термобоя термобои

SGA  Hydro Systems

  Оглед-безплатен

за област Стара Загора

 

 Изготвяне на индивидуална оферта-безплатно

безплатен оглед в област Стара Загора

Безплатен годишен преглед на положената от нас

 

хидроизолация  в рамките на гаранционния период

безплатен оглед в област Стара Загора

MASTER HYDROCONTROL от "KRAFT PAINTS"

 

Висококачествена емулсионна термо боя за кухни и бани.

Благодарение на изотермичните си свойства и микроскопичните стъклени перли, които съдържа, MASTER HYDROCONTROL изравнява температурата на стените и въздуха в помещенията и предотвратява кондензирането на натрупалите се водни пари поради разликата в температурата. Така, предпазва от развитието на микроорганизми и предотвратява появата на влага, мухъл и плесен. Боята притежава силна противомухълна и антимикробна защита, сертифицирана от международно признатия институт IMSL. Издръжлива е на мокро почистване и притежава превъзходно ултраматово покритие.

термобоя термокерамична боя

TECMA PAINT® BREAK TERMIC от "SATECMA"

 

Водна дисперсия, съдържаща кухи стъклени микросфери.

TECMA PAINT® BREAK TERMIC образува плътна термоизолационна преграда, която предотвратява бързия температурен трансфер между вътрешната и външната повърхност на защитените стени. Мембраната предпазва обработените повърхности от бързо загряване или охлаждане. В зависимост от разхода на TECMA PAINT® BREAK TERMIC и топлопроводимостта на обработените материали, може да се постигне разлика от около 3ºC между вътрешната и външната температура. По този начин се предотвратява появата на конденз по вътрешната повърхност на стените и се създава приятен микроклимат. Благодарение на кухите микросфери покритието подобрява също и акустичноизолационните характеристики на материала. TECMA PAINT® BREAK TERMIC позволява на повърхностите, върху които е положена, „да дишат“, а благодарение на своите еластични свойства, премоства малки пукнатини в основата.

Защитава ръбове, колони, студени ъгли и всички повърхности, страдащи от термични натоварвания.

термобоя термокерамична боя

TECMA PAINT® NO FROST от "SATECMA"

 

Боя на водна основа, съдържаща акрилни съполимери и инертни пълнители с ниска топлопроводимост.

След изсъхване TECMA PAINT® NO FROST осигурява повърхност, която възпрепятства кондензацията на водни пари. Образуваното покритие разрушава термомостовете и свежда до минимум възможността да се достигне точката на оросяване.

TECMA PAINT® NO FROST се препоръчва за третиране на вътрешни повърхности като стени, тавани и ъгли в жилищни сгради, търговски помещения, офиси и др.

термобоя термокерамична боя

ISONEM THERMAL PAINT от "ISONEM"

 

Еднокомпонентна еластомерна епоксидна боя на водна основа, която съдържа специални микросфери, които отразяват 85% от топлинната енергия.

Този топлоотразяващ ефект, т.е. задържане на топлината в интериора или отблъскването ѝ (екстериор) води до понижаването на разходите за ел. енергия с до 40%.

 • Отразява лъчистата енергия и спестява разходите с до 40%
 • За външна и вътрешна употреба
 • Елиминира възможността за поява на конденз, следователно и на мухъл
 • Незапалима
 • Лесна за нанасяне
 • Възможно е тониране
термобоя термокерамична боя

AQUASMART® THERMO от "Alchimica"

 

Еднокомпонентна изолационна боя, на водна основа, за вътрешна и външна употреба.

AQUASMART® THERMO е 100% алифатен полиуретан на водна основа, подходящ при изключително тежки климатични условия. Изолационният продукт намалява нежеланите енергийни загуби за охлаждане през лятото и за отопление през зимата. AQUASMART® THERMO дължи изолационните си свойства на 100% - овата затворена клетъчна структура. Полага се с четка, валяк или чрез безвъздушно пръскане.

 • Тиксотропни свойства
 • Еластична, дори и при минусови температури
 • Способна да преодолява микро пукнатини
 • Пропусклива за водни пари – покритието „диша“ и не позволява натрупването на влага под него
 • Възможност за тониране

Приложение:

 • За вътрешна и външна употреба, но не се препоръчва при нездрави основи и при директно излагане на УВ - лъчи
термобоя термокерамична боя

Tecsit THERMO ACUSTIC от "TECSIT"
 
Еднокомпонентна боя с топлоизолационни и звукопоглъщащи характеристики, съдържаща кухи 3D стъклени микросфери.

 • Вътрешни стени
 • Термомостове
 • Метални греди
 • Стоманобетонни плочи
термобоя термокерамична боя

SURFAPORE THERMODRY от "NanoPhos SA"

 

Добавка за водоразтворими бои (латекси), която предпазва от конденз и от появата на плесени върху стените.

Топлоенергията „пътува” през стените и други повърхности. Затова се изискват големи количества енергия за охлаждане през лятото и отопляване през зимата. SurfaPore ThermoDry не само отразява топлинното излъчване, но също така предотвратява загубата на топлина! Тройното действие на SurfaPore ThermoDry – отразява топлината, предотвратява загубата на топлина и отблъсква водата, допринася за добрата защита на боядисаните повърхности и енергийната ефективност на сградите!

 • Помага за запазване на енергията чрез увеличаване на енергийната ефективност на сградите;
 • Боята действа като изолация и отблъсква водата
 • Защитава стените от поява на плесени
 • Удължава живота на боята
 • Увеличава обема на боята с 60%

Приложения:

 • Външни и вътрешни стенни повърхности и навсякъде, където се нанасят акрилни бои на водна основа.
добавка за боя, предпазваща от поява и развитие на мухъл и плесен
боя против мухъл за бяни и кухни

SPEKTRA Termo Top от "Helios"

 

Високо покривна топлоизолираща боя за вътрешни стени.

SPEKTRA Termo Top съдържа кухи пълнители, които формират термична бариера, благодарение на която повърхността е по – топла и по – приятна на допир. Боята, в комбинация с интериорната шпакловка SPEKTRA Termo, действа по такъв начин, че запазва стаите хладни през лятото и топли през зимата, което значително намалява разходите за електроенергия за отопление и охлаждане. Използването на системата от двата продукта ефективно предотвратява образуването на конденз, а също и образуването на плесен.

термобоя термокерамична боя

DYOTERM от “DYO”

 

Термобоя на акрилна основа.

Благодарение на изолиращите микросфери в състава си, DYOTHERM повишава повърхностната температура на стените с до 3℃ – 4℃, с което дава усещане за уют и комфорт. По – високата температура на стените предотвратява кондензирането на водните пари върху тях, с което намалява възможността за образуване на мухъл и плесен. Перфектно се съчетава с Dyostop – боя против мухъл. Може да се оцветява с оцветители на водна основа за латекс. DYOTERM е екологично чист продукт. 

термобоя термокерамична боя

Thermoline от "Kittfort"

 

Специална водоразтворима дишаща и миеща се боя, предназначена за боядисване на тавани и стени в интериора.

Това, което отличава Thermoline от другите обикновени бои, са специалните вакуумни стъклени микросфери. Нанесена, Thermoline повишава повърхностната температура на стените с няколко градуса, като по този начин увеличава топлинния комфорт на помещението. С понижаването на разликата между температурата на стените и тази на околния въздух се възпрепятства кондензацията на водни пари върху стените, която е причина за появата на плесен.

термобоя термокерамична боя

503 MOORSHIELD NANO Thermo/Cool Paint от "Benjamin Moore"

 

Термоизолационна боя.

Тepмoизoлaциoннa, cилнooтpaзитeлнa eлacтичнa бoя, нa бaзaтa нa инoвaтивнa нaнoтexнoлoгия, c тoплoизoлaциoнни миĸpocфepи, ĸoитo нe пoзвoлявaт пpeминaвaнeтo нa тoплинa oтвън нaвътpe и oбpaтнoтo. Cпeциaлнaтa фopмyлa нa бoятa ocигypявa дoбpa eнepгoeфeĸтивнocт нa cгpaдaтa ĸaтo нaмaлявa paзxoдитe зa oтoплeниe. Ocигypявa дишaщ, ycтoйчив cpeщy мyxъл филм. Изĸлючитeлнa ycтoйчивocт нa aтмocфepни влияния и UV зaщитa. Moжe дa ce тoниpa. Фopмyла бeз oлoвo или живaĸ.

Sofia от "Atria"

 

Енергоспестяваща декоративна боя. 

Sofia (Софиа) е енергоспестяваща декоративна боя с керамични вакуумни микросфери и специална термополимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен изолационен слой със следните характеристики:

1. Wellness-Care® Technology на Атриа или комфорт в помещението, който се дължи на:

 • Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на боята се образува тънка, но ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл. Това я прави особено подходяща за помещения, в които има повече влага като: кухни, бани, басейни и др.
 • Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, декорирано с обикновена декоративна боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, декорирано със Софиа, температурата е равномерна – и при пода, и под тавана е 22°С.
 • София не позволява проникването на вода в основата и я предпазва от образуването на пукнатини – коефициент на пропускливост на вода Sd=1,118 по DIN 52615. Същевременно тя покрива съществуващи микронапуквания и по този начин предпазва основата от деградация.

2. Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия. При направени изследвания са доказани 20% по – ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, декорирано със Софиа, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното ѝ разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ = 0,13-0,15.

3. Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778 – клас 1>8000 цикъла.

4. Отлична покривност – 12 кв.м/л;

5. Боята е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).  

термобоя термокерамична боя

AtriaТhermika Interni от "Atria"

 

Термоизолираща и енергоспестяваща боя.

Атриатермика (AtriaThermika) е енергоспестяваща боя с керамични вакуумни микросфери и специална термополимерна акрилна смола с изключително ниска термопроводимост. Положена по съответната технология като завършващ слой, след изсъхване формира дълготраен изолационен слой със следните характеристики:

1. Wellness – Care® Technology на Атриа или комфорт в помещението, който се дължи на:

 • Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на боята се образува тънка, но ефикасна термична бариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението, образувайки т.н. „топла стена”, и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл. Това я прави особено подходяща за помещения, в които има повече влага като: кухни, бани, басейни, обществени кухни, перални и др.
 • Отличното вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С. Докато в помещение, боядисано с Атриатермика, температурата е равномерна – и при пода, и под тавана е 22°С.
 • Атриатермика не позволява проникването на вода в основата и я предпазва от образуването на пукнатини – коефициент на пропускливост на вода Sd=1,118 по DIN 52615. Същевременно тя покрива съществуващи микронапуквания и по този начин предпазва основата от деградация.

2. Висока енергийна ефективност или т.н. Energy Save 20% на Атриа. Тази марка се дава на продуктите, които са сертифицирани за икономия на енергия. При направени изследвания са доказани 20% по – ниски разходи за отопление (респективно за охлаждане през лятото) на помещение, боядисано с Атриатермика, в сравнение с обикновените интериорни бои. Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното й разпределение в обема на помещението. Коефициентът на термопроводимост на боята е λ = 0,13-0,15.

3. Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778 – клас 1 >8000 цикъла.

4. Отлична покривност и белота. Сухият филм е напълно матов

5. Боята е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).

6. Атриатермика интериорна се предлага в изключително широка гама от цветове – над 2000 по цветови таблици NCS и RAL и 150 цвята по цветова таблица Atria.

Приложение:

 • Интериорната боя Атриатермика е подходяща за всякакъв вид помещения в жилищни и обществени сгради. Специално се препоръчва за помещения в болници, детски градини, училища, предприятия от хранително-вкусовата промишленост, поради своята неутралност, нетоксичност, антибактериално и антимухълно действие. По същата причина е подходяща и за покрити басейни, бани и всякакви помещения, в които има висока влажност.

 

"ATRIA" предлага и:

 • AtriaThermika Green - Термобоя със зелен етикет за съдържание на летливи органични съединения (VOC) съгласно UNI EN ISO 16000-9
термобоя термокерамична боя
термобоя термокерамична боя

BIOSISTEM THERM от "Colorificio Sammarinese SpA"

 

Термоизолационен миещ се латекс против мухъл.

Бяла боя с термоизолиращ ефект за мокри помещения, бани, тоалетни, кухни и стени, върху които може да се образува конденз. Докосвайки сухия филм на боята, веднага ще имате усещане за топлина, дължащо се на ниския обмен на топлина със стената. Това означава, че температурата на повърхността се различава от тази на вътрешността на стената, по отношение на която е с няколко градуса по – висока. Този ефект намалява конденза и позволява по – ниска дисперсия на топлина отвън.

 • Добри покривни свойства
 • Звукоизолиращи свойства
 • Намалява образуването на конденз върху обработената повърхност
 • Дишащи свойства
термобоя термокерамична боя

Едно успешно решение, ограничаващо появата на конденз и мухъл, е нанасянето на термокерамични покрития (термобои) върху вътрешните стени на сградите.

За постигане на оптимален ефект, термокерамичните покрития следва да се нанасят като последен (финишен) слой, и то най – вече върху вътрешните повърхности на външните стени, и зад корпусни и други мебели с голям размер.

термобоя термокерамична боя

Керамичните микрокапсули, влизащи в състава на термобоите, формират повърхност, блогодарение на която, инфрачервените лъчи от отоплителните уреди активно рефлектират обратно към помещението. 

При температура от 20°С на вътрешния въздух в помещението, средната температура на стената с термокерамично покритие е 17,5°С, а измерената средна температура на стена, с нанесена върху нея само обикновена латексна боя, е 14,3°С.

Термокерамичните покрития, на различните производители, осигуряват температурно надвишение ΔT↑, вариращо в диапазона от 3°С до 3,8°С.

Tемпературното надвишение e стандартен показател за покрития с антикондензни и противоплесенни функции. Той определя, каква по – висока температура поддържа съответното покритие в сравнение със стандартна интериорна боя.

боя против мухъл

Изомакстерм от "Изомакс"

 

Високоефективна топлоотразяваща боя за външна и вътрешна топлоизолация. 

ИзомаксТЕРМ е топлоизолационна боя за открито и закрито, работеща на база физичните закони за отражение на топлинните лъчи. Полага се като крайно покритие върху външни и вътрешни стени и тавани. По своята работна консистенция, опаковка, технология на полагане и декоративни качества продуктът е аналогичен на висококачествените акрилатни латекси.

Продуктът съдържа специални полимерни микросфери, които поглъщат топлинна енергия само повърхностно и веднага излъчват 85% от нея обратно. Именно този топлоотразяващ ефект, т.е. задържане на топлината (интериорно) или отблъскването й (фасадно) е топлоизолация в пълния смисъл на понятието, защото с ИзомаксТЕРМ няма топлопоглъщане в конструкцията и тя е наистина топлоизолирана. Покритието буквално е като огледало за топлинните лъчи. Вследствие на този отразяващ ефект се намаляват топлинните загуби, реализира се около 26% икономия на енергия, повишава се комфорта и се елиминират конденза и мухъла. 

След полагане на покритие от ИзомаксТЕРМ повърхностната температура на стените се изравнява с тази на въздуха и така се елиминира възможността за поява на конденз, следователно и на мухъл и по този начин се създават здравословни условия на обитаване на жилищни и работни помещения.

При преобладаващият в България режим на отопление „изключване – сутрин и включване – вечер” затоплянето на помещенията започва едва след затопляне първо на обема на студената стенна конструкция. Топлоотразяващият ефект на покритието с ИзомаксТЕРМ (отражателна способност на топлинни лъчи – 84.70%) осигурява по – бързо затопляне на помещението и реални 25% по – малки разходи за парно отопление или електричество.

Външното фасадно покритие от ИзомаксТЕРМ намалява с 4 – 5°С температурата на въздуха вътре в помещенията, което осигурява икономия също с около 25% от разходите за климатизация на сградите през лятото.

боя против мухъл
боя против мухъл

Status Monosis In от "Thrakon"

 

Водоразтворима екологична боя с най – високо качество, подходяща за вътрешна употреба.

Status Monosis In притежава официален сертификат за опазване на околната среда в ЕС. Това е иновативна изолационна система, специално разработена за осигуряване на висококачествени отразяващи свойства, хидроизолация и значителни икономии на енергия. Освен това предпазва от мухъл и гъбички. Специалните стъклени топчета, които съдържа, отразяват инфрачервената светлина и осигуряват по – ниска температура на закрито през лятото и предотвратяват загубата на топлина през зимата. Резултатът е икономия на енергия, като същевременно осигурява гладка матирана повърхност. Лесно се нанася и почиства.

термобоя термокерамична боя

Neotherm® AC от "Neotex"

 

Висококачествена акрилна боя със стъклени микросфери и топлоизолационни свойства, подходяща за вътрешна употреба. Използва се като анти-кондензационна боя за помещения без или с лоша топлоизолация. Трайно предотвратява растежа на плесени и бактерии.

Продуктът Neotherm® AC е термо боя на акрилна основа, която съдържа множество стъклени микросфери (балончета). Те са затворили  в себе си въздух и когато се нанесе боята върху стената или тавана се създава термо покритие, дебелината на което зависи от нанесените слоеве (при 2 до 4 слоя – 0,3мм до 0,5мм). При изследвания на стени, покрити с Neotherm® AC, е установено, че контактната температура на обработената повърхност е по – висока с 3℃ до 4℃. Тази разлика в температурата осигурява реална икономия от 8% до 10% от разходите за отопление.

Благодарение на термопокритието Neotherm® AC повърхностите на стените са с по – висока температура, което предотвратява развитието на мухъл и плесен. Антикондензните и противоплесенни свойства имат траен характер и не намаляват с течение на времето.

Важно е да се отбележи, че термоизолационното покритие върху стените трябва да е крайно покритие и не е добра идея да се боядисва отгоре. Нанася се посредством четка или дългокосмест валяк, като не се изтънява при боядисването. Материалът има много добра адхезия към всякакви строителни материали. Покрива с лекота повърхности със сложна форма и конструкции, в т.ч. и от нееднороден материал. Позволява на основата да “диша”. Не задържа прах и замърсявания и се почиства лесно с навлажнена мека гъба или кърпа.

 • Ниска топлопроводимост, което не позволява на въздуха да кондензира в студените конструктивни части на сградата (топлинни мостове, тавани, северните стени и т.н.)
 • Висока устойчивост на често миене
 • Намалява топлинната пропускливост на структурните елементи
 • Постоянно и ефективно предотвратява появата на мухъл
 • Висока белота (възможност за тониране с акрилен оцветител)

Приложение:

 • Neotherm® ΑC термо боя се нанася върху вертикални повърхности (мазилки, латекс, бетон, тухли) и тавани. Благодарение на съдържащите се в нея стъклени микросфери, работи като топлоизолационен слой и с това съдейства за спестяване на енергия.
 • С нея се обработват топлинни мостове, които са основна причина за кондензиране на парите и появата на мухъл и бактерии, в сгради с посредствена топлоизолация и висока влажност на въздуха.
термобоя термокерамична боя

Mira Thermal от “Licata”

 
Топлоизолационна и антикондензационна боя на водна основа.

Боя за стени, за вътрешно приложение, лесна за нанасяне, с топлоизолационен и антикондензационен ефект, специално предназначена за дейности в помещения със силно образуване на влага. Отлична за намаляване значително на рисковете, свързани с образуването на конденз или бактериално изцветяване като плесен и водорасли.

термобоя термокерамична боя

SUPERCONFORT от "San Marco"

 
Атермична антимухъл боя с висока паропропускливост за интериорно приложение.

SUPERCONFORT е антимухъл боя за интериорно приложение с много нисък коефициент за топлинен пренос. Благодарение на добавка от кухи стъклени микрокристали, SUPERCONFORT предпазва от образуването на конденз в помещенията. Особено подходяща е за кухни, бани, перални помещения, мазета, автомивки, пекарни. Постига се по – добра термична изолация, не позволява развитието на плесени и образуването на конденз, причиняван от разликата в температурата на въздуха в помещението и тази на стената.

За постигане на оптимални резултати използвайте цялостната система антимухъл COMBAT.

термобоя термокерамична боя

СуперШилд Интериор/SuperShield от "ТермоШилд/ThermoShield"

 

Термокерамичното покритие от най – ново поколение.

То представлява течен дисперсионен разтвор от чиста акрилна смола, около 65% керамични вакуумни микрокапсули с висока степен на разреждане, специални нискоизлъчващи (Low-e) компоненти и екологични противоплесенни добавки.

Положено по съответната технология като последен завършващ слой, след изсъхване СуперШилд Интериор формира дълготраен декоративен и изолационен слой със следните качества:

 • Формира се топла стенна повърхност. В режим на отопление гарантира с до 3℃ или 5℃ по – високатемпература на стенните и таванни повърхности в помещенията в сравнение с традиционните декоративни материали. Обработените със СуперШилд Интериор стени са топли при допир и не създават усещането за хлад в близост до тях (не “теглят”).
 • Ограничава риска от появата на кондензна влага и мухъл. Повърхностната стенна и таванна температури са близки до температурата на прилежащия въздух, винаги по – високи от температурата на оросяване, като по този начин се предотвратява появата на конденз, а екологичната минерална съставка “каолинит” не допуска развитието на мухъл и плесен. Антикондензните и противоплесенни свойства имат траен характер и не намаляват в течение на времето.
 • Енергоспестяващ ефект. Малката разлика между температурите на стенната повърхност и прилежащия въздух обуславя ниска плътност на топлинния поток през съответната ограждаща конструкция, вследствие на което топлинните загуби през нея намаляват от 10% до 15%.
 • Екология. Термокерамичните покрития притежават екологичен сертификат и са безвредни за Вашето здраве. Подходящи са и за хора с алергии, понеже не задържат прах и замърсявания.

Варианти за приложение:

 • Нанасяне по всички стенни и таванни повърхности в помещенията. По този начин се постига максимално добър микроклимат и хигиенни условия в обитаемата среда, редуцират се топлинните загуби и се ограничават предпоставките за конденз и мухъл.
 • Нанасяне само по вътрешните повърхности на външните стени, нишите на прозорците, по ръбовете и ъглите между външната стена и вътрешните стени и тавана (ивица минимум 50 см навътре). Осъществява се локална защита от конденз и мухъл и намаляване на топлинните загуби при оптимално съотношение “ефект – вложени средства”.
 • Нанасяне само в участъци, засегнати от конденз и мухъл. Обработват се засегнатите участъци, вкл. ивица минимум 50 см около тях. Компромисен вариант, но благоприятен от финансова гледна точка.

 Препоръки при експлоатация: 

 • Повърхностите, обработени с термокерамични покрития да се предпазват от механични увреждания. По време на експлоатацията на помещенията да се осигури редовното им проветряване.
 • Отоплението да бъде организирано така, че в зоните, обработени с термопокрития да има интензивна и постоянна циркулация на топъл въздух. Като цяло отоплението да е равномерно, без големи температурни колебания. През зимния сезон да се поддържа температура не по – ниска от 17℃.
термобоя термокерамична боя

Jupol Thermo от "JUB"

 

Топлоизолационна интериорна боя.

JUPOL THERMO е безопасна за околната среда интериорна боя, на основата на водна дисперсия от полимерни свързващи вещества. Съдържа малки кухи зърна, които създават термична бариера по цялата дебелина на сухата боя и повърхност, която се усеща по – топла и по – комфортна отколкото повърхност, боядисана с традиционна боя. В комбинация с интериорната топлоизолираща шпакловка JUBOLIN THERMO термичният ефект е още по – добър. Този ефект намалява вероятността от кондензация на водна пара по покритието. Ако все пак се получи кондензация, водата по повърхността изсъхва по – бързо отколкото, ако е боядисано с традиционна боя.

Използва се за декоративна защита на стени и тавани в жилищни сгради, бизнес сгради и други подобни. Подходящи повърхности са всички видове тънки мазилки и повърхности, изравнени с изравнителни смеси. Препоръчва се използването на JUBOLIN THERMO, който допълнително подобрява топлоизолацията, създавайки усещане за топлина както и спестява топлинна енергия. Възможно е и нанасянето върху стари, добре свързали дисперсионни покрития. Боята е високо паропропусклива и устойчива на сухо почистване, но може да се отмие, ако се избърше с влажна кърпа.
Може да се добавят от 5%  до 7,5% (50 до 75 мл/л) JUBOCID към боята, за защита на стени и тавани на местата, където поради относително висока влажност на въздуха съществува голяма вероятност за образуване на конденз и вероятност за развитие на различни видове мухъл (кухни, бани, други санитарни помещения, мокри помещения, складове и др.).

термобоя термокерамична боя

GRADIENTE ACTIVE от “Arreghini”

 
Антимухъл и антиконденз боя, съставена от акрилни смоли във водна дисперсия (APEO – free), кухи стъклени микросфери и отбрани инертни материали.

GRADIENTE ACTIVE е интериорна боя на водна основа, свободна от алкилфенолетоксилати (APEO – free), силно дишаща, лесна за нанасяне и бързосъхнеща, което позволява употреба й в обитаеми помещения. Специалните кухи микросфери придават на боята способността да абсорбира звукови вълни, нисък коефициент на топлопренасяне и подобряват изолационните ѝ свойства. GRADIENTE ACTIVE осигурява ниска температурна разлика между боядисаната повърхност и въздуха и елиминира образуването на конденз, дори и в помещения подложени на висока концентрация на водни пари, като кухни и бани. Фунгицидната добавка, неразтворима във вода, осигурява устойчивост към различни видове плесени.

Поради своя антиконденз и антиплесен ефект, продуктът удовлетворява изискванията на Норматив CE 852 за боядисване на стени и тавани на помещения за съхраняване и/или преработка на хранителни продукти. При по – големи дебелини на покритието се постига по – голяма устойчивост на конденз.

Боята е идеална за професионална употреба, поради изключителната съвместимост и отлична адхезия, запълващи свойства и покривност върху различни основи, като мазилки с различен състав (циментови, варови замазки, готови смеси), бетон и цимент, гипс картон, гипс и стара боя. Лесното разнасяне и снижената тенденция към образуване на пръски, са качества, които позволяват полагането на боята с ръчни или механични инструменти, които осигуряват покритие, характеризиращо се с висока хомогенност и равномерна плътност. GRADIENTE ACTIVE създава филм устойчив на прах и на миене, лесен за почистване с влажна гъба. Поради наличието на инертни материали, осигурява относително добър изравнителен ефект.

боя против мухъл за бяни и кухни

Термоизолационна боя от "Лакпром" АД

 

Термоизолационна водоразредима боя.

Произведена е на база специална емулсия, пигменти, пълнители, специфични добавка и експандирани термопластични микросфери. Действа термоизолиращо, чрез формиране на плътен слой, които намалява топлопроводимостта и подобрява термоизолационните свойства на боядисаната повърхност. Подходяща е за финишно покритие. Не е подходяща за тониране (оцветяване).

 • Водоразредима
 • Енергоспестяваща
 • Безвредна
 • Лесна за нанасяне, с бърза съхливост и висока покриваща способност
 • Запазва топлината вътре в помещенията през зимата и затруднява влизането на топлина през лятото. Намалява енергийните разходи с до 20% - 25 % (в зависимост от дебелината на нанесеното покритие)

Приложение:

 • За интериорна защита на бетонови, циментови, вароциментови, гипсови и старо боядисани латексови повърхности
 • За боядисване на стени и тавани в жилища, детски и здравни заведения, търговски и промишлени помещения
 • За боядисване на вътрешните повърхности на външни стени
термобоя термокерамична боя

Ariel от "Atria"

 

Термо декоративна релефна боя за вътрешни и външни повърхности.

Ariel (Ариел) е патентована цимент – полимерна боя, с доказан топлоизолиращ ефект. Термо декоративна боя Ariel е подходяща за всякакъв вид вътрешни и външни повърхности в жилищни и обществени сгради, включително бани, душ кабини, стени в покрити басейни.

Основните предимства на термодекоративната боя Ariel пред традиционните стенни декорации са:

 • Доказано намаление на разходите за енергия за отопление, съответно охлаждане с 20% (Energy Save 20%). Това се дължи на отразяването на топлината (над 85%), запазването и равномерното ѝ разпределение в обема на помещението. Коефициентът на топлопроводимост на покритието е λ=0,13 – 0,15.
 • Второто предимство на Ariel е по – добрият топлинен конфорт в помещенията, който се дължи на факта, че боята способства за по – доброто вертикално разпределение на топлината. Така например в помещение, боядисано с обикновена латексова боя, при температура на въздуха в близост до тавана 22°С, температурата при пода е 16°С докато в помещение, декорирано с Ariel, температурата е равномерна – и при пода, и под тавана е 20°С.
 • Ефективно и дълготрайно антимухълно и антикондензно действие, обусловено от факта, че след изсъхването на продуктите се образува ефикасна термобариера, която прекъсва връзката между студените стени и топлия въздух в помещението и по този начин предотвратява конденза и появата на мухъл.
 • Боята е негорима – клас В1 по BS (клас В2 върху дърво).
термобоя термокерамична боя
 • Съдържа кухи пълнители, които формират термична бариера, благодарение на която повърхността е по – топла и по – приятна на допир.
 • Помага да се намали образуването на конденз на водна пара върху повърхността на покритието
 • Повече от 90% отражение във визуалния и топлинния спектър на светлината. Пести енергия за отопление, охлаждане и осветление 
 • Регулира влагата в стаята
 • Предотвратява образуването на мухъл