KTX 05 Strong от „PHSC“

 

Еднокомпонентен продукт на водна основа, съдържащ микрокристален восък, безцветен след изсъхване, който се използва за защита на повърхности от графити.

Обработената с KTX 05 Strong повърхност е защитена от спрей бои, маркери на водна основа, атмосферно замърсяване, мръсотия, киселинни дъждове и влага. След полагане KTX 05 образува разделителен слой между капилярите на основата и околната среда, който предотвратява проникването в дълбочина на боите и пигментите. Продуктът понижава и адхезивността на обработените повърхности. KTX 05 Strong се полага в един слой.

KTX 05 Strong е хидрофобен препарат с UV филтри, благодарение на които защитената повърхност не пожълтява с времето. Цветът на обработената повърхност се засилва леко, докато блясъкът се понижава. Импрегнаторът се предлага в матов и в полуматов вариант.

KTX 05 Strong може да се използва за защита както на гладки, така и на порести основи, изработени от пясъчно-варови блокове, тухли, клинкер, бояджийски покрития, мазилки, бетон, естествен камък като пясъчник, гранит, травертин. Защитава още скулптури, паметници и топлоизолационни системи. Не може да се нанася върху неабсорбиращи основи като: стомана, пластмаса, прахово боядисани покрития.

Перманентни анти-графити покрития

TECMA PAINT® ANTIGRAFFITI от "Satecma"

 

Двукомпонентно ефикасно покритие, което защитава повърхностите от графити, като формира тънък прозрачен слой.

TECMA PAINT® ANTIGRAFFITI може да се полага върху почти всички повърхности, които се използват в строителството като: тухли, естествени и изкуствени камъни, бетон, цимент, и др.

Продуктът защитава повърхността чрез формирането на тънък слой/филм. По този начин графитите остават на повърхността, а не проникват в дълбочина. За да бъдат отстранени цветните зацапвания от повърхността, е нужно само да се навлажни парче плат с TECMASOL AP и да се търка докато изчезнат графитите.

Почистване и предпазване от графити

Sikagard®-850 AG от "Sika"

 

Перманентно прозрачно покритие против графити и плакати.

Sikagard®-850 AG е еднокомпонентно прозрачно покритие, на основата на полиорганосилоксан. Предпазва също така обработените бетонни, дървени и зидани конструкции от дъжд, слънце и температурни амплитуди.

  • Перманентен – графитите могат да бъдат почиствани многократно, без да се повреди защитата или да се налага полагането на освежаващо покритие
  • Понижава адхезията на обработената повърхност – плакатите не могат се залепят върху третираната основа
  • Прозрачно покритие с „мокър“ ефект
  • Не са необходими химически средства за почистване на графити от обработената повърхност
  • Почистването изисква само измиване със студена вода под налягане (80 до 100 bar) или измиване със студена вода под ниско налягане и триене с чиста кърпа или четка за почистване
  • Пропусклив на водни пари
  • Обработената повърхност е с ниска абсорбция на вода
  • Много добра устойчивост на атмосферни влияния и стареене
  • Добра устойчивост на UV – лъчите
  • Нанася се с четка, валяк или безвъздушно пръскане
  • Отблъсква мръсотията
  • Може да се оцветява на място с пигмент
  • CE маркировка и декларация за експлоатационни характеристики по EN 1504-2 – Продукт за повърхностна защита за бетон – Покритие
  • Тестове за адхезия, пропускливост на вода и дифузия на водни пари EN 1542, EN ISO 7783, EN 1062-3, Sikagard®-850 AG, Applus, протокол от изпитване № 17/14156-666

Като трайно покритие против графити и плакати за:

  • Лицев бетон
  • Зидария
  • Минерални субстрати, предварително обработени с хидрофобен импрегнатор
  • Дървени повърхности (с покритие или без покритие)
  • Подходящ за: Контрол на влагата (Принцип 2, метод 2.3 от EN 1504-9)
анти графити покритие
анти графити покритие
анти графити покритие

Pro Antigraffiti PU от "Vechro Paints"

 

Висококачествен двукомпонентен продукт против графити, подходящ за нанасяне върху стени и повърхности от бетон, мазилка, камък, метали, дърво и др.

Pro Antigraffiti PU, ако се нанася съгласно инструкциите на производителя, създава чрез механизъм „химическо омрежване“, твърда, но еластична мембрана, без пори, която не позволява на графитите (спрей, маркер и др.) да проникнат във вътрешността на повърхността, която трябва да бъде защитена. Освен това обработената повърхност може да бъде почистена от графити много лесно с Vechro Thinner No 1.

Благодарение на специалния си състав (акрилни полиоли и алифатни полиизоцианови естери), Pro Antigraffiti PU показва висока устойчивост на атмосферни условия и на ултравиолетово (UV) лъчение. Не пожълтява с времето. Притежава висока механична и химическа устойчивост. Не се препоръчва за повърхности, които трябва да имат висока пропускливост на водни пари.

  • Предотвратява проникването на боите за графити в дълбочина
  • Висока UV устойчивост
  • Трудно запалим
  • Подходящ за боядисване на обществени сгради и хотели
анти графити покритие

PROTECH GRAFFITI ONE SHOT от "AZICHEM SRL"
 
Защита от графити за стени и сгради, позволяващ едно почистване.
PROTECH GRAFFITI ONE SHOT е готов за употреба прозрачен продукт, на водна основа, създаден за защита на сгради от вандализъм и графити. Той създава бариера върху обработената повърхност, която възпрепятства навлизането на боите в дълбочина, като запазва първоначалната способност на дишане на третираната основа. Това е продукт, който при измиване за отстраняване на графитите трябва да се нанесе отново, за да се запази защитата на основата. PROTECH GRAFFITI ONE SHOT може да се полага с валяк, четка или безвъздушно пръскане.

Подходящи основи: замазки, бетон, сглобяем бетон, тухли, бои и мазилки, естествени камъни.

PROTECH GRAFFITI PLUS от "AZICHEM SRL"
 
Полупостоянна защита срещу графити и надписи.
PROTECH GRAFFITI PLUS е прозрачен продукт готов за употреба, на водна основа, разработен за защита на сградите от вандалски надписи и графити. Със специалния си състав PROTECH GRAFFITI PLUS създава невидима бариера, която пречи на оцветителя да навлезе в дълбочина, като запазва първоначалните способности на дишане на третираната основа. Това е полупостоянен продукт, който може да се почиства от графити до 5 – 6 пъти преди нуждата от повторното му приложение. PROTECH GRAFFITI PLUS може да се полага с валяк, четка или безвъздушно пръскане.

Подходящи основи: замазки, бетон, сглобяем бетон, тухли, бои и мазилки, естествени камъни.

Naturacoat™ от "Beardow Adams"

 

Екологично чисто покритие, предлагащо пълна защита срещу замърсявания от графити и от околната среда. Подходящо е за употреба за исторически паметници на културата, жилищни и индустриални сгради и др.

Naturacoat™ на Beardow Adams предлага пълна защита на повърхността от щети, причинени от нежелани графити, вандалски прояви и атмосферни замърсявания като смог.

Това е 100% естествено покритие, съдържащо преди всичко растителни полизахариди и вода. То се полага върху желаните повърхности, оставяйки тънък филм, който защитава повърхността. Naturacoat™  не само осигурява защитен слой, но позволява на основата да диша. За да се премахнат всякакви нежелани замърсители от обработената повърхност, тя просто се отмива с помощта на топла вода (60°C – 70°C) под високо налягане.

Naturacoat™ се полага в един или в два слоя и е подходящ за повечето строителни повърхности, включително: естествен камък, тухлена зидария, метал, пластмаса, керамика и мрамор.

анти графити покритие

Tecsit COV 1000 от "TECSIT"
 

Готов за употреба антиграфити препарат, на базата на модифицирани органични полимери във водна емулсия.

Tecsit COV 1000 е създаден да защити строителните материали от графити и вандалски надписи. Той запълва порите на повърхността, без да пречи на способността ѝ да „диша“, създавайки масло- и водоотблъскваща бариера, която не позволява на графитите да проникнат в дълбочина. Продуктът е еднокомпонентен и се полага чрез четка, валяк или безвъздушно пръскане.

Подходящи основи: мраморни повърхности, естествени камъни, гранити, облицовъчни тухли, бетон, бетонни блокове и декоративни мазилки, които са устойчиви на измиване с гореща вода под налягане.

анти графити покритие

Tecsit COV 1015 от "TECSIT"
 

Двукомпонентна прозрачна защита срещу графити.

Tecsit COV 1015 предлага добра адхезия към основата. Дъждът и влагата не се задържат по повърхността. Предпазва обработената повърхност от замърсяване и графити, като запазва защитния си ефект с течение на времето. Tecsit COV 1015 се предлага както в матова, така и в гланцова версия.

Подходящи основи: гипс, бетон, естествени камъни, повърхности от стомана или алуминий – вагони, метални табели.

анти графити покритие

GraffitiShield ™ HYDRO от "Rust - Oleum"

 

Постоянно анти-графити покритие, на водна основа, с хидрофобни свойства за минерални повърхности.

GraffitiShield ™ HYDRO може да се нанася върху всички порести минерални повърхности, като бетон, тухлена зидария и камък.

  • Почти невидим
  • Не образува филм върху повърхността
  • Отлична UV-устойчивост
  • Прозрачна защита
анти графити покритие

GraffitiShield™ POLYCOAT от "Rust - Oleum"


Еднокомпонентно полиуретаново покритие против графити.
GraffitiShield™ POLYCOAT образува твърд гладък филм върху обработената повърхност, който улеснява почистването на всякакви графити. Подходящ е за употреба както на закрито, така и на открито, върху неабсорбиращи и/или чувствителни към разтворители повърхности: фасадни топлоизолационни системи, мазилка, бетон, повърхности, които са обработени с акрилни дисперсионни бои и др. Този продукт не е подходящ за употреба върху много порьозни повърхности. GraffitiShield™ POLYCOAT се полага с четка, валяк или безвъздушно пръскане.

  • Не съдържа разтворители. Със слаб мирис
  • Не пожълтява с времето
  • Прозрачна защита
  • Позволява 5 – 6 цикъла на почистване
  • Може да се използва и като безцветен лак за подове
анти графити покритие

ANTIGRAFFITY PRO от "Chromodomi"
 
Еднокомпонентен защитен лак срещу графити.

Antigraffity PRO не позволява на стената да абсорбира мазнини, така че графитите могат лесно да се почистват и отстраняват само с вода. Устойчив е на неблагоприятни атмосферни условия и UV лъчение, не пожълтява с времето и остава непроменен дори след често почистване.

Подходящ е за нанасяне върху всякакви повърхности, боядисани или не, направени от бетон, мазилка, тухли, камъни, мрамор, дърво и метал, тъй като има висока устойчивост на основи и абразия.

анти графити покритие
  • Висококачествен и траен
  • Прозрачен. Той създава невидим еластичен издръжлив водоустойчив филм, който предпазва повърхността от графити
  • Готов за употреба
  • С висока адхезия към всякакъв вид структура на повърхността независимо дали е боядисана или не
  • Подходящ за частни и обществени сгради, табели, охранителни ролетни щори, вагони и др.
  • Нанася се с четка, валяк или пистолет

RECKLI Graffix basic от "RECKLI"
 
Безцветен импрегнатор против графити.
RECKLI Graffix basic е надежден безцветен защитен импрегнатор за бетон и абсорбиращи миберални повърхности. Той създава едва забележимо безцветно дишащо покритие с незалепващ ефект и устойчивост на УВ – лъчи. RECKLI Graffix basic е продукт на водна основа със съдържание на високоефективни флуорни компоненти, придаващи на третираната повърхност хидро – и олеофобни свойства. След прилагането му графитите могат да се отстранят лесно от минералната повърхност с помощта на почистващи препарати и водоструйка.

RECKLI Graffix basic се използва за защита от графити и други замърсявания на видим бетон, бетонови елементи (пейки и кошчета), бетонни конструкции (мостове и сгради). Продуктът е подходящ за защита и на: клинкер, мазилка, естествен камък и т.н. Не е подходящ за защита на покрития, обработени с дисперсни или органични бои, мазилки на полимерна или епоксидна основа и други неминерални повърхности. Върху повърхности от варовик, пясъчник и други меки минерални материали не може да се гарантира постигането на защитен ефект.

Graffiti-protect S90 от "Pramol Chemie"
 
Лесен за ползване продукт, на восъчна основа, за предпазване от графити на порьозни и непорьозни минерални повърхности.

Graffiti-protect S90 е готов за употреба продукт, който осигурява висококачествена цялостна защита от графити. Предотвратява и сцеплението на лепилата за плакати с обработената повърхност. Препаратът силно отблъсква вода и мръсотия. Graffiti-protect S90 намалява водопоглъщането на основата с до 10%.

Graffiti-protect S90 има добра адхезия към повърхностите. Пропускливостта на водните пари почти не се променя. Графитите (химикал, спрей и др.) се отстраняват лесно, без да се променя външният вид на обработената повърхност.

Graffiti-protect S90 е подходящ за импрегниране на: минерална мазилка, циментови повърхности, вар, тухлена зидария, газобетон, естествени и изкуствени камъни и минерални бои.

анти графити покритие
силиконов импрегнатор за мазилка

Силиконов импрегнатор за камъни и бетон от "Селт"

 

Представлява смес от силиконова емулсия, специални добавки и вода.

Силиконовият импрегнатор за камъни и бетон на фирма "Селт" е хидрофобно средство на водна основа с голяма дълбочина на проникване в бетон, материали от естествен камък, тухли и мазилки. Продуктът отблъсква мръсотията, водата, петната и графитите. Предпазва защитените повърхности от развитие на гъбички и плесени.

Anti Graffiti от "Akemi"

 

Емулсия, на водна основа, съдържаща силоксан и парафин, която се нанася като защитно покритие против графити.

Anti Graffiti се използва като профилактично защитно покритие по фасади, сгради, паметници, естествени и изкуствени камъни, бетон, тухли.

Обработената повърхност се почиства лесно от надписи от боя и маркери, графити и мастило.

  • Устойчив на атмосферни условия
  • Пропусклив за водни пари
  • Не пожълтява с времето
  • Води до леко потъмняване на цвета на основата
  • Разходна норма: около 2м2 – 10м2/л
импрегнатор против графити

Pearl Impregnator от "Akemi"

 

Висококачествен импрегнатор, базиран на органични активни агенти с високо качество и висока покривност, с начало на защитния ефект – 10 – 20 минути при 20°С.

Pearl Impregnator е с много добър водо -, масло – и грес защитен ефект. Защитава естествени и изкуствени камъни, като мрамор, гранит, варовик, гнаис, пясъчник, керамика, мозайка, кварц и др. с полирани гладки или ерови повърхности. Продуктът е особено подходящ за обработка на светли мрамори и варовици.

Чрез използването на подбрани суровини се постига висок защитен ефект, ефект „мънисто“ само 10 – 20 минути след употреба.

  • Импрегнатор на водна основа
  • Не пожълтява. Добра UV стабилност
  • Голяма покриваща способност
  • Леко подсилване/промяна на цвета на основата
  • Запазва способността на основата да „диша“
  • Безопасен за хранителни продукти
  • Анти-графити ефект

Приложение:

  • Подходящ за вътрешна и външна употреба
  • Подове, кухненски покрития, бани, маси, первази на прозорци, фасади и т.н.
хидрофобизиране на кухненски плотове
импрегнатор против графити

Finalit № 20 Hot Impregnation от "Finalit"

 

  • Не съдържа вакси, силикон или акрилат
  • Препоръчителна предварителна обработка с Finalit № 21 или 21S
  • Не променя външния вид на обработената повърхност
  • Паропропусклив, позволява на обработената повърхност да „диша“
  • Не образува затворен филм, следователно не се лющи и отлепва
  • Дългосрочна прозрачна защита срещу петна и замърсявания
  • Устойчив на UV – лъчи, размразяващи соли, хлор, слаби киселини и основи
  • Прониква до 2 см в дълбочина в зависимост от порьозността на основата
  • Безопасен за употреба в близост до хранителни продукти
  • Отлична защита срещу графити
  • Подходящ за употреба на закрито и на открито
импрегнатор против графити

Finalit № 25 от "Finalit"

 

Премиум защитен импрегнатор с мокър ефект.

  • Дългосрочна защита, прозрачен
  • Безвреден за хранителни продукти
  • Устойчив на луга и UV – лъчи
  • Устойчив на графити (тестван!)
  • Противоплъзгащ ефект
  • Отворен на дифузия

Приложение:

  • Подходящ за мрамор, гранит, гранитогрес, керамика, теракота, тухли, клинкер, Золхофенски плочи, варовик, пясъчник, естествен камък, Agloterrazzo, Terrazzo, бетонови изделия, мит бетон, метали, стъкло, стъклена мозайка.
импрегниране на камъни

Nasiol Anti – GRM – Антиграфити от "Nasiol"

 
Антиграфитно покритие специално разработено за метални или боядисани повърхности, както и за други твърди повърхности като стъкло и пластмаса.

  • Покритието се свързва химически с повърхността, което го прави трудно да се отстрани и да се отлепи.
  • REACH сертифицираната формула, отговаряща на всички екологични и здравни разпоредби в света.
  • Nasiol Anti – GRM – Антиграфити предпазва повърхността и от петна, и от тежки климатични условия.
  • Прозрачно е и благодарение на своята технология, един слой покритие може да издържи до 3 години или до 40 измивания.
  • Просто измиване или избърсване с натиск с кърпа от микрофибър ще бъде достатъчно, за да се премахнат всички графити от повърхността.
  • Употребата е лесна и ефективна.
  • Боядисани, метални, стъклени и керамични повърхности
Почистване и предпазване от графити

Tecsit COV 1000 от "TECSIT"
 

Готов за употреба антиграфити продукт, на базата на модифицирани органични полимери във водна емулсия.

Tecsit COV 1000 защитава строителните материали от графити и вандалски надписи. Той запълва порите на основата, без да пречи на дишането ѝ, създавайки масло- и водоотблъскваща бариера, която не позволява на графитите да проникнат в дълбочина.

  • Естествени камъни – мрамор, гранир
  • Облицовъчни тухли
  • Видим бетон и бетонни блокове
  • Декоративни мазилки, устойчиви на измиване с гореща вода под налягане
Почистване и предпазване от графити

Полуперманентни анти-графити покрития

Protectosil® Antigraffiti SP от "Evonik Industries AG"

 

Силанова система, на водна основа, за полупостоянна защита от графити. Не се изисква повторна обработка на субстрата дори и след три цикъла по почистване.

Protectosil® Antigraffiti SP не съдържа летливи оргнанични вещества. Той осигурява защита срещу графити, но в това време е и паропропусклив. Подходящи основи - тухли, клинкер, бетон, пясъчник, варовик шпакловка на минерална основа, мрамор и гранит.

Една от силните страни на Protectosil® ANTIGRAFFITI SP е неговата способност да осигурява ненадмината защита, без да предизвика сериозни промени във външния вид на повърхността на основата. Той притежава, както хидрофобни, така и олеофобни свойства, а обработените с него повърхности отблъскват и вода, и замърсявания, и мазнини. Нито водата, нито боите и мастилото, на основата на разтворители, могат да проникнат в порите на строителния материал. Графитите се отблъскват и се стичат по повърхността. Понеже боята не прониква в покриващия слой, почистването ѝ в повечето случаи става много лесно. Драскачите се обезкуражават от получения ефект на “стичане”, тъй като не са в състояние да създадат желаното изображение с боядисващите си спрейове или маркери. За да напише едно малко или много четливо “Хей”, рисувачът се нуждае от три пъти повече боя и време от обикновеното.

Protectosil® ANTIGRAFFITI SP запазва паропропускливостта на фасадата. За разлика от покритията, които запечатват повърхността чрез образуването на филм, Protectosil® ANTIGRAFFITI SP позволява на водната пара свободно да се отделя. Сградата може да „диша“, влагата не е затворена в субстрата и по този начин строителният материал се запазва.

Protectosil® ANTIGRAFFITI SP не съдържа разтворители и не вреди на околната среда. Съдържанието на летливи органични съединения е почти нула, което го класифицира като безопасен продукт.

  • Отблъсква водата
  • Отблъсква маслени и водоразтворими бои
  • Прониква в основата, правейки я хидрофобна и олеофобна
  • Осигурява постоянна защита дори и след повтарящ се процес на почистване на повърхността от графите, без да се налага повторна апликация

KTX 05 от „PHSC“

 

Еднокомпонентен продукт на водна основа, безцветен след изсъхване, който се използва за защита на повърхности от графити.

Обработената с KTX 05 повърхност е защитена от спрей бои, маркери на водна основа, атмосферно замърсяване, мръсотия, киселинни дъждове и влага. След полагане KTX 05 образува разделителен слой между капилярите на основата и околната среда, който предотвратява проникването в дълбочина на боите и пигментите. Продуктът понижава и адхезивността на обработените повърхности. KTX 05 се полага в два слоя.

KTX 05 е хидрофобен препарат с UV филтри, благодарение на които защитената повърхност не пожълтява с времето. Цветът се засилва леко, както и блясъкът на основата. По тази причина, импрегнаторът се предлага и в полуматов вариант.

KTX 05 може да се използва за защита както на гладки, така и на порести основи, изработени от тухли, гипс, бетон, естествен камък като пясъчник, гранит, травертин. Защитава още скулптури, паметници и топлоизолационни системи. Може да се нанася и върху неабсорбиращи основи като керамика, пластмаса, стомана, лак, дърво.

анти графити покритие

DEKO professional Graffiti wax barrier от "Оргахим"
 

Продукт за защита от графити на бетонови и тухлени повърхности, различни видове облицовъчни плочи, както и на боядисани метални повърхности.

DEKO professional Graffiti wax barrier създава бариера между основата и графита, като възпрепятства проникването му в дълбочина. При нанасяне, продуктът променя леко повърхността – създава визуално впечатление за мокър ефект. Създава прозрачен бариерен филм, който предпазва основата от проникване на графитите в дълбочина.

  • Лесен за нанасяне
  • Готов за употреба

Приложение:

  • Повърхностите, върху които ще се използва продуктът, трябва да са устойчиви на почистване с гореща вода под високо налягане
  • Тухлени и бетонни повърхности
  • Облицовъчни плочи (мрамор, гранит, травертин, варовик, гнайс, гранитогрес и др.)
  • Метални повърхности
  • Неподходящи основи – дърво, повърхности, непозволяващи почистването им с гореща вода под високо налягане, полирани мрамори и порцеланови повърхности.
предпазване от графити антиграфити анти-графити
предпазване от графити

Silifob MP от "ТКК"

 

Безцветен силан - силоксанов разтвор със специални добавки.

Silifob MP е предназначен за защита на порьозни неорганични повърхности от дъжд и от влага. Неговите отлични адсорбционни свойства и способността му да прониква дълбоко в порите на материала, позволяват след изпарение на разтворителя, да се образува невидим защитен слой. Silifob MP не отблъсква само влагата, но и мазнините (олеофобни свойства). Това означава, че мазнини, бои, грес и т.н. могат лесно да бъдат премахнати от повърхностите защитени с Silifob MP.

  • Намалява ефлорисценцията (изветрянето)
  • Намалява водната абсорбция, като по този начин съхранява топлината от изпарението на водата - има топлоизолационни свойства
  • Не образува филм на повърхността. Структурата и цветът не се променят
  • Паропропусклив
  • Редуцира образуването на микроорганизми (гъби, плесени и фунги)

Приложение:

  • Подови настилки от естествен или изкуствен камък, или керамични плочки
  • Фасади от естествен или изкуствен камък, бетон и други
  • Предпазва от графити

Нанопокритие защита срещу графити от "Percenta"

 

Антиграфити покритие – надеждна защита за стени, фасади, паметници.

Нанопокритието предпазва от проникването на бои и спрейове и същевременно защитава от вредните влияния на мазнини, вода, кал, масла, прах и други. Антиграфити покритието създава самопочистваща се повърхност, която понякога се нуждае само от измиване с вода.

Антиграфити покритието може да се нанася, както върху вътрешни стени, така и върху фасади на сгради, фонтани, статуи наоткрито без да се влияе от атмосферните условия. Защитените с антиграфити покритие повърхности се почистват само с вода или при необходимост със сапун и вода. Нанопокритието против графити не позволява залепването и на рекламни плакати, афиши, и обяви.

  • Фасади на сгради, стени
  • Паметници на културата
  • Исторически забележителности
  • Архитектурни паметници
  • Археологични обекти
  • Скулптури, статуи,
  • Фонтани

Продължителност на действието: до 10 години

Graffi – gard от "Delta"

 

Антиграфити покритие и покритие против облепване.

Graffi – gard е воднобазирано матово финално покритие за дългосрочна защита от графити и афиши/плакати на порести и непорести повърхности. Graffi – gard е практически незабележим, когато е нанесен. Graffi – gard е безопасен, негорим и напълно биоразградим. Graffi – gard е безопасен за нанасяне върху всички видове бояджийски системи. Graffi – gard е устойчив на почистване с меки киселини, алкални разтвори и многофункционалните почистващи препарати. Graffi – gard се нанася отново на всички места, които са почистени с препарати за отстраняване на графити или измити с водо – или пароструйка.

Очакваната продължителност на „живот” на нанесеното покритие е 5 години при нормални атмосферни условия. След този срок повърхността трябва да бъде измита с пароструйка и да се нанесе отново продукт.

Почистване и предпазване от графити

TR E25 Antigraffiti от "Kiter S.r.l."

 

Антиграфитно защитно покритие.

Антиграфитното защитно покритие TR E25 е полимерен прозрачен филм, на водна основа, оставящ матов ефект върху третираната с него повърхност. Успешно се нанася върху вътрешни и външни повърхности, предпазвайки ги от оцветени аерозолни спрейове (графити), различни бои и маркери. Графитите се отстраняват лесно от обработените повърхности или с вода под налягане, или чрез употребата на неутралния почистващ гел "Remover 6" или "Remover 8". За почистване на графитите не е необходимо да се използват агресивни почистващи препарати, силни киселини и основи или абразивни машини.

TR E25 е нетоксичен, без мирис и незапалим. Не променя паропропускливостта на основата.

Почистване и предпазване от графити

KTX 07 от „PHSC“

 

Трайна синтетична система, позволяваща многократно отстраняване на бои за графити – до 100 цикъла.

  • Еднокомпонентен препарат – не е необходимо смесване на съставки, не генерира загуби, свързани с втвърдяването на неизползваното количество препарат в определеното време
  • Лесен се нанася
  • Образува безцветен слой, от който лесно се почиства боята за графити
  • Бързосъхнещ, втвърдява се под въздействието на влагата във въздуха
  • Паропропусклив
  • Почистване на бои за графити само с вода или с препарати за премахване на графити
  • Антиадхезионен, характеризира се с антиплакатен ефект – лепящите ленти и лепилата за плакати трудно се залепват върху защитената повърхност
  • Устойчиво на UV лъчение. Не пожълтява с времето
  • Висока устойчивост на химични вещества
  • Много добри параметри за нанасяне: от -5°C до +30°C
  • Версия: матов вариант, блясък или цвят по RAL
  • Не се изисква употребата на агресивни препарати, базиращи се на разтворители или киселини, за отстраняване на графитите
  • Нанася се с помощта на валяк, четка, въздушно или безвъздушно пръскане
  • Предназначен е за използване върху различни повърхности

KTX 20 от „PHSC“

 

Еднокомпонентен полимерен продукт, предпазващ повърхностите от графити. Прозрачен след изсъхване с дебелина на слоя 8-24 µm.

Продуктът е подходящ за приложение върху неабсорбиращи, гладки повърхности, като: лакови покрития, прахово боядисани покрития, полиуретанови покрития, епоксидни покрития, индустриални бояджийски покрития; пластмаси, напр. полистирол, ABS, поликарбонати, акрилно стъкло (плексиглас), полиметилметакрилат, стъкло, стомана, поцинковани основи, алуминий, както и естествен камък, като полиран гранит. KTX 20 се полага по вътрешните и външните повърхности на трамваи, автобуси, влакове. Обработената повърхност е защитена срещу спрей – боя на водна основа, маркери, мастила, слаби киселини и основи, птичи тор, масла, киселинни дъждове и атмосферни замърсявания. Притежава антистатични и антиплакат свойства. Прилага се в един слой.

Трайност на покритието – 20 години. 

KTX 30 от „PHSC“

 

Основното предимство на това покритие антиграфити е изключителната прозрачност.

  • Трайна изоморфна система, позволяваща многократно отстраняване на боите за графити
  • Еднокомпонентен продукт – не е необходимо смесване на отделни компоненти, не генерира загуби, свързани с втвърдяването на неизползваното количество в определеното време
  • Лесен за нанасяне. Нанася се с помощта на валяци от микрофибър, кърпи от микрофибър или пръскане с ниско налягане
  • Образува тънко безцветно антиграфити покритие с дебелина от 2 – 5 μm, лесно за почистване от замърсявания и графити
  • За пълна защита е достатъчен 1 слой
  • Бързо съхнещо, изсъхва в рамките на 15 минути
  • Паропропусклив
  • Антиадхезионно покритие – улеснява отстраняването на лепящи ленти и плакати
  • Притежава антистатични качества
  • Устойчив на UV – лъчение, не пожълтява с времето
  • Трайност – минимум 10 години
  • Устойчив на химични вещества
  • Матово или с блясък. Обновява увредените, избледнели или окислени повърхности като отново им придава естествен блясък
  • Подходящ за полагане върху всички неабсорбиращи повърхности, включително върху полиран гранит
  • Не води до загуба или оптична деформация на покритите прозрачни повърхности, в това число стъкло, поликарбонат и др.

"Импрегнира мрамор и естествен камък" от "Mellerud"

 

Препаратът на "Mellerud" за импрегниране на мрамор и естествен камък предпазва от омазняване и замърсяване, отблъсква водата. Помага за лесното отстраняване на следи от котлен камък. Подходящ е за импрегниране на всички попиващи повърхности от мрамор, естествен и изкуствен камък, гранит, плочник, клинкер, теракота и др. За външна и вътрешна употреба. За подове, стени, маси, первази, плотове, кухни и бани. Може да се използва превантивно против графити.

Почистване и предпазване от графити

ISOMAT AG 80-2K от "ISOMAT"

 
Безцветен лак за защита на повърхностите от замърсявания с графити.

Двукомпонентен полиуретанов лак, който се използва за защита на повърхностите от замърсявания с графити и атмосферни влияния. Не позволява на графитите да проникнат в повърхностите, като в последствие те се почистват лесно. Притежава много добра устойчивост на стареене и атмосферни влияния. Може да се полага върху повърхности от бетон, мазилки, камъни, метал, мрамор, дърво и т.н. След почистване, не се нуждае от обновяване. Особено подходяща за полагане върху фасади, статуи, паметници, метални табели и т.н.

Почистване и предпазване от графити

MC – Color Proof vision от "MC - Bauchemie"

 

Високоефективна прозрачна бетонна защита с интегрирана технология за лесно почистване.

MC – Color Proof vision е комбинация от полиуретан и полимер, при който след цялостното му изсъхване, се получава прозрачна матова и напълно хидрофобна повърхност с вградена “лесна за почистване” технология. В допълнение към останалите си свойства MC – Color Proof vision предлага постоянна и дълготрайна защита срещу графити.

  • Двукомпонентна комбинация полиуретан-полимер на водна основа
  • При изсъхване образува матов филм върху повърхността
  • Устойчив е на UV – лъчи и атмосферни влияния
  • Устойчив е на температура, замръзване и соли за размразяване (луга)
  • Отворен за дифузия на водни пари
  • Забавя карбонизацията
  • Полага се чрез валяк и безвъздушно пръскане
  • Незапалим строителен материал клас B-s1, d0 съгласно EN 13501-1 (тест на продуктовата система)
  • Тествана и одобрена като OS 2 система за повърхностна защита

Приложение:

  • Превантивна защита на бетон, изложени на атмосферни влияния
  • Постоянна система за защита срещу графити и цветни петна
  • Подходящ за употреба върху бетон, мазилка, лакирани метални повърхности и множество стари покрития
  • За използване върху бетон в комбинация с Emcephob WM или Emcephob HC
  • Сценарии на експозиция, оценени по REACH: периодичен контакт с вода, периодично вдишване, приложение
  • Сертифициран в съответствие с EN 1504 част 2 за принципи 1, 2 и 8, процедура 1.3, 2.2, 8,2

MC - Color Flair vision от "MC - Bauchemie"

 

Високоефективно пигментирано покритие с интегрирана “лесна за почистване” технология.

  • Двукомпонентна комбинация на полиуретан и полимер във водна основа
  • След изсъхване покритието образува леко лъскав филм
  • Отворен за дифузия на водни пари
  • Забавя карбонизацията
  • Устойчив на UV – лъчите и атмосферните влияния
  • Устойчив на повишени температури, замръзване и соли за размразяване
  • Може да се полага с валяк или чрез пръскане
  • Според DIN EN ISO 13300 – устойчив на мокро почистване – клас 1
  • Според DIN EN ISO 2813 – ниво на гланц 40 – 60
  • Стойност на отражение, LRV-стойност клас 70
  • Почистващи свойства, сертифицирани по ZTV-ING, TL/TP AGS-бетон
  • Незапалим, строителен материал клас A2-s1, d0 съгласно EN 13501-1 (тест на продуктовата система)
  • Тестван и одобрен като OS 2 и OS 4 система за повърхностна защита
  • Сертифициран съгласно EN 1504, част 2

Приложение:

  • Превантивна защита на бетон, изложен на атмосферни влияния
  • Специална повърхностна защита за пътни конструкции – мостове и тунели
  • Постоянна система за защита срещу графити и цветни петна
  • Сценарии на експозиция, оценени по REACH: периодичен контакт с вода, периодично вдишване, приложение
  • Сертифициран в съответствие с EN 1504 част 2 за принципи 1, 2 и 8, процедура 1.3, 2.2 и 8.2

 

"MC-Bauchemie" предлага и:

  • MC-Color Flair vision T - високоефективно пигментирано покритие с интегрирана “лесна за почистване” технология за тунели

Lithofin Anti-Graffiti от "Lithofin"

 

Специален продукт от гамата на LITHOFIN, без разтворители, за защита на минерални повърхности, особено за фасади от графити и други спрей бои.

Импрегнаторът съдържа висококачествени съставки, които предотвратяват проникването на вода, мазнини, масла и мръсотия в порьозните абсорбиращи повърхности и намаляват сцеплението на повърхността. Замърсявания, като графити, се премахват много по-лесно. Импрегнаторът е готов за употреба, лесен за нанасяне и изсъхва бързо. Имайте предвид, че дифузията на водни пари се понижава слабо, повърхността изглежда леко гланцирана, а цветът ѝ се освежава. Дълготрайността е около 4 години в зависимост от основата и третирането ѝ.

  • За защита на фасади и интериорни стени (гладки и шлайфани естествени камъни като гранит, варовик и др., бетон, клинкер, неглазирана керамика) от графити и други спрей бои.
  • Подходящ за вътрешно и външно приложение.
Ardex

SiloTreat® Agraff от "SiloTreat"

 

Продукт за отблъскване на вода, маслени и водоразтворими бои за графити от минерални строителни материали.

SiloTreat® Agraff прониква в дълбочина в основата, като я прави хидро- и олеофобна. Практически той не съдържа летливи органични съединения. Импрегнаторът осигурява водоустойчива защита, която в същото време е и паропропусклива.

  • Бетон

  • Тухли/клинкерни облицовка

  • Пясъчник (не пясъчник от Уделфангер)

  • Песъчлив варовик

  • Шпакловка на минерална основа (с ограничения)

  • Мрамор и гранит

силотрет Silotreat

ISOGRAFF от "San Marco"

 

Защита на минерални повърхности от графити.

ISOGRAFF е паропропусклив материал, на водна основа, предназначен за защита на минерални повърхности от графити. Той създава предпазен слой, който не допуска абсорбцията на замърсителите и водата в дълбочина. Обработените с ISOGRAFF повърхности се почистват лесно - само с топла вода. След почистването на графитите с водоструйка е необходимо последващо нанасяне.

силиконов импрегнатор

WallGard Graffiti BARRIER от "Mapei"

 

Реверсивна защитна бариера, устойчива на графити, за всякакви повърхности.

WallGard Graffiti Barrier е водна емулсия от полимерни восъци, специално създадена да предпазва облицовките от графити. Препоръчва се за защита на мрамор, гранит или облицовка от естествени камъни срещу рисуване на графити със спрей, пастели, маркери и др.
WallGard Graffiti Barrier се препоръчва също и за предпазване на облицовки на циментова основа. След нанасяне, WallGard Graffiti Barrier образува тънък слой, който покрива повърхностните пори без да засяга паропропускливостта на основата, създавайки бариера, отблъскваща мазнини и вода и по този начин предпазва от проникване на рисунките в дълбочина. WallGard Graffiti Barrier не променя външния вид на повърхността.
WallGard Graffiti Barrier може да се нанася с четка, валяк или впръскване върху повърхности, които са идеално чисти и здрави, дори и да са леко влажни.

Неподходящи основи - неабсорбиращи повърхности като полиран мрамор или порцелан.

импрегнатор против графити, анти-графити покритие, антиграфити покритие

Strip Vapor Anti Graffiti от "Bellinzoni"

 

Продукт на базата на естирифицирани восъци и специални акрилни смоли.

Strip Vapor Anti Graffiti защитава мраморни, гранитни, каменни и циментови облицовки от надписи направени от нормални бои – спрейове. С помощта на Strip Vapor се създава невидим защитен филм, който затваря порите на материалите, като не позволява на боята да прониква вътре в тях. Благодарение на използването му, почистването на графити се извършва лесно с помощта на водоструйка или пароструйка.

Почистване и предпазване от графити

ANTIGRAFFITI от "GUBRA"

 

Препарат за предпазване от графити за външно и вътрешно приложение.

ANTIGRAFFITI представлява ефикасна защита срещу проникването на бои, спрейове и замърсявания. Подходящ е за превенция и за бързо и ефективно отстраняване на всякакъв вид замърсявания и графити.

  • Естествен камък - мрамор, гранит и др.
Почистване и предпазване от графити

ISOMAT AG 77 от "ISOMAT"

 

Препарат анти - графити.

Парафинова емулсия, за защита на повърхности от графити, атмосферно замърсяване и др. Не променя външния вид на повърхностите и позволява лесното им почистване. Притежава много добра устойчивост на стареене и атмосферни влияния. Подходяща е за бетон, мазилки, камъни, метали и др. След почистване, трябва да се нанесе отново върху повърхността.

  • ISOMAT AG 77 се полага върху повърхности от бетон, мазилки, камък, метал, мрамор, боядисани повърхности и др., за да ги предпази от графити или атмосферни замърсявания.
  • Улеснява отлепването на плакати и афиши от съответните повърхности.
  • Подходящ е за фасади на сгради, скулптури, паметници, метални табели и др.
продукти предпазващи от графити, анти-графити, антиграфити покритие

Graffiti Protection от "Remmers"


Полуперманентен импрегнант за защита от графити, на водна основа. Съдържа алкилалкоксисилан и восък.

  • Отблъсква водата и намалява адхезията на обработената повърхност
  • Позволява дифузията на водни пари
  • Не съдържа разтворител
  • УВ - устойчив и устойчив на алкали
  • Улеснява премахването на графити посредством гореща вода

Приложение:

  • Минерални строителни материали като: тухла, естествен камък, бетон, варовиков пясъчник по фасади и стени
  • Скулптури и паметници
продукти предпазващи от графити

Protectosil® Antigraffiti от "Evonik Industries AG"

 

Силанова система,  на водна основа, която преобразува порестите минерални строителни материали в хидро- и олеофобни основи.

Protectosil® Antigraffiti не съдържа летливи оргнанични вещества. Той осигурява защита срещу графити, но в това време е и паропропусклив. Подходящи основи - тухли, клинкер, бетон, пясъчник, варовик шпакловка на минерална основа, мрамор и гранит. 

предпазване и премахване на графити
предпазване от графити антиграфити анти-графити

Една от силните страни на Protectosil® ANTIGRAFFITI е неговата способност да осигурява ненадмината защита, без да предизвика сериозни промени във външния вид на повърхността на основата. Той притежава, както хидрофобни, така и олеофобни свойства, а обработените с него повърхности отблъскват и вода, и замърсявания, и мазнини. Нито водата, нито боите и мастилото, на основата на разтворители, могат да проникнат в порите на строителния материал. Графитите се отблъскват и се стичат по повърхността. Понеже боята не прониква в покриващия слой, почистването ѝ в повечето случаи става много лесно. Драскачите се обезкуражават от получения ефект на “стичане”, тъй като не са в състояние да създадат желаното изображение с боядисващите си спрейове или маркери. За да напише едно малко или много четливо “Хей”, рисувачът се нуждае от три пъти повече боя и време от обикновеното.

Protectosil® ANTIGRAFFITI запазва паропропускливостта на фасадата. За разлика от покритията, които запечатват повърхността чрез образуването на филм, Protectosil® ANTIGRAFFITI позволява на водната пара свободно да се отделя. Сградата може да „диша“, влагата не е затворена в субстрата и по този начин строителният материал се запазва.

Protectosil® ANTIGRAFFITI не съдържа разтворители и не вреди на околната среда. Съдържанието на летливи органични съединения е почти нула, което го класифицира като безопасен продукт.

  • Отблъсква водата
  • Отблъсква маслени и водоразтворими бои
  • Прониква в основата, правейки я хидрофобна и олеофобна
  • Осигурява постоянна защита дори и след повтарящ се процес на почистване на повърхността от графите, без да се налага повторна апликация

Emcephob NanoPerm P от "MC - Bauchemie"

 

Пигментирана защитна система с интегрирана защита срещу петна и замърсявания.

  • Двукомпнентна полиуретанова смола на водна основа, която се полага чрез валяк или чрез пръскане
  • Паропропускливост, устойчивост на карбонизация
  • Пълна хидрофобност и устойчивост под кота терен
  • Устойчивост на светлина, UV – лъчи и фактори на околната среда
  • Устойчивост на замръзване и соли за размразяване
  • Постоянна анти – графити защита
  • Тестван и одобрен в съответствие с DIN V 18026, като OS 2 и OS 4 система
  • Тестван и одобрен според DIN 4102-1, клас B1
  • Сертифициран според EN 1504 част 2

Приложение:

  • Превантивна защитна система за стоманобетонни конструкции, за зони без трафик
  • Защитна система в съответствие с концепциите за възстановяване на стоманобетонни  конструкции
  • Анти – графити защита в инженерното и жилищно строителство, фасади и видим бетон
  • Подходящ за бетон, Nafufill KM 103, зидарии, мазилки, метални повърхности, различни съществуващи покрития (допълнителна информация)

Графити (или графито) се наричат рисунките или надписите на обществени места (стени на обществени сгради или къщи, метрото, статуи, паметници на културата и др.), обикновено изпълнени със спрейове. Те са част от неформалната градска култура, но корените им са в най – древното минало (скалната живопис например). В действителност графитите се появяват през XX век, заедно с хип – хоп и рап културата, Използвали са се за начин на общуване между бандите. Днес графитите се срещат навсякъде.

Името graffiti идва през английски от италиански – graffiare одрасквам, набраздявам някаква повърхност.

Част от графитите, които ни заобикалят не са на нивото на което ни се иска и по – скоро са драсканици и надписи, проява на вандализъм отколкото изкуство.

 

Ние от "Ес Джи Ей Хидросистемс" ЕООД, бихме желали да Ви представим кратка, но надяваме се полезна информация за:

 

1. Продукти, предпазващи повърхността от проникване на боите, използвани за графити, в дълбочина - анти - графити прокритие. Системите за третиране срещу графити се делят на три различни класа:

 

  • временни системи за защита - трябва да се нанасят отново след всеки етап на почистване.  Това са преди всичко импрегнатори, които предпазват от проникването на бои и спрейове, различни видове маркери и същевременно защитават от вредните влияния на мазнини, вода, кал, масла, прах и други. Антиграфити покритията от този тип създават леснопочистваща се повърхност, която понякога се нуждае само от измиване с вода.

    Антиграфити покритията могат да се нанасят, както върху вътрешни стени, така и върху фасади на сгради, фонтани, статуи на открито, паметници на културата, исторически забележителности, без да се влияят от атмосферните условия. Защитените повърхности се почистват само с вода или при необходимост със сапун и вода. Много често тези препарати не позволяват и залепване на рекламни плакати, афиши и обяви. Някой от тях са подходящи, както за гладки повърхности, така и за порести минерални повърхности.

    Покритията обикновено се нанасят с четка или валяк върху чиста и суха повърхност и се оставят да изсъхнат за 24 – 48 часа. През време на нанасянето и съхненето не трябва да се мокрят, цапат или драскат. При необходимост се нанася втори слой след изсъхването на първия.
  • полупостоянни системи за зищита - трябва да се нанасят отново след всеки два - три цикъла на почистване на основата от графити
  • постоянни системи за защита - издържат около 100 почистващи цикъла. Продуктите представляват трайна синтетична система, позволяваща многократно отстраняване на бои за графити – до 100 цикъла. Обикновено образуват безцветен слой, от който лесно се почиства боята. Бързосъхнещи са, втвърдяват се под въздействието на влагата във въздуха, но остават паропропускливи и позволяват на обработената основа да „диша“. Почистване на боите за графити, нанесени върху такъв тип покрития се осъществява само с вода или с препарати за премахване на графити. Перманентните антиграфити покрития действат и като антиадхезионно покритие, върху което трудно се лепят плакати, стикери и т.н. Те са устойчиви на UV – лъчите и не пожълтяват с времето. Притежават и висока устойчивост на химични вещества. Продуктите от тази група се полагат с помощта на валяк, четка, въздушно и безвъздушно пръскане, в широк температурен диапазон – от -5°C до +30°C.

 

Временни системи за защита от графити

PCI Silconal® AG от "PCI Augsburg GmbH"

 

Защитно покритие против графити

  • Готово за употреба
  • Не съдържа разтворител
  • Безцветно
  • Паропропускливо. Позволява на основата да „диша“
  • Лесно за почистване, но устойчиво на механично износване
  • Биоразградимо покритие

Приложение:

  • За вътрешна и външна употреба
  • За стени от естествен камък, пясъчник, бетон, тухла, мазилка, фиброцимент
продукти предпазващи от графити, анти-графити, антиграфити покритие
Maris polymers
импрегниране на естествени камъни

Mariseal 800 plus от "Maris Polymers"

 

Прозрачен дълбокопроникващ наноимпрегнатор, на основата на силан-силоксан. Съдържа разтворители. Водо- и маслоотблъскващ.

Mariseal 800 plus намалява проникването на вода и хлориди, без да образува филм върху основата. Не оцветява повърхността и не пожълтява с времето. Предпазва основите от разрушителното действие на водата, УВ - лъчите, замърсяванията във въздуха, смога, индустриалните пари, киселинните дъждове, хлорните йони и други, като същевременно ги заздравява. Mariseal 800 plus се използва и срещу графити, защото боята от графитите не може да проникне в основата.

  • Осигурява отлично водоотблъскващо покритие
  • Прозрачен. Не образува филм
  • UV стабилен и без пожълтяване
  • Устойчив на вода, топлина и замръзване.
  • Над 10 години положителни отзиви в световен мащаб

Приложение:

  • Естествени камъни, варовик и мрамор
  • Декоративни тухли
  • Декоративен щампован бетон 

 

"Maris Polymers" предлага и:

  • Mariseal 800 - прозрачен дълбокопроникващ импрегнатор, на основата на силан-силоксан и разтворители. Водоотблъскващ.