MONOFINISH от "Mapei"

 
Еднокомпонентен разтвор на циментова основа с нормално стягане за изглаждане на бетонни и циментови замазки. Monofinish отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за неструктурни разтвори клас R2 и изискванията на стандарт EN 1504-2, покритие (C), в съответствие с принципи MC и IR за защита на бетон.

При смесване на Monofinish с чиста вода се получава гъвкав и лесен за нанасяне с мистрия разтвор, който се полага върху здрави, компактни основи, без мазнини, кофражни масла, стари бои и други вещества, които пречат на адхезията.

Monofinish може да се нанася в слой с дебелина до 2 – 3 мм, като накрая се изглажда с влажна гъбена маламашка.

Monofinish се препоръчва за изглаждане на повърхностни дефекти на излят бетон и заглаждане на повърхността на бетон, саниран с някой от продуктите от серията Mapegrout.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MAPEGROUT T60 от "Mapei"

 
Сулфатоустойчив, подсилен с фибри тиксотропен разтвор с компенсирано свиване за възстановяване на бетон. Mapegrout T60 отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителен разтвор клас R4.

Mapegrout T60 е еднокомпонентен, предварително дозиран, тиксотропен разтвор на циментова основа, съставен от сулфатоустойчиви хидравлични свързващи вещества, синтетични полиакрилонитрилни фибри, органични корозионни инхибитори, подбрани инертни материали и специални водозадържащи добавки.

В случай, че Mapegrout T60 се приготвя само чрез влагане на вода, следва втвърдяването да протече във влажна среда, за да се гарантира, че разширителните свойствата на продукта ще се разгърнат напълно и правилно. Все пак, невинаги може да бъде гарантирано, че тези условия ще бъдат налични на работната площадка. Ето защо, за да се осигури развиване на разширителните свойства на Mapegrout T60 при съхнене на открит въздух, към сместа може да се добави 0,25% Mapecure SRA – специална добавка, която има свойството да намалява пластичното и хидравлично свиване.

При смесване на Mapegrout T60 с вода и 0,25 от Mapecure SRA се образува много лесен за работа разтвор с тиксотропна консистенция, който се полага лесно по вертикални повърхности без кофраж. Mapegrout T60 се нанася с мистрия, гладко гребло или чрез впръскване върху влажни основи, които са здрави, без изронени участъци, с грапава повърхност и предварително намокрени с вода. Поправката се прави в слой с дебелина 40 мм.

Mapegrout T60 се използва за саниране на наранени бетонни покрития като например по балкони и ъгли на колони и греди. Препоръчва се също за саниране и ремонт на тунели, канали и хидросъоръжения.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MAPEGROUT FMR от "Mapei"
 

Двукомпонентен, сулфатоустойчив, тиксотропен разтвор с компенсирано свиване, който може да се подсили с гъвкави метални фибри и е изключително подходящ за саниране на бетонни конструкции, изискващи по-голяма еластичност. Mapegrout FMR с добавка на Fibres FF, отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителни разтвори от клас R4.

При смесване с Fibres FF (неръждаеми гъвкави фибри, съставени от специална сплав от желязо и хром) и вода, Mapegrout FMR става разтвор, който се нанася лесно с мистрия или машина за мазилки в слой с максимална дебелина от 50 мм. Благодарение на отличните си тиксотропни свойства, Mapegrout FMR може да се нанася върху вертикални повърхности, дори и в дебели слоеве без да се използва кофраж. За подобряване на стягането на открито и намаляване на свиването, Mapegrout FMR може да се смеси с 0,25% от теглото на сместа  с Mapecure SRA, стягащо вещество.

Mapegrout FMR се използва за саниране на наранени бетонни конструкции като тунели, магистрали, авто- и железопътни виадукти, язовирни преливници, преливни канали, индустриални подове и рампи.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MAPEGROUT THIXOTROPIC E от "Mapei"

 
Разтвор с контролирано свиване, подсилен с фибри, за саниране на бетон. Mapegrout Thixotropic Е отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителен разтвор клас R4.

Mapegrout Thixotropic E е готов за употреба прахообразен разтвор, който се състои от високоякостни цименти, селектирани агрегати,специални добавки и синтетични фибри. Приготвя се като се смеси с вода. Нанася се с мистрия, гладко гребло или чрез впръскване върху здрави основи, без изронени участъци, с грапава повърхност и предварително намокрени с вода, като нанасянето на слой до 30 – 35 мм може да се прави и без кофраж. За да се подобри стягането на открито и за да се намали свиването, Mapegrout Thixotropic Е може да се смеси с 25% от теглото на сместа Mapecure SRA, стягащо вещество.

Mapegrout Thixotropic Е се използва за саниране и поправка на бетон като: възстановяване на бетонно покритие, поправка на ъгли, греди, колони и балкони, разрушени от корозия на арматурните железа.

ремонтен разтвор

PLANITOP 100 от "Mapei"

 
Светлосив бързостягащ фин разтвор за саниране и изглаждане на бетон и мазилки. Planitop 100 отговаря на изискванията на стандарт EN 1504-2, покритие (C) в съответствие с принципи MC и IR за защита на бетон.

При смесване на Planitop 100 с вода се получава разтвор, който се нанася лесно с мистрия върху чисти и здрави повърхности, намокрени с вода предварително, в слой с максимална дебелина 3 мм. За дебелини над 5 мм се препоръчва да се добави 30% пясък с размери на частиците между 1 и 2 мм. Planitop 100 се полага с мистрия или гладко гребло.

Planitop 100 се използва за локални поправки на предварително излети бетонни елементи, наранени поради движение, както и за изглаждане на повърхности дефекти като шупли и макропорьозност. Също така, Planitop 100 може да се използва за изравняване на мазилки и изглаждане на бетон, саниран с продукти от серията Mapegrout.

ремонтен разтвор

PLANITOP HDM от "Mapei"

 
Двукомпонентен, много еластичен разтвор с пуцоланова реакция, за укрепване на зидария, който се използва заедно с Mapegrid G 120 или Mapegrid G 220 с дебелина на слоя до 6 мм и за изглаждане и изравняване на повърхности от бетон, камъни и туф. Planitop HDM отговаря на минималните изисквания на EN 1504-3 за неструктурни разтвори клас R2 и на изискванията на EN 1504-2, покритие (С), в съответствие с принципи MC и IR.

Planitop HDM се предлага под формата на два предварително отмерени компонента, които трябва да се смесят без да се добавя вода или други съставки. Полученият разтвор се нанася в един слой с дебелина до 6 мм чрез мистрия, върху повърхности, които трябва да са чисти, здрави и предварително намокрени с вода или ако са много хигроскопични – грундирани с Primer G. Няколко минути след нанасяне на продукта повърхността се изглажда чрез гладка мистрия или гъбена маламашка.

Planitop HDM се използва заедно с Mapegrid G 120 или Mapegrid G 220 (специални мрежи, направени от грундирано фибростъкло) за укрепване на зидария и изглаждане на повърхности от бетон, камък, тухли и туф. Благодарение на голямото съдържание на синтетична смола, Planitop HDM има отлична адхезия към основата и след втвърдяване образува здрав, компактен слой, който не пропуска вода и вредни газове от атмосферата и е устойчив на процесите замръзване/размразяване.

 

"Mapei" предлага и PLANITOP HDM MAXI, който се полага с максимална дебелина на слоя – 25 мм.

ремонтен разтвор
ремонтен разтвор

PLANITOP HPC TIXO от "Mapei"

 

Двукомпонентен високоякостен и дуктилен тиксотропен разтвор, армиран с метални фибри за възстановяване и усилване на конструктивни елементи. R4.

Planitop HPC Tixo е двукомпонентен разтвор с тиксотропна консистенция, съставен от два компонента: компонент A (прах) и компонент B (стоманени фибри HPC Fibres). Planitop HPC Tixo компонент A се състой от високоякостен цимент, инертни материали с подбрана зърнометрия и специални добавки. Компонент A трябва да се смеси с 6,5% по тегло от компонент B (HPC Fibres) – твърди стоманени фибри. За да се осигури възможност за пълно и правилно разгръщане на разширителните свойствата на продукта, Planitop HPC Tixo трябва да се втвърдява във влажна среда. Ето защо, към Planitop HPC Tixo може да добави и 0,25% от Mapecure SRA – специална добавка, която има способността да намалява пластичното и хидравлично свиване.

След втвърдяване, Planitop HPC Tixo има следните характеристики:

  • Много висока якост на огъване и натиск;
  • Висока дуктилност;
  • Висока устойчивост на циклични натоварвания;
  • Непропускливост към вода;
  • Отлична адхезия към стар бетон;
  • Висока устойчивост на износване и абразия, причинени от външни въздействия;

Приложение:

  • Възстановяване и усилване на бетонни конструкции с особена форма, където трябва да се използва високоякостен, тиксотропен разтвор с високо ниво на дуктилност, без влагане на допълнителна армировъчна стомана.
  • Сеизмично усилване на елементи, подложени на големи напрежения, при които се изисква висока дуктилност.
  • Конструктивно усилване на челните краища, ръбове и издатини на колони и греди от армиран бетон, крайното облицовъчно покритие на които ще се изпълнява с продукти като Planitop HPC (вижте съответния Технически информационен лист).
  • Конструктивно усилване на колони и греди от армиран бетон.
  • Репариране на долните отводнителни отвори на предварително напрегнати греди на виадукти.
  • Реконструиране и нивелиране на горните части на възглавници и лагери на пилоти на виадукти.
  • Ре-интегриране (обединяване) на наклонени и покривни бетонни плочи.
ремонтен разтвор

LAMPOCEM от "Mapei"

 
Готов за употреба хидравличен спойващ материал без свиване с бързо стягане и втвърдяване.

Lampocem се използва за всякакви бързи монтажи върху вертикални и хоризонтални бетонни повърхности и зидария, за закрепване на греди, тръбопроводи, санитария, закачалки, както и за укрепване на дървени и метални основи.

Lampocem има много кратък период на стягане (около 3 минути при +20оС). При смесване с вода става паста с еластично-тиксотропна консистенция, нанася се лесно, дори и по вертикални повърхности, без да се разтича и без да е необходим кофраж.

Lampocem е предварително подготвен прахообразен спойващ материал, който се състои от високо устойчив цимент и специални добавки.

монтажен циментов ратвор

LAMPOSILEX от "Mapei"

 

Изключително бързостягащ и съхнещ хидравличен спойващ материал за спиране на течове от вода.

Lamposilex се използва за спиране на всякакви източници на теч, дори и под налягане, в мазета, тунели, метро и др. и за запечатване на непромокаеми, здрави връзки в хидравлични бетонни конструкции, канали за отпадни води, резервоари и др.

След смесване с вода Lamposilex става паста с гъвкава консистенция, която стяга за 2 минути.

циментов ратвор за незабавно спиране на течове

MAPEFINISH от "Mapei"

 
Двукомпонентен разтвор на циментова основа за крайно обработване на бетонни повърхности.

Mapefinish се използва за изравняване на малки дефекти по излят бетон и за изглаждане на повърхността след саниране. Mapefinish е подходящ за повърхности, които постоянно са в контакт с питейна вода, при условие, че след полагане се измие многократно с вода с температура +40оС. Разтворът се нанася с мистрия върху чиста, гладка повърхност, която предварително е импрегнирана с вода. Mapefinish може да се нанася в слой с дебелина до 2-3 мм. Няколко минути след полагане се заглажда с гладка мистрия или пластмасова маламашка.

Mapefinish се предлага в два предварително отмерени компонента, които трябва да се смесят без да се добавя вода или други съставки.

Mapefinish отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за неструктурни разтвори клас R2 и изискванията на стандарт EN 1504-2, покритие (C), в съответствие с принципи MC и IR за защита на бетон.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Mapefinish HD от "Mapei"

 

Двукомпонентен силно сулфатоустойчив циментов разтвор за защита на бетон подложен на висока абразия.

Съдържа подбрани фини инертни материали, специални добавки и синтетични полимери във водна дисперсия. Когато двата компонента на Mapefinish HD се смесят заедно, се получава смес, която може да се полага в слой с дебелина до 2 мм, дори и върху вертикални повърхности. Благодарение на високото съдържание на синтетична смола, Mapefinish HD има изключително добра адхезия към бетонната основа и след като се втвърди, образува водонепропусклив слой, устойчив на атмосферни влияния.

Приложение:

  • Премахване на дефекти по повърхността на отлетия бетон.
  • Защита на бетона от слаби агресивни агенти на околната среда.
  • Поправяне на индустриален под от бетон.
ремонтен разтвор

MAPEGROUT 430 от "Mapei"

 
Ситно зърнест тиксотропен, подсилен с фибри, разтвор с нормално втвърдяване за саниране на бетон. Mapegrout 430 отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителен разтвор клас R3.

При смесване на Mapegrout 430 с вода се получава лесен за работа разтвор с тиксотропна консистенция, който се нанася лесно върху вертикални повърхности без необходимост от кофраж. Mapegrout 430 се нанася с мистрия, гладко гребло или чрез впръскване върху здрави основи, без изронени участъци, с грапава повърхност и които са предварително импрегнирани с вода. С Mapegrout 430 може да се нанесе един слой с дебелина от 5 до 35 мм.

Mapegrout 430 се използва за саниране на повърхността на наранени бетонни конструкции като челна страна на балкони и ъгли на стълбове и колони. Mapegrout 430 е подходящ също за ремонт на тунели, канали и други хидравлични съоръжения.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MAPEGROUT BM от "Mapei"

 
Двукомпонентен тиксотропен разтвор на циментова основа с нисък коефициент на еластичност за саниране на бетон. Mapegrout BM отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителен разтвор от клас R4.

Mapegrout BM се нанася с мистрия или впръскване дори и върху вертикални повърхности или тавани без кофраж, с максимална дебелина на слоя приблизително 35 мм. Основата трябва да е здрава, компактна и грапава.

Mapegrout BM се препоръчва за саниране на повърхността на наранен бетон, подложен на лека деформация поради натоварване, температурни промени или лоши атмосферни условия. Mapegrout BM се препоръчва също за саниране на бетонни греди, колони, балкони и предварително излети елементи.

Mapegrout BM има отлични хидроизолационни свойства и затова се препоръчва за ремонт на канали, водни резервоари и хидросъоръжения.

Поради ниския коефициент на еластичност, Mapegrout BM е подходящ за саниране на бетон с умерена механична якост.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MAPEGROUT EASY FLOW от "Mapei"
 

Еднокомпонентен сулфатоустойчив тиксотропен разтвор, подсилен с фибри, с компенсирано свиване, за саниране на бетонни конструкции чрез впръскване с машина за мазилки. Mapegrout Easy Flow отговаря на минималните изисквания на стандарт EN 1504-3 за строителни разтвори от клас R4.

Обикновено Mapegrout Easy Flow се нанася чрез впръскване, но може и с мистрия по вертикални повърхности без да е необходим кофраж. Максималната препоръчителна дебелина за всеки слой е около 35 мм.

Mapegrout Easy Flow се използва за саниране на наранени бетонни конструкции. Продуктът е много подходящ когато има нужда от улесняване на изпомпването на дълги разстояния и на много високи места. Може да се извършват ремонти чрез впръскване по виадукти на автомагистрали, носещи стени в тунели, пътни и железопътни тунели, предварително изработени конструкции, хидросъоръжения като канали, язовирни стени, преливници и резервоари, разрушени поради наличие на сулфатни соли във водата или земята.

 

"Mapei" предлага и MAPEGROUT EASY FLOW GF - ремонтен разтвор с повишена еластичност.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

MasterEmaco S 5300 (Emaco Nanocrete R3) от "Master Builders Solutions"
 
Лек полимерно модифициран циментов ремонтен разтвор, подсилен с фибри.
MasterEmaco S 5300 е готов за употреба материал, който съдържа сулфато устойчив Портландцимент (HSR LA), хидравлични свързващи вещества, добре гранулирана фракция, специално подбрани полимерни фибри (полиакрилонитрилни) и добавки. Използваната нанотехнология значително намалява свиването при съхнене.

MasterEmaco S 5300 се използва за структурен ремонт на бетонови елементи с ниска якост като: балконни ръбове, подпрозоречни первази, прегради и греди в търговски или в жилищни сгради, фасади, сглобяеми панели и др.

фин ремонтен разтвор за изглаждане
  • Вложената в състава на MasterEmaco S 5300 нова нанотехнология компенсира свиването и образуването на пукнатини при съхнене и втвърдяване
  • Отлична адхезия към бетон
  • Силно тиксотропен и лек – позволява нанасяне в един дебел слой
  • Изключителна обработваемост – MasterEmaco S 5300 може да се полага с дебелина до 75 мм при хоризонтални или при вертикални приложения или до 50 мм на тавана
  • Лесно профилиране на ъгли без кофраж
  • Много ниско свиване и отлична устойчивост на пукнатини
  • Издръжлив и устойчив на атмосферни влияния
  • Добра непропускливост за вода и хлорид

MasterEmaco S 5400 (Emaco Nanocrete R4) от "Master Builders Solutions"
 
Високоякостен ремонтен разтвор подсилен с фибри, с компенсирано свиване.
MasterEmaco S 5400 е еднокомпонентен ремонтен разтвор с изключително висока якост, с компенсирано свиване, който отговаря на изискванията на новата европейска норма EN 1504 част 3 клас R4. MasterEmaco S 5400 съдържа Портландцимент, подбран кварцов пясък, полимерни фибри и специални добавки, които значително понижават риска от образуване на пукнатини при свиване. Когато се смеси с вода, MasterEmaco S 5400 образува силно тиксотропен циментов разтвор, който лесно се нанася с машина или с мистрия.

  • Минимизирана тенденция към образуване на пукнатини
  • Силно тиксотропен – може да се полага до 50 мм дебелина без необходимост от вторична армировка
  • Високи начална и крайна якост
  • Изключителна обработваемост
  • Висок модул на сцепление и отлична адхезия
  • Отлична устойчивост на замръзване/размразяване – подходящ за всеки климат
  • Висока устойчивост на карбонизация – подходящ за ремонти на открито в градска среда
  • Устойчив на сулфат – подходящ за контакт с подпочвени води 

MasterEmaco S 5400 се използва за структурен ремонт на бетонни елементи като:

  • Колони, стълбове и напречни греди на всички мостове
  • Охладителни кули и комини и други индустриални конструкции
  • Пречиствателни станции и канализации
  • Тунели, тръби, изходящи канали, особено при агресивни подпочвени условия
  • Морски конструкции
фин ремонтен разтвор за изглаждане

MasterEmaco T 545 от "Master Builders Solutions"
 
Бързо втвърдяващ се ремонтен разтвор.
MasterEmaco T 545 е еднокомпонентен материал за ремонт и фиксиране на бетон, който се втвърдява за 15 минути и позволява автомобилен трафик 45 минути след полагането му. Този продукт се свързва както с бетон, така и със зидария. Може да се използва на закрито и на открито, за ремонт на магистрали и на други тежки промишлени конструкции.

MasterEmaco T 545 отговаря на нуждите на клиентите от ремонтен разтвор за пътища, при употребата на който пускането им в експлоатация е от решаващо значение, както и когато наличното време за извършване на ремонтите е много кратко. Полагането на материала не изисква грундиране на основата, а много бързото му втвърдяване и увеличаване на якостта го правят идеален за всички спешни ремонти на пътя.

  • Широк температурен диапазон на приложение – подходящ е за много горещ до много студен климат
  • Бързо нарастване на якостта – бързо връщане на пътното платно в експлоатация само след 45 минути
  • Химически се свързва с бетона – дълъг живот на отремонтираните петна в трафик зоните
  • Химически устойчив – не се влияе от обезледяване със соли (луга)
  • Притежава термично разширение и свиване, подобно на бетона
  • Минимално свиване на разтвора при съхнене. Дългосрочна стабилност на обема
  • Цвят на цимент – отремонтираните участъци имат текстура и вид на бетон
ремонтен разтвор за пътища и магистрали

MasterEmaco S 420 от "Master Builders Solutions"

 
Бързо втвърдяващ се висококачествен структурен ремонтен разтвор, одобрен за използване в контакт с питейна вода.
Полагането на MasterEmaco S 420 не изисква полагането на  грунд и/или свързващ слой и позволява извършването на цялостен ремонт с една операция и със значителна икономия на време. Бързото втвърдяване на разтвора осигурява високи нива на производство, спестявайки разходи за труд.

  • Висока производителност и защита на вградената армировка.
  • Одобрен за контакт с питейна вода само 3 дни след втвърдяване.
  • Може да се нанася с дебелина от 10 до 50 мм на слой.

MasterEmaco S 420 е подходящ за структурни ремонти на армиран и неармиран бетон. Материалът е идеален за отстраняване на повреди, причинени от: корозия на армировъчните пръти, реакция на алкален агрегат и/или щети от удар.

MasterEmaco T 1100 TIX (Emaco Fast Tixo) от "Master Builders Solutions"

 
Тиксотропен бързо втвърдяващ се разтвор за ремонт на пътното платно.
Master Emaco T 1100 TIX е еднокомпонентен, подсилен с тиксотропни PAN фибри, устойчив на сулфати високоякостен циментов ремонтен разтвор. Той бързо набира якост дори при температури под нулата. Характеризира се с подобрена издръжливост и много ниско свиване при съхнене. Master Emaco T 1100 TIX се използва като тиксотропен разтвор за замонолитване на рамки на шахти и за ремонт на хоризонтални пътни участъци. Подходящ е и за ремонт на рампи, и за фиксиране на тротоарни и/или бордюрни плочи.

MasterEmaco T 1100 TIX позволява извършването на ремонти за кратко време и бързо връщане на съоръжението в експлоатация, дори през студения сезон.
Без да се нарушават техническите характеристики и издръжливостта на MasterEmaco T 1100 TIX, той може да се прилага при трудни външни условия. Трафикът по време на ремонтните работи, ниските температури и лошите метеорологични условия не са предизвикателство за продукта.

ремонтен разтвор за пътища и магистрали
ремонтен разтвор

MasterEmaco S 544 RS от "Master Builders Solutions"
 
Бързо втвърдяващ се структурен ремонтен разтвор с инхибитор на корозията. R4.

  • Ремонт на стоманобетон там, където се изисква бързо втвърдяване и висока якост на натиск след 24 часа, като: преливници, тунели.
  • Всяка структура, която е подложена на големи вибрации в рамките на няколко часа.
  • Ремонти, при които кофражът трябва да се отстрани бързо.
  • Във всеки случай, който изисква бързо полагане на последващо покритие със системи MasterProtect или MasterSeal.
ремонтен разтвор R2

FLUECO 80 T от "DRACO Italiana SpA"

 

FLUECO 80 T е предварително подготвена, готовa за употреба, армирана със синтетични фибри ремонтна смес, на циментова база, съдържаща специални нано добавки. R4.

FLUECO 80 T има висока начална и крайна якости на опън, издръжлив е в сурови условия, с изключително високи слепващи свойства (адхезия) към стомана и бетон.  FLUECO 80 T се приготвя за употреба само с добавяне на вода, получавайки се смес с компенсирано свиване, за ремонт и възстановяване на бетон. FLUECO 80 T не съдържа метални съставки и хлодриди. Химичните и физичните характеристики на FLUECO 80 T позволяват ремонтни работи и възстановяване на бетонни конструкции експлоатиращи се в агресивнa средa при изисквания за висока якост, висока степен на издръжливост и малки разходите за поддръжка.

Предимства:

  • УСТОЙЧИВОСТ НА СУЛФАТИ И АГРЕСИВНИ СРЕДИ: FLUECO 80 T осигурява повърхност с ниска порьозност и без пукнатини. Той има висока устойчивост на сулфати, хлориди и агресивни среди.
  • УСТОЙЧИВ НА ЦИКЛИ НА ЗАМРЪЗВАНЕ И РАЗМРАЗЯВАНЕ: адхезивните качества на FLUECO 80 T го правят устойчив на цикли на замръзване и размразяване.
  • ВИСОКА АДХЕЗИЯ КЪМ МЕТАЛ И БЕТОН: FLUECO 80 T има висока адхезия към стоманена армировка и бетон.
  • КОМПЕНСИРАНО СВИВАНЕ ПРИ ЗРЕЕНЕ НА ОТКРИТО: Качеството да се разширява осигурява на FLUECO 80 T компенсиране на свиването, като при зреене на открито ефектът може да се гарантира с добавяне на PRESIDIO SRA.
  • БЕЗ ПУКНАТИНИ: Благодарение на специална нано – полимерна технология и добавените фибри, FLUECO 80 T не се напуква.

Приложение:

  • Реконструкция и ремонт на пилоти, греди, облицовки на канали, стени, бетонни настилки, бетонни конструкции.
  • Структурно възстановяване на предварително отлети бетонни елементи.
  • Ремонт на бетон в контакт с морска вода, например хидротехнически и пристанищни съоръжения.
  • Реконструкция и структурно възстановяване на бетонно покритие, повредено от корозия на армировъчните пръти.
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

FLUECO 80 T2 от "DRACO Italiana SpA"

 

FLUECO 80 T2 е двукомпонентен, армиран с фибри, предварително приготвен продукт на циментова основа, от който за да се получи тиксотропна ремонтна смес с компенсирано свиване, трябва да бъде добавен специален синтетичен латекс. R4.

FLUECO 80 T2 развива висока първоначална и крайна механична якост, има нисък модул на еластичност, водоустойчив е и издръжлив дори в силно агресивни среди. Има изключително високи слепващи свойства към стомана и бетон. Той не съдържа метални съставки или хлориди и неговата стабилност не е резултат от образуването на въздух или газ. FLUECO 80 T2 е устойчив на химични атаки и такива на околната среда. Подходящ е за всички класове излагане, предвидени в UNI 11104. Характеристиките на FLUECO 80 T2 позволяват да бъде използван за ремонтни работи на конструкции изложени на високи физични, химични атаки и такива на околната среда, при слоеве с дебелина до 4 см.

Предимства:

  • Висока адхезия към основата: специфичната формулировка на базата на диспергирани във вода полимери и микронизиран синтетичен латекс осигурява висока адхезия към дори просто пясъкоструени основи, като по този начин улеснява процедурата по полагане.
  • Без напукване, причинено от пластично свиване: благодарение на дисперсното армиране със синтетични микрофибри, които противодействат на напукването, FLUECO 80 T2 не се напуква вследствие на пластично свиване, дори изложен на горещи, сухи и ветровити климатични условия.
  • Устойчивост на сулфати, химически атаки и атаки от околната среда: FLUECO 80 T2 е с висока плътност, ниска капилярна порьозност и е много устойчив на агресивно въздействие от заобикалящата среда като хлориди и сулфати. Той демонстрира превъзходна устойчивост на цикли на замразяване/размразяване, отлични хидроизолационни свойства и не е обект на карбонизиране.
  • Репарационни слоеве с голяма дебелина: FLUECO 80 T2 може да се полага с мистрия или изпръскване на единични слоеве с дебелина до 4 см, без необходимост от използване на армираща заварена мрежа.
  • Нисък модул на еластичност.

Приложение:

  • FLUECO 80 T2 е подходящ за възстановяване, поддържане и обновяване на повредени бетонни и стоманобетонни конструкции, изложени на силно агресивна среда.
  • Ремонт на конструкции, вкл. предварително отлети елементи, които са обект на повтарящи се товари или деформация.
  • Конструктивно възстановяване на колони, греди, плочи и стоманобетонни или предварително отлети стени, изложени на силна сулфатна атака.
  • Обемно възстановяване на бетонни конструкции, на слоеве с дебелина до 4 см без използване на заварена мрежа.
  • Хидротехнически съоръжения, инфраструктурни съоръжения, виадукти и тунели, дори когато са в контакт с морска вода.
  • Възстановяване на горния бетонов слой, на бетона и бетонно покритие на армировката, повредено вследствие на корозия на стоманените пръти.
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

FLUECO 40 T от "DRACO Italiana SpA" 

 

Нанополимерен тиксотропен, подсилен с фибри циментов разтвор с компенсирано свиване и висока устойчивост, който се използва за структурно възстановяване с дебелина на слоя до 5 см без нуждата от заварена армираща мрежа.

FLUECO 40 T е еднокомпонентен нанополимерен армиран с фибри циментов разтвор, който се смесва с вода, за да се получи несегрегираща тиксотропна смес с компенсирано свиване. FLUECO 40 T развива висока първоначална и крайна механична якост и е водоустойчив. Той е дълготраен дори в агресивна среда и притежава силна адхезия. Не съдържа метални части или хлориди. FLUECO 40 T е устойчив на химични атаки и на въздействието на околната среда. Подходящ е за всички класове излагане, предвидени в UNI 11104. Отговаря на минималните изисквания на БДС EN 1504-3 за строителни разтвори от клас R4.

  • Лесно се полага и заглажда.
  • Бързо се втвърдява.
  • Има нисък модул на еластичност.
  • Водоустойчив е и е устойчив на карбонизация и сулфати.
  • Показва оптимална якост на опън.
  • С дебелина на слоя до 5 см

Приложение:

  • Ремонт на конструкции, изложени на химическа и физическа агресия и на въздействието на околната среда
  • Създаване на основа за монтиране на карбонови влакна
ремонтен разтвор
ремонтен разтвор

FLUECO 45 T2 BM от "DRACO Italiana SpA"

 

Усилен с фибри двукомпонентен тиксотропен ремонтен разтвор (R3) с нисък модул на еластичност и компенсирано свиване. За слой с дебелина от 5 до 20 мм.

FLUECO 45 T2 BM е подсилен с фибри двукомпонентен ремонтен разтвор, състоящ се от премикс на циментова основа, който се смесва със специфичен синтетичен латекс, за да се получи тиксотропна смес с компенсирано свиване.

FLUECO 45 T2 BM развива отлична начална и крайна механична якост и има нисък модул на еластичност. Той е водоустойчив и издръжлив дори в изключително агресивна среда. Устойчив е на химически и екологични атаки и е подходящ за всички класове на експозиция, предвидени в стандартите UNI 11104. Притежава отлична адхезия към стомана и бетон. FLUECO 45 T2 BM съдържа органичен инхибитор на корозията.

Приложение:

  • Ремонт на покриващия арматурата бетонен слой, който се е отделил поради корозия;
  • Ремонт на обрушени бетонни конструкции, включително сглобяеми;
  • Ремонт на стоманобетонни колони, греди, плочи и стени, включително сглобяеми, подложени на сулфатна атака;
  • Изравняване на повърхността и обемна реконструкция на бетонни конструкции, като: хидравлични съоръжения, виадукти и тунели, включително конструкции в контакт с морска вода;
ремонтен разтвор за морски съоръжения

FLUECO 55 T от "DRACO Italiana SpA"

 

Висококачествен тиксотропен циментов разтвор, подсилен с фибри и с компенсирано свиване. Позволява дебелина на слоя до 3 см. Идеален е за структурни ремонти в силно агресивна среда.

FLUECO 55 T развива висока първоначална и крайна механична якост и е водоустойчив. Той е силно издръжлив ремонтен разтвор (R4) дори в агресивна, с много висока адхезия. Не съдържа метални части или хлориди.

Предимства:

  • Лесно се смесва и полага.
  • Не образува микропукнатини при свиване и съхнене.
  • Много твърд с ниска порьозност.
  • Устойчив е на замръзване и размразяване, сулфати и масла.

Приложение:

  • Ремонт на бетон с дебелина на слоя до 3 см.
  • Ремонт на конструкции, изложени на химическа, физическа и екологична агресия
ремонтен разтвор в агресивна среда
ремонтен разтвор в агресивна среда

FLUECO 80 T FIBER от "DRACO Italiana SpA"

 

Висококачествен тиксотропен циментов разтвор, подсилен с фибри и с компенсирано свиване. Позволява дебелина на слоя до 5 см, без нуждата от употреба на армираща заварена мрежа. Идеален е за структурни ремонти в силно агресивна среда. R4.

FLUECO 80 T FIBER е еднокомпонентен, подсилен с фибри циментов ремонтен разтвор.

Влакната от неръждаема стомана са гъвкави, неорганични и устойчиви на основи. Разтворът се смесва с вода и се получава тиксотропна смес с компенсирано свиване. FLUECO 80 T FIBER развива висока ранна и крайна механична якост, водоустойчив е и е непропусклив за въглероден диоксид.

Той е много издръжлив дори в силно агресивна среда. Притежава отлична адхезия. Не съдържа метални части или хлориди. FLUECO 80 T FIBER е устойчив на химически и екологични атаки и е подходящ за всички класове на експозиция, предвидени в UNI 11104.

Приложение:

  • Структурен ремонт на стоманобетонни колони, греди, плочи, стени и предварително отлети елементи, изложени на силна сулфатна атака.
  • Ремонт на бетон с дебелина на слоя до 5 см.
  • Ремонт на хидротехнически съоръжения, пътища, виадукти и тунели, дори там, където са в контакт с морска вода.
  • Възстановяване на горния слой на бетона, повреден вследствие на корозия на стоманените пръти.
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

FLUECO 175 T CR FR от "DRACO Italiana SpA"

 

FLUECO 175 T CR FR е двукомпонентен пластичен, подсилен с полимерни влакна и неръждаеми хромирани фибри, циментов ремонтен разтвор. R4.

FLUECO 175 T CR FR развива висока начална и крайна механична якост, водоустойчив е и издръжлив дори в силно агресивна среда. Може да се нанася върху хоризонтални и вертикални повърхности, дори в много дебели слоеве. Притежава отлична адхезия към стомана и бетон. Наличието на фибри осигурява превъзходна устойчивост на огъване и удари.

  • Лесно смесване и полагане.
  • Без пукнатини от съсъхване.
  • Много твърд с ниска капилярна порьозност.
  • Много устойчив на замръзване и размразяване, сулфати и смазочни масла.
  • Може да се използва и без армираща заварена мрежа, тъй като е подсилена с фибри.

Приложение:

  • Поддържане и възстановяване на бетонни конструкции, които са изложени на много агресивна среда и/или морска вода.
  • Ремонт и възстановяване на строителни елементи, като колони, греди, подове и замазки и всякакви хоризонтални повърхности от стоманобетон.
  • Възстановяване на бетонното покритие върху армировъчните пръти в стоманобетонните конструкции, които могат да бъдат изложени на вода и агресивни агенти.
  • Възстановяване и изравняване на стени на бариери и тунели
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

FLUECO BLITZ от "DRACO Italiana SpA"

 

Бързо втвърдяващ се тиксотропен структурен циментов ремонтен разтвор за изглаждане на видим бетон. Може да се полага с дебелина на слоя от 1 мм до 40 мм. R3.

FLUECO BLITZ е бързосъхнещ, готов за употреба циментов разтвор, който се смесва с вода, за да се получи несегрегируема тиксотропна смес. FLUECO BLITZ развива висока първоначална и крайна механична якост, водоустойчив е и e много издръжлив, дори в силно агресивна среда. Притежава отлична адхезия към стомана и бетон. FLUECO BLITZ не съдържа метални части или хлориди.

  • Приготвя се бързо и е лесен за нанасяне.
  • Показва отлична адхезия към повърхността.
  • Много устойчив на замръзване/размразяване, карбонизация и сулфати.
  • Водоустойчив и много твърд с ниска капилярна порьозност.
  • Притежава оптимална якост на опън.

Приложение:

  • Ремонт на отчупени ръбове и реконструкция на липсващи участъци от бетон и стоманобетон – колони, греди, балкони и навеси.
  • Бърз ремонт и/или изравняване на повърхността преди полагане на хидроизолация или настилка.
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

FLUECO 80 T GG от "DRACO Italiana SpA"

 

Тиксотропен фугиращ циментов разтвор за структурни ремонти в дебел слой. R4.

FLUECO 80 T GG е подсилена с фибри едрозърнеста фугираща смес на циментова основа. Тя е готова за употреба и трябва само да се смеси с вода, за да се получи тиксотропен ремонтен разтвор с компенсирано свиване. FLUECO 80 T GG развива висока начална и крайна механична якост. Той е водоустойчив и издръжлив дори в много агресивна среда. Притежава отлична адхезия към стомана и бетон. FLUECO 80 T GG може да се нанася с мистрия, шпатула или чрез пръскане, за да се получат превъзходни дебели слоеве, както хоризонтално, така и вертикално.

  • Показва висока механична якост и устойчивост на износване
  • Бързо развива устойчивост
  • Водоустойчив е и е устойчив на замръзване и размразяване
  • Устойчив е на сулфати, химически агресивни агенти и на въздействието на околната среда.
  • Без напукване при свиване
  • Отлична адхезия към повърхностите

Приложение:

  • Структурен ремонт на колони, греди, подове и стени в предварително напрегнат и стандартен стоманобетон, с частично или пълно възстановяване на конструкциите.
  • Дебели слоеве за ремонт (до 6 см за вертикални повърхности и до 25 см за хоризонтални повърхности).
  • Възстановяване на конструкции, подложени на многократно напрежение.
  • Пристанищни работи, включително структури в контакт с морска вода.
  • Възстановяване на подлежащи елементи в тунели и канали със слоеве с дебелина до 25 см (хоризонтално)
циментови разтвори за фугиране поправки и корекции на бетон

HYDROPLUG от "DRACO Italiana SpA"

 

Изключително бърз циментов биндер, за мигновено спиране на течове. Готов за употреба.

HYDROPLUG е специален, предварително подготвен циментов биндер, специално създаден за незабавно спиране на течове в бетонни конструкции и стени. При смесване с вода HYDROPLUG образува тиксотропна паста, която лесно се нанася ръчно или с мистрия. Свързващите вещества в сместа реагират бързо, като увеличават обема си, за да блокират течовете на вода в отвори, пукнатини и порести повърхности.

Предимства:

  • ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАТКО ВРЕМЕ ЗА ВТВЪРДЯВАНЕ: при температура от около 20°C HYDROPLUG се разширява и втвърдява за около 1 - 2 мин.
  • ЕФИКАСЕН ДОРИ И ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВОДА ПОД НАЛЯГАНЕ: HYDROPLUG незабавно спира водата под налягане.
  • ЛЕСЕН ЗА РАБОТА: HYDROPLUG се нанася лесно с ръка или мистрия; пластичната, тиксотропна консистенция на продукта гарантира лесно прилагане както хоризонтално, така и вертикално.
  • ВИСОКА МЕХАНИЧНА ЯКОСТ, ДОРИ СЛЕД КРАТКО ВРЕМЕ: HYDROPLUG развива висока якост на натиск и опън само няколко часа след прилагането му.
  • БЕЗ СВИВАНЕ: специалната формула на HYDROPLUG гарантира, че няма свиване и намалява риска от образуване на пукнатини.

Приложение:

  • За бързо спиране на течове под средно и високо налягане.

  • За запечатване на отвори и пукнатини с течаща вода.

  • Хидроизолиране на конструктивни фуги между стени и подове и на твърди връзки.

  • За уплътняване на дълбоки пукнатини и проходни цепнатини, в комбинация с хидрофилен мастик.

бързовтвърдяващ цимент
бързовтвърдяващ цимент

webertec 935 от "Weber Saint - Gobain"

 

Бързосвързващ запушващ разтвор, предназначен за запълване и хидроизолиране на фуги, пукнатини, връзки и отвори, изложени на водно налягане. Хидроизолирането се осъществява незабавно, дори при напорна вода. webertec 935 прилепва практически към всяка минерална основа, към която се притисне. Подходящ за хидроизолация на активни течове.

Предимства:

  • Висока механична якост
  • Абразивоустойчив
  • Сулфатоустойчив
  • Ръчно полагане
  • Еднокомпонентен
  • Бързовтвърдяващ
  • Отвореното време за работа с материала след смесването му с вода е около 5 мин.

Приложение:

  • Подходящи основи: бетон, замазки, мазилки.
бързовтвърдяващ цимент

MasterSeal® 590 (Waterplug) от "Master Builders Solutions"

 

Ултрабързо свързващ разтвор за запушване на течове под налягане.

MasterSeal® 590 смесен с чиста вода, представлява готов за употреба, ултрабързо свързващ разтвор, който служи за запушване на активни водни течове в бетон и тухлена зидария. 

Предимства:

  • Ултрабързо свързване и запушване на водни течове
  • Изисква само добавяне на вода
  • Разширява се, докато свързва, и осигурява постоянно водоуплътняване
  • Близки характеристика и съвместимост с бетона
  • Не съдържа хлориди
  • Не предизвиква корозия на армировката

Приложение:

  • Запечатване на конструктивни фуги или фуги между под и стени, преди облицоването на сутерени с хидроизолационни материали
  • За бързо уплътняване на канални снадки
  • Запечатване на пукнатини и конструктивни връзки в резервоари и други съоръжения за съхраняване на вода
  • За бързо анкериране на болтове и тръби, проводници, парапети, санитарно оборудване
  • Запълване на фуги, възстановяване на фуги в тунели, между бетонни сегменти или тухлени зидарии, канализационни системи, тръбопроводи и мини
бързовтвърдяващ цимент

weber Бетон от "Weber Saint - Gobain"

 

weber Бетон е суха смес за приготвяне на бетонов разтвор за отливане, ремонт, възстановяване на съществуващ бетон или изработка на нови неконструктивни, неармирани бетонови елементи, за запълване на отвори и замонолитване, за външна и вътрешна употреба. Подходящ е за саниращи дейности, възстановяване и/или замяна на дефектен, неконструктивен бетон с или без кофраж, като подложки за фундаменти и алеи, запълване на дупки и отвори, градински огради, подови замазки и настилки, подложки за шахти, фиксиране на градински лампи, табели и други (при невисоки експлоатационни изисквания).

ремонтен разтвор

weber.rep R4 duo от "Weber Saint - Gobain"
 
weber.rep R4 duo е полимермодифициран бетонов ремонтен разтвор клас R4, съгласно БДС EN 1504-03.
Продуктът е предназначен едновременно за конструктивно възстановяване на стоманобетон и като заглаждащ, препокриващ или изравняващ слой за бетонови повърхности. Подходящ за вътрешно и външно използване. Притежава висока механична якост и е паропропусклив.

  • Като структурен ремонтен разтвор се използва за репрофилиране на обрушени стоманобетонни конструкции (вертикални, хоризонтални или таванни) и други бетонови повърхности, както и за увеличаване на защитното бетоново покритие за дебелина на слоя от 2 мм до 50 мм. По-големи дебелини се постигат с нанасяне в няколко слоя.
  • Като изравняващ слой/запечатващ слой се използва при дебелина на слоя от 2 мм до 10 мм, например за изравняване на нови и стари бетонови повърхности, запълване на повърхностни дефекти, отвори от кофражни шпилки, кухини.
  • weber.rep R4 duo е подходящ и за таванни повърхности при дебелина на слоя до 50 мм, например върху конзолни плочи на балкони.
  • weber.rep R4 duo не е подходящ за възстановяване на леки бетонови блокове, както и за тухлени зидове!
  • Не бива да се използва върху хоризонтални бетонни повърхности на големи площи вместо замазка!
ремонтен разтвор
ремонтен разтвор
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Betofix R2 от "Remmers"

 

Строителен разтвор с бързо свързване за ремонт на бетон в кратки срокове. Betofix R2 съчетава комплексна защита от корозия, адхезионен мост, груб и фин строителен разтвор в един продукт. Отлична обработка и адхезия към основата. Основно изпитване R2, в съответствие с DIN EN 1504.

Remmers Betofix R2 е строителен разтвор с подобрители, който свързва бързо и след смесване с вода е готов за употреба. Поради многостранното си приложение при ремонт на бетон, Betofix R2 дава възможност за бърз и икономичен работен процес - цялостен ремонт на бетона за няколко часа. Бърз строителен разтвор с широко приложение, възможност за полагане като корозионна защита, груб и фин строителен разтвор. Не се изисква адхезионен мост! Възможност за нанасяне върху таван. Възможност за нанасяне като шпакловка за изглаждане на неравностите. Желана дебелина на слоя, висока якост на опън. Отлична адхезия. Без напрежение и втвърдяване без образуване на пукнатини. Свързва бързо, възможност за боядисване след 2-3 часа. Устойчивост на студ, за вътрешно и външно полагане. Възможност за машинно полагане.

Приложение:

  • За всички важни статични области с повишени изисквания за здравина.
  • За бърз ремонт на повърхностни увреждания по бетон, стоманобетон и лек бетон.
  • За бързо затваряне и изглаждане на места с пробиви в желаната дебелина.

Betofix R4 от "Remmers"

 

Подсилен с фибри PCC ремонтен разтвор за обновяване на бетонни конструкции, подложени на значително динамично и статично натоварване.

  • Съчетава свойствата на антикорозионна защита, свързващ слой и груб или фин ремонтен разтвор.
  • Клас R4 съгласно DIN EN 1504-3
  • Може да се пръска машинно или да се нанася на ръка
  • Дебелина на нанасяне в пукнатини до 80 мм за един слой
  • Максимален размер на зърното: 2 мм
  • Реакция на огън: клас А1
  • Якост на натиск след 28 дни:≥50 N/мм²

Приложение:

  • Ремонт на бетонни конструкции в зони, подложени на статични и динамични натоварвания
  • Възстановяване на носещи бетонни конструкции
  • Ремонт на пътни конструкции в съответствие със ZTV-ING
  • Ремонт на хидравлични конструкции в съответствие със ZTV-W
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Betofix R4 SR от "Remmers"

 

Армиран с фибри PCC/SPCC циментов разтвор за ремонт на бетонни конструкции, подложени на статично и динамично натоварване.

  • R4 съгласно DIN EN 1504-3 и B2 съгласно DIN 19573
  • Класове на експозиция XWW1 – XWW3 съгласно DIN 19573
  • Може да се полага ръчно или машинно
  • Висока сулфатна устойчивост
  • Може да се полага с дебелина до 80 мм за един слой
  • Устойчив на цикли на замръзване/размразяване
  • Висока устойчивост на проникване на хлориди
  • Съчетава антикорозионна защита, свързващ слой и груб или фин ремонтен разтвор

Приложение:

  • Ремонт на бетонни конструкции, подложени на статични и динамични натоварвания – носещи стени, фасади, плочи на балкони и т.н.
  • Бетонни конструкции в зони с високи химически натоварвания (до и включително клас на експозиция XA 3)
  • Покриване и репрофилиране на канализационни шахти и канали
  • В канализационни системи, изложени на високо ниво на химическа атака, като утаителни резервоари, сгъстители на утайки и всмукателни системи
  • В системи за питейна вода
  • Под пътното платно на мостове и многоетажни паркинги
  • Вътрешни, външни и влажни зони
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Betofix SPCC от "Remmers"

 

Подсилен с фибри SPCC циментов разтвор за ремонт на бетонни конструкции.

  • SPCC съгласно насоките на SIB
  • Сертифициран в съответствие с DIN EN 1504-3
  • Максимално допустима дебелина на нанасяне в един слой – 80 мм
  • Реакция на огън: клас А1

Приложение:

  • Носещи стени, фасади, плочи и балкони
  • Вътре и извън стари и нови сгради и във влажните зони на тези сгради

 

Remmers предлага и Betofix SPCC TS - ремонтен разтвор за катодна защита от корозия.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Betofix RM от "Remmers"

 

Универсален строителен разтвор за бърз ремонт на бетонни конструкции - ремонт само за няколко часа. R2 според DIN EN 1504-3.

Remmers Betofix RM е висококачествен строителен разтвор, който след смесване само с вода е готов за употреба. Свързва хидратно. Прилага се и като защита от корозия, и като фин или груб заглаждащ материал, без необходимост от адхезионен мост. Якост на натиск след 28 дни>10 N/мм²

Приложение:

  • Ремонт на бетонни повърхности в зони, които не са изложени на статични или динамични натоварвания
  • Ремонт на дупки, пукнатини, пори, липсващи и отчупени участъци
  • Изравняване на бетонни повърхности

Betofix EM 4 2K от "Remmers"

 

Ремонтен разтвор за бетон PCC I.

  • Клас R4 съгласно DIN EN 1504-3
  • Дебелина на слоя 10 – 50 мм
  • Ниско свиване без образуване на пукнатини, стабилен по обем
  • Висока начална и крайна якост
  • Висока устойчивост на замръзване и размразяване
  • Устойчив на износване, алкали и битум
  • Водоустойчив

Приложение:

  • Заместител на бетон PCC I
  • Разтвор за вграждане на анод в приложението "катодна защита от корозия"
  • Замяна на бетон в мостовото строителство и гражданското строителство съгласно ZTV-ING, част 3, раздел 4 област на приложение PCC I

 

Remmers предлага и Betofix EM 8 2K, който позволява дебелина на слоя от 25 до 100 мм.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Betofix Fill от "Remmers"

 

PCC (полимер цимент бетон) фин пълнител.

  • Висока начална якост
  • Добри изглаждащи свойства
  • Отлична адхезия
  • Съхнене без напрежение и без пукнатини
  • Сертифициран в съответствие с DIN EN 1504-3
  • Циментов ремонтен разтвор M1 съгласно SIB

Приложение:

  • Интериор и екстериор
  • Изравняване на бетонни повърхности
  • Ремонт на дупки, пукнатини, пори, липсващи и счупени участъци
циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

Framework Mortar от "Remmers"

 

  • Еднослойна дебелина на нанасяне като разтвор за пълнене – 30 – 80 мм
  • Еднослойна дебелина на нанасяне като разтвор за замазка – 10 – 30 мм

Приложение:

  • Минерален разтвор за напълване и финишно покритие за строителни конструкции

Rapidhärter (Рапидхертер) от "Remmers"

 

Минерален строителен разтвор за бърза хидроизолация и спиране на директни аварийни течове.

За бързо спиране на течове и пробиви от вода от неуплътнени места в бетон, зидове и мазилки в сутеренни помещения, резервоари за вода, тунели и шахти.

Rapidhärter е специална свързваща смес компенсирана откъм свиване. Тяr веднага реагира с вода при нормална температура. Продуктът не съдържа добавки от натриев карбонат и хлориди. Не предизвиква образуване на ръжда по стоманобетонните конструкции и не образува "цъфтежи" по повърхността. Материалът е водонепропускливост, след втвърдяване и изсъхване, и е устойчив на ниски температури.

  • С компенсирано свиване при съхнене
  • При нормални температури реагира незабавно с вода (начало на свързване при 20°C ок. 30 секунди)
  • Водонепропусклив и мразоустойчив

Приложение:

  • Бързо хидроизолиране/спиране на течове, сълзене и пробиви на вода. 

бързовтвърдяващ цимент

HYGROSMART®-BUILDING-45-THIXO от "Alchimica"

 

HYGROSMART®-BUILDING-45-THIXO е високотехнологичен еднокомпонентен подсилен с фибри циментов ремонтен разтвор, специално модифициран, за да покаже висока якост, съчетана с лесна обработваемост и бързо нанасяне. Идеален е за отстраняване на бетонни несъвършенства, мазилки и блокове.

HYGROSMART®-BUILDING-45-THIXO има много добра адхезия към основата, отлични механични свойства, високо тиксотропно поведение и може да се прилага с голяма дебелина в един работен слой, без да се напука, при хоризонтални, вертикални или таванни приложения.

 

"Alchimica" предлага и HYGROSMART®-BUILDING-F - ремонтен разтвор армиран с фибри.

циментови разтвори за поправки и корекции на бетон

HYGROSMART®-PLUG от "Alchimica"

 

HYGROSMART®-PLUG е високотехнологичен еднокомпонентен прах, който след като се смеси с вода, се превръща в „циментова тапа“. Той има способността да спира течовете дори при вода под налягане. Материалът е идеален за запечатване на пукнатини при отрицателно водно налягане като: резервоари за вода и тунели. Поради това, че не се напуква и има практически нулево свиване, той лесно се използва за локални и бързи ремонти.

  • „Циментова тапа“ за течове под налягане и просмукване на вода през пукнатини
  • „Циментова тапа“ за течове през строителни фуги между бетон и стомана
  • Приложения в резервоари за вода, тунели, мазета и др.
бързовтвърдяващ цимент

MasterEmaco N 5200 CI от "Master Builders Solutions"
 
Универсален бързо втвърдяващ се модифициран с полимер, подсилен с фибри, лек ремонтен разтвор, който активно защитава арматурата от корозия.
MasterEmaco N 5200 CI е универсален еднокомпонентен полимерно модифициран бързо втвърдяващ се, ремонтен разтвор за репрофилиране и изравняване на бетон, който активно инхибира корозията. MasterEmaco N 5200 CI съдържа специален цимент, подбрани кварцови пясъци, полимери и фибри, които намаляват свиването и подобряват физичните свойства на материала. Когато се смеси с вода, той образува разтвор с изключително широк спектър на действие. MasterEmaco N 5200 CI може лесно да се нанася с ръка или с мистрия, с дебелина на слоя от 3 до 100 мм.

  • Висока якост, ниско тегло, бързо втвърдяващ се.
  • Съставът на MasterEmaco N 5200 CI компенсира свиването на разтвора, а фибрите минимизират възможността за поява на пукнатини.
  • Гладък кремообразен разтвор, който се нанася лесно, без нуждата от направа на кофраж.
  • Може да се полага с дебелина на слоя от 80 до 100 мм при вертикално приложение или от 70 до 80 мм при приложение над главата.
  • Съчетава свойствата на ремонтен разтвор и инхибитор на корозията.
  • Бързо развитие на якост. Клас R2 от EN1504, част 3.
  • Справя се с термичното движение на конструкциите.

Приложение:

  • При ремонт на бетонни елементи като ръбове на балкони, стълби и колони, фасади на сгради, парапети, сглобяеми панели и т.н.
  • Може да се нанася като изглаждащо и/или изравняващо покритие с дебелина само 3 мм върху големи вертикални площи и тавани, за да се постигне по – естетичен завършек на конструкцията преди боядисване
  • Може да се прилага там, където е необходимо активно инхибиране на корозията
ремонтен разтвор R2
ремонтен разтвор R2

MasterEmaco S 902 от "Master Builders Solutions"
 
Циментов бързо втвърдяващ се ремонтен разтвор за приложение под вода.
MasterEmaco S 902 е готов за употреба, бързо втвърдяващ се ремонтен разтвор на циментова основа. Той е специално разработен за ремонтни и възстановителни работи под вода.

  • Силна адхезия към бетон без грундиране, дори под вода.
  • Бързо свързване и втвърдяване – бърз и ефективен ремонт на зони, изложени на вълни и/или приливи;
  • Отлична адхезия към бетонни и дървени повърхности;
  • Лесен за използване – нанася се на ръка;
  • Подходящ за ремонт на конструкции, които са постоянно под вода;
  • Водоустойчив – осигурява водонепропускливо уплътнение, когато се използва за отстраняване на течове или уплътняване на фуги;

Приложение:

  • Поправяне на ерозирали бетонни или дървени участъци под вода, язовирни стени, пристанища;
  • Спиране на течове или запълване на фуги в бетонни резервоари, басейни, тръбопроводи, кладенец и др;

MasterEmaco N 5100 от "Master Builders Solutions"
 
Циментов полимерно модифициран тънкослоен ремонтен разтвор.
MasterEmaco N 5100, смесен с вода, представлява пластична тиксотропна маса, която лесно се нанася върху вертикални повърхности или над главата. Фините полимери в състава му му предават отлична адхезия към основата и подобряват задържането на вода, като по този начин предотвратяват образуването на пукнатини при съхнене.

  • Гладка крайна повърхност
  • Гладка копринена текстура – бърз и лесен за нанасяне
  • Отлична адхезия – преодолява топлинните движения на конструкцията
  • Много издръжлив – подходящ за употреба на открито
  • Компенсирано свиване – не се напуква
  • Висока начална якост – водоустойчив и устойчив на атмосферни влияния дори през първите няколко часа след полагането му

Приложение:

  • MasterEmaco N 5100 е особено подходящ за изравняване на неравни повърхности, запълване на обрушен бетон и отвори от кофражни шпилки.
  • Може да се използва и като мазилка за зидария с дебелина до 3 мм.
  • MasterEmaco N 5100 е идеален и за полагане като тънко покритие върху повредени бетонни повърхности, и за запълване на неподвижни пукнатини.
фин ремонтен разтвор за изглаждане

webertec 933 от “Weber Saint - Gobain"

 

Webertec 933 е водоплътен ремонтен разтвор на циментова основа за направа на холкери под хидроизолация при връзките стена–под. Може да се използва и като изравнителна замазка под двукомпонентната хидроизолационна обмазка webertec smart protect. Продуктът е подходящ за запълване на дупки и изравняване на неравен бетон или зидария, при подготовка на основата за полагане на следващи покрития, например при полагане на хидроизолация, лепене на плочки, и ремонт на вътрешни стени. След изсъхване върху webertec 933 могат да се положат обмазващи битумно – полимерни или еластични циментови хидроизолации.

ремонтен разтвор

PLANITOP FAST 330 от "Mapei"

 

Бързостягащ циментов разтвор, подсилен с фибри, за изглаждане на хоризонтaлни и вертикални повърхности, изграждане на холкери във вътрешни помещения и на открито.

Разтвор за изравняване на хоризонтални и вертикални повърхности, като ги прави подходящи за кратко време върху тях да се полагат керамика и камък, за хидроизолация с течна мембрана или еластична система на циментова основа. Може да се полага върху всякакви видове основи във вътрешни помещения и на открито, които обикновено се използват в строителството (бетон, замазки на циментова основа, стари керамични подови покрития или настилки от камък и др.) с дебелина от 3 мм до 30 мм. Подходящ е също за отстраняване или образуване на наклон за оттичане по тераси и балкони и направа на холкери.

ремонтен разтвор

Ремонтни разтвори за изграждане на минерални холкери и ремонт на бетон