наноимпрегнатор за дърво и дървесина

Nanopro - C от "Изомат" 

 

Наноимпрегнатор за защита на порьозни повърхности от вода, влага и поява на петна от соли.

Продуктът на Изомат представлява дълбокопроникваща водна емулсия, на базата на наномолекулярна структура. Защитава порьозните повърхности от влагата и от появата на петна от соли, като същевременно не позволява образуването на мухъл и плесени. Иморегнаторът е бял, но след изсъхване става прозрачен. Nanopro - C не пожълтява от УВ лъчите и позволява на повърхностите да "дишат"

Подходящ е за бетон, зидарии, мазилки, фуги на плочки, гипсокартон, дървени плоскости, естествен камък и т.н. Импрегнаторът е подходящ, както  за външна, така и за вътрешна употреба. Сертифициран с маркировка CE като хидрофобен импрегнатор, според EN 1504-2.

Nano - Seal от "Изомат"

 

Нано-импрегнатор за хидроизолиране и стабилизиране на основата. За порьозни основи.

Nano - Seal е полимерна водна емулсия с изключително висока проницаемост, поради наномолекулната структура на продукта. Положена върху порести повърхности, ги защитава от влага и образуването на соли, като едновремено с това не позволява появата на плесени и мухъл върху тях. ΝΑΝΟ-SEAL може да се използва и като повърхностен втвърдител и стабилизатор на нестабилни основи, които имат склоност да се разпрашават. При полагане е светло син, но след изсъхване е прозрачен и може да се боядисва.

Приложение:

  • Бетон и мазилки

  • Зидария

  • Гипскартон и дървени плоскости

  • Естествени камъни

  • За вътрешно и за външно приложение.

импрегниране на дъвро и дървесина

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на алкидна основа в органични разтворители, масло и добавки, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности в закрити помещения и на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР АЛКИДЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. Подходящ е за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Обработените повърхности могат да се боядисват.

алкиден безир за дърво

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН от "Марисан"

 

Готов за употреба продукт, на основата на ленено масло, предназначен за импрегниране, грундиране и защита на дървени повърхности, експлоатирани в помещения на закрито или при различни атмосферни условия на открито.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН притежава отлична проникваща способност, подчертава естествената структура на дървесината и предотвратява потъмняването ѝ, което го прави подходящ за всички дървесни видове. Подходящ е за реставрация на старинни дървени изделия. Предпазва от въздействието на влага, вода, механични повреди и др. и е подходящ за всички повърхности от естествена дървесина. Запълва порите на дървените повърхности и подпомага лесното им шлайфане. Нанесен в 2-3 слоя може да се използва като грунд преди нанасяне на алкидни бои, лакове и емайллакове. Обработените повърхности могат да се боядисват с алкидни бои.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE БЕЗИР ЛЕНЕН

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE от "Марисан"

 

Готов за употреба безцветен импрегнатор, на алкидна основа с разтворители, който се използва за импрегниране и грундиране на дървени повърхности преди нанасяне на финишното покритие от лак или боя.

ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE притежава отлична проникваща способност. Подходящ е за всички видове естествена дървесина, подчертава естествената структура на дървото и го защитава от плесени, гъбички и др. зарази. ТЕРАФЛЕКС ® AQUARELLE се отличава с отлично сцепление към обработваната повърхност. Покритието е с висока устойчивост на влага и атмосферни влияния. Съхне бързо, запълва порите на обработваните повърхности и улеснява шлайфането. Образува твърд филм с добро сцепление към следващите нанесени слоеве.

импрегнатор за дърво и дървесина
SiloTreat Wood от "SiloTreat"
 
Импрегнатор за дървесина и изделия от дърво.
SiloTreat Wood предотвратява проникването на вода и други течности (напр. кафе, вино) в субстрата и спомага за лесното почистване на обработените повърхности, като им придава хидрофобни и олеофобни свойства.
SiloTreat® WOOD поддържа добрия външен вид на дървесината, без да нарушава способността ѝ да „диша“, запазва естествения аромат на обработените повърхности, защитава ги от развитие на микроорганизми и ги предпазва от негативните атмосферни влияния. Не съдържа летливи органични съединения (ЛОС). Приложим в интериор и екстериор.
SiloTreat® WOOD не може да се полага върху лакирани, боядисани или обработени с вакса повърхности, тъй като те не позволяват създаване на химическата връзка на продукта с дървесината.
  • Фасадни облицовки
  • Дървени конструкции
  • Интериорна видима дървесина (облицовки и конструктивни елементи)
  • Мебели
  • Настилки тип декинг
  • Детски кътове от дърво
  • Парапети
  • Веранди
  • Лодки, люлки
безцветен импрегнатор за дърво
силотрет Silotreat импрегнатори за дърво

Импрегниране (хидрофобна импрегнация) на дървесина и импрегнатори за дървесина

 

Величествената природа ни е дарила с един невероятно ценен дар, който още от зората на човечеството присъства неизменно в човешкия живот – естествената дървесина. Тя е най - старият строителен материал, доказал своите незаменими качества – красота, здравина, лесна обработка, добър топло - и звукоизолатор, материал, който създава уют и топлина в дома. Единственият недостатък на естествената дървесина е, че се нуждае от грижи и защита, за да се удължи живота й и да се запази естетическия й вид.

От незапомнени времена хората са се опитвали да защитят дървесината. Техните наблюдения им подсказали, че гниенето е свързано с влагата и затова непрекъснато търсели начини да предотвратят проникването на вода в дървото.

В миналото хората използвали животински продукти за защита като: волска кръв, свинска мас, говежда лой, гъша мас, пчелен восък. Опитвали са също така и с растителни продукти като растителни масла, дървесна смола, отвари от растения и др. (дори и досега се използва ленен безир).

Едва през 18 век хората започнали да ползват бои, лакове и лазурни лакове, в началото на база разредители, а в последствие – акрилатни и на водна основа. През последните десетилетия, прогресът на науката и технологиите доведе до разработката и въвеждането на методи за обработка на дървения материал, които отстраняват напълно несъвършенствата му.

Импрегнирането е ефикасно средство за предпазване на дървото от загниване при наличието на благоприятни за гниенето условия - влага, температура и въздух. Самият процес представлява въвеждане на химични вещества в дървото, с цел подобряване на неговите характеристики. Импрегнирането стабилизира размерите, увеличава устойчивостта на вода, влага и химикали и намалява възможността от напукване . 

Дървеният материал може да се импрегнира повърхностно и дълбоко.

импрегнатор за дърво
импрегниране на дърво
импрегнатор за дървесина