KLARA Primer Oil от "Klara"
 

Алкиден импрегнант за дърво за външно приложение.

Прозрачен импрегнант за дърво, на основата на разтворители, за външно приложение, за обработка на дървени повърхности, преди последващата им обработка с лак или боя. KLARA Primer Oil съдържа тунгово и ленено масло в състава си, като и двата вида масло проникват дълбоко в повърхностния слой на дървото. Повърхността става устойчива на механични увреждания и до голяма степен е водоустойчива. Импрегнантът за дърво предотвратява напукването на повърхността, осигурява отлично прилепване на последващите слоеве боя към повърхността и едновременно с това я защитава от мухъл и синя плесен.

алкиден импрегнант за дърво

МАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ОРИГИНАЛ от "OSMO"

 

Прозрачен гланцов, сатенен или матов финиш за дърво в интериора, който съчетава по своеобразен начин предимствата на естествените масла и восъци в един уникален продукт.

Третираната с МАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ОРИГИНАЛ повърхност не позволява образуването на петна, водонепропусклива е, има висока износоустойчивост и е приятна на допир. В сравнение с традиционните финиши, при използването на растителни масла и восъци се постига равномерно разпределение на цвета и хармоничен външен вид. Нанася се лесно – без грундиране и шлайфане между нанасянията – това ви спестява време и пари. Микропорестият финиш не се рони, не се напуква и не се люпи. Устойчив на вино, бира, кола, кафе, чай, плодови сокове, мляко и вода съгласно DIN 68861-1А – без следи от вода. Веднъж изсъхнало покритието е безопасно за хора, животни и растения (устойчиво на слюнка и пот съгл. DIN 53160, подходящо за детски играчки съгл. EN 71.3).

Съдържа естествени растителни масла и восъци (слънчогледово масло, соево масло, масло от магарешки трън, карнаубов восък и канелилов восък), парафин, сикативи (подсушители) и водоотблъскващи добавки. Неароматизиран бял спирт (без бензол). Този продукт съответства на директивата на ЕС (кат. A/i): 500 гр/л ЛОС (2010), като съдържа допустимото количество (макс. 500 гр/л) Летливи Органични Съединения. Мирис: слаб/лек, без мирис след изсъхване

МАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ОРИГИНАЛ е идеално за обработка на всякакъв вид дървени подове, като масивни паркети, дюшемета, OSB и корк. Подходящо за обработка на мебели.

 

"OSMO" предлага и:

  • MАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ЕФЕКТ НЕОБРАБОТЕН (Масло с твърда вакса NATURAL RAW) – масло с твърда вакса, без перманентния „мокър ефект“. Прозрачен матов финиш за дърво в интериора, който съчетава в себе си предимствата на естествените масла и восъци в един уникален продукт с почти невидим ефект. Подходящо за обработка на светла дървесина (дървени подове или мебели) в интериорни помещения, като запазва естествения ѝ вид.
    Необработена дървесина в първоначалния си вид има светъл, блед характер, естествен "суров" вид. Шлайфаното дърво има същия вид. MАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ЕФЕКТ НЕОБРАБОТЕН е разработено, за да се запази този вид с помощта на малко количество бел  пигменти (до 2%).
  • MАСЛО С ТВЪРДА ВАКСА ЕФЕКТ ЗЛАТО/СРЕБРО – масло с твърда вакса със специален ефект. Прозрачен ефектен финиш за дърво в интериора, който съчетава предимствата на естествените масла и восъци в един уникален продукт и благодарение на добавените му истински метални пигменти създава невероятно впечатление. Идеален за обработка на тъмна или байцвана в тъмно дървесина за подови настилки, като масивни паркети и дюшемета или за тъмни интериорни мебели.
  • КЛАРВАКСА ПРОЗРАЧЕН ФИНИШ – финиш за смолисти дървесини с високо маслено съдържание. Прозрачен сатенен финиш за дърво в интериора, който съчетава по своеобразен начин предимствата на естествените масла и восъци в един уникален продукт. Подходящ е за обработка на дървесина в интериора: таванни и стенни ламперии, дървени подови настилки, мебели и детски играчки. Благодарение на водоотблъскващите си качества е особено подходящ за приложение в мокри помещения (кухни, бани, басейни и др.).
  • ТОП ОЙЛ Финиш с масло и восък - безцветно, прозрачно покритие за дърво, на база естествени растителни масла и вакси, предназначено за обработка на дървени мебели и кухненски плотове.
    ТОП ОЙЛ е идеално за обработка и защита на мебели и работни плотове в интериора, изработени от масивна дървесина или (ПДЧ/MDF) плоскости (кухненски плотове, бюра, рафтове и т.н.) Също така е подходящо за обработка на корк и OSB.
  • МАСЛО ЗА ДЪСКИ ЗА РЯЗАНЕ - прозрачна комбинация на масло и восък за дъски за рязане, на базата на естествени растителни масла.
масло за дърво
масло за дърво
масло за дърво
вакса за дърво и мебели
масло и восък за дърво

ПРОТЕКТОР ЗА ДЪРВО от "OSMO"

 

Вакс импрегнатор, без биоциди, специално за влажни помещения.

Безцветен импрегнатор за дърво, базиран на натурални масла и вакси, без биоциди и разтворители. Благодарение на високата физична защита, е особено подходящ за дървесини, склонни към посивяване. Osmo ПРОТЕКТОР ЗА ДЪРВО е силно водоотблъскващ. След изсъхване финишът е безопасен за хора, растения и животни. Подходящ e за детски играчки съгласно EN 71.3 и е устойчив на слюнка съгласно DIN 53160 (German industrial norm). Съдържа натурални растителни масла и вакси (масло от слънчоглед, соя, магарешки бодил, карнаубова и кандедилова вакса), парафин, сикативи и водоотблъскващи добавки, дезароматизиран терпентин (benzene-free). Продуктът отговаря на изискванията на ЕС EU-Regulation (2004/42/EC) ЛОС макс. 750 g/l (Cat. A/h (2010)).

Osmo ПРОТЕКТОР ЗА ДЪРВО е подходящ за всички продукти от дърво в интериора и особено към предразположените към мухъл и петна (напр. Чам): подове, дограма, дърво в банята. Подходящ и за екстериорни продукти, за които се изисква абсолютна екологичност при импрегнирането, например детски играчки, катерушки, пясъчници.

масло и восък за дърво
вакс импрегнатор без биоциди

ДЕКИНГ МАСЛО от "OSMO"

 

Разнообразие от цветове и ненадмината издръжливост независимо от климата.

Декоративно защитно покритие за дърво, за външно приложение, на базата на естествени масла, със сатенено-матов ефект. Порите на дървесината остават открити и позволяват на дървото да “диша”, с което се редуцира разширението и свиването на дървесината. Покритието е водоотблъскващо, изключително устойчиво на атмосферните условия и UV-лъчите. Не се напуква, не се бели и не се люпи. Не се налага предварително шлайфане и грундиране. Нанася се лесно и не се наслоява. Не изсъхва докато се полага. Веднъж изсъхнало покритието е безопасно за хора, животни и растения (устойчиво на слюнка и пот според Германския DIN 53160, подходящо за детски играчки според EN 71.3).

Osmo Decking-Oils поддържа и защитава дървени декинги, градински мебели, разделителни прегради изработени от различни типове иглолиста и екзотична дървесина като: импрегниран под налягане Бор, Дугласка ела, Кедър, Дъб или Бонгкирай. Също така е подходящо за безцветна защита на Тик, Евкалипт и други екзотични дървета, включително и на термично обработена дървесина.

 

"OSMO" предлага и:

  • ДЕКИНГ МАСЛО СРЕЩУ ПОДХЛЪЗВАНЕ – масло с копринено – матов ефект за третиран вече с цветни масла декинг. Съдържа специална силно кондензирана органична добавка срещу подхлъзване.
  • МАСЛО ЗА ПОДДРЪЖКА НА КОМПОЗИТЕН ДЕКИНГ – идеална защита срещу замърсяване и петна. Прозрачното МАСЛО ЗА ПОДДРЪЖКА НА КОМПОЗИТЕН ДЕКИНГ прониква през повърхността без да образува филм, като прави обработения материал водоотблъскващ и устойчив на замърсявания и петна. Подходящ е за настилки, паравани и градински мебели от WPC (дървени полимерни композити) или BPC (бамбукови полимерни композити (BPC)
вакс импрегнатор без биоциди
декинг масло
декинг масло
декинг масло

ИМПРЕГНАНТ ЗА ДЪРВО от "Лакпром"
 

Водоразредим, дълбокопроникващ и екологично чист импрегнант за дърво. Директива 2004/42/ЕС.

Предназначен е за импрегнация и грундиране на дървени повърхности от всякакъв вид дървесина след дървопреработката и преди полагане на декоративни покрития. Предпазва дървото от вредни въздействия и от разрушаване отвътре и отвън. Осигурява трайна защита на дървото при стареене от разстъргване, пробиване или прах.

УУД ОЙЛ от "Лакпром"

 

Масло за дърво.

Висококачествено масло за употреба върху дървени повърхности и мебели от масивна, включително и екзотична дървесина с интериорно и екстериорно приложение.

Маслото прониква дълбоко в дървесината, като я предпазва от изсъхване и я защитава от вредното въздействие на влага, вода и атмосферни влияния. Запазва и подчертава естествената структура на дървото. За удължаване живота на дървените повърхности, в зависимост от мястото на експлоатация се препоръчва обработката с масло да се извършва няколко пъти годишно или при необходимост.

масло за дърво

УДИ ГАРД от "Лакпром"

 

Водоразтворим импрегниращ инсектициден грунд за дърво.

УДИ ГАРД се използва за импрегниране и грундиране на дървени повърхности в бита и индустрията, независимо от вида на дървесината: врати, прозоречни рамки, мебели, външни обшивки и друг дървен строителен материал. Осигурява ефективна защита на дървото от поява на плесен, мухъл и гниене.

импрегнатор и грунд за дърво

Belinka Oil Decking от "Belinka"
 

Защита и поддръжка на външни дървени подове и градинска мебел.
Belinka Oil Decking се използва за защита на повърхности, изработени от устойчиви видове дървесина (лиственица, дъб, кестен и тропическа дървесина, като тиково дърво и бангкирай).

Маслото прониква дълбоко в дървото, съживява го, оцветява го и подобрява естествената му структура. Цветът и окончателният вид на омаслената повърхност зависят от вида на дървесината, върху която се нанася маслото. Обработената повърхност отблъсква вода и мръсотия и е по-лесна за почистване. Тъй като Belinka Oil Decking не образува филм на повърхността, не се получава надуване или лющене в резултат на свиване или надуване на дървесината. Маслото съдържа UV филтри и UV абсорбери, които увеличават устойчивостта на атмосферни влияния. Препоръчваме редовно да проверявате състоянието на омаслените и изложени на атмосферни влияния елементи, които трябва да бъдат третирани със същия продукт, когато е необходимо. Задължителните интервали за третиране зависят от вида на дървото, механичното натоварване и излагането на влага. Ние препоръчваме освежаване на повърхността един път годишно.

масло за импрегниране на декинг

Bochemit Vintage от "Bochemit"


Висококачествен маслено – алкиден импрегнант за обработка, защита, оцветяване и краен финиш на дървени повърхности и изделия в екстериор и интериор с възможност за придаване на Vintage ефект на обработваната повърхност.

Bochemit Vintage се използва за обработка на всякакви дървени изделия и повърхности. Иновативната формула на продукта му позволява да проникне в дълбочина за разлика от традиционните лакове и бои и добре да се свърже със структурата на третираната дървесина. Bochemit Vintage предпазва дървесината от влиянието на тежките атмосферни условия и възпрепятства проникването на вода в обработените дървени детайли. Продуктът не образува повърхностен филм, не се напуква и бели. Много лесно се освежава и поддържа през годините, без предварителна механична или химична подготовка, като шкурене или обработка с продукти за сваляне на боя или лак. Освежаването става само на една ръка, след почистване на повърхността от прах. Фладерът (шарките на дървото) остават видими. Полуматовият ефект придава модерен, мек и естествен вид на обработените детайли.

цветен маслено алкиден импрегнатор за дърво
цветен маслено алкиден импрегнатор за дърво

Импрегнант за дърво 3в1 от "Jedynka"
 

Импрегнант, цвят и вакса в един продукт, на водна основа.

  1. Импрегнира дървото – прониква дълбоко в структурата на дървото, като го предпазва от вредители
  2. Декорира дървото – подчертава фладера и естествената красота на дървото с 5 красиви полупрозрачни нюанса
  3. Защитава дървото – ваксата и смолите в импрегнатора предпазват от влага, вода, мръсотия, слънце и UV лъчи
  • До 7 години устойчивост на повърхността
  • Бързо изсъхва. Един час след боядисване на дървото то може да се излага на влага
  • Лесно се нанася. Не оставя петна, разнася се лесно и не се стича
  • Неутрален мирис по време на нанасяне
  • Подходящ за всяка външна дървена повърхност
Импрегнант за дърво 3в1 Jedynka

Levis Hardwood Oil от "Levis"
 

Масло - импрегнатор за необработени дървени повърхности.

Levis Hardwood Oil е подходящ за външно приложение върху необработвана/третирана естествена дървесина: подове (декинг), мебели, дървени градински мебели и др. Отлично прониква в дървесината и подчертава естествената ѝ красота. Предлага се в два варианта: тик и безцветен.

Импрегнант за дърво на маслена основа

Bоchemit Profi 10+ от "Bochemit"

 

Премиум маслено – алкиден лак – импрегнант за професионална защита, оцветяване и краен финиш на дървени повърхности и изделия в екстериор.
Третираните с Bochemit Profi 10+ повърхности издържат 10 години без деградиране на покритието. Използва се за обработка на всякакви дървени изделия и повърхности в екстериор и интериор. Иновативната формула на продукта от последно поколение, съчетаваща най-висококачествени смоли и съставки, гарантира изключителна дълготрайност на покритието.

  • Съставките на Bоchemit Profi 10+ гарантират здраво покритие без напукване или белене и дълготрайна защита от UV лъчите, влагата /дъжд, сняг, вода/ и другите агресивни вредни влияния на атмосферните условия в екстериор.
  • Продуктът попива в дълбочина и се свързва здраво със структурата на дървесината, за разлика от традиционните лакове и бои, които със своите по-големи молекули образуват повърхностен филм, без да попиват в дървесината, което е основна причина да се напукват и белят.
  • Покритието не се люспи или бели с течение на времето и много лесно се освежава и поддържа през годините, без предварителна механична или химична подготовка, като шкурене или обработка с продукти за сваляне на боя или лак. Освежаването става само на една ръка, след почистване на повърхността от прах.
  • Фладерът - шарките на дървото остават видими. Mатовият естествен цвят без гланциране придава модерен, мек и естествен вид на обработените детайли.
  • Предлага се в 5 цвята.
цветен импрегнатор за дърво

IMPREGNANTE от "TIXE"
 

Импрегнант за дърво.

IMPREGNANTE прониква в дълбочина, подсилвайки естествените жилки. Увеличава се устойчивостта на дървото към климатичните въздействия и влагата. IMPREGNANTE защитава дървото от гниене и синя плесен. Предлага се в 9 цвята.

цветен импрегнатор за дърво
цветен импрегнатор за дърво

IMPREGNANTAS от "Lux Decor"

 
Цветен импрегнант за декорация и защита на дърво.

IMPREGNANTAS не съдържа разтворители и е без мирис. Формулата съдържа само високо качество восъци, които отблъскват водата и влагата, което увеличава издръжливостта на дървото. Импрегнантът е бързо съхнещ и е с висока устойчивост на цвета. 

Base от "Belinka"

 
Безцветен импрегнатор, предназначен за основна превантивна защита на дърво.
Base е усъвършенстван препарат, на базата на разтворител, за превенция на дървeния материал от насекоми, гъбички и синя плесен. Той се използва като грунд или като импрегниращ препарат за всички видове дървесина, които са застрашени от биологични вредители.

Base се абсорбира в дървото и образува токсичен слой срещу гъби и насекоми. Дебелината на този слой зависи от дълбочината на проникване на импрегнатора в дървото, от вида и качеството на дървото, от неговата степен на изсъхване и от количеството на прилагания препарат.

Импрегнаторът Base по принцип не се употребява самостоятелно, освен за защита на конструктивно дърво, а във всички останали случаи се препоръчва да се защити допълнително с едно от финишните покрития на Belinkа, които защитават дървото от атмосферните влияния и УВ лъчите.

Не се препоръчва употребата на Base в обитаеми помещения, освен на по-малки повърхности (напр. прозорци, врати) и във влажни помещения, които не са предназначени за продължително задържане на хора в тях (мазета, бани).

  • Превантивно защитава дървото от потъмняване, инсекти и гъбички
  • Съдържа най-съвременни биоциди
  • Подобрява адхезията на финишните покрития
импрегнатор за дърво

Impregnant от "Belinka"

 

Усъвършенстван препарат, на водна основа, за превенция на дървото от насекоми, гъбички и синя плесен.

Impregnant се използва като грунд или като импрегниращ препарат за всички видове дървесина, които са застрашени от биологични вредители. Съдържа алкидни смоли, биоциди, добавки и вода. Не е запалим. Продуктът е безцветен, но съдържа малко пигменти, за по-лесно проследяване на кои места дървото вече е обработено.

Impregnant се абсорбира в дървото и образува токсичен слой срещу гъби и насекоми. Дебелината на този слой зависи от дълбочината на проникване на импрегнатора в дървото, от вида и качеството на дървото, от неговата степен на изсъхване и от количеството на нанесения препарат.

Употребата на Impregnant в жилищни помещения, като цяло не се препоръчва. Той може да се използва само върху малки повърхности (прозорци, врати и т.н.), и във влажни места, където хората не прекарват много време (мазета, бани и т.н.). Дървените елементи в жилищните помещения трябва да бъдат защитени с някои от продуктите, които не съдържат биоциди (Interier, Interier lak), с цел да се предотврати пряк контакт със защитената повърхност. Дървените елементи, които са изложени на атмосферни влияния (прозорци, врати, облицовки, огради, щори), след нанасянето и изсъхването на Impregnant следва да бъдат допълнително защитени възможно най-скоро с покрития, които са устойчиви на атмосферни влияния (Exterier, Exterier емайл).

Ефективността на Impregnant напълно отговаря на изискванията на европейските стандарти EN 113 за фунгициди, EN 46 за инсектициди и EN 152 за синя плесен.

импрегнатор за дърво на водна основа

Belinka oil exterier от "Belinka"

 

Безцветен био импрегнатор, на базата на естествени растителни масла, за защита и поддържане на външни дървени повърхности (дървени настилки, градински мебели, облицовки, дограма, т.н.) от тик, дъб, акация, кестен, т.н..
Belinka oil exterier съдържа устойчиви естествени растителни масла, разтворител без мирис, бои и добавки.

Когато защитаваме дървото с естествено растително масло, ние подчертаваме естествения му цвят и текстура. Маслото прониква дълбоко в порите, изпълва ги и предотвратява абсорбцията на други течности, и не образува защитен слой върху повърхността. Нанасянето на масло не запечатва дървото, повърхността е паропропусклива, което дава възможност на дървото да “диша”, което означава, че естествената влажност се коригира в зависимост от заобикалящата среда, която дава на обработваната повърхност естествено усещане. Освен това маслото не вреди на околната среда, тъй като продуктът е биоразградим.

Belinka oil exterier има цитрусов аромат и изсъхва бързо. То съдържа специална добавка, която предотвратява преждевременното образуване на плесен върху повърхността на дървото. Нанасянето на продукта е лесно. При правилно третирани повърхности не трябва да има мехурчета, кратери, или повърхностни дефекти.

Елементите, които са намазани и изложени на атмосферни влияния трябва да се проверяват редовно, за да се установи дали те са адекватно защитени. Задължителните интервали за третиране зависят от вида на дървото, механичното натоварване и излагането на влага. Импрегнираната повърхност е водоотблъскваща и при редовна грижа е по-устойчива на вредните UV лъчи в сравнение с нетретираните повърхности. Ние препоръчваме освежаване на повърхността два пъти в годината с един и същ продукт.

масло за импрегниране на дърво

Belinka oil interier от "Belinka"

 

Завършващо покритие за третиране и поддържане на дърво в закрити помещения.

Belinka oil interier образува тънък филм върху повърхността, който дава качествена защита и приятна гладка повърхност. Съдържа модифицирани растителни масла, восъци, неароматни разтворители и добавки.

Belinka oil interier образува тънък филм върху повърхността, който след полиране придобива полу-матов вид. Третираната повърхност е не само естетически подобрена, приятна и лесна за употреба, но също така и водоустойчива, устойчива на кухненски химикали и на разредени почистващи препарати.

Използва се за защита и поддръжка на масивни дървени елементи като стенни покрития и вътрешно обзавеждане.

масло за импрегниране на дърво

Belinka oil food contact от "Belinka"

 

Безцветен био импрегнатор, на базата на рафинирани растителни и минерални масла, с добавени ароматни масла и други добавки, който се използва за защита и поддръжка на масивни и фурнировани повърхности от дърво в жилищни помещения.

Belinka oil food contact съдържа растителни масла, минерални масла и добавки.

Използва се за защита и поддръжка на масивни и фурнировани повърхности от дърво, които са в контакт с храна (кухненски плотове, маси, колички за сервиране и т.н.). Импрегнацията се абсорбира дълбоко в дървесината и прави повърхността водоотблъскваща. Маслото не образува защитен филм на повърхността, така че покритата повърхност не е водоустойчива. Не е подходящо за затворени продукти, без достъп на въздух (кутии за хляб и др.), тъй като може да се развие миризма на гранясало. По същата причина не е подходящо за обработка на повърхности, които влизат в контакт с горещи храни, тъй като топлият мазен продукт може да промени органолептичните свойства на храните (мирис и вкус).

Продуктът е в съответствие с разпоредбите на точка 1а на член 3 от Директива (ЕО) No. 1935/2004 от 27 октомври 2004 за материали и предмети в контакт с храни.

масло за импрегниране на дърво в контакт с храни

Belinka oil paraffin от "Belinka"

 

Завършващо покритие, третиране и поддържане на дърво в сауни.

Belinka oil paraffin съдържа парафиново масло, което повишава резистентността на дървесината към мръсотия и влага. Belinka oil paraffin не изсъхва, безцветно е и е без мирис.

Belinka oil paraffin е подходящо за защита на всички видове дърво. Използва се за защита и поддръжка на масивни дървени елементи в сауни, като например пейки и стенни покрития.

масло за импрегниране на дърво за сауни

Belinka tung oil от "Belinka"

 

Tунгово масло се използва за защита на дървени елементи, изложени на влиянието на околната среда, изработени от по-устойчиви видове дърво и за дървени елементи в яхти или други плавателни съдове.

Тунговото масло е подходящо за защита на дървена повърхност, където се желае използването на естествени материали. То се използва като независимо импрегниране за масивни и фурнировани дървени повърхности от устойчиви видове дърво, които са изложени на атмосферни влияния, или за такива в закрити жилищни площи. Добре обработената дървена повърхност е водоотблъскваща , има копринен гланц и не пожълтява с времето.

Belinka oil tung не образува защитен слой върху повърхността. Ето защо се препоръчва елементите, да се проверяват редовно, за да се установи дали те са адекватно защитени. Задължителните интервали за третиране зависят от вида на дървото, механичното натоварване и излагането на влага.

масло за импрегниране на дърво за яхти

Bоchemit PLUS I от "Bochemit"
 
Импрегнант за третиране на нападнати от дървояди дървени изделия и конструкции.
Течен фунгициден и инсектициден препарат за унищожаване на дърворазрушаващи насекоми във всички стадии на тяхното развитие във вече поразена дървесина, с успоредна профилактична защита от вредители, гъби и плесени. 100% ликвидация на дърворазрушаващите насекоми във всички стадии – яйце, личинка, пашкул, зряло насекомо и превантивна защита към плесени, гъби и насекоми. Две възможности за избор на течност, с която да се разреди препаратът – вода или спирт.

  • Препаратът е концентрат, който се разрежда с вода.
  • Полученият работен разтвор се нанася с четка, пръскане или чрез потапяне в съд.
  • Готовият разтвор може да се впръсква със спринцовка директно в дупките на дървоядите.
  • При недостатъчен ефект третирането се повтаря през 4 седмици до постигане на желания резултат.
  • Не се препоръчва нанасяне на финишно покритие.

 

"Bоchemit" предлага и:

  • PLUS I APP – готов за употреба Bоchemit PLUS I, който не се разрежда с вода.
импрегнатор за дърво концентрат
импрегнатор за дърво

Bоchemit ANTIFLASH от "Bochemit"

 

Противопожарен импрегнант за дърво.
Висококачествен импрегнант с противопожарен ефект – забавя запалването и разгарянето на дървените конструкции, осигурявайки време за организиране на пожарогасителни мерки. Използва се за обработка на всякакви дървени конструкции в интериор и екстериор с цел повишаване на тяхната пожароустойчивост.

Bochemit ANTIFLASH е сертифициран съобразно Европейското и Българско законодателство и притежава „Становище за допустимост“ от Министерство на Вътрешните Работи – Главна дирекция „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“

  • Дървени конструкции в интериор.
  • Покривни конструкции.

Нанасяне на последващо финишно покритие не се препоръчва. Всякакви горими финишни покрития биха намалили противопожарните характеристики на продукта.

импрегнатор за дърво за защита от пожар

Bоchemit Estetik от "Bochemit"

 

Импрегнант на маслена основа с дълготрайно оцветяване.
Висококачествен иновативен маслено – алкиден импрегнант за обработка, защита, оцветяване и краен финиш на дървени повърхности и изделия в екстериор и интериор. Използва се за обработка на всякакви дървени изделия и повърхности. Иновативната формула на продукта му позволява да проникне дълбоко и добре да се свърже със структурата на третираната дървесина, попивайки в нея.

  • Благодарение на добавените масла предпазва дървесината от влиянието на атмосферните условия / дъжд, сняг, вода, UV лъчи, тежки атмосферни условия/ и възпрепятства проникването на водата в обработените дървени детайли.
  • Продуктът попива в дълбочина и се свързва здраво със структурата на дървесината, за разлика от традиционните лакове и бои, които със своите по – големи молекули образуват повърхностен филм, без да попиват в дървесината, което е основна причина да се напукват и белят.
  • Покритието не се люспи или бели с течение на времето и много лесно се освежава и поддържа през годините, без предварителна механична или химична подготовка, като шкурене или обработка с продукти за сваляне на боя или лак. 
  • Освежаването става само на една ръка, след почистване на повърхността от прах.
  • Фладерът – шарките на дървото остават видими. Mатовият естествен цвят без гланциране придава модерен, мек и естествен вид на обработените детайли. Предлага се в седем цвята.
цветен импрегнатор за дърво
цветен импрегнатор за дърво

HEMEL® Deck Oil от "DYO"

 

Цветно и безцветно естествено масло за защита на външни дървени подове /декинги/.

  • Запазва естествената красота на дървото
  • Не създава филм
  • UV устойчив
  • Водоотблъскващ
  • Пълна защита само на един слой
  • Позволява корекция върху само върху износените участъци
  • Безоловен и екологичен
  • Готов за употреба. Няма нужда от разреждане.
  • Предлага се в 7 различни цвята
  • EN71 – 3 сертификат за безопасност за детски играчки.
масло за декинг и за дърво

Защитно масло за декинг MASSIVELINE от "DYO"

 

Защитно масло за декинг, разработено от синтетични смоли и природни масла.

Подходящо е за всякакви дървени подове, декинги, тераси, пътеки, парапети, изложени на дъжд, вятър, сняг, слънце, влага и др.

  • Защитава от появата на мухъл, плесени, гъбички и дървояди.
  • С отлична UV устойчивост и устойчивост на вода.
  • Осигурява устойчивост на хлъзгане.
  • Прониква дълбоко в дървото и не уврежда неговата структура.
  • Дървото може да „диша“.
  • Не се напуква и не се бели.
  • Водоотблъскващо покритие с дълготрайни цветове.
  • Готов за употреба. Не се разрежда.
масло за декинг и за дърво

ТИКОВО МАСЛО MASSIVELINE от "DYO"

 

Готова за директна употреба, маслена смес, за всякакви нелакирани дървени повърхности на закрито или открито.

Тиковото масло Massiveline, веднъж нанесено, придава на обработената повърхност водоустойчивост с приятен натурален ефект. Лесно за нанасяне, с дълбоко проникване. Предпазва дървесината от неблагоприятните атмосферни условия и увреждащи фактори, като подчертава тона и естествена красота на дървото. Нанася се с четка като след това се разнася по повърхността с чиста кърпа.

Приложение:

  • Изключително подходящо за приложение върху външни повърхности, които са в непрекъснат или чест контакт с вода – около плувни басейни, стълби, палуби, градински мебели и др.
масло за декинг и за дърво

ИМПРЕГНАНТ ЗА ДЪРВО ПРОТИВ ДЪРВОЯДИ, МУХЪЛ И ПЛЕСЕН от "DYO"

 

Матов импрегнатор за дърво против плесени, бактерии, гъбички и дървояди за външни повърхности и обзавеждане.

Има висока степен на проникване като не създава повърхностен филм. Създава матово дишащо покритие, блокиращо влагата. Не съдържа олово.

Употребява се за импрегниране на всякакъв вид дървен материал, дървени облицовки и градинска мебел.

импрегнатор за дърво

Unimarc impregnante от "San Marco"
 
Защитна импрегнация за дърво за вътрешна и външна употреба.
Материалът е на водна основа и няма мирис, а акрилните смоли осигуряват високо съпротивление срещу атмосферните условия и други агресивни агенти. UNIMARC IMPREGNANTE може да се оцветява, като в същото време обаче може и да не променя естествения вид на дървото. Микройонизираните пигменти осигуряват защита срещу ултравиолетовите лъчи.

импрегнатор за дърво

Marconol impregnante от "San Marco"
 
Защитна цветна импрегнация за дърво за външна употреба.
MARCONOL IMPREGNANTE е защитна импрегнация за дърво. Тя прониква в дълбочина като предпазва обработените повърхности от атмосферните влияния и др. агресивни агенти. Не променя естествения вид на дървото. Оцветява се с помощта на микронизирани минерални пигменти, осигуряващи защита от ултравиолетовите лъчи.

импрегнатор за дърво

JUBIN Impregnacia от "JUB"

 

Безцветен импрегниращ грунд за дърво, направен на основата на водна дисперсия на алкидни вещества.

JUBIN Impregnacia е подходящ за предпазване на дървените материали по покриви, стрехи, огради и постройки, преди тези повърхности да са покрити с бои и лакове на водна основа. Не е подходящ за предпазване на дървените повръхности в обитаеми помещения.

  • Съдържанието на фунгицид ефективно предпазва дървото от сини петна (дървесни гъбички) и гниене.
  • Съдържанието на инсектициди предпазва дървото от вредители.
  • Изключително ниско съдържание на летливи органични съставки (VOC).
  • Безцветен.
импрегнатор грунд за дърво

BORI AQUA от "HELIOS"
 

Импрегнация за дърво с биоциди.

BORI AQUA се използва за основна защита на дървени елементи на открито (изложени на атмосферни влияния) и във влажни помещения на закрито. Предпазва повърхностите от сини петна, мухъл, гъбички и насекоми.

  • Импрегнатор на водна основа за защита на дървесина от сини петна, мухъл, гъбички и насекоми
  • Добро проникване в повърхността
  • Безцветен
  • Лесен за нанасяне
импрегнатор грунд за дърво

Tecsit Aquaver BC от "Tecsit"

 

Бял импрегниращ агент, предназначен за иглолистна дървесина.

Tecsit Aquaver BC съдържа специални акрилни добавки със защитно действие срещу дървоядни насекоми, гъбички, сини петна и гниене. Tecsit Aquaver BC позволява да се получи много устойчив слой.

 

"Tecsit" предлага и:

  • Tecsit Aquaver T - прозрачен импрегнатор срещу гниене и сини петна
импрегнатор грунд за дърво
импрегнатор грунд за дърво

Bоchemit OPTI F от "Bochemit"
 
Универсален биоциден импрегнант за дърво. Концентрат.
Висококачествен универсален, широкоспектърен, концентриран фунгициден и инсектициден импрегнант за дълготрайна защита на дървесина в интериор и екстериор. Използва се за обработка на всякакви дървени изделия и повърхности с цел удължаване на техния живот и естествени, физически и естетически характеристики като цялост, якост, здравина, красив първоначален вид на дървото.
Bоchemit OPTI F защитава от гниене, дървоядни гъби, плесени и мухъл, термити, дървояди и дърворазрушаващи насекоми.
Препаратът е концентрат, който се разрежда с вода. Полученият работен разтвор се нанася с четка, пръскане или чрез потапяне в съд.

Препоръчва се нанасянето на финишно покритие Bochemit Estetik или Bochemit Estetik Profi 10 + за оптимален изглед и защита на детайла от проникване на вода.

  • Покривни и дървени конструкции, сачаци, навеси, веранди, навеси, кашпи, дървени огради, масивни входни порти и врати, ламперии, перголи, декинги, беседки, пейки и други изделия от дърво.

 

"Bochemit" предлага и:

  • Bochemit OPTIMAL FORTE APP – разреден с вода и готов за употреба Bоchemit OPTI F.
импрегнатор за дърво концентрат
импрегнатор за дърво

HEMEL®Timbercare Aqua от "DYO"

 

Импрегнант за дърво срещу гниене, гъбички и насекоми. На водна основа.

  • Лесно нанасяне с четка
  • Безцветен и без мирис
  • Екологично чист
  • Готов за употреба
Импрегнант за дърво срещу гниене, гъбички и насекоми На водна основа

NOVOLEGNO CLASSIC от "ARRHEGINI"
 

Маслено – алкиден импрегнатор за дърво.

Импрегниращ, маслено – алкиден продукт, за вътрешна и външна употреба, силно проникващ. NOVOLEGNO CLASSIC е съставен от алкидни смоли и фунгициди, които подсигуряват устойчивостта на дървесината към мухъл.
Предлага се в безцветен вариант и в няколко нюанса, постигнати чрез микронизирани минерални високоустойчиви на светлина пигменти, които придават на третираните изделия стабилност на цвета и ги предпазват от UV лъчи и атмосферни влияния, качества необходими за устойчивост на покритието и съхранение на предметите във времето. Подчертава фладера на дървото.
Качеството на продукта гарантира доброто овлажняване на дървесните пори, лекото набъбване на фибрите, хомогенното и равномерното разпределение на нюанса.

При външна употреба, продуктът трябва да бъде покрит с подходящи последващи покрития.

 

ARRHEGINI предлага и:

  • NOVOLEGNO CLASSIC W - продукт на водна основа, съставен от алкидни смоли във водна дисперсия и фунгициди. Без мирис, особено подходящ за приложения в недобре проветрени помещения. Изработен е със суровини, подбрани поради тяхната ниска степен на въздействие, ограничено замърсяване и минимални емисионни нива, с цел да се запази здравето и безопасността на потребителите.
  • NOVOLEGNO DOLOMITI - импрегнант и лак за дърво - 2в1. Съставен е от алкидни смоли във фаза на разтвор и фунгициди.
импрегнант за дърво
импрегнант за дърво на водна основа
импрегнант и лак за дърво

Aquaxyl Plus от "Vivechrom"

 

Импрегнатор за дърво.

Vivechrom Aquaxyl Plus е импрегнатор на водна основа, без мирис. Той подчертава естествената красота на дървото. Подходящ е за нови или оголени външни дървени повърхности, като врати, прозорци, рамки, облицовки, навеси, огради. Прониква дълбоко в дървото и го предпазва от гниене, гъбички и синя плесен. Също така осигурява ефективна защита от ултравиолетови лъчи, има водоотблъскващи свойства, не се напуква и не раздува мехури.

  • Без мирис.
  • Защитава от плесен и гъбички.
  • Съдържа UV филтри и защитава от слънце.
импрегнатор за дърво на водна основа

Vivexyl Plus от "Vivechrom"
 
Импрегниращ консервант за дърво на основата на разтворител. Прониква дълбоко в дървесината и предпазва от гъбички и сини петна.
Vivexyl Plus е подходящ за употреба на открито – за врати, дограми, рамки, облицовки, градински мебели, ребра и греди, навеси, конструкции. Устойчив е на напукване, мехури и лющене. Има отлична издръжливост на слънчево греене и влага, осигурява ефективна защита, подчертава естествената красота на дървото. Предлага се безцветен или тониран.

  • Декорира и защитава;
  • Защитава от плесен и гъбички;
  • Висока адхезия и издръжливост;
импрегнатор за дърво на база разтворител

ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО АКВА от "СЕЛТ"
 
За импрегниране и грундиране на дървени повърхности преди нанасяне на финишен слой лак или боя.

ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО АКВА прониква дълбоко в дървесината и я защитава от гъбички, плесени и др. Съхне бързо, запълва порите, шлайфа се лесно, дава твърд филм и добро сцепление при нанасяне на следващи слоеве.

импрегнатор за дърво

ЛЕНЕН БЕЗИР от "СЕЛТ"
 
Предназначен е за импрегнация и грундиране на дървени повърхности.

Лененият безир се използва за грундиране и импрегниране на дървени повърхности – врати, дограми, мебели, огради и др., експлоатирани при различни метеорологични условия. Може да се използва като самостоятелно покритие или като основа за финишно лаково покритие.

Състав: Висококачествена алкидна смола, ленено масло, разтворители, адитиви и специални добавки.

ленен безир селт
тиково масло

SMALTOXYL HYDRO TEAK OIL от "Vechro"

 

Тиково масло, на водна основа, за защита на дървени повърхности. За външна употреба.

SMALTOXYL HYDRO TEAK OIL е водоустойчив продукт и предлага защита на обработената дървесина срещу посивяване, мухъл и напукване, като същевременно подчертава естествената ѝ красота. Съдържа UV филтри.

  • Еднокомпонентен продукт
  • Специални UV филтри
  • Подходящ за твърда дървесина
  • Отблъсква замърсителите във въздуха
  • Защитава срещу влага
  • Изсъхва бързо и не формира филм
водоразстворимо тиково масло

SMALTOXYL HYDRO DECKING OIL от "Vechro"
 

Хибридно водоразтворимо импрегниращо масло.

SMALTOXYL HYDRO DECKING OIL е масло на водна основа, със слаб мирис. Съдържа специални UV филтри. Подходящо е за дървени платформи. Неговата революционна хибридна технология съчетава проникващите свойства на маслото с издръжливостта на акрилните компоненти. Продуктът е хидрофобен.

  • Слаб мирис
  • Инхибира развитието на мухъл
  • Висока устойчивост на атмосферни влияния
  • Нанася се лесно и изсъхва бързо
  • Съдържа специални UV филтри
защита импрегнатор на декинг от дърво

ANTITARLO CAP от "ARRHEGINI"

 

Инсектицид за дърво, безцветен, без мирис, съставен от антипаразитни (пестецидни) добавки, които правят обработваното изделие устойчиво на агресия от паразити – дървояди и др.

ANTITARLO CAP е в съответствие с разпоредбите отнасящи се до “Консерванти за дърво”, и с нормативате UNI EN 46 и 22 за “превенция и контрол на ларвите”, като: дървесен червей, домашен бръмбар, бръмбари от семейство рогачови, дървесни оси (lyctus). Antitarlo CAP не понижава качествата си на пряка слънчева светлина и позволява последващо нанасяне на всякакъв тип боя.

Препаратът е готов за употреба, нанася се чрез директно инжектиране в отворите, чрез нанасяне с четка, чрез потапяне в открити вани или, най-добрият начин – чрез поставяне в затворени казани под налягане (вакуум автоклав).

импрегнант против дървояди инсектицид дърво

DOLOMITI W DECKING от "АRRHEGINI"
 

Масло за дървени палуби/декинг.

Масло за декинг на водна основа, което осигурява равномерно покритие и придава висока устойчивост на атмосферни агенти и на слънчеви лъчи. Неговото високо качество позволява да се постигне отлично ниво на завършеност, като същевременно гарантира висока защита на обработените предмети, изложени дори при много тежки климатични условия. Покритието не се отделя и не се лющи от основата с течение на времето. Подчертава структурата на дървото и подобрява външния му вид.

Dolomiti W DECKING е съдържа специални акрилни смоли във водна дисперсия, фунгициди и пигменти, които проникват дълбоко, подхранвайки и консолидирайки дървото – дървото остава с отворени и пропускащи пори. Покритието не се отделя и не се лющи с течение на времето. Предлага се в полупрозрачни цветове.

импрегнант против дървояди инсектицид дърво
защита за декинг от дърво

Impregnation care от "Betek A.Ş"

 
Алкиден дълбоко проникващ безцветен импрегнатор за дърво.

Нанася се преди "BETEK WOOD CARE" и "BETEK WOOD CARE VARNISHED" за трайно импрегниране на дървесината от биологични повреждания като образуването на гъбички, дървояди, плесени и микроорганизми. Увеличава устойчивостта и живота на дървото. Устойчив е на UV лъчи.

Използва се за импрегниране на дървесина, изложена на интензивни атмосферни въздействия и влага. Спокойно може да се използва за дървени постройки, прозорци, балкони, външни врати, огради, ламперия дървесина в сутерен и в други подобни места. Да не се използва върху дърво, на което се намират хранителни продукти, в близост до кошери или за направата на сауни.

импрегнатор за дърво и дървесина

Aquis Импрегнатор за дърво от "Мегахим"
 
Водоразредим импрегнатор за дърво с широкоспектърно биоцидно действие, за употреба в закрити, добре проветрени помещения и на открито.

  • Водоразредим биоцид (регистрационен номер 2269 – 3)
  • Прониква дълбоко в дървесината
  • Осигурява отлична широкоспектърна защита от синя плесен, насекоми, термити
  • Подобрява адхезионните свойства на последващи покрития

За импрегниране на дървесина с влажност на материала до 18%, преди нанасяне на финишен слой от лак или боя. Продуктът е подходящ за професионална и/или масова употреба за импрегниране на врати, прозорци, дървена облицовка, ламперия, огради и др.

импрегнатор за дърво и дървесина

Decorator Импрегнатор за дърво от "Мегахим"
 
Водоразредим импрегнатор за дърво, на база акрилатна емулсия, за употреба в закрити, добре проветрени помещения и на открито.

  • Прониква дълбоко в дървесината
  • Ограничава проникването на влага и способства за доброто сцепление към следващите декоративни слоеве
  • Съхне бързо, запълва порите и подпомага бързото и лесно шлайфане

За импрегниране на дървесина преди нанасяне на финишен слой от лак или боя. Продуктът е подходящ за импрегниране на врати, прозорци, дървена облицовка, ламперия, огради и др.

импрегнатор за дърво и дървесина

Практика безир за дърво от "Мегахим"
 
Безир за дърво.

Безирът за дърво представлява система от смоли, масла и подходящи адитиви в органичен разтворител. Предназначен е за импрегниране и грундиране на дървени повърхности

  • Подходящ за всички повърхности от естествена дървесина
  • Отлична способност за шлайфане
  • Има добро сцепление към повърхностите
  • Създава много добра междуслойна адхезия към основата и следващите декоративни слоеве (лак, боя)

Продуктът е подходящ за: огради, ламперии, парапети, беседки, вили, дървени декоративни елементи и др. Дървената основа трябва да бъде почистена и суха.

импрегнатор за дърво и дървесина

Безир алкиден от "Лакпром"

 

За импрегнация и грундиране на дървени повърхности, експлоатирани при различни атмосферни условия. Може да се използва самостоятелно нанесен в 2 – 3 слоя или като грунд преди нанасяне на алкидни бои, лакове и емайллакове.

 

Лакпром предлага и:

  • Безир ленен, който е подходящ и за реставрация на старинни дървени изделия.
алкиден безир
ленен безир

Marsel H20 Импрегнатор за дърво и грунд на водна основа от "Нинахим"
 

  • Много добра проникваща способност.
  • Добра защита от влага, гъбички, плесен и др.
  • Повишава водоустойчивостта на дървото.
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния.
  • Лесен за нанасяне с ниски загуби при полагане.
  • Продуктът е на водна основа.

Приложение:

  • За защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.
  • Предварително импрегниране на дървени повърхности, за защита от влага, гъбички, плесен и др.
импрегнатор за дърво на водна основа

Грунд импрегнационен за дърво от "Нинахим"
 

  • Много добра проникваща способност.
  • Добра защитa от влага, гъбички, плесен и др.
  • Повишава водоустойчивостта на дървото.
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни колебания.
  • Лесно нанасяне с ниски загуби при нанасянето.

Приложение:

  • За защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.
  • Предварително импрегниране на дървени повърхности за защита от влага, гъбички, плесен и др.
импрегнатор за дърво на водна основа

Безир ленен за дърво от "Нинахим"
 

  • Много добра проникваща способност.
  • Подчертава текстурата на дървото.
  • Повишава водоустойчивостта на дървото.
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния.
  • Лесно нанасяне с ниски загуби при нанасянето.

Приложение:

  • За импрегниране и грундиране на дървени конструкции и изделия
  • За предотвратяване на деструкцията на дървесината.
  • За вътрешна и външна употреба.

 

Нинахим предлага и:

  • Алкиден безир за дърво – бързосъхнещ
безир за дърво
алкиден безир за дърво

SMALTOXYL HYDRO PRESERVATIVE от "Vechro"
 
Консервант на водна основа за импрегнация на дърво.
Водоразтворим консервант и инсектицид за импрегниране на дърво, без мирис. Не отлага никакъв филм, поради дълбокото си проникване в порите на дървото, като го предпазва от напукване или белене и осигурява ефективна защитна бариера срещу сини петна, гниене, мухъл и други инсекти. Отличен въздухообмен.

  • Предлага се в безцветни и 10 готови за употреба нюанса.
  • Слаб мирис
  • Гъбичен антисептик
  • Защита срещу мухъл
  • Висока еластичност
  • Следва естествените движения на дървесината
консервант за дърво

SMALTOXYL TEAK OIL от "Vechro"

 

Защитно масло за тик и друга екзотична дървесина.

Прозрачно защитно и декоративно масло с хидроизолационен восък за поддръжка на твърда дървесина, като тик, махагон, ироко и друга екзотична дървесина.

  • Предпазва и освежава
  • Страхотни експлоатационни характеристики
  • Устойчивост на атмосферни условия
  • Прониква и не образува филм
  • Водоустойчивост
  • Лесна работа и чудесно разнасяне

Timmer е премиум марката на Оргахим при покритията за защита и декорация на повърхности от дърво. Целта на богатата гама от висококачествени продукти е да направи целия работен процес по – ефективен, а постигнатия резултат – безупречен. Брандът предлага импрегнант, масло, покритие Антик – за състаряване на дърво, полиуретанов лак, водоразредим лак, байц и кит. Timmer e:

  • Експертна грижа;
  • Премиум сегмента при покритията за дърво на Оргахим;
  • Разнообразието от устойчиви системи за защита и декорация на дървени повърхности.

Timmer цветно масло за дърво от "Оргахим"

 
Висококачествено цветно масло за дърво за защита и декориране на всякакъв вид повърхности и изделия от твърда и мека дървесина в интериора и екстериора.

Продуктът прониква в дълбочина, като оцветява дървесината. Покритието не се пука и люспи с течение на времето. Съдържанието на висококачествени масла и вакси придават водоотблъскващи свойства на дървесината, като я запазват еластична, здрава и изключително устойчива на атмосферни влияния и UV лъчи.

  • Покритието не се напуква и не се бели;
  • Устойчивост на цветовете;
  • Висока водонепропускливост на покритието;
  • Съдържа восъци и тунгово масло;
  • Изключително устойчиво на атмосферни влияния и UV лъчи;
  • Устойчивост на цветовете;
масло за дърво и дървесина
масло за дърво и дървесина

Леко безир за дърво от "Оргахим"
 

Бързосъхнещ безир, който представлява сикативиран разтвор на алкидна смола, модифицирана с полусъхливи масла.

Леко безир за дърво се употребява за грундиране на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.

  • Отлична проникваща способност;
  • Подчертава текстурата на дървото и предотвратява неговото потъмняване;
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния;
  • Лесен за нанасяне – отлична разливност;
  • Бледожълт до жълтозелен цвят;
бързосъхнещ безир за дърво

Леко безир ленен от "Оргахим"


Продукт за защита на дървени повърхности от влага, вода и механични въздействия в закрити помещения и на открито.

  • Отлична проникваща способност;
  • Подчертава текстурата на дървото и предотвратява неговото потъмняване;
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния;
  • Лесен за нанасяне – отлична разливност;
  • Жълт цвят;
ленен безир за дърво

4F ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО С ЧЕТИРИ ЗАЩИТИ от "Tytan Professional"


Импрегнатор за дърво с четири функции, който се препоръчва за защита на дърво и продукти от дърво.

4F импрегнаторът за дърво представлява смес от бор, фосфат, сулфат и корозивен инхибитор.

  • Защита на строителна дървесина, талашитени плоскости, дъски, шперплат
  • Защита на покривни греди и рамкови дървени конструкции
  • Широк набор от защитни приложения в строителството
  • Отлична защита срещу огън, както и срещу плесен и мухъл
  • Висока ефективност срещу дървояди
импрегнатор за дърво и дървесина

DIAXYL DECOR от "Vitex.gr"

 

Импрегниращ лак – консервант за дърво, подходящ за защита на всякакъв вид дървени повърхности.

DIAXYL DECOR е изключително ефективен лак – консервант за дърво за защита на вътрешни и външни повърхности. Прониква лесно в дървото, като го защитава трайно и ефективно от насекоми (дървояди и други бръмбари, термити и др.), както и от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него. Разнася се отлично и поради своя специален състав представлява едно от най – утвърдените съвременни и ефективни решения за защита на дървени повърхности, дори и при нанасяне на само един единствен слой.

  • Предпазва ефективно дървото от дървояди, плесен и сини петна.
  • Подчертава естествената красота на дървото.
  • Предлага се безцветен и в 11 разцветки.
импрегниращ лак консервант
импрегнатор за дърво и дървесина

TEAK OIL от "Vitex.gr"

 

Смес от естествени модифицирани масла, обогатена с восък.

TEAK OIL се използва за освежаване и консервиране на дървени повърхности от тиково дърво, орегон, дъб, махагон и други, както и за всякакъв вид твърди незащитени дървени повърхности във вътрешни и външни помещения.

TEAK OIL прониква дълбоко в порите на дървото, възпрепятства проникването на вода в него, като едновременно подчертава естествената красота на дървената повърхност. Има висока устойчивост на неблагоприятни климатични условия. Освежава, консервира и защитава дървената повърхност от интензивно слънцегреене и влага.

DECKING OIL от "Vitex.gr"

 

Защитно масло – импрегнатор за дърво, модифицирано с полиуретан и обогатено с восък.

DECKING OIL се използва за осигуряване на водонепроницаемост и защита на дървени палуби и декинг. Прониква дълбоко в порите на дървото, възпрепятства проникването на вода в него, като едновременно подчертава естествената красота на дървената повърхност. Има висока устойчивост на химични агенти, неблагоприятни климатични условия и натоварвания.

импрегнатор за декинг

DIAXYL EXTRA от "Vitex.gr"

 

Безцветен консервант за дърво, разтворен в органичен разтворител.

DIAXYL EXTRA е предназначен за външни повърхности като прозорци, външни врати, градинска мебел, перголи, огради и други. Прониква лесно и дълбоко в дървото като го защитава трайно и ефикасно от насекоми (дървояди, други бръмбари, термити и т.н.), както и от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него, в съответствие с европейските стандарти EN 113, EN 73, ΕΝ 84, EN 152 и EN 46, EN 118.

 

"Vitex.gr" предлага и:

  • DIAXYL - безцветен консервант за дърво, разтворен в органичен разтворител,

предназначен за външни повърхности като прозорци, външни врати, градинска мебел, перголи, огради и други. Прониква лесно и в дълбочина в дървото, и го защитава ефикасно от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него, в съответствие с европейските стандарти EN 113, EN 73, EN 84 и EN 152.

консервант за дърво и дървесина
консервант за дърво и дървесина
импрегнатор за дърво и дървесина

Impregnante 2034 от "KEMICHAL"
 

Безцветен оцветяващ се импрегнатор на водна основа с UV – филтри, подходящ както за интериор, така и за екстериор.

  • Предпазва дървесината от микроорганизми.
  • Отлична проникваща способност;
  • Дълготрайна защита на повърхността;
  • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния. Устойчив на UV лъчи.
  • Лесен за нанасяне и бързосъхнещ;
  • Безоловен;
наноимпрегнатор за дърво и дървесина

Nanopro - C от "Изомат" 

 

Наноимпрегнатор за защита на порьозни повърхности от вода, влага и поява на петна от соли.

Продуктът на Изомат представлява дълбокопроникваща водна емулсия, на базата на наномолекулярна структура. Защитава порьозните повърхности от влагата и от появата на петна от соли, като същевременно не позволява образуването на мухъл и плесени. Иморегнаторът е бял, но след изсъхване става прозрачен. Nanopro - C не пожълтява от УВ лъчите и позволява на повърхностите да "дишат"

Подходящ е за бетон, зидарии, мазилки, фуги на плочки, гипсокартон, дървени плоскости, естествен камък и т.н. Импрегнаторът е подходящ, както  за външна, така и за вътрешна употреба. Сертифициран с маркировка CE като хидрофобен импрегнатор, според EN 1504-2.

Nano - Seal от "Изомат"

 

Нано-импрегнатор за хидроизолиране и стабилизиране на основата. За порьозни основи.

Nano - Seal е полимерна водна емулсия с изключително висока проницаемост, поради наномолекулната структура на продукта. Положена върху порести повърхности, ги защитава от влага и образуването на соли, като едновремено с това не позволява появата на плесени и мухъл върху тях. ΝΑΝΟ-SEAL може да се използва и като повърхностен втвърдител и стабилизатор на нестабилни основи, които имат склоност да се разпрашават. При полагане е светло син, но след изсъхване е прозрачен и може да се боядисва.

Приложение:

  • Бетон и мазилки
  • Зидария
  • Гипскартон и дървени плоскости
  • Естествени камъни
  • За вътрешно и за външно приложение.
импрегниране на дъвро и дървесина
импрегнация на дърво и дървесина

PENESIL SILOX™ от "Penetron"

 

Прозрачен дълбокопроникващ еднокомпонентен силоксан/силан хидрофобен продукт, който не пожълтява, не образува слой и не оцветява повърхността. На основата на разтворители.

Има продължително действие и отлична устойчивост на ултравиолетово лъчение. Втвърдява се чрез реакция с влагата в земята и въздуха.

  • Осигурява трайни хидрофобни свойства на повърхността, без да променя цвета или вида ѝ
  • Не образува повърхностен слой
  • Позволява на повърхността да "диша"
  • Не пожълтява и не се влияе от атмосферните условия
  • Запазва механичните си свойства в температурния диапазон -30℃ до +90℃
  • Устойчив на замръзване
  • Защитава повърхността от проникване на вода, смог, киселинни дъждове и хлорни йони
  • Намалява проникването на различни замърсявания в основата
  • Устойчив на бактерии и плесени. Намалява плесенясването.

Приложение:

  • Мрамор, варовик и други естествени камъни
  • Декоративни тухли и керемиди
  • Абсорбиращи керамични плочки
  • Бетон, бетонни павета и фиброцимент
  • Дърво

Timmer импрегнант за дърво от "Оргахим"

 

Импрегнант за дърво.

Timmer е импрегнант за дърво и консервант за предпазване от развитието на ларви на Домашен сечко (Hylotrupes bajulus L.) и на фунги (вкл. плесени), причиняващи синьо оцветяване, гниене и разрушаване на дървесината. Предназначен е за прилагане върху повърхности и изделия от твърда и мека дървесина (дървени конструкции, дограми, огради, дървени жилищни облицовки и др.), които не са в пряк контакт с почви и повърхностни води.

Безцветен.

Timmer на оргахим

Timmer масло за дърво от "Оргахим"
 

Висококачествено масло за дърво, предназначено за защита на всякакъв вид дървени повърхности и изделия от твърда и мека дървесина в интериора и екстериора.

Timmer масло за дърво прониква в дълбочина, като придава водоотблъскващи свойства на дървесината, запазва я еластична и здрава, изключително устойчива на атмосферни влияния и UV лъчи.

  • Дървесината диша
  • Продуктът попива в дълбочина
  • Подчертава естествената структура на дървото
  • С добавени восъци
масло за дърво на оргахим

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на алкидна основа в органични разтворители, масло и добавки, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. Подходящ е за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Обработените повърхности могат да се боядисват.

алкиден безир за дърво

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на основата на ленено масло, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности, експлоатирани в помещения на закрито или при различни атмосферни условия на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Подходящ е за реставрация на старинни дървени изделия. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. и е подходящ за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Нанесен в 2-3 слоя може да се използва като грунд преди нанасяне на алкидни бои, лакове и емайллакове. Обработените повърхности могат да се боядисват с алкидни бои.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE от "Марисан"

 

Готов за употреба безцветен импрегнатор, на алкидна основа с разтворители, който се използва за импрегниране и грундиране на дървени повърхности преди нанасяне на финишното покритие от лак или боя.

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE притежава отлична проникваща способност. Подходящ е за всички видове естествена дървесина, подчертава естествената структура на дървото и го защитава от плесени, гъбички и др. зарази. ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE се отличава с отлично сцепление към обработваната повърхност. Покритието е с висока устойчивост на влага и атмосферни влияния. Съхне бързо, запълва порите на обработваните повърхности и улеснява шлайфането. Образува твърд филм с добро сцепление към следващите нанесени слоеве.

импрегнатор за дърво и дървесина

SurfaPore W от "NanoPhos" - пионерът в нано-технологиите

 

Комбинация от активни наночастици, която превръща дървената повърхност във водоотблъскваща, без на нарушава естествения ѝ вид.

SurfaPore W постига изключителна стабилност на размерите на дървените елементи, дори и в най-влажната среда.

  • Ефективен. На нанооснова;
  • Запазва способността на обработената повърхност да „диша”;
  • Не променя повърхността, невидим;
  • Дълготраен и UV устойчив;
  • Предотвратява появата на плесени;
  • Предотвратява напукване;
  • На водна основа. Безвреден за околната среда;

Приложение:

  • Дървени конструкции
  • Импрегниране на градинско обзавеждане
  • Основа преди боядисване /грунд за боя/
наноимпрегнатор за дърво

SiloTreat Wood от "SiloTreat"

 

Импрегнатор за дървесина и изделия от дърво.

SiloTreat Wood предотвратява проникването на вода и други течности (напр. кафе, вино) в субстрата и спомага за лесното почистване на обработените повърхности, като им придава хидрофобни и олеофобни свойства.
SiloTreat® WOOD поддържа добрия външен вид на дървесината, без да нарушава способността ѝ да „диша“, запазва естествения аромат на обработените повърхности, защитава ги от развитие на микроорганизми и ги предпазва от негативните атмосферни влияния. Не съдържа летливи органични съединения (ЛОС). Приложим в интериор и екстериор.
SiloTreat® WOOD не може да се полага върху лакирани, боядисани или обработени с вакса повърхности, тъй като те не позволяват създаване на химическата връзка на продукта с дървесината.

  • Фасадни облицовки
  • Дървени конструкции
  • Интериорна видима дървесина (облицовки и конструктивни елементи)
  • Мебели
  • Настилки тип декинг
  • Детски кътове от дърво
  • Парапети
  • Веранди
  • Лодки, люлки
безцветен импрегнатор за дърво
силотрет Silotreat импрегнатори за дърво

Импрегниране (хидрофобна импрегнация) на дървесина и импрегнатори за дървесина

 

Величествената природа ни е дарила с един невероятно ценен дар, който още от зората на човечеството присъства неизменно в човешкия живот – естествената дървесина. Тя е най - старият строителен материал, доказал своите незаменими качества – красота, здравина, лесна обработка, добър топло - и звукоизолатор, материал, който създава уют и топлина в дома. Единственият недостатък на естествената дървесина е, че се нуждае от грижи и защита, за да се удължи живота й и да се запази естетическия й вид.

От незапомнени времена хората са се опитвали да защитят дървесината. Техните наблюдения им подсказали, че гниенето е свързано с влагата и затова непрекъснато търсели начини да предотвратят проникването на вода в дървото.

В миналото хората използвали животински продукти за защита като: волска кръв, свинска мас, говежда лой, гъша мас, пчелен восък. Опитвали са също така и с растителни продукти като растителни масла, дървесна смола, отвари от растения и др. (дори и досега се използва ленен безир).

Едва през 18 век хората започнали да ползват бои, лакове и лазурни лакове, в началото на база разредители, а в последствие – акрилатни и на водна основа. През последните десетилетия, прогресът на науката и технологиите доведе до разработката и въвеждането на методи за обработка на дървения материал, които отстраняват напълно несъвършенствата му.

Импрегнирането е ефикасно средство за предпазване на дървото от загниване при наличието на благоприятни за гниенето условия - влага, температура и въздух. Самият процес представлява въвеждане на химични вещества в дървото, с цел подобряване на неговите характеристики. Импрегнирането стабилизира размерите, увеличава устойчивостта на вода, влага и химикали и намалява възможността от напукване . 

Дървеният материал може да се импрегнира повърхностно и дълбоко.

импрегнатор за дърво
импрегниране на дърво
импрегнатор за дървесина

Нанопокритие за дърво от "Percenta"

 

Нанопокритието за дърво на фирма Percenta се използва върху всякакви дървени повърхности, като успешно ги предпазва от проникване на вода.

Нанопокритието за дърво има самопочистващ ефект. Не промяна цвета на обработената повърхност и не позволява появата на мъхове и зелени отлагания. Положеното покритие предпазва субстрата от проникване на вода и следователно при отрицателни температури предпазва от напукване. Защитава повърхността на дървото от разрушаване вследствие на атмосферното влияние и УВ - лъчите. Образува невидим слой.

  • Не позволява проникване на вода, следователно при отрицателни температури предпазва от напукване

  • Предпазва от разрушаване повърхността на дървото вследствие на атмосферното влияние.

  • Не позволява появата на мъхове, зелени отлагания по запечатания материал

  • Замърсяванията, включително мазнини и масла, се почистват само с вода

  • Защитава повърхността дългосрочно от вода, мръсотия, мазнини и масла

  • Не променя визуално вида на повърхността – няма цвят или блясък

  • Запазва се способността на запечатания материал да "диша"

  • Безвредно за хората и околната среда

  • Дълготраен ефект – до 5 години

нанопокритие Percenta за дърво