AquaBlocker® Liquid от "Bostik"

 

MS полимер - хибридно хидроизолационно покритие.

Aqua Blocker® liquid е течно покритие за хоризонтални повърхности. След пълното изсъхване, покритието е водонепропускливо, може да запълва и премоства пукнатини до 10 мм и е устойчиво на подпочвените води, които са агресивни към бетон. Aqua Blocker® liquid може да се прилага директно върху леко влажни основи, без да се нуждае от грундиране.

Разработено е на основата на технологията MS Polymer® (Silyl Terminated Modified Polymers) и комбинира надеждното запълване на пукнатини и хидроизолационните свойства на традиционните дебелослойни битумни покрития с ненадмината лекота на боравене и прилагане на битумните емулсии. Aqua Blocker Liquid® прилепва много добре и на леко влажни основи в температурния диапазон от +5°C до +35°C. Aqua Blocker Liquid® е сертифициран от строителен надзорен орган според "Prüfgrundsätze für Bauwerksabdichtungen MIT Flüssigkunststoffen

Приложение:

  • Използва се за осигуряване на дълготрайна защита на структурните елементи в контакт с почвата, като мазета и фундаменти.
  • Използва се за хидроизолация на големи хоризонтални повърхности, като: фундаменти, балкони и тераси под замазка, в комбинация с плочки.
  • Като паромембрана
  • Подходящa е също и за запълване на работни и дилатационни фуги в търговски и индустриални зони
полимерни хидроизолации под плочки

MAPELASTIC AQUADEFENSE от "MAPEI"

 
Готова за употреба много бързосъхнеща еластична течна мембрана за хидроизолация във вътрешни помещения и на открито.
Mapelastic® AquaDefense е без никакви разтворители готова за употреба изключително бързо съхнеща еднокомпонентна светлосиня синтетична смола под формата на паста във водна дисперсия. Mapelastic® AquaDefense се нанася лесно с валяк с дълъг косъм, четка или мистрия върху хоризонтални, наклонени и вертикални повърхности. Mapelastic® AquaDefense изсъхва много бързо и образува еластично покритие без лепкава повърхност. Устойчиво е на леко натоварване от пешеходно движение 3 часа след нанасяне и създава отлична основа (контакт) за всички видове лепила за полагане на всякакви покрития от керамика, камък и мозайка. Еластичността на Mapelastic® AquaDefense му спомага да издържи обичайни натоварвания, причинени от разширяване или свиване на основата поради промени в температурата и вибрация. Върху плочки, положени върху подове, хидроизолирани с Mapelastic® AquaDefense с лепила на MAPEI от клас C2F (като Granirapid, Elastorapid и др.) и фугирани с Ultracolor Plus може да се стъпва в рамките само на 12 часа след започване на нанасянето. Времето отговаря на температурата и влажността, посочени по-горе. Mapelastic® AquaDefense е устойчив на вода, варовита вода (pH>12), вода, съдържаща хлор и препарати, които обикновено се използват за почистване на помещения.

Mapelastic® AquaDefense може да се нанася върху бетон, мазилки на циментова и варова основа, гипскартон, леки бетонови блокчета, водоустойчив шперплат, циментови замазки и замазки със специални спойки, върху крайни настилки от керамика, подова мозайка и камъни.

Предимства:

  • Устойчив е на дъжд 1 час след нанасяне на първия слой и 3 часа след втория слой;
  • Керамичните покрития могат да се полагат 4 часа след нанасяне на крайния слой (стойностите се отнасят за температура +23°С и 50% относителна влажност на въздуха и когато продуктът се полага върху изсъхнали замазки с остатъчна влага под 3%);

Приложение:

  • За хидроизолационни слоеве преди полагане на покрития от керамика, камък и мозайка;
  • Балкони и тераси;
  • Бани и душ-кабини;
  • Перални помещения;
  • Сауни и всякакви влажни помещения;
полимерни хидроизолации под плочки