SGA  Hydro Systems

импрегнатори за стъкло и дърво

  Оглед-безплатен

за област Стара Загора

 

 Изготвяне на индивидуална оферта-безплатно

безплатен оглед в област Стара Загора

Безплатен годишен преглед на положената от нас

 

хидроизолация  в рамките на гаранционния период

безплатен оглед в област Стара Загора

NOVOLEGNO CLASSIC от "ARRHEGINI"
 

Маслено – алкиден импрегнатор за дърво.

Импрегниращ, маслено – алкиден продукт, за вътрешна и външна употреба, силно проникващ. NOVOLEGNO CLASSIC е съставен от алкидни смоли и фунгициди, които подсигуряват устойчивостта на дървесината към мухъл.
Предлага се в безцветен вариант и в няколко нюанса, постигнати чрез микронизирани минерални високоустойчиви на светлина пигменти, които придават на третираните изделия стабилност на цвета и ги предпазват от UV лъчи и атмосферни влияния, качества необходими за устойчивост на покритието и съхранение на предметите във времето. Подчертава фладера на дървото.
Качеството на продукта гарантира доброто овлажняване на дървесните пори, лекото набъбване на фибрите, хомогенното и равномерното разпределение на нюанса.

При външна употреба, продуктът трябва да бъде покрит с подходящи последващи покрития.

 

ARRHEGINI предлага и:

 • NOVOLEGNO CLASSIC W - продукт на водна основа, съставен от алкидни смоли във водна дисперсия и фунгициди. Без мирис, особено подходящ за приложения в недобре проветрени помещения. Изработен е със суровини, подбрани поради тяхната ниска степен на въздействие, ограничено замърсяване и минимални емисионни нива, с цел да се запази здравето и безопасността на потребителите.
 • NOVOLEGNO DOLOMITI - импрегнант и лак за дърво - 2в1. Съставен е от алкидни смоли във фаза на разтвор и фунгициди.
импрегнант за дърво
импрегнант за дърво на водна основа
импрегнант и лак за дърво

Aquaxyl Plus от "Vivechrom"

 

Импрегнатор за дърво.

Vivechrom Aquaxyl Plus е импрегнатор на водна основа, без мирис. Той подчертава естествената красота на дървото. Подходящ е за нови или оголени външни дървени повърхности, като врати, прозорци, рамки, облицовки, навеси, огради. Прониква дълбоко в дървото и го предпазва от гниене, гъбички и синя плесен. Също така осигурява ефективна защита от ултравиолетови лъчи, има водоотблъскващи свойства, не се напуква и не раздува мехури.

 • Без мирис.
 • Защитава от плесен и гъбички.
 • Съдържа UV филтри и защитава от слънце.
импрегнатор за дърво на водна основа

Vivexyl Plus от "Vivechrom"
 
Импрегниращ консервант за дърво на основата на разтворител. Прониква дълбоко в дървесината и предпазва от гъбички и сини петна.
Vivexyl Plus е подходящ за употреба на открито – за врати, дограми, рамки, облицовки, градински мебели, ребра и греди, навеси, конструкции. Устойчив е на напукване, мехури и лющене. Има отлична издръжливост на слънчево греене и влага, осигурява ефективна защита, подчертава естествената красота на дървото. Предлага се безцветен или тониран.

 • Декорира и защитава;
 • Защитава от плесен и гъбички;
 • Висока адхезия и издръжливост;
импрегнатор за дърво на база разтворител

ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО АКВА от "СЕЛТ"
 
За импрегниране и грундиране на дървени повърхности преди нанасяне на финишен слой лак или боя.

ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО АКВА прониква дълбоко в дървесината и я защитава от гъбички, плесени и др. Съхне бързо, запълва порите, шлайфа се лесно, дава твърд филм и добро сцепление при нанасяне на следващи слоеве.

импрегнатор за дърво

ЛЕНЕН БЕЗИР от "СЕЛТ"
 
Предназначен е за импрегнация и грундиране на дървени повърхности.

Лененият безир се използва за грундиране и импрегниране на дървени повърхности – врати, дограми, мебели, огради и др., експлоатирани при различни метеорологични условия. Може да се използва като самостоятелно покритие или като основа за финишно лаково покритие.

Състав: Висококачествена алкидна смола, ленено масло, разтворители, адитиви и специални добавки.

ленен безир селт
тиково масло

SMALTOXYL HYDRO TEAK OIL от "Vechro"

 

Тиково масло, на водна основа, за защита на дървени повърхности. За външна употреба.

SMALTOXYL HYDRO TEAK OIL е водоустойчив продукт и предлага защита на обработената дървесина срещу посивяване, мухъл и напукване, като същевременно подчертава естествената ѝ красота. Съдържа UV филтри.

 • Еднокомпонентен продукт
 • Специални UV филтри
 • Подходящ за твърда дървесина
 • Отблъсква замърсителите във въздуха
 • Защитава срещу влага
 • Изсъхва бързо и не формира филм
водоразстворимо тиково масло

SMALTOXYL HYDRO DECKING OIL от "Vechro"
 

Хибридно водоразтворимо импрегниращо масло.

SMALTOXYL HYDRO DECKING OIL е масло на водна основа, със слаб мирис. Съдържа специални UV филтри. Подходящо е за дървени платформи. Неговата революционна хибридна технология съчетава проникващите свойства на маслото с издръжливостта на акрилните компоненти. Продуктът е хидрофобен.

 • Слаб мирис
 • Инхибира развитието на мухъл
 • Висока устойчивост на атмосферни влияния
 • Нанася се лесно и изсъхва бързо
 • Съдържа специални UV филтри
защита импрегнатор на декинг от дърво

ANTITARLO CAP от "ARRHEGINI"

 

Инсектицид за дърво, безцветен, без мирис, съставен от антипаразитни (пестецидни) добавки, които правят обработваното изделие устойчиво на агресия от паразити – дървояди и др.

ANTITARLO CAP е в съответствие с разпоредбите отнасящи се до “Консерванти за дърво”, и с нормативате UNI EN 46 и 22 за “превенция и контрол на ларвите”, като: дървесен червей, домашен бръмбар, бръмбари от семейство рогачови, дървесни оси (lyctus). Antitarlo CAP не понижава качествата си на пряка слънчева светлина и позволява последващо нанасяне на всякакъв тип боя.

Препаратът е готов за употреба, нанася се чрез директно инжектиране в отворите, чрез нанасяне с четка, чрез потапяне в открити вани или, най-добрият начин – чрез поставяне в затворени казани под налягане (вакуум автоклав).

импрегнант против дървояди инсектицид дърво

DOLOMITI W DECKING от "АRRHEGINI"
 

Масло за дървени палуби/декинг.

Масло за декинг на водна основа, което осигурява равномерно покритие и придава висока устойчивост на атмосферни агенти и на слънчеви лъчи. Неговото високо качество позволява да се постигне отлично ниво на завършеност, като същевременно гарантира висока защита на обработените предмети, изложени дори при много тежки климатични условия. Покритието не се отделя и не се лющи от основата с течение на времето. Подчертава структурата на дървото и подобрява външния му вид.

Dolomiti W DECKING е съдържа специални акрилни смоли във водна дисперсия, фунгициди и пигменти, които проникват дълбоко, подхранвайки и консолидирайки дървото – дървото остава с отворени и пропускащи пори. Покритието не се отделя и не се лющи с течение на времето. Предлага се в полупрозрачни цветове.

импрегнант против дървояди инсектицид дърво
защита за декинг от дърво

Impregnation care от "Betek A.Ş"

 
Алкиден дълбоко проникващ безцветен импрегнатор за дърво.

Нанася се преди "BETEK WOOD CARE" и "BETEK WOOD CARE VARNISHED" за трайно импрегниране на дървесината от биологични повреждания като образуването на гъбички, дървояди, плесени и микроорганизми. Увеличава устойчивостта и живота на дървото. Устойчив е на UV лъчи.

Използва се за импрегниране на дървесина, изложена на интензивни атмосферни въздействия и влага. Спокойно може да се използва за дървени постройки, прозорци, балкони, външни врати, огради, ламперия дървесина в сутерен и в други подобни места. Да не се използва върху дърво, на което се намират хранителни продукти, в близост до кошери или за направата на сауни.

импрегнатор за дърво и дървесина

Aquis Импрегнатор за дърво от "Мегахим"
 
Водоразредим импрегнатор за дърво с широкоспектърно биоцидно действие, за употреба в закрити, добре проветрени помещения и на открито.

 • Водоразредим биоцид (регистрационен номер 2269 – 3)
 • Прониква дълбоко в дървесината
 • Осигурява отлична широкоспектърна защита от синя плесен, насекоми, термити
 • Подобрява адхезионните свойства на последващи покрития

За импрегниране на дървесина с влажност на материала до 18%, преди нанасяне на финишен слой от лак или боя. Продуктът е подходящ за професионална и/или масова употреба за импрегниране на врати, прозорци, дървена облицовка, ламперия, огради и др.

импрегнатор за дърво и дървесина

Decorator Импрегнатор за дърво от "Мегахим"
 
Водоразредим импрегнатор за дърво, на база акрилатна емулсия, за употреба в закрити, добре проветрени помещения и на открито.

 • Прониква дълбоко в дървесината
 • Ограничава проникването на влага и способства за доброто сцепление към следващите декоративни слоеве
 • Съхне бързо, запълва порите и подпомага бързото и лесно шлайфане

За импрегниране на дървесина преди нанасяне на финишен слой от лак или боя. Продуктът е подходящ за импрегниране на врати, прозорци, дървена облицовка, ламперия, огради и др.

импрегнатор за дърво и дървесина

Практика безир за дърво от "Мегахим"
 
Безир за дърво.

Безирът за дърво представлява система от смоли, масла и подходящи адитиви в органичен разтворител. Предназначен е за импрегниране и грундиране на дървени повърхности

 • Подходящ за всички повърхности от естествена дървесина
 • Отлична способност за шлайфане
 • Има добро сцепление към повърхностите
 • Създава много добра междуслойна адхезия към основата и следващите декоративни слоеве (лак, боя)

Продуктът е подходящ за: огради, ламперии, парапети, беседки, вили, дървени декоративни елементи и др. Дървената основа трябва да бъде почистена и суха.

импрегнатор за дърво и дървесина

Безир алкиден от "Лакпром"

 

За импрегнация и грундиране на дървени повърхности, експлоатирани при различни атмосферни условия. Може да се използва самостоятелно нанесен в 2 – 3 слоя или като грунд преди нанасяне на алкидни бои, лакове и емайллакове.

 

Лакпром предлага и:

 • Безир ленен, който е подходящ и за реставрация на старинни дървени изделия.
алкиден безир
ленен безир

Marsel H20 Импрегнатор за дърво и грунд на водна основа от "Нинахим"
 

 • Много добра проникваща способност.
 • Добра защита от влага, гъбички, плесен и др.
 • Повишава водоустойчивостта на дървото.
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния.
 • Лесен за нанасяне с ниски загуби при полагане.
 • Продуктът е на водна основа.

Приложение:

 • За защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.
 • Предварително импрегниране на дървени повърхности, за защита от влага, гъбички, плесен и др.
импрегнатор за дърво на водна основа

Грунд импрегнационен за дърво от "Нинахим"
 

 • Много добра проникваща способност.
 • Добра защитa от влага, гъбички, плесен и др.
 • Повишава водоустойчивостта на дървото.
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни колебания.
 • Лесно нанасяне с ниски загуби при нанасянето.

Приложение:

 • За защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.
 • Предварително импрегниране на дървени повърхности за защита от влага, гъбички, плесен и др.
импрегнатор за дърво на водна основа

Безир ленен за дърво от "Нинахим"
 

 • Много добра проникваща способност.
 • Подчертава текстурата на дървото.
 • Повишава водоустойчивостта на дървото.
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния.
 • Лесно нанасяне с ниски загуби при нанасянето.

Приложение:

 • За импрегниране и грундиране на дървени конструкции и изделия
 • За предотвратяване на деструкцията на дървесината.
 • За вътрешна и външна употреба.

 

Нинахим предлага и:

 • Алкиден безир за дърво – бързосъхнещ
безир за дърво
алкиден безир за дърво

SMALTOXYL HYDRO PRESERVATIVE от "Vechro"
 
Консервант на водна основа за импрегнация на дърво.
Водоразтворим консервант и инсектицид за импрегниране на дърво, без мирис. Не отлага никакъв филм, поради дълбокото си проникване в порите на дървото, като го предпазва от напукване или белене и осигурява ефективна защитна бариера срещу сини петна, гниене, мухъл и други инсекти. Отличен въздухообмен.

 • Предлага се в безцветни и 10 готови за употреба нюанса.
 • Слаб мирис
 • Гъбичен антисептик
 • Защита срещу мухъл
 • Висока еластичност
 • Следва естествените движения на дървесината
консервант за дърво

SMALTOXYL TEAK OIL от "Vechro"

 

Защитно масло за тик и друга екзотична дървесина.

Прозрачно защитно и декоративно масло с хидроизолационен восък за поддръжка на твърда дървесина, като тик, махагон, ироко и друга екзотична дървесина.

 • Предпазва и освежава
 • Страхотни експлоатационни характеристики
 • Устойчивост на атмосферни условия
 • Прониква и не образува филм
 • Водоустойчивост
 • Лесна работа и чудесно разнасяне

Timmer е премиум марката на Оргахим при покритията за защита и декорация на повърхности от дърво. Целта на богатата гама от висококачествени продукти е да направи целия работен процес по – ефективен, а постигнатия резултат – безупречен. Брандът предлага импрегнант, масло, покритие Антик – за състаряване на дърво, полиуретанов лак, водоразредим лак, байц и кит. Timmer e:

 • Експертна грижа;
 • Премиум сегмента при покритията за дърво на Оргахим;
 • Разнообразието от устойчиви системи за защита и декорация на дървени повърхности.

Timmer цветно масло за дърво от "Оргахим"

 
Висококачествено цветно масло за дърво за защита и декориране на всякакъв вид повърхности и изделия от твърда и мека дървесина в интериора и екстериора.

Продуктът прониква в дълбочина, като оцветява дървесината. Покритието не се пука и люспи с течение на времето. Съдържанието на висококачествени масла и вакси придават водоотблъскващи свойства на дървесината, като я запазват еластична, здрава и изключително устойчива на атмосферни влияния и UV лъчи.

 • Покритието не се напуква и не се бели;
 • Устойчивост на цветовете;
 • Висока водонепропускливост на покритието;
 • Съдържа восъци и тунгово масло;
 • Изключително устойчиво на атмосферни влияния и UV лъчи;
 • Устойчивост на цветовете;
масло за дърво и дървесина
масло за дърво и дървесина

Леко безир за дърво от "Оргахим"
 

Бързосъхнещ безир, който представлява сикативиран разтвор на алкидна смола, модифицирана с полусъхливи масла.

Леко безир за дърво се употребява за грундиране на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.

 • Отлична проникваща способност;
 • Подчертава текстурата на дървото и предотвратява неговото потъмняване;
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния;
 • Лесен за нанасяне – отлична разливност;
 • Бледожълт до жълтозелен цвят;
бързосъхнещ безир за дърво

Леко безир ленен от "Оргахим"


Продукт за защита на дървени повърхности от влага, вода и механични въздействия в закрити помещения и на открито.

 • Отлична проникваща способност;
 • Подчертава текстурата на дървото и предотвратява неговото потъмняване;
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния;
 • Лесен за нанасяне – отлична разливност;
 • Жълт цвят;
ленен безир за дърво

4F ИМПРЕГНАТОР ЗА ДЪРВО С ЧЕТИРИ ЗАЩИТИ от "Tytan Professional"


Импрегнатор за дърво с четири функции, който се препоръчва за защита на дърво и продукти от дърво.

4F импрегнаторът за дърво представлява смес от бор, фосфат, сулфат и корозивен инхибитор.

 • Защита на строителна дървесина, талашитени плоскости, дъски, шперплат
 • Защита на покривни греди и рамкови дървени конструкции
 • Широк набор от защитни приложения в строителството
 • Отлична защита срещу огън, както и срещу плесен и мухъл
 • Висока ефективност срещу дървояди
импрегнатор за дърво и дървесина

DIAXYL DECOR от "Vitex.gr"

 

Импрегниращ лак – консервант за дърво, подходящ за защита на всякакъв вид дървени повърхности.

DIAXYL DECOR е изключително ефективен лак – консервант за дърво за защита на вътрешни и външни повърхности. Прониква лесно в дървото, като го защитава трайно и ефективно от насекоми (дървояди и други бръмбари, термити и др.), както и от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него. Разнася се отлично и поради своя специален състав представлява едно от най – утвърдените съвременни и ефективни решения за защита на дървени повърхности, дори и при нанасяне на само един единствен слой.

 • Предпазва ефективно дървото от дървояди, плесен и сини петна.
 • Подчертава естествената красота на дървото.
 • Предлага се безцветен и в 11 разцветки.
импрегниращ лак консервант
импрегнатор за дърво и дървесина

TEAK OIL от "Vitex.gr"

 

Смес от естествени модифицирани масла, обогатена с восък.

TEAK OIL се използва за освежаване и консервиране на дървени повърхности от тиково дърво, орегон, дъб, махагон и други, както и за всякакъв вид твърди незащитени дървени повърхности във вътрешни и външни помещения.

TEAK OIL прониква дълбоко в порите на дървото, възпрепятства проникването на вода в него, като едновременно подчертава естествената красота на дървената повърхност. Има висока устойчивост на неблагоприятни климатични условия. Освежава, консервира и защитава дървената повърхност от интензивно слънцегреене и влага.

DECKING OIL от "Vitex.gr"

 

Защитно масло – импрегнатор за дърво, модифицирано с полиуретан и обогатено с восък.

DECKING OIL се използва за осигуряване на водонепроницаемост и защита на дървени палуби и декинг. Прониква дълбоко в порите на дървото, възпрепятства проникването на вода в него, като едновременно подчертава естествената красота на дървената повърхност. Има висока устойчивост на химични агенти, неблагоприятни климатични условия и натоварвания.

импрегнатор за декинг

DIAXYL EXTRA от "Vitex.gr"

 

Безцветен консервант за дърво, разтворен в органичен разтворител.

DIAXYL EXTRA е предназначен за външни повърхности като прозорци, външни врати, градинска мебел, перголи, огради и други. Прониква лесно и дълбоко в дървото като го защитава трайно и ефикасно от насекоми (дървояди, други бръмбари, термити и т.н.), както и от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него, в съответствие с европейските стандарти EN 113, EN 73, ΕΝ 84, EN 152 и EN 46, EN 118.

 

"Vitex.gr" предлага и:

 • DIAXYL - безцветен консервант за дърво, разтворен в органичен разтворител,

предназначен за външни повърхности като прозорци, външни врати, градинска мебел, перголи, огради и други. Прониква лесно и в дълбочина в дървото, и го защитава ефикасно от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него, в съответствие с европейските стандарти EN 113, EN 73, EN 84 и EN 152.

консервант за дърво и дървесина
консервант за дърво и дървесина
импрегнатор за дърво и дървесина

Impregnante 2034 от "KEMICHAL"
 

Безцветен оцветяващ се импрегнатор на водна основа с UV – филтри, подходящ както за интериор, така и за екстериор.

 • Предпазва дървесината от микроорганизми.
 • Отлична проникваща способност;
 • Дълготрайна защита на повърхността;
 • Висока устойчивост на влага и атмосферни влияния. Устойчив на UV лъчи.
 • Лесен за нанасяне и бързосъхнещ;
 • Безоловен;
наноимпрегнатор за дърво и дървесина

Nanopro - C от "Изомат" 

 

Наноимпрегнатор за защита на порьозни повърхности от вода, влага и поява на петна от соли.

Продуктът на Изомат представлява дълбокопроникваща водна емулсия, на базата на наномолекулярна структура. Защитава порьозните повърхности от влагата и от появата на петна от соли, като същевременно не позволява образуването на мухъл и плесени. Иморегнаторът е бял, но след изсъхване става прозрачен. Nanopro - C не пожълтява от УВ лъчите и позволява на повърхностите да "дишат"

Подходящ е за бетон, зидарии, мазилки, фуги на плочки, гипсокартон, дървени плоскости, естествен камък и т.н. Импрегнаторът е подходящ, както  за външна, така и за вътрешна употреба. Сертифициран с маркировка CE като хидрофобен импрегнатор, според EN 1504-2.

Nano - Seal от "Изомат"

 

Нано-импрегнатор за хидроизолиране и стабилизиране на основата. За порьозни основи.

Nano - Seal е полимерна водна емулсия с изключително висока проницаемост, поради наномолекулната структура на продукта. Положена върху порести повърхности, ги защитава от влага и образуването на соли, като едновремено с това не позволява появата на плесени и мухъл върху тях. ΝΑΝΟ-SEAL може да се използва и като повърхностен втвърдител и стабилизатор на нестабилни основи, които имат склоност да се разпрашават. При полагане е светло син, но след изсъхване е прозрачен и може да се боядисва.

Приложение:

 • Бетон и мазилки
 • Зидария
 • Гипскартон и дървени плоскости
 • Естествени камъни
 • За вътрешно и за външно приложение.
импрегниране на дъвро и дървесина
импрегнация на дърво и дървесина

PENESIL SILOX™ от "Penetron"

 

Прозрачен дълбокопроникващ еднокомпонентен силоксан/силан хидрофобен продукт, който не пожълтява, не образува слой и не оцветява повърхността. На основата на разтворители.

Има продължително действие и отлична устойчивост на ултравиолетово лъчение. Втвърдява се чрез реакция с влагата в земята и въздуха.

 • Осигурява трайни хидрофобни свойства на повърхността, без да променя цвета или вида ѝ
 • Не образува повърхностен слой
 • Позволява на повърхността да "диша"
 • Не пожълтява и не се влияе от атмосферните условия
 • Запазва механичните си свойства в температурния диапазон -30℃ до +90℃
 • Устойчив на замръзване
 • Защитава повърхността от проникване на вода, смог, киселинни дъждове и хлорни йони
 • Намалява проникването на различни замърсявания в основата
 • Устойчив на бактерии и плесени. Намалява плесенясването.

Приложение:

 • Мрамор, варовик и други естествени камъни
 • Декоративни тухли и керемиди
 • Абсорбиращи керамични плочки
 • Бетон, бетонни павета и фиброцимент
 • Дърво

Timmer импрегнант за дърво от "Оргахим"

 

Импрегнант за дърво.

Timmer е импрегнант за дърво и консервант за предпазване от развитието на ларви на Домашен сечко (Hylotrupes bajulus L.) и на фунги (вкл. плесени), причиняващи синьо оцветяване, гниене и разрушаване на дървесината. Предназначен е за прилагане върху повърхности и изделия от твърда и мека дървесина (дървени конструкции, дограми, огради, дървени жилищни облицовки и др.), които не са в пряк контакт с почви и повърхностни води.

Безцветен.

Timmer на оргахим

Timmer масло за дърво от "Оргахим"
 

Висококачествено масло за дърво, предназначено за защита на всякакъв вид дървени повърхности и изделия от твърда и мека дървесина в интериора и екстериора.

Timmer масло за дърво прониква в дълбочина, като придава водоотблъскващи свойства на дървесината, запазва я еластична и здрава, изключително устойчива на атмосферни влияния и UV лъчи.

 • Дървесината диша
 • Продуктът попива в дълбочина
 • Подчертава естествената структура на дървото
 • С добавени восъци
масло за дърво на оргахим

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на алкидна основа в органични разтворители, масло и добавки, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. Подходящ е за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Обработените повърхности могат да се боядисват.

алкиден безир за дърво

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на основата на ленено масло, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности, експлоатирани в помещения на закрито или при различни атмосферни условия на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Подходящ е за реставрация на старинни дървени изделия. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. и е подходящ за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Нанесен в 2-3 слоя може да се използва като грунд преди нанасяне на алкидни бои, лакове и емайллакове. Обработените повърхности могат да се боядисват с алкидни бои.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE от "Марисан"

 

Готов за употреба безцветен импрегнатор, на алкидна основа с разтворители, който се използва за импрегниране и грундиране на дървени повърхности преди нанасяне на финишното покритие от лак или боя.

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE притежава отлична проникваща способност. Подходящ е за всички видове естествена дървесина, подчертава естествената структура на дървото и го защитава от плесени, гъбички и др. зарази. ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE се отличава с отлично сцепление към обработваната повърхност. Покритието е с висока устойчивост на влага и атмосферни влияния. Съхне бързо, запълва порите на обработваните повърхности и улеснява шлайфането. Образува твърд филм с добро сцепление към следващите нанесени слоеве.

импрегнатор за дърво и дървесина

SurfaPore W от "NanoPhos" - пионерът в нано-технологиите

 

Комбинация от активни наночастици, която превръща дървената повърхност във водоотблъскваща, без на нарушава естествения ѝ вид.

SurfaPore W постига изключителна стабилност на размерите на дървените елементи, дори и в най-влажната среда.

 • Ефективен. На нанооснова;
 • Запазва способността на обработената повърхност да „диша”;
 • Не променя повърхността, невидим;
 • Дълготраен и UV устойчив;
 • Предотвратява появата на плесени;
 • Предотвратява напукване;
 • На водна основа. Безвреден за околната среда;

Приложение:

 • Дървени конструкции
 • Импрегниране на градинско обзавеждане
 • Основа преди боядисване /грунд за боя/
наноимпрегнатор за дърво

SiloTreat Wood от "SiloTreat"

 

Импрегнатор за дървесина и изделия от дърво.

SiloTreat Wood предотвратява проникването на вода и други течности (напр. кафе, вино) в субстрата и спомага за лесното почистване на обработените повърхности, като им придава хидрофобни и олеофобни свойства.
SiloTreat® WOOD поддържа добрия външен вид на дървесината, без да нарушава способността ѝ да „диша“, запазва естествения аромат на обработените повърхности, защитава ги от развитие на микроорганизми и ги предпазва от негативните атмосферни влияния. Не съдържа летливи органични съединения (ЛОС). Приложим в интериор и екстериор.
SiloTreat® WOOD не може да се полага върху лакирани, боядисани или обработени с вакса повърхности, тъй като те не позволяват създаване на химическата връзка на продукта с дървесината.

 • Фасадни облицовки
 • Дървени конструкции
 • Интериорна видима дървесина (облицовки и конструктивни елементи)
 • Мебели
 • Настилки тип декинг
 • Детски кътове от дърво
 • Парапети
 • Веранди
 • Лодки, люлки
безцветен импрегнатор за дърво
силотрет Silotreat импрегнатори за дърво

Импрегниране (хидрофобна импрегнация) на дървесина и импрегнатори за дървесина

 

Величествената природа ни е дарила с един невероятно ценен дар, който още от зората на човечеството присъства неизменно в човешкия живот – естествената дървесина. Тя е най - старият строителен материал, доказал своите незаменими качества – красота, здравина, лесна обработка, добър топло - и звукоизолатор, материал, който създава уют и топлина в дома. Единственият недостатък на естествената дървесина е, че се нуждае от грижи и защита, за да се удължи живота й и да се запази естетическия й вид.

От незапомнени времена хората са се опитвали да защитят дървесината. Техните наблюдения им подсказали, че гниенето е свързано с влагата и затова непрекъснато търсели начини да предотвратят проникването на вода в дървото.

В миналото хората използвали животински продукти за защита като: волска кръв, свинска мас, говежда лой, гъша мас, пчелен восък. Опитвали са също така и с растителни продукти като растителни масла, дървесна смола, отвари от растения и др. (дори и досега се използва ленен безир).

Едва през 18 век хората започнали да ползват бои, лакове и лазурни лакове, в началото на база разредители, а в последствие – акрилатни и на водна основа. През последните десетилетия, прогресът на науката и технологиите доведе до разработката и въвеждането на методи за обработка на дървения материал, които отстраняват напълно несъвършенствата му.

Импрегнирането е ефикасно средство за предпазване на дървото от загниване при наличието на благоприятни за гниенето условия - влага, температура и въздух. Самият процес представлява въвеждане на химични вещества в дървото, с цел подобряване на неговите характеристики. Импрегнирането стабилизира размерите, увеличава устойчивостта на вода, влага и химикали и намалява възможността от напукване . 

Дървеният материал може да се импрегнира повърхностно и дълбоко.

импрегнатор за дърво
импрегниране на дърво
импрегнатор за дървесина

Нанопокритие за дърво от "Percenta"

 

Нанопокритието за дърво на фирма Percenta се използва върху всякакви дървени повърхности, като успешно ги предпазва от проникване на вода.

Нанопокритието за дърво има самопочистващ ефект. Не промяна цвета на обработената повърхност и не позволява появата на мъхове и зелени отлагания. Положеното покритие предпазва субстрата от проникване на вода и следователно при отрицателни температури предпазва от напукване. Защитава повърхността на дървото от разрушаване вследствие на атмосферното влияние и УВ - лъчите. Образува невидим слой.

 • Не позволява проникване на вода, следователно при отрицателни температури предпазва от напукване

 • Предпазва от разрушаване повърхността на дървото вследствие на атмосферното влияние.

 • Не позволява появата на мъхове, зелени отлагания по запечатания материал

 • Замърсяванията, включително мазнини и масла, се почистват само с вода

 • Защитава повърхността дългосрочно от вода, мръсотия, мазнини и масла

 • Не променя визуално вида на повърхността – няма цвят или блясък

 • Запазва се способността на запечатания материал да "диша"

 • Безвредно за хората и околната среда

 • Дълготраен ефект – до 5 години

нанопокритие Percenta за дърво