KNAUF SCHIMMEL-VERNICHTER от "Knauf"


Препарат против мухъл

Knauf Schimmel-Vernichter служи за премахване на плесен, гъби, мухъл и алги. Подходящ е за приложение върху гипс, гипскартон, зидария, естествен и изкуствен камък, дърво, пластмаса, фуги от силикон, латекс, боя, цимент, градинска мебел, PVC дограма - на прозорци, врати или щори.

Приложение:

  • Премахва мухъл, гъбички, дрожди от различни видове повърхности - зидария, мазилка, етернит, естествен и изкуствен камък, дърво, пластмаса, силиконови и циментови фуги.
  • За външно и вътрешно приложение.
дълбокопроникващ грунд против мухъл и плесен

Саниращ концентрат от "Boro"
 
Готов за употреба течен биоциден препарат.

Саниращият концентрат е предназначен за обработка на чисти или заразени с микроорганизми основи и за придаване на устойчивост против бактерии и плесени на стар латекс, мазилки, шпакловки, бетон и др. преди нанасяне на латексни бои.
Съдържание на активно вещество в състава на препарата: дидецил диметиламониев хлорид (CAS №7173–51–5) 0,5 грама в 100 грама
Категория на потребителите: масова и професионална.

Регистриран в МЗ – Разрешение за пускане на пазара №2440-1/20.09.2018 г./от МЗ

  • Висока ефективност срещу микроорганизми, бактерии и плесени
  • Без мирис

B1 от "Arreghini"

 

Препарат против мухъл.

B1 е безцветен антимухъл дезинфектант, на базата на разтворими фунгициди. Използва се превантивно против мухъл и плесен, като гарантира унищожаването на съществуващите форми с консумация от 100 мл/м2. Готов е за употреба, нанася се с четка, мече, пръскане или с флакон спрей, директно върху плесента, преди да е почистена.

  • Като дезинфектант за обработка на стенни повърхности, за вътрешно приложение против мухъл,
  • За външно приложение – против плесен и мъх, като гарантира унищожаването на съществуващите форми
  • Като превантивна мярка на всеки шест месеца, с което се гарантира по – рядко извършване на поддръжка
  • Може да се добави, в съотношение от около 0,5%, в разтворими бои, които остават дълго време на работната площадка без да бъдат използвани. По този начин се избягва бактериално замърсяване на боята
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Mold Blocker от "KRAFT"

 

Разтвор, блокиращ развитието на мухъла, на водна основа.

Mold Blocker може да се използва върху боядисани или небоядисани стени, циментови или гипсови шпакловки, мазилки, фуги, плочки, камък и др.

  • Силно действие срещу гъбички, бактерии и водорасли
почистване на плесен, гъбички и мухъл

BK-SaniCid Express от "Bekament"
 

Продукт за отстраняване на мухъл, гъбички и бактерии.

BK-SaniCid Express е концентриран течен биоциден агент за защита и последващо третиране на стенни повърхности, обработени с фасадни материали, дисперсионни бои, камък, тухла, бетон, с изключение на дърво, от вредното въздействие на микроорганизмите.

почистване на плесен, гъбички и мухъл
почистване на плесен, гъбички и мухъл

"SAVO против плесен" от "Bochemit"

 

Препарат против плесен, мухъл, дрожди и гъбички.

"SAVO против плесен" е подходящ за влажни помещения, където има предпоставки за появата на мухъл – в банята, мокри помещения, спа центрове, басейни, сауни, обществени бани и хранителни складове. Подходящи основи – външни и вътрешни дървени, гипсови или боядисани повърхности.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

KITCHEN & BATH CLEANER от "Vitex"

 

Почистващ препарат за мухъл и плесен.

KITCHEN & BATH CLEANER е лесен за нанасяне, ефективен, безопасен за ползване и щадящ околната среда. Премахва неприятните миризми, като едновременно с това освежава и ароматизира дискретно помещението.

Благодарение на своя специален химически състав, препаратът KITCHEN & BATH CLEANER е подходящ за почистване на най – различни видове повърхности от петна и плесен - боядисани стени, плочки и т.н. от петна, плесен, замърсявания и други. Препаратът е особено подходящ за помещения с висока влажност и водни изпарения, като напр. кухни и бани.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

Леко против мухъл със сребърни йони от "Оргахим"

 
Биоцид с фунгицидно и алгицидно действие

Областта на приложение на Леко против мухъл със сребърни йони е дезинфекция и почистване на твърди непорьозни повърхности на открито и закрито.

  • Добро поведение при нанасяне
  • Ефективен, както на повърхността, така и в дълбочина на заразената основа
  • Бързо действие при контакт със заразената повърхност
  • Бързо съхнене
  • Без хлор и мирис
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Влагата намира начин да се намести във всеки дом, във всяка баня, кухня и хол. Влагата ни съпътства и в офиса, и в индустриалните помещения. В резултат на наличието на тази влага се образуват петна, които най-често се превръщат в мухъл. Проблемът е, че мухълът не само намирисва и загрозява обстановката, но и може да пробуди някои алергични реакции у хората, и да е опасен за здравето.

Мухълът е един от най-големите вредители, защото вреди на здравето, съсипва мебели, оборудване и стени, а миризмата не се премахва така бързо и лесно. Един от най-лесните и ефикасни начини за справяне с мухъла и влагата е да не ги допускате да достигнат до помещенията, в които живеете или работите.

Няма начин да се справите с петната по стените, докато съседът Ви Ви наводнява, имате теч от покрива, сутеренът е подложен на течове или влагата е толкова много, че поддържа стените Ви винаги мокри. Стената трябва първо да бъде изолирана от влагата. Това се постига или чрез полагане на качествена хидроизолационна система, или чрез добрата вентилация на помещенията.

Ако все пак мухълът е достигнал до помещенията, които обитавате, след като се уверите, че причината за появата му не е свързана с теч, то трябва незабавно да пристъпите към отстраняването му.

Преди да започнете да чистите петната от плесен и мухъл трябва да се снабдите с лични предпазни средства. Не във всички препарати за почистване и отстраняване на мухъл има отровни съставки, но е препоръчително да си набавите очила, маска и ръкавици и да отворите широко прозорците на помещенията, чиито повърхности ще обработвате.

За изтриване на мухъла може да използвате стара кърпа или дунапренова домакинска гъба. Ако обаче пораженията по основата са по - големи и стената вече е увредена, е добре да използвате четка с твърд изкуствен косъм и шпакла за изкъртване на лющещата се мазилка.

С какво да почистим?

  • С професионални препарати срещу мухъл и плесен, които могат да се намерят в търговската мрежа. Преди да закупите определен продукт, консултирайте се с продавачите, в каква степен са засегнати стените Ви и каква е основата, върху която ще използвате препарата.
  • Продукти, които винаги са под ръка в дома Ви:

1. Белина - за предпочитане е да се използва само при гладки основи. Ако повърхността е грапава, е добре към разтвора с белина да се добави и почистващ домакински препарат. Белината се разрежда в приблизително съотношение 1:15. Ако се използвате и почистващ препарат е добре да добавите повече вода. Желателно е засегнатите места да се почистят с кърпа, напоена с приготвения разтвор, за да не се увредят съседните участъци от стената при използването на пулверизатор.

2. Оцет -  може да използвате бял оцет. Не го смесвайте с вода. Напръскайте засегнатите участъци и оставете на оцетът да действа 1 - 2 часа. После почистете обработените зони. За да се разсее миризмата на оцет, проветрявайте няколко часа.

3. Кислородна вода - безопасен продукт, подходящ както при гладки основи, така и при порьозни. Трябва да знаете, че кислородната вода има лек избелващ ефект и преди да третирате мухъла, трябва да тествате действието й върху някоя стена, която предстой да ремонтирате. Най - добре се работи с 3 % - ова кислородна вода, а за да подсилите ефекта й, може да я смесите с бял оцет в съотношение 1:1. След напръскването със сместа изчакайте около 15 - 20 минути и почистете с четка или кърпа. Кислородната вода не е толкова ефективна както белината, но има по-добра проникваща способност. При използването на сместа пазете очите си! 

4. Сода за хляб - успешно се използва за почистване на винилови тапети или плочки в банята. В 1 литър вода се смесват 4 -- 5 супени лъжици сода. Работната смес няма остра, неприятна миризма и не е токсична, но действието й е по - слабо и може да се наложи да повтаряте процедурата няколко пъти. 

5. Боракс - може да се използва при всякакви основи, както порьозни, така и непорьозни. 1 чаена чаша боракс се смесва с 4 литра вода (приблизително съотношение 1:16). Бораксът не отделя токсични пари, убива бактериите и не е скъп. Няма сериозни недостатъци. При повърхности с по-голямо наличие на мухъл, не гарантира абсолютно премахване. 

SPEKTRA биоциден агент SANITOL от “Helios”

 

Безцветен биоциден агент, на водна основа, за дезинфекция на вътрешни и външни стени, заразени с мухъл и водорасли и за премахване на гъбички върху дървени повърхности.

SPEKTRA биоциден агент SANITOL е подходящ за заразени повърхности като мазилки, бетон, фибро – циментови плоскости, гипскартон, панели и повърхности, боядисани с дисперсни бои.

  • Бързо и ефективно действие
  • Водоразтворим
  • Не е вреден за човешкото здраве
  • Не води до избеляване на обработените повърхности
  • Унищожава плесените в дълбочина, а не само по повърхността
почистване на плесен, гъбички и мухъл

BIOSISTEM SPRAY от "Colorificio Sammarinese S.p.A."

   

Препарат за почистване на Мухъл под формата на спрей.

Препарат, специално разработен за почистване на мухъл от стени и различни повърхности, покрити  с плочки, теракота, гранитогрес и керамика (бани, кухни, мазета и плувни басейни). BIOSISTEM SPRAY почиства и избелва всяко почерняло място. Разтвор с високо съдържание на активен хлор.

  • Премахва петната от стените
  • Лесен за нанасяне
  • Предотвратява образуването на плесени

Приложение:

  • За интериорни и екстериорни стени
  • Може да се нанася върху всякакви стени
  • Може да се нанася и върху съществуващи бои и пластмасови покрития 
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Kemmuffa от “Kem/Atria”

 

Водоразредим противоплесенен, антимухълен и антибактериален разтвор.

Kemmuffa е биоразграждащ се продукт, който не съдържа фенилживачни съединения.

Засегнатите повърхности се напръскват или се намазват с четка с разтвора. Ако мухълът е с дебел слой, след изсъхване спорите се отстраняват механично с метална четка или шпакла, след което се нанася още един слой от фунгицидния разтвор. Интервалът между нанасянето е 24 часа.

  • За повърхности от какъвто и да е материал
  • За нови или вече боядисвани повърхности
  • За интериор и екстериор
  • Болници, училища, млекопреработвателни предприятия, хлебопекарни, предприятия за производство на бира, вино и др.
почистване на плесен, гъбички и мухъл

BIOSISTEM TITANSAN от "Colorificio Sammarinese S.p.A."

 
Препарат за почистване на мухъл.

BIOSISTEM TITANSAN е течен препарат за почистване на мухъл и гъбички и за предотвратяване на образуване на нови. Подходящ е за нанасяне върху нови или вече боядисани повърхности. Употребата му е силно препоръчителна във влажни слабо проветриви помещения - бани, кухни и мокри помещения. Не оставя неприятен аромат. 

почистване на плесен, гъбички и мухъл

Algicid Plus от "JUB"

 

Препарат за премахване на мухъл и плесен, без хлор.

Algicid plus е прозрачен биоциден разтвор на спиртна основа, който навлиза дълбоко в стенната повърхност и унищожава ефективно много видове мухъл и плесен. Използва се за дезинфекциране на измазани или боядисани екстериорни и интериорни стенни повърхности. Дезинфекцира също така и бетон, камък, и дърво.

  • Ефективно премахва мухъл и плесен
  • Подходящ е за интериорни и екстериорни повърхности
почистване на плесен, гъбички и мухъл
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Sikagard® - 715 W от „Sika”

 

Препарат за премахване на мухъл и плесени.

Sikagard® – 715 W е препарат на водна основа за цялостно премахване на мъхове, лишеи, плесени и други подобни замърсявания по всички външни и вътрешни повърхности на сградите (навеси, покриви, водосточни тръби, вътрешни дворове, тераси и балкони, стени, подове, дървена и пластмасова прозоречна дограма, сенници) или по каменни орнаменти, надгробни паметници и др.  

  • На водна основа и с отлични почистващи свойства за гладки и порьозни повърхности 
  • Добро проникване и висока дисперсия 
  • Не съдържа органични разтворители. Не съдържа фосфати 
  • Не отделя вредни или дразнещи пари (не е опасен при използване на закрито) 
  • Съвместим с най - използваните строителни материали като тухла, естествен камък, бетон, дърво, алуминий, стоманени и пластмасови материали, гумени и лакирани повърхности 
  • Не обезцветява и не образува петна по споменатите материали 
  • Не се разглежда като биоцид по смисъла на Директива 98/8/ ЕС 
  • Отговаря на изискванията на ЕС наредбата № 648/2004 за препаратите за дезинфекция
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Ceresit STOP Мухъл от „Ceresit”

 

Препарат за третиране и почистване на мухъл, плесени и петна. Почиства, дезинфекцира и предпазва.

Ceresit STOP Мухъл е подходящ за употреба върху много видове материали. Той действа като окислител, благодарение на химическия си състав. При някои текстилни материи и цветно небоядисано дърво е възможно избледняване. Боядисаните повърхности могат да бъдат увредени само след дълъг контакт с продукта. Подобни повърхности, живи организми и метали без защитно покритие трябва да бъдат предпазени преди употреба на продукта. 

  • Премахва мръсотия, мухъл, мъхове и микроби. Има бактерицидно действие
  • Готов за употреба
  • Незапалим
  • Съвместим с повечето бои

Приложение:

  • Премахване на плесени от силиконови уплътнения, фуги, плочки, цимент и други повърхности
  • Отстранява плесен от зидария и стени
  • Продуктът може да се използва навсякъде, където има мухъл: например в бани, душ кабини, около басейни, мазета, кухни, стени, тавани, подове, тераси и други помещения с висока влажност.
почистване на плесен, гъбички и мухъл

DESALIN AM от “Nanophos”

 

Премахва мухъл и предпазва от развитие на мухъл и микроорганизми по мазилки и шпакловки.

Повечето вътрешни или външни боядисани повърхности са изправени пред проблеми с влажността, поради кондензация на водни пари или течове. Боите са склонни да абсорбират водата, превръщайки се в идеална среда за растеж на плесени, водорасли или други микроорганизми. DeSalin AM е мощен фунгицид – консервант, на водна основа, срещу мухъл, водорасли и микроорганизми за вътрешни и външни повърхности. Той не само се използва за почистване на заразените стени, но и за предпазване на чистата повърхност от поява на черни и зелени петна, причинени от микроорганизми. Той може да се използва и като превантивно средство за поддържане на вътрешни повърхности с висока влажност като стени в: кухни, бани и мазета. Също така предпазва и външните повърхности като камък, плочки и плувни басейни.

  • Предотвратява растежа на микроорганизми, бактерии и плесени
  • Широкият спектър на действие включва и гъбични спори
  • Дълготрайно действие
  • Не променя външния вид на основата
  • Лесен за употреба
  • Базиран на водна основа
  • Без сулфати
  • Икономичен

Приложение:

  • Вътрешни повърхности с висока влажност като кухни, бани и мазета
  • Външни повърхности като камък, плочки, фонтани
  • Боядисани и небоядисани стени
почистване на плесен, гъбички и мухъл

FungiGrund от “Caparol”

 

Специален грунд, предназначен за почистване и дезинфекциране на интериорни и екстериорни повърхности, засегнати от мухъл, плесен и гъбички.

FungiGrund притежава висока попиваща и добра дифузионна способност на базата на катионна технология. Грундът е подходящ за екстериор и интериор. Специална формула на водна основа, с фунгицидно действие. Явява се превантивна мярка за защита от появата на гъби, мухъл и плесен.

Състав - полиакрилна смола, вода, добавки, консерванти, биоцидни активни вещества.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

Премахва мухъл от “Mellerud”

 

Препаратът на "Mellerud" "Премахва мухъл" е активен гел без съдържание на хлор и без мирис.

Чрез активния хлор действа бързо и в дълбочина. Отстранява мухъл, гъбички, плесени, бактерии и спори от тапети, мазилки, зидария, фуги, плочки, дърво, камък и пластмаса. Особено подходящ за дневни, спални и детски стаи. Действа дезинфекциращо, като отстранява също и биофилма около арматури, кранчета, канали и душове.

  • Активен гел без хлор и мирис
  • Действа чрез активен кислород
  • Бързо действие и доказано качество
  • Произведено в Германия
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Унищожава мухъл от "Mellerud"

 

Препаратът на "Mellerud" има незабавен ефект върху всички миещи се повърхности в банята, къщата, сауната, басейна и други. Унищожава мухъл, гъбички, плесен и бактерии върху плочки, фуги, тавани, стени, зидария, дърво и пластмаса. Интензивно почиства и дезинфектира с помощта на хлорни вещества. 

  • Незабавен ефект за унищожаване на мухъла
  • Опаковка с пулверизатор
  • Унищожава мухъл, гъбички, плесен и бактерии
  • Доказано качество
  • Произведено в Германия
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Ceresit CT 99 от “Ceresit”

 

Препарат за премахване на мухъл и плесени. Концентрат.

Ceresit CT 99 е препарат за премахване на плесени, лишеи и мухъл. Може да се използва на закрито и на открито върху основи като боя, мазилки, бетон и т.н. CT 99 e паропропусклив. Не предизвиква замърсявания и не съдържа тежки метали. Продуктът се разрежда с вода.

  • За професионална употреба
  • Концентрат
  • Безцветен
  • Паропропусклив
  • Дълбокопроникващ и с дълготраен ефект
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Mold Off от “Bellinzoni”

 

Концентриран почистващ препарат за премахване на плесен, мухъл и водорасли.

Mold Off е концентриран почистващ препарат със силно хигиенично действие, който премахва и предотвратява образуването на плесен, гъбички, водорасли и мухъл. Той може да се използва, както като продукт за отстраняване и почистване на мухъла, така и като превантивен продукт. Mold Off може да се използва и като дезинфектант в плувни басейни и фонтани.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

COMBAT 222 от “San Marco”

 
Детергент за отстраняване на мухъл и плесени.

COMBAT 222 съдържа активен хлор. Той е предназначен за почистване на външни и вътрешни повърхности, които са обложени с плесени и мухъл.

За постигане на оптимални резултати трябва да се използва цялостната система против мухъл на "San Marco" COMBAT

почистване на плесен, гъбички и мухъл

COMBAT 333 от “San Marco”


Биоактивен антимухъл възстановяващ агент.

Combat 333 предотвратява повторната поява на мухъл, гъбички и водорасли по екстериорни и интериорни повърхности. Ефективността му е дълготрайна и запазва външния вид на стените.

За оптимални резултати трябва да се използва цялостната антимухъл система на "San Marco" COMBAT.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

SILANCOLOR CLEANER PLUS на фирма “Mapei”

 

Продукт във воден разтвор за почистване на мухъл и плесен.
Silancolor Cleaner Plus е разтвор на водна основа, който се използва за почистване на повърхности, разрушени от мухъл и плесени преди боядисване със защитна система Silancolor Plus.
Silancolor Cleaner Plus е основата на защитната система Silancolor Plus за фасади, като чрез него се извършва почистване в дълбочина и дезинфекциране чрез премахване на мухъла и плесените от засегнатите повърхности.
Silancolor Cleaner Plus е почистващ разтвор, който прониква дълбоко в повърхността и осигурява пълно почистване на плесен и гъбички, който увреждат стените.
Silancolor Cleaner Plus е без мирис и не съдържа разтворители, което го прави подходящ за приложение в затворени или слабо проветрени помещения.

почистване на плесен, гъбички и мухъл

CL – MOLD от “Isomat”

 

Антибактериална почистваща течност.

Специална почистваща течност с антибактериално действие. Почиства и дезинфекцира повърхностите от мухъл, бактерии и гъбички. Използва се и като предпазно средство за предотвратяване на поява на микроорганизми в зони с голяма влажност. Много ефективен за почистване на повърхности като стени, тавани, естествени камъни, тухли, бетон, басейни и т.н. Използва се за премахване на гъбички и за поддържане на санитарни условия в кухни, ресторанти, хотели, хранителната промишленост и складове, пекарни и т.н. Няма мирис и е безопасен за употреба и околната среда.

  • Полага се върху боядисани повърхности засегнати от мухъл
  • Може да се използва като предварителна защита срещу поява на микроорганизми върху боядисани повърхности в зони с висока влажност.
  • Много ефективен върху повърхности на стени и тавани от естествени камъни, тухли, цимент и т.н.
  • Също така може да се използва за дезинфекция и поддържане на санитарни условия в кухни, ресторанти, хотели, хранително-вкусовата промишленост, складове, пекарни, плувни басейни и т.н.
почистване на плесен, гъбички и мухъл

Mildew Stop от “Remmers”

 

Специален препарат за почистване на биологични замърсявание.

Mildew Stop отстранява плесени, спори на гъби, петна, бактерии. Той служи за отстраняване на мухъл от плочки, фуги, мазилки, камък, пластмаса, боядисани повърхности и други водоустойчиви повърхности. Предотвратява образуването на плесен. Нанася се чрез пулверизатор 

Професионални препарати за почистване и отстраняване на плесен, гъбички и мухъл