направени със спрейове, химикалки, четки и др. върху полирани или неабсорбиращи основи с много различни състав и текстура – полиран мрамор и гранит, полиран естествен камък, боядисани и небоядисани метални повърхности, пластмасови материали, градска и пътна сигнализация и др.

BRUTUS Gel премахва графити и бои чрез процес на омекотяване и разреждане на боята, без да уврежда повърхността на обработената основа.

почистване на графити

TECMA SOL AP от "Satecma"
 
Препарат за почистване на графити.

Специален почистващ препарат за графити, направени върху защитния лак TECMA PAINT ANTIGRAFFITI. Използването му позволява пълното премахване на графитите (аерозолни бои, меки химикалки, рисувани с четка и т.н.).

почистване на графити

DEKO professional Anti-graffiti gel от "Оргахим"
 

Продукт за премахване на пресни графити от бетонови и тухлени повърхности, фасади от различни видове облицовъчни плочи, небоядисани метални повърхности и др.

  • Готов за употреба продукт. Не се разрежда с вода и органични разтворители
  • Бързо действие
  • Без оцветяване на основната повърхност

Приложение:

  • Тухлени и бетонни повърхности
  • Облицовъчни плочи – мрамор, гранит, травертин, гнайс, гранитогрес и др.)
  • Небоядисани метални повърхности
  • Небоядисани (неоцветени) мазилки
почистване на графити

Отстранител на графити/Graffiti Entferner от "Akemi"

 

Гелообразен високоефективен препарат за отстраняване на графити.

Graffiti Entferner се използва за отстраняване на графити, рисунки и мастило от маркери от незащитени повърхности, които са нечувствителни към разтворители – естествен и изкуствен камък, бетон и метал. Благодарение на гелообразната си консистенция е подходящ за употреба върху вертикални и хоризонтални повърхности.

  • Препарат на водна основа, съдържащ разтворители
  • Не съдържа киселини
  • Не образува петна по камъка при въздействието му с боята за графитите
  • Лесно отстраняване с пароструйка

Приложение:

  • Фасади, сгради, паметници и др.
  • Подходящи основи: естествени и изкуствени камъни, мрамор, бетон, гранит, тухла, клинкер, силикатна тухла, мазилки и др.
почистване на графити

FINALIT №7 от "FINALIT"
 

Киселинно средство за отстраняване на боя за графити.

  • Премахва графити – графити по автомобили, графити по пътни знаци
  • Премахва остатъци от лепило, боя, лепилни фолиа и надписи
  • Премахва лепило за тапети
  • Премахва остатъци от лепило върху стъкло, боя, плексиглас
  • Обезцветява флумастери и моливи

Подходяща основа – естествени и изкуствени камъни

почистване на графити

REMOVER 8 от "Kiter S.r.l"
 

Почистващ препарат против графити за порьозни основи под формата на гел.
REMOVER 8 е биоразградим неутрален почистващ препарат, под формата на гел, специфичен за почистване на графити и бои от порьозни вертикални повърхности. Той се използва върху стени от тухли, мрамор, гранит, теракота, естествен камък и бетон.
REMOVER 8 може да се използва както на открито (стени на сгради), така и на закрито (училища, спортни зали, гари, метро, тоалетни и др.).

 

"Kiter S.r.l" предлага и:

  • REMOVER 6 - гел за отстраняване на графити, подходящ за тавани и вертикални повърхности.
почистване на графити
почистване на графити

VIS от "Kiter S.r.l"
 

Супер обезмаслител с мигновено действие.

Vis е готов за употреба, силно алкален почистващ препарат, който намира приложение в индустриалното професионално почистване.

Vis отстранява мигновено замърсители като: машинно масло, графити, блажна боя, мастило, втвърдени мастни замърсявания, лепила, смола, каучук и т.н. от всички твърди водоустойчиви повърхности.

Vis намира приложение за почистване на: машинни елементи, пътно – транспортни знаци, екстериорни повърхности на пътно – транспортни средства, каросерии, пощенски кутии и т.н. Отстранява замърсявания от повърхности, изработени от: стомана, пластмаса, цимент, керамика, зидария, тухла, мрамор, гранит, теракота, дърво, стъкло.

почистване и отстраняване на графити
почистване на графити

ECOSOL от "Kiter S.r.l"


Препарат с висока обезмасляваща сила за универсална употреба, на базата на естествени "цитрусови" разтворители. Не съдържа въглеводороди, фосфати и производни на бензола.

ECOSOL премахва мазнини, наслоени замърсявания, лепила, графити, мастила, восъци, смоли от подове, стени и други повърхности. Има висока дезодорираща сила и разпръсква приятен и свеж аромат. Неутрален е и не атакува повърхностите, върху които се полага.

ECOSOL може да се използва за:

  • Почистване и обезмасляване на подове, стени и оборудване
  • Премахване на следи от писалки, маркери, печати и мастила от бюра, маси
  • Обезмасляване на двигатели и механични части
  • Почистване и отстраняване на восъци, парафини и масла от теракота и дървени подове
  • Елиминиране на остатъците от катран, асфалт, восъци, каучук, смоли от всички миещи се повърхности.
почистване на графити

REMOGEL PLUS от "Kiter S.r.l"
 

Ултра бърз препарат за почистване на графити, под формата на гел.
REMOGEL PLUS е почистващ препарат с IMMEDIATE TOTAL действие – незабавно отстраняване на боя. Той е под формата на гел, който отлично прилепва към вертикалните повърхности и е 100% активен.
REMOGEL PLUS премахва всички видове боя и мастило в дълбочина и има незабавно действие: изисква много ограничено механично триене, тъй като действа самостоятелно, благодарение на своята мощна разтваряща сила. Той премахва напълно, дори и само с едно нанасяне, много стари графити. Не отделя неприятна миризма по време на употреба. REMOGEL PLUS е идеален както за гладки, така и за много порьозни повърхности (травертин, бетон, естествен камък), където замърсяванията са проникнали в дълбочина.

  • Еднократно приложение
  • По-малко количество използван продукт
  • По-малко усилия за търкане, което спестява работно време
  • Лесно изплакване – не е необходима употребата на водоструйка

Приложение:

  • Премахване на надписи и графити от сгради, както отвътре, така и отвън (гари, летища, училища, етажна собственост, болници, спортни съоръжения, тоалетни и др.)
  • Превозни средства (влакове, метро, трамваи, тролейбуси и автобуси)
  • Боядисани повърхности, устойчиви на разтворители
почистване на графити

Graffitishield Cleaner от "Rust-Oleum"
 
Специално разработен препарат за премахване на графити от повърхности, предварително обработени с грунд за защита от графити Graffitishield ™ Hydro и последващото покритие Polycoat. Graffitishield Cleaner премахва повечето видове бои. Подходящ за използване в затворени пространства.

почистване на графити

REMOGRAF от "Kiter S.r.l"

 

Течен почистващ препарат против графити за повърхности с ниска порьозност.

REMOGRAF е базиран на синергична смес от разтворители. Използва се основно за премахване на графити от гладки повърхности като метали, пластмаса и керамика. REMOGRAF ефективно премахва графити от вътрешните и външните стени на автобуси, влакове, трамваи, транспортни средства, метални фасади на сгради, керамични стени, стъкло, пътни знаци, телефонни кабини, кошчета за боклук. Може да се използва и върху индустриално боядисани стени с бои, устойчиви на разтворители.

Grass Antigraffiti от "Grass"

 

Препарат за отстраняване на графити.

Grass Antigraffiti е средство за отстраняване на графити, лепкави ленти, дъвки, гума, лепило от бетон, мазилки, облицовки и стъкло. Препаратът е на основата на ефективни нисколетливи разтворители и не притежава силна миризма.

почистване на графити

SM-12 от "ISOMAT"

 

Специален разтворител за епоксидни системи.

Специален разтворител за епоксидни системи, както и за почистване на инструменти след работа с епоксидни материали. Използва се и за почистване на графити от повърхности, обработени преди това с ISOMAT AG 77.

почистване на графити

Delta Activator от "Delta"

 

Течен многофункционален препарат за отстраняване на графити.

Delta Activator е безопасен, екологично чист, напълно разградим и негорим препарат за отстраняване на графити, подходящ за порьозни и за непорьозни, дори и в затворени пространства. Delta Activator премахва повечето видове графити и е подходящ за употреба дори и върху пластмаси.

  • Безопасен – под регулациите на COSHH & CHIP 11
  • Напълно биоразградим – екологично чист
  • Слаба летливост – безопасен за използване в затворени пространства
  • Високо ефективен, ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикалки
  • Измива се с вода – позволява лесно отстраняване
  • Слаба миризма
  • Негорим

Приложение:

  • Мокет/фабрични седалки
  • Боядисани повърхности
  • Пластмасови седалки
  • Гладки повърхности
почистване на графити

Delta Eliminator от "Delta"

 

Препарат за отстраняване на графити от прозрачни пластмаси.

Delta Eliminator е безопасен, екологично чист напълно разградим и негорим препарат за отстраняване на графити от всички чувствителни пластмасови повърхности, включително поликарбонат, акрил и полиетилен.

  • Безопасен – под регулациите на COSHH & CHIP 11
  • Напълно биоразградим – екологично чист
  • Слаба летливост – безопасен за използване в затворени пространства
  • Високо ефективен, ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикалки
  • Измива се с вода – позволява лесно отстраняване
  • Слаба миризма
  • Негорим
почистване на графити

Delta Ghosting Remover от "Delta"

 

Силен препарат за премахване на остатъчно оцветяване и сенки от графити.

Delta Ghosting Remover е силен препарат за почистване на остатъци и сенки от графити по зидария и подобни повърхности след отстраняване на графити. Той е бързо действащ, ефективен и може да се използва на мокри повърхности. Използва се неразреден. Силно алкален продукт. Да не се използва върху чувствителни към алкали повърхности и стъкло!

почистване на графити

Delta Graffi – Sol от "Delta"

 

Изключително силен препарат, течна формула, за премахване на повечето видове графити от порести повърхности, зидария, тухли, устойчиви пластмаси и лакови покрития.

Delta Graffi – Sol е мощен и надежден инструмент за отстраняване на графити. Представлява екологично чиста биоразградима напълно безопасна незапалима течност за отстраняване на графити, нанесени върху зидария, метал, стъкло и GRP повърхности. Ефективен е срещу аерозолни бои, перманентни маркери, коректори и химикал.
Delta Graffi – Sol има приятна миризма и може да се използва както на открито така и на закрито. Изработен е от естествени възобновяеми ресурси и в съответствие с разпоредбите на COSHH & CHIP 11. Има ниска летливост.

 

"Delta" предлага и:

  • Delta Graffi Gel - препарат за отстраняване на графити под формата на гел.

Delta Graffi – Strip от “Delta”

 

Изключително силен гел за премахване на графити.

Graffi – Strip е изключително силен екологично чист напълно биоразградим негорим гел за премахване на графити от всички порести повърхности, метал и стъкло. Graffi – Strip има много слаба миризма и може да се използва безопасно както на открито, така и на закрито. Използва се неразреден. Не бива да се използва върху пластмасови повърхности или върху декоративни слоеве боя.

  • Опакован в кутия, готов за използване
  • Напълно биоразградим и екологично чист
  • Ефективен срещу спрейове, перманентни маркери, коректори, флумастери и химикал
  • Измива се с вода
  • Слаба мирис
  • Негорим
почистване на графити
почистване на графити

GRAFFITI REMOVER от „ISOMAT“

 

Специален почистващ препарат за премахване на замърсявания от графити.

Специален почистващ препарат за премахване на замърсявания от графити, спрейове, маркери и т.н. Използва се за почистване на различни повърхности, като метал, стъкло, мрамор, камък, бетон, открита зидария и т.н. Може да се използва и върху боядисани повърхности, но е необходимо да се извърши предварителна проба за съвместимостта на продукта. Препоръчва се, след почистване, повърхността да се защити с ISOMAT AG 80-2K или ISOMAT AG 77, което не позволява повторното проникване на графитите.

почистване на графити

AGE от „Remmers“

 

Средство за премахване на графити. Отстранява бои и графити от порите на основата в дълбочина. Биологично разградим и сертифициран.

AGE отстранява дисперсионни и акрилатни лакове, както и изкуствени смоли, нитро лакове, спиртни лакове, политури, както и графити от всички дървени повърхности, метални и минерални основи.

Не съдържа N-метил пиролидон, хлорирани въглеводороди и алкали.

почистване на графити

Lithofin Graffiti – Entferner от „Lithofin“

 

Комбиниран почистващ препарат от алкални почистващи компоненти и специални разтворители, разработен за премахване на графити.

Lithofin Graffiti – Entferner изсъхва бавно и има дълго време на действие. Поради това е възможно ефективното разтваряне на изсъхнали спрей бои (графити) и перманентни маркери. След разтваряне те се измиват с вода. Lithofin Graffiti – Entferner отстранява и масла, мазнини, ръжда, и др.

  • За отстраняване на графити и други замърсявания от стени и фасади.
  • Основи: Керамични плочки, клинкер, естествен камък, бетон, мазилки, стъкло, метал и др.
  • Да не се използва върху каучук, бои, прясно лакирани повърхности, пластмаси, дървесина, акрилно стъкло, алуминий и други чувствителни основи.
почистване на графити

GRAFFITI REMOVER от „San Marco“

 

Гелообразен продукт, разработен за премахването на графити от естествени и изкуствени камъни, тухли, цимент и др. композитни материали.

GRAFFITI REMOVER е лесен за нанасяне.

Не се препоръчва за боядисани повърхности, тъй като може да предизвика козметични дефекти.

почистване на графити

Препарат за почистване на графити от "Förch"

 

Препарат за почистване на графити.

Препаратът за почистване на графити от "Förch" е подходящ за премахване на спрей-лакове на основата на азот, изкуствена смола и акрил, мастила, флумастери, маркери и др.

  • Високоефективен продукт, без разтворители, за почистване на графити на открито и закрито
  • Надеждно и щадящо премахва остатъци от лепило, смоли, графити и лозунги
  • Подходящ за употреба при основи като: бетон, варовик, пясъчник, тухли, каучук, пластмаси, метали, боядисани повърхности, топлоизолационни материали и др.
  • Особено подходящ за премахване на графити и лепенки върху пътни знаци, без да уврежда светлоотразителното им фолио
  • Може да се използва и като чистител за бои, при почистването на бояджийски пистолети, съдове за боя и неръждаеми дюзи
  • Не съдържа AOX и силикон
  • Биологично разградим
почистване на графити

Staccatutto от "Kiter S.r.l."

 

Препарат за отстраняване на графити, дъвки, лепила, стикери и маркери.

Staccatutto е спрей под формата на аерозол, съдържащ разтворител, специално създаден за отстраняване на упорити петна и замърсители от стени, подови настилки, машини, арматура, прозорци, пътни знаци, транспортни средства и др. Той успешно отстранява надписи от графити, маркери, петна от бои, дъвки, различни лепила, етикети и др.

Staccatutto е неприложим върху текстил, лакирани повърхности, поликарбонатни материали и други, които са чувствителни към разтворители.

почистване на графити

DECASOL от "Kiter S.r.l"

 

Концентриран киселинен почистващ препарат.

Decasol е високо концентриран силно киселинен почистващ препарат, предназначен за почистване на замърсители от киселинноустойчиви подови повърхности.

  • Отстранява лесно и бързо фугин, бои, оцветители, варовикови и циментови замърсители
  • Основно почистване на подове от гранитогрес, полиран гранитогрес, клинкер, както и всички киселинноустойчиви повърхности
  • Отстранява остатъци от "разлят" фугин
  • Отстранява котлен камък, натрупан върху блажна боя или лакови покрития
  • Отстранява петна от ръжда, мастила, обработващи филми
  • Остранява графити и надписи от твърди водоустойчиви повърхности
почистване на графити и бои

HG Graffiti Remover от „HG“

 

Препарат за отстраняване на графити.
HG Graffiti Remover е специално разработен продукт за безопасно отстраняване на спрей боя за графити, свежи пръски от боя, перманентен маркер, рисунки и надписи върху уязвими повърхности като лак, боя и пластмаса, лъскави повърхности като стъкло, метал, плексиглас, мрамор, гранит, ентернит, камък, бетон и необработена дървесина.

HG Graffiti Remover има лек аромат и е без летливи разтворители.

почистване на графити

KT 01 от „PHSC“ 

 

Препарат за почистване на графити.

KT 01 е течен препарат за употреба върху деликатни гладки неабсорбиращи повърхности, чувствителни към силни разтворители. Той не причинява матов ефект на почистената повърхност и е най – слабият от серията „КТ препарати Анти – графити“.

KT 01 е приложим за твърди повърхности – твърд поликарбонат, плексиглас, ламинати, пластмаси, фолиа, лакови покрития. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и за перманентни полиуретанови анти – графитни покрития.

 

"PHSC" предлага и:

  • KT 01+ - препарат за почистване на графити, под формата на гел.
почистване на графити
почистване на графити

KT 02 от „PHSC“

 

Препарат за почистване на графити.

KT 02 е течен препарат за почистване на графити от гладки неабсорбиращи повърхности. Той е третият от серията „КТ препарати Анти – графити.

Приложим е върху: ламинати, пластмаси, фолиа, метали, алуминий, стъкло, промишлено – боядисани повърхности, керамика. Може предпазливо да се използва и върху повърхности, чувствителни на агресивни разтворители, като твърд поликарбонат, но след пробен тест. KT 02 е подходящ за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и за перманентни полиуретанови анти – графити покрития.

 

"PHSC" предлага и:

  •  KT 02+ - препарат за почистване на графити, под формата на гел.
почистване на графити

KT 03 от „PHSC“

 

Препарат за почистване на графити.

KT 03 е течен препарат за почистване на графити от гладки неабсорбиращи повърхности. Той е четвъртият от серията „КТ препарати Анти – графити. Приложим е за ламинати, пластмаси, фолиа, метали, алуминий, стъкло, промишлено – боядисани повърхности, керамика. Може предпазливо да се използва и върху повърхности, чувствителни към агресивни разтворители, като твърд поликарбонат, но след пробен тест. Подходящ е за асансьори, тоалетни, телефонни кабини, автобусни спирки, акустични екрани, училища, железопътни вагони, трамваи, автобуси, леки автомобили, пътни знаци, рекламни фолиа и плоскости, както и за перманентни полиуретанови анти – графитни покрития.

 

"PHSC" предлага и:

  • KT 03+ - препарат за почистване на графити, под формата на гел.
почистване на графити

KT 04 от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT 04 е течен препарат за употреба върху гладки неабсорбиращи повърхности, устойчиви на агресивни разтворители. Това е петият по отношение на своята сила от серията „КТ препарати Анти – графити".

KT 04 е приложим върху метали, полирани тухли, стъкло, керамика и перманентни полиуретанови антиграфити покрития в краткосрочна експозиция. Може внимателно да се използва и върху пластмаси.

почистване на графити

KT 04+ от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT 04+ е препарат за отстраняване на графити, под формата на гел, подходящ за порьозни абсорбиращи повърхности, устойчиви на агресивни разтворители. Това е петият по отношение на своята сила препарат от серията „КТ препарати Анти – графити".

KT 04+ е приложим върху тухла, полирани тухли, циментови субстрати, мазилки, бетон, пясъчник, гранит, травертин и др.

почистване на графити

KT 05 от „PHSC“
 

Препарат за почистване на графити.

KT 05 е течен препарат за премахване на перманентни анти графитни покрития от абсорбиращи основи, като например пясъчник. Премахва и останки от пигменти, така наречените "сенки", които остават в структурата на повърхността след неефективно отстраняване на графити, боя и др.

почистване на графити

WallGard Graffiti REMOVER GEL от „Mapei“

 

Гел за почистване на повърхности, замърсени с графити.

WallGard Graffiti Remover Gel се препоръчва за всякакви видове повърхности, които не са предварително обработени с продукти за защита от графити - всички видове облицовки от естествен камък, тухли или бетонни блокове, бетонови облицовки, небоядисани мазилки, небоядисани метални повърхности, зони, където не може да се извърши почистване на повърхността с вода под високо налягане.

WallGard Graffiti Remover Gel има подобна на желатин консистенция и съдържа безвредни биоразградими разтворители. 

почистване на графити

RIMUOVE GRAFFITI от "GUBRA"

 

Препарат за премахване на графити за външно и вътрешно приложение.

RIMUOVE GRAFFITI бързо и ефикасно премахва графити от фасади, вагони, автобуси, пътни знаци, решетки и всякакви други повърхности.
Високата способност на препарата да извлича и разтваря наслоените бои и лакове позволява лесното им механично отстраняване от всички видове повърхности. RIMUOVE GRAFFITI е по – ефикасен от традиционните методи за почистване - пясъчна струя, механично триене, повторно боядисване, употреба на агресивни препарати.

RIMUOVE GRAFFITI не съдържа хлорни разтворители.

  • Мрамор, гранит и други естествени камъни