почистване на строителни остатъци

SGA  Hydro Systems

  Оглед-безплатен

за област Стара Загора

 

 Изготвяне на индивидуална оферта-безплатно

безплатен оглед в област Стара Загора

Безплатен годишен преглед на положената от нас

 

хидроизолация  в рамките на гаранционния период

безплатен оглед в област Стара Загора

Смивка Леко Removal от "Оргахим"

 

Леко Removal се употребява за премахване на бои: алкидни, латексни, алкид-уретанови, акрилат-уретанови, нитроцелулозни и други.

 • Продуктът е на водна основа
 • Универсално действие
 • Висока ефективност
 • Лесно се работи – не тече и не пръска при нанасяне
Почистване на бои

PULICOL от "Mapei"

 

Гел, съдържащ разтворител, за почистване на остатъци от лепила, боя и епоксидна фуга.

Отстранява боя и стари лепила на основата на естествена и синтетична смола.

 • Почиства стари лепила от мрамор и керамични подове, изравнителни замазки, керамични плочки, мозайка, гипс, метал, фибро-циментови покрития
 • Отстранява боя от повърхности като метал, дърво, бетон и др
 • Отстранява епоксидни фуги и техните остатъци от плочки и други основи

Ако повърхността, която се обработва с Pulicol е гладка и неабсорбираща, напр. мраморни или керамични плочки, тя трябва да се измие с вода и сода каустик и след това да се изплакне с вода. 

Мапей предлага и:

 • Pulicol 2000 - гел с разтворител, без мирис.
Почистване на бои

STATUS REMOVER от “Thrakon”

 

STATUS REMOVER е готов за употреба препарат за отстраняване на стари и нови бои и лакове (алкидни, нитроцелулозни, латексни, фасадни и др.), нанесени върху повърхности от метал и дърво. Не съдържа дихлорометан.

премахване на боя смивка стрипер

Lithofin Loesefix от „Lithofin”

 

Представлява комбинация от активни органични разтворители и почистващи компоненти. Готов е за употреба, с широко приложение. Lithofin Loesefix разтваря органични замърсявания като вакса, масла, мазнини, катран, битум, бои, лак за дърво, втвърдени остатъци от почистващи препарати и др., след което се измиват с вода.

 • За отстраняване на замърсявания от масла, мазнини и др. върху устойчиви на органични разтворители основи като естествен камък и бетон, керамика, плочки, клинкери, бетонна замазка и др
 • За външно и вътрешно приложение
 • Подходящ е и за премахване на остатъци от фугиращ материал (силиконови фуги)
Почистване на петна от боя

Lithofin MN Intensivreiniger от „Lithofin“

 

Специален продукт от LITHOFIN – програмата за мрамор, естествен камък и бетон.

Почистващият препарат съдържащ разтворители притежава отлична разтваряща и почистваща способност срещу органични замърсявания.

Lithofin MN – Intensivreiniger разтваря и отстранява восък, масла, мазнини, остатъци от препарати за камък и лепила за мокети, катран, битуми, лакове за дървесина, пресни бои и сходни упорити замърсявания. Замърсяванията се разтварят така, че лесно да могат да бъдат почистени с вода.

 • За интензивно основно почистване на всички повърхности от полиран и шлайфан мрамор, естествен камък и бетон
 • Подготовка за защитно третиране
 • За вътрешно и външно приложение
Почистване на бои

Lithofin Resin – EX от „Lithofin“

 

Препарат съдържащ избрани високоефективни органични разтворители.

Lithofin Resin – EX размеква и отстранява много органични вещества и замърсявания. Гелообразното му състояние позволява прилагането му върху отвесни области.

 • За отстраняване на епоксиден фугиращ разтвор
 • Изключително подходящ и за отстраняване на органични вещества като остатъци от смола, запечатки и слоеве, петна от мазнини и масла, бои, лакове, лепила, остатъци от пластмаса и др.
 • За външна и вътрешна употреба

Подходящи основи: Всякакъв вид клинкер и керамични повърхности, груб естествен камък като гранит, гнайс, кварцит и бетон.

Почистване на бои

Lithofin WEXA от „Lithofin“

 

Универсален почистващ препарат с широк спектър на приложение.

Lithofin WEXA разтваря вакса, остатъци от почистващи препарати, запечатки, емулсии, петна от масла и мазнини, ръжда, гума, катран, дисперсионни бои и др. Чрез комбинация от алкални почистващи компоненти и меки разтворители почиства перфектно. Може да се разрежда с вода и да се прилага навсякъде.

 • За основно почистване на силно замърсени керамични плочки, настилки от естествен камък и бетон
 • Lithofin WEXA се използва също и като беден на миризми препарат за премахване на вакса и масла, при което времето за действие е по – дълго
 • В разредено състояние е много подходящ като универсален препарат за пластмаса, лакирани повърхности и др. Навсякъде, където трябва да се премахват мазни петна и петна от масла
 • Lithofin WEXA е оптималният продукт: за почистване на машини в областта на производството, за премахване на петна от масла в гаражи, за премахване на петна от мазнини в домакинството и др.
 • За външно и вътрешно приложение.
Почистване на бои

DESALIN K от „Nanophos“

 

Почистващ препарат специално разработен за бързо и ефективно премахване на зацапвания от боя, цимент и строителни лепила.

DeSalin K е идеален за премахване на петна от бои, смоли, ръжда, остатъци от цимент, лепила или други органични вещества от химически устойчиви повърхности. Може да се използва за отстраняване на гипс, хоросан и други остатъци от цимент.

 • Премахва боя и циментови остатъци
 • Почиства мазилки, плочки, камък и тухла
 • Премахва ръжда и мухъл
 • Икономичен

Приложение:

 • Керемиди
 • Циментови тухли
 • Химически устойчиви камъни или повърхности
Почистване на вар,цимент, мазилки и гипс

AKFIX A108 от “AKFIX”

 

Спрей за премахване на боя.

Спреят за премахване на боя Akfix A108 представлява аерозолен разтворител за бързо отстраняване на боя от повечето повърхности. Благодарение на това с него можете да достигнете до трудни за третиране области. Снабден е с прецизна система за пръскане без загуба на излишно количество. Не се стича.

Подходящ е за премахване на лак, акрилна, епоксидна и други видове боя от всякакви повърхности. След напръскване със спрея повърхността се забърсва с кърпа. Времето за отстраняване зависи от дебелината и от времето, през което е престояла боята.

Третирането на пластмаса трябва да е с повишено внимание – преди това да се направи тест за устойчивост. Не е подходящ за употреба при полистирол. 

Почистване на бои

Ce 111 от “Bauer”

 

Специален почистващ препарат за керамични плочки и фугиращи смеси.

Ce 111 премахва изключително успешно остатъци от всякакъв вид цимент, гипс или вар, както и остатъци от фугиращи смеси, бои и други петна (включително масло, напитки и т.н.)
Химически състав: разтвор на фосфорна киселина и синтетични детергенти.

Почистване на вар,цимент, мазилки и гипс

ТЕРАФЛЕКС® препарат за отстраняване на стара боя от “Марисан“

 

За размекване и набъбване на стари лаково - бояджийски покрития, нанесени върху метални, дървени и циментови повърхности. 

ТЕРАФЛЕКС® препарат за отстраняване на стара боя е готов за употреба продукт, който размеква старите покрития и ги кара да набъбнат. Предназначен е за премахване на стари лаково – бояджийски покрития от различно естество /алкидни, нитро – целулозни, латексни, фасадни и др./, нанесени върху различни основи: метални, дървени или циментови повърхности. Препаратът не поврежда третираните повърхнини и не предизвиква корозия на металите.

Представлява смес от органични разтворители и специални добавки.

 • Не поврежда почистваните повърхности
 • Не предизвиква корозия на металите
премахване на боя

Decapa SCM Gel от "Satecma"
 

Гел за премахване на боя, лак и графити.
Decapa SCM Gel е препарат за отстраняване на бои, лак и графити. Не съдържа хлориди. Подходящ е за полагане, както върху вертикални, така и върху хоризонтални повърхности. Благодарение на специалния си състав, Decapa SCM Gel премахва боя от повърхности като бетон, дърво, желязо и др., чрез образуването на мехури, омекотяването и разграждането на алкидни, епоксидни, полиуретанови, акрилни, винилни и хлор – каучукови бои, което позволява цялостното им премахване, независимо колко стари са те.

В зависимост от дебелината на слоя на боята, вида на боята и температурата на въздуха при нанасяне на гела, той трябва да се остави да подейства от няколко минути до няколко часа.

 

"Satecma" предлага и:

 • DECAPA-SCM FLUIDO - флуид за премахване на боя, лак и графити.
почистване на графити

Brutus Gel от "Satecma"
 
Препарат за почистване и отстраняване на графити и боя.
BRUTUS Gel е продукт, базиран на балансирана смес от разтворители и разредители, без метиленхлорид и други опасни разтворители, специално предназначен за премахване на графити и бои, направени със спрейове, химикалки, четки и др. върху полирани или неабсорбиращи основи с много различни състав и текстура – полиран мрамор и гранит, полиран естествен камък, боядисани и небоядисани метални повърхности, пластмасови материали, градска и пътна сигнализация и др.

BRUTUS Gel премахва графити и бои чрез процес на омекотяване и разреждане на боята, без да уврежда повърхността на обработената основа.

почистване на графити

Препарати за почистване на петна от боя. Препарати за отстраняване на боя /смивки/
 

 • Това са готови за употреба продукти, който размекват старите покрития и ги карат да набъбват. Предназначени са за премахване на стари лаково-бояджийски покрития:

1. Алкидни бои и Алкид-уретанови

2. Нитроцелулозни бои

3. Латексни бои

4. Фасадни бои

5. Епоксидни бои

6. Полиуретанови бои

7. Акрилни бои и Акрилат-уретанови

8. Хлор - каучукови бои

нанесени върху метални, дървени и циментови повърхности.

 • Препаратите от този вид не повреждат третираните повърхности и не предизвикват корозия на металите.
 • Съдържат смес от органични разтворители и специални добавки.
 • При употреба продуктите трябва да се разбъркат предварително до пълно хомогенизиране. Нанасят се равномерно с четка върху обработваната повърхност. След размекване, набръчкване или отлепяне на покритието се пристъпва към премахването му с шпакла. При по-дебели покрития и при необходимост процедурата се повтаря. Почистената повърхност се избърсва с кърпа, изплаква се с топла вода или разтворител и се изсушава.
 • Ако използвате такъв тип продукти в затворени помещения със слаба вентилация, трябва да се уверите че всички врати и прозорци са отворени и помещението е максимално проветрено.
 • Обикновено са силно запалими течности и пари, токсични при поглъщане. Трябва да се съхраняват далече от достъп на деца, отделно от храни и напитки.
 • Обикновено са годни 12 месеца от датата на производство в неразпечатана оригинална опаковка. Трябва да се съхраняват и транспортират в добре затворени оригинални опаковки, на закрито и проветриво място, при температура от 0°С до +25°С, без пряк достъп на слънчева светлина, далече от източници на топлина и огън. Да се пазят от замръзване и от пряка слънчева светлина.