Klepter RS 300 Antibacterial от "Klepter"

 

Антибактериална боя със широк спектър на действие за вътрешно и външно приложение – върху стени и тавани в помещения и райони с висока влажност на въздуха.

RS 300 Antibacterial се нанася върху всички видове мазилки и шпакловки, бетон, гипскартон, гипсфазер и стари вододисперсионни бои (оцветява се с тониращи пасти).

Състав: Вододисперсионни синтетични смоли, оптични избелители, акрилна дисперсия, модифицирани минерални пълнители и добавки.

боя против мухъл за бяни и кухни

Danke Анти Мухъл от Danke!
 

Боя за бани и кухни.

 • Боя против мухъл на достъпна цена
 • Много добра производителност. Лесна за полагане
 • Антибактериален ефект, потвърден от Министерство на Здравеопазване-INSPB
боя против мухъл за бяни и кухни

Антибактериален латекс – полугланц от "Fuller Boya"


Антибактериален латекс за вътрешно боядисване, полугланцов, готов за употреба, без мирис, безвреден за човешкото здраве и околната среда.

Устойчив е на влага, не задържа мазнини и прах, лесно се почиства, съдържа съставки против мухъл, плесен и бактерии, не пожълтява. Има висока покривна способност. Лесно се нанася. Може да се мие. Не се напуква и не се лющи. Подходящ за боядисване на предприятия от хранително-вкусовата промишленост, заведения за обществено хранене, аптеки, здравни и детски заведения, магазини за хранителни стоки, влажни помещения. За масова употреба.

боя против мухъл за бяни и кухни

Силиконов латекс – полумат от "Fuller Boya"


Силиконов антибактериален латекс за вътрешно боядисване, полуматов, готов за употреба, безвреден за човешкото здраве и околната среда.

Подходящ е за боядисване на предприятия от хранително – вкусовата промишленост, заведения за обществено хранене, аптеки, здравни и детски заведения, магазини за хранителни стоки, влажни помещения. Устойчив на влага, не задържа мазнини и прах, лесно се почиства, има съставки против мухъл, плесен и бактерии. С висока покривна способност. Лесно се нанася. Може да се мие. Не се напуква и не се лющи. За масова употреба.

боя против мухъл за бяни и кухни
боя против мухъл за бяни и кухни

Biostop от "Colorificio Sammarinese S.p.A."
 

Ултра миеща се боя против мухъл с матов или полуматов ефект.

Biosistem opaco се характеризира с много висока степен на миене и отлична белота. Осигурява ефективно превантивно действие срещу образуването на мухъл и плесени.

Боята е сертифицирана в съответствие със стандартите UNI 11021:2002 и UNI 10792:1999 за боядисване на помещения, където се обработват или приготвят хранителни продукти и отговарят на HACCP.

боя против мухъл за бяни и кухни

Biosistem SK Traspirante от "Colorificio Sammarinese S.p.A."
 

Дишаща боя, на водна основа, против мухъл.

Biosistem SK Traspirante има специална защита срещу развитието на мухъл и гъбички във влажни помещения като бани и кухни. Осигурява отлично покритие. Може да се оцветява.

боя против мухъл за бяни и кухни

Marsel pro от "Нинахим"
 
Боя за влажни помещения.
Marsel pro е подходяща, както за ново боядисване, така и за възстановяване на вече боядисани повърхности. Използва се за вътрешно боядисване на стени над цоклите (които не се обливат с вода) и тавани във влажни помещения: бани, кухни, килери, перални помещения, избени помещения, помещения в хранително-вкусовата индустрия. Marsel pro е подходяща и за вътрешно боядисване на стени и тавани в сухи помещения на болници, детски градини, домове за стари хора и др.

 • Екологично чист продукт
 • Силна антибактериална активност на покритието
 • Висока активност на покритието срещу развитие на гъбични зарази във влажни помещения
 • Микропоресто покритие – осигуравя „дишане“ на стените
 • Отлична белота и устойчивост на стареене и пожълтяване
 • Устойчивост на миене и мокро триене
 • Много добра разливност. Лесно нанасяне с ниски загуби при нанасянето
 • Възможност за тониране в светли тонове с тониращи пигментни бои с количество до 20%
боя против мухъл за бяни и кухни

GRADIENTE ACTIVE от “Arreghini”

 
Антимухъл и антиконденз боя, съставена от акрилни смоли във водна дисперсия (APEO – free), кухи стъклени микросфери и отбрани инертни материали.

GRADIENTE ACTIVE е интериорна боя на водна основа, свободна от алкилфенолетоксилати (APEO – free), силно дишаща, лесна за нанасяне и бързосъхнеща, което позволява употреба й в обитаеми помещения. Специалните кухи микросфери придават на боята способността да абсорбира звукови вълни, нисък коефициент на топлопренасяне и подобряват изолационните ѝ свойства. GRADIENTE ACTIVE осигурява ниска температурна разлика между боядисаната повърхност и въздуха и елиминира образуването на конденз, дори и в помещения подложени на висока концентрация на водни пари, като кухни и бани. Фунгицидната добавка, неразтворима във вода, осигурява устойчивост към различни видове плесени.

Поради своя антиконденз и антиплесен ефект, продуктът удовлетворява изискванията на Норматив CE 852 за боядисване на стени и тавани на помещения за съхраняване и/или преработка на хранителни продукти. При по – големи дебелини на покритието се постига по – голяма устойчивост на конденз.

Боята е идеална за професионална употреба, поради изключителната съвместимост и отлична адхезия, запълващи свойства и покривност върху различни основи, като мазилки с различен състав (циментови, варови замазки, готови смеси), бетон и цимент, гипс картон, гипс и стара боя. Лесното разнасяне и снижената тенденция към образуване на пръски, са качества, които позволяват полагането на боята с ръчни или механични инструменти, които осигуряват покритие, характеризиращо се с висока хомогенност и равномерна плътност. GRADIENTE ACTIVE създава филм устойчив на прах и на миене, лесен за почистване с влажна гъба. Поради наличието на инертни материали, осигурява относително добър изравнителен ефект.

боя против мухъл за бяни и кухни

Neopal kitchen and bathroom от "AkzoNobel Paints"
 
Екологична боя против мухъл.
Антибактериалната боя Neopal Kitchen and Bathroom е висококачествена екологична матова емулсионна боя против мухъл за вътрешна употреба. Съдържа фунгицид, който предпазва помещенията от образуване на мухъл, плесен и бактерии. Боята е тествана по EN 15458 и е сертифицирана за антибактериално си действие върху стени и тавани. Екологична е, с LOW VOC съдържание. Притежава изключителна белота, без да пожълтява с времето.

Neopal kitchen and bathroom може да се използва при всякакъв вид помещения, включително детски стаи, градини, ясли, училища, болници и клиники. Боята е без мирис, изключително подходяща за боядисване по време на бременност, и при хора с дихателни проблеми. 14 дни след нанасяне боята може да се мие и почиства с влажна гъба. Разработена е да предотвратява разпространението на огъня при пожар.
Neopal kitchen and bathroom Придава на стените матов ефект. Изравнява леки дефекти върху стени и тавани. Приложение: върху цимент, бетон, гипскартон, мазилки, шпакловки и др. след подготовка и обработка с подходящ грунд.

 • Антибактериална съставка – не позволява на стените или таваните в помещения където има пара, конденз или влага да мухлясат.
 • 100% Екологична боя – не съдържа амоняк или опасни субстанции като: тежки метали и формалдехид. Подходяща е за хора с дихателни проблеми или бременни. VOC съдържание: макс. 10 г/л при позволени 30 г/л
 • Стоп на мухъла в банята или кухнята – не позволява образуването и развитието на плесени, бактерии или мухъл, които са опасни за здравето. Боята е подходяща за влажни помещения, които да се предпазят от появата на мухъл.
 • Устойчива на често миене - подходяща за детски и бебешки стаи, детски градини, клиники, ясли, училища, болници, медицински центрове. Лесно се мие и почиства от замърсявания и петна, и детски ръчички.
 • Осигурява дълготрайна защита на боядисаните повърхности от бактерии, инфекции, плесени и мухъл
 • Без мирис
 • Отлична устойчивост при мокро почистване (клас 1)
 • Висока паропопускливост
 • Лесно се почиства с дезинфектанти и хигиенни препарати
 • Притежава сертификати за приложение в болнични заведения
 • Бързо изсъхва след нанасяне

SPEKTRA Kitchen&Bathroom от "HELIOS"
 
Боя за защита и декорация на стени и тавани. Съдържа добавка, която предотвратява растежа на плесени за по-дълъг период.
Високата паропропускливост на покритието предотвратява конденза на водна пара, което е основната причина за растежа на плесени по повърхностите на стените. Ето защо SPEKTRA Kitchen&Bathroom е особено подходяща за боядисване на стените в кухни, бани, перални и други помещения, където по-голямото количество водна пара може да причини развитието на вредни микроорганизми.

 • Ефективно предотвратява растежа на плесени – биоцидна защита на филма – предотвратява образуването на конденз и на мухъл
 • Отлично се комбинира със SPEKTRA Sanitol
 • Нежен аромат на бор
 • Висока паропропускливост
 • Лесна за нанасяне
 • Устойчивост на сухо триене – клас 4 (EN 13 300)

Подходяща за боядисване на всички видове минерални мазилки, фибро-цимент панели, бетон, мазилка, картонени плоскости, тапети, изработени от стъклени влакна, хартия, релефни тапети и стари покрития.

боя против мухъл за бяни и кухни

AntiBacterical от "ATRIA"
 
Антибактериална и антимухълна боя.
AntiBacterical е устойчива на миене акрилна боя с двойно антибактериално действие, както в превантивната, така и в инхибиторната фаза. Боята съдържа специални антимикробни добавки, които не позволяват развитието върху покритието на следните видове бактерии:

E. Coli, St. Aureus, MRSA, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Enterococcus hirae, пневмококи и др.

 • Изпитанията са проведени в оторизирана лаборатория „3A Laboratori SRL”, Италия съгласно ISO 22196:2011, за което са издадени съответните Сертификати. Това я прави идеална за саниране на стени в болнични заведения, лаборатории, хосписи, санаториуми и др.
 • Боята отговаря на изискванията на стандарт UNI 11021-2002, свързан със системата HACCP, поради което е подходяща за боядисване на помещения в които се преработва и съхранява храна.
 • Продуктът е разработен да отговаря на Клас A+ по EN ISO 16000-9:2006 за регулиране на нивото на емисии на летливи органични съединения. Това означава, че съдържанието на вредни за човешкото здраве съединения като алифатни и ароматни въглеводороди, хлороформ, бутанол и най-токсичния от всички ФОРМАЛДЕХИД е ограничено до абсолютен минимум. Излагането на влиянието на VOC може да има негативни ефекти върху човешкото здраве, започвайки от дразнене на очите, лигавицата на носа и гърлото, кожата, до алергични реакции, увреждане на белия и черен дроб, бъбреците и нервната система.
 • Продуктът е подходящ както за професионална употреба, така и за „Направи си сам”
 • Отлична покривност и запълващи свойства
 • Отлична устойчивост на миене – Клас 1 по DIN 53778
 • Отлична устойчивост на мокро триене >6000 по ISO 11998
 • Предлага се в изключително широка гама от цветове – над 2000 по цветови таблици NCS и RAL и 150 цвята по цветова таблица Atria.

Приложение:

 • Боята може да се нанася върху всякакви вътрешни повърхности – шпакловки, гипскартон, стари латексови бои, циментови шпакловки и т.н. Идеална за саниране на стени в болнични заведения, лаборатории, хосписи, санаториуми и др., болници, обществени кухни, предприятия от хранително-вкусовата промишленост, винзаводи и други.
антибактериална боя против мухъл за бяни и кухни

Colorex от "ATRIA"
 
Високопокривна акрилна боя, устойчива на миене.
Високопокривна акрилна боя, устойчива на миене, съдържаща специални нелетливи активни вещества с широк спектър на действие срещу образуването на плесени, гъбички и бактерии.

 • Отлична покривност
 • Висока белота на покритието и висока устойчивост на пожълтяване
 • Много добра устойчивост на боята срещу развитие на бактерии и гъбички
 • Отлична устойчивост на миене по DIN 53778
 • Много добра устойчивост на атмосферни влияния
 • Нанася се лесно и отлично се разстила
 • Предлага се в изключително широка гама от цветове – над 2000 по цветови таблици NCS и RAL и 150 цвята по цветова таблица Atria.

Приложение:

 • За ново боядисване или ремонт на вътрешни и външни повърхности. Препоръчва се за помещения с интензивен трафик (сгради с обществено предназначение, офиси, хотели, търговски центрове и др.), за които има изисквания за дълготрайност и лесна поддръжка на покритието.
 • Подходяща и за стени във влажни помещения
боя против мухъл за бяни и кухни

Pittura Lavabile от "ATRIA"
 

Високопокривна винилна матова боя, устойчива на миене 20 дни след нанасяне на последния слой, съдържаща антисептични и антимухълни добавки.

 • Много добра покривност
 • Висока белота на покритието и висока устойчивост на пожълтяване
 • Добра устойчивост на боята срещу развитие на бактерии и гъбички
 • Добра устойчивост на миене по DIN 53778
 • Нанася се лесно
 • Предлага се в изключително широка гама от цветове – над 2000 по цветови таблици NCS и RAL и 150 цвята по цветова таблица Atria.

Приложение:

 • За ново боядисване и ремонт на вътрешни повърхности.
 • Препоръчва се за помещения с интензивен трафик (сгради с обществено предназначение, офиси, хотели, търговски центрове и др.), за които има изисквания за дълготрайност и лесна поддръжка на покритието
 • Подходяща е и за стени във влажни помещения

TITAN PRO P50 от "TITAN"
 

Висококачествена миеща се винилова боя за интериор.

TITAN PRO P50 съдържа добавка против плесени, която предотвратява развитието им върху боядисаните стени.

Боята позволява да се получават матови покрития с голяма белота и висока покривна сила. Лесна е за полагане, без капки и пръски.

боя против мухъл за бяни и кухни

MASTER от "KRAFT PAINTS"
 
Висококачествена интериорна емулсионна боя.

MASTER е сертифицирана с Indoor Air Comfort®, т.е. тя допринася за високото качеството на въздуха в помещенията и за една здравословната вътрешна среда. Боята съдържа фунгицидни добавки, които защитават сухия филм от мухъл и я правят подходяща за употреба във влажна среда.

MASTER се почиства лесно и е много устойчива на миене с почистващи препарати. Поради много ниския си блясък, покрива ефективно несъвършенствата на стената, придавайки едно равномерно матово покритие. Яркото ѝ бяло и хилядите живи разцветки издържат на времето и не пожълтяват, повишавайки естетически нивото на помещенията.

Боята лесно се нанася с равномерно изравняване. Лек мирис.

Spectra Fungi Protect от "Spectra"
 

Бяла боя за бани и кухни.
Spectra Fungi Protect е интериорна боя, предназначена за повърхности в помещения с висока влажност, като бани, кухни и мазета. В помещенията с висока влажност на въздуха, повърхностите са застрашени от поява на мухъл, загниване и разрушаване.
Специалната боя Sprectra за кухни и бани съдържа консервант, който защитава боята от поява на мухъл.
Подходящи основи: нови повърхности или като реновиращ финишен слой за структурни основи, тапети от стъклофибърни влакна, зидария, циментови шпакловки, гипскартон, стари дисперсионни бои и мазилки.
Цвят: бял, може да се тонира.

боя против мухъл за бяни и кухни
боя против мухъл за бяни и кухни

ASEPSIS от "KRAFT PAINTS"

 

Антисептична боя за стерилни помещения.

ASEPSIS е подходяща за стени, гипскартон, мазилки, цимент, дърво и др., и предлага изключително сатенено покритие. Устойчива е на мокро триене и на безалкохолни дезинфектанти и е идеално решение за места, с високи хигиенни изисквания, като болници, операционни и др. Когато се прилага във влажни помещения – кухни, ресторанти, хранително – вкусовата промишленост и др., боята е устойчива на развитието на мухъл по повърхността на стените, благодарение на фунгицидните добавки, които съдържа.

 • Устойчива на растеж на мухъл
 • Устойчива на дезинфекционни почистващи препарати
 • Изключително сатенено покритие
боя против мухъл за бяни и кухни

CROWN BATHROOM от "CROWN"
 

Дълготрайна боя на водна основа със специално разработена формула, възпрепятстваща появата на мухъл.

Технологията Mouldguard® има способността да издържа на функционалните изисквания на натоварената семейна баня и позволява на боята да устои на пара и конденз.

 • За вътрешна употреба върху стени и тавани
 • Устойчива на пара и конденз
 • Подходяща за бани и мокри помещения
боя против мухъл за бяни и кухни

MAPECOAT ACT 196 от "Mapeï"
 

Високо устойчива на мокро миене, емайлирана боя за стени, с много добра способност за почистване и устойчивост на бактерии, за вътрешни повърхности в болнични помещения.

Mapecoat ACT 196 съдържа специален защитен широкоспектърен биологичен агент, който подтиска отлагането и разпространението на бактерии: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, MRSA и Pseudomonas aeruginosa. Ефективността ѝ е доказана чрез изпитване, извършено съгласно ISO 22196 стандарти. Mapecoat ACT 196 съдържа също и BioBlock® - технология, ефективна срещу мухъл и гъбички.

Mapecoat ACT 196 има отлична устойчивост на цикли на почистване. Самата тя има способността да отблъсква мръсотията, което прави обработените повърхности лесни за почистване и значително намалява разходите за поддръжка.

 • Mapecoat ACT 196 е идеална за боядисване на нови, стари или вече боядисани интериорни повърхности, които изискват високо ниво на хигиена и чистота. Mapecoat ACT 196 е идеален за защита и декориране на стени и тавани в използвани за медицински цели зони като: болници, лекарски кабинети, амбулатории, диагностични центрове и рехабилитационни звена.
 • Mapecoat ACT 196 е подходяща за полагане върху циментова, варова или гипсова шпакловка в сгради с висок процент посетители – старчески домове, училища, уелнес зони, съблекални и обществени басейни, спортни комплекси, сгради за отдих.
антибактериална боя за болници

GBC Antibak от "GBC"
 
Антибактериална акрилна боя.
GBC Antibac е висококачествена интериорна антибактериална боя, издръжлива на гъбички и бактериални зарази. Позволява мокро почистване- клас 2 (EN 13300). На акрилна основа е, притежава висока износоустойчивост, а специална добавка предпазва дълго време вече готовия сух филм.

 • Устойчива на бактерии и гъбички
 • Отлична покривност, висока адхезия
 • Устойчивост на миене и мокро триене, клас 2 ( EN 13300)
 • Лекота при нанасяне. Бързосъхнещ продукт. Добра разливност.
 • Превъзходна белота, не пожълтява
 • Дишащо покритие
 • Екологично чист продукт. Не се класифицира като опасен.
 • Приятна миризма

Приложение:

 • Предназначена е за мокри помещения (кухни, бани и др.), перални помещения, различни помещения в ХВП (ресторанти, предприятия и др.). Може да се нанася върху хоросанови мазилки, циментови и гипсови шпакловки, гипсови мазилки, гипскартон и др.
боя против мухъл за бяни и кухни

Vito Plus от "Vitex"

 

Антимикробна емулсионна боя за вътрешна употреба, сертифицирана от Industrial Microbiological Services Ltd (IMSL UK) за антибактериалната си активност съгласно ISO 22196 (Доклад №: 2020 / 04/ 055.3C0.

Благодарение на състава си Vito Plus намалява с 99,99% бактериите върху боядисаната повърхност и това я прави идеална за зони, които изискват асептични повърхности и имат повишени хигиенни изисквания като: детски стаи, болници, родилни клиники, хирургични клиники, лекарски кабинети, училища, детски градини, фитнес зали, хотели, хранителни складове и др.

Vito Plus  е продукт с ниска миризма, поради отсъствието на амоняк и други опасни вещества, като: ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати. Осигурява висока покривност, изключителна белота и силна издръжливост при често миене (Клас 2, EN 13300/ISO 11998).

антибактериална боя

MS82 от "ISONEM"

 

Синтетична изолационна боя, модифицирана със специални химикали и полимери, за да елиминира проблемите с образуването на конденз и мухъл по интериорните и екстериорни стени на сградите.

MS82 се полага върху сухи или леко влажни, боядисани или небоядисани повърхности. Осигурява паропропускливост на стените, защото е „дишаща”, с което се осъществява естествен влагообмен. Боя, високо устойчива на алкали и влага, предотвратяваща образуването на мухъл и елиминираща вече съществуващия такъв. Характеризира се с висока адхезия дори към влажни повърхности. MS82 не се раздува, устойчива е на ултравиолетови лъчи, дъжд, вода и соли. Притежава и висока химична устойчивост. Може да се използва и като решение за стари „набъбнали“ бои.

антибактериална боя

RÖFIX PE 225 RENO 1K от "RÖFIX"
 

Силикатна екологична боя за вътрешно и външно приложение.

Еднокомпонентна непожълтяваща, устойчива на слънчеви лъчи, силикатна боя за вътрешно и външно приложение съгл. DIN 18363 2.4.1. (дисперсно-силикатни бои) с по-малко от 1,5% дисперсна част (определена на база сухо вещество).

RÖFIX PE 225 RENO 1K е подходяща за пребоядисване и уеднаквяване на минерални основи, нови и стари повърхности с варова мазилка, при които обмяната на въздух с околната среда не трябва да бъде възпрепятствана.

Състав:

 • Свързващо вещество: Калиево водно стъкло ("Силикат") с органични добавки
 • Пигмент: титаниев диоксид
 • Пълнители: калциев карбонат, силикати, мраморно брашно
 • Добавки: умокрящ агент, антипенител

Предимства:

 • Без разтворители, консерванти и пластификатори
 • Естествено действие срещу мухъл (алкално),
 • Паропропусклива – V1 - висока плътност на дифузионен ток > 150 g/(m²d) - съгласно EN 1062-1
 • Негорима – A2 съгласно DIN 4102
 • Устойчива на индустриални газове и киселинни дъждове – екстериорна употреба
 • Минерално дълготрайно покритие
антибактериална боя

RÖFIX CALCECLIMA® KALKFARBE от "RÖFIX"
 

Екологична варова боя.

Висококачествена, екологична варова боя с широка област на приложение за вън и вътре. Високата pH-стойност на боята предпазва третираните повърхности от появата на мухъл и бактерии. Има възможност за оцветяване чрез богата гама от цветове.

Състав:

 • Отлежала вар
 • Органични съставки (дисперсия, акрилат ) < 2%.
 • Бяло мраморно брашно
 • Вода
 • Добавки за подобряване на обработваемостта

Предимства:

 • Отлична обработваемост и висока покривност. Нанасяне с валяк или четка
 • Влагорегулираща
 • Добро сцепление
 • Устойчива на триене
 • Екологичен продукт
 • Подпомага разграждането на CO2 (въглероден двуокис) и SO2 (серен двуокис)
антибактериална боя

Mapei Dursilite Plus от "Mapei"
 

Миеща се паропропусклива боя за стени, на водна основа и модифицирани акрилни смоли, съдържаща съставки против мухъл и плесени, за повърхности на закрито. Възможност за оцветяване в богата гама от цветове.

Mapei Dursilite Plus се използва за боядисване на всички видове нови, стари или вече боядисани вътрешни повърхности (циментови, гипсови или варови шпакловки) в бани, кухни или във влажни, студени или лошо вентилирани помещения. Подходяща е и за коридори, сервизни помещения, мазета и гаражи. Боята осигурява устойчива на мухъл повърхност, в съчетание с атрактивно гладко матово покритие с ниско задържане на замърсявания и висока степен на белота.

антибактериална боя

MAPECOAT ACT 021 от "Mapei"
 

Емайлирана боя за стени с висока способност за почистване и устойчивост на мухъл за вътрешни повърхности в помещения от хранително вкусовата промишленост.

Mapecoat ACT 021 е предназначена за покриване на повърхности, подложени на чести цикли на почистване в зони с храни и напитки. Самата тя има способността да отблъсква мръсотията. Придава на обработените повърхности атрактивен вид с гладко, компактно, сатенено покритие.

Mapecoat ACT 021 съдържа също BioBlock® - технология, която активно блокира образуването и разпространението на мухъл.

Mapecoat ACT 021 е устойчива на резки температурни промени и е подходяща за употреба в хладилни камери.

 • Боядисване на нови, стари или вече боядисани вътрешни повърхности със специфични хигиенни изисквания
 • Mapecoat ACT 021 отговаря на изискванията на системата HACCP за употреба в хранително-вкусовата промишленост, барове, ресторанти, супермаркети, училищни и фирмени столове за хранене и др.
антибактериална боя

Висококачествените антибактериални бои драстично намаляват образуването на мухъл

 

Антибактериалните бои съдържат специални антимикробни добавки, които не позволяват развитието на различни видове бактерии и гъбички върху покритието. Сертифицираните антибактериални бои се използват, както в дома, така и в болнични заведения, стоматологични кабинети, лекарски кабинети, лаборатории, хосписи, санаториуми и др.

Ако боята отговаря на изискванията на стандарт UNI 11021-2002, свързан със системата HACCP, тя е подходяща и за боядисване на помещения в които се произвеждат, преработват и съхраняват хранителни продукти.

Различните антибактериални продукти трябва да отговарят на Клас A+ по EN ISO 16000 – 9:2006 „Регулиране на нивото на емисии на летливи органични съединения (ЛОС/VOC)“. Това означава, че съдържанието на вредни за човешкото здраве съединения като алифатни и ароматни въглеводороди, хлороформ, бутанол и най – токсичния от всички формалдехид, е ограничено до абсолютен минимум, защото излагането на влиянието на ЛОС може да има негативни ефекти върху човешкото здраве, започвайки от дразнене на очите, лигавицата на носа и гърлото, кожата, до алергични реакции, увреждане на белия и черния дроб, бъбреците и нервната система.

Антибактериалните бои позволяват мокро почистване - отговарят на сътветен клас.

Антибактериалните бои са подходящи, както за професионална употреба, така и за „Направи си сам”.

Боите могат да се нанасят върху всякакви вътрешни повърхности – гипсови шпакловки, гипскартон, стари латексови бои, циментови шпакловки и т.н. Полагането може да става с четка, валяк или чрез безвъздушно пръскане.

SPEKTRA АНТИМИКРОБНА БОЯ от “Helios”

 

Антимикробна боя.

Висококачествена боя за декорация и защита на стени и тавани. SPEKTRA АНТИМИКРОБНА БОЯ се използва за повърхности, заразени с плесени или изложени на заразяване с плесени. Върху вече заразени повърхности се използва в комбинация със SPEKTRA SANITOL. Боята съдържа агент, който предотвратява развитието на плесени и мухъл, но е безвреден за хората.

 • Отлично антимикробно действие
 • Отлично блокиране на водоразтворими петна
 • Може да се мие
 • На базата на разтворители без ароматни вещества

Подходяща е за боядисване на всички видове минерални мазилки, плоскости от фиброцимент, бетон, гипскартон, тапети, изработени от стъклени влакна, хартия, релефни тапети и стари покрития в помещения, предразположени към развитие на плесени и водорасли (хранително – вкусовата промишленост и места: ресторанти, мандри, пивоварни, пекарни, столове и т.н.).

боя против мухъл за бяни и кухни

Аура от "Селт"

 

Акрилна боя за влажни помещения.

Аура представлява водоразредимо покритие за вътрешно боядисване в помещения с повишена влажност (бани, кухни, изби, навеси, производствени помещения и др.). Притежава отлична устойчивост на влага, плесени и мухъл. Аура е максимално устойчива на мокро триене и може да се почиства с миещи средства. Притежава отлична белота и светлоустойчивост. Съдържа висококачествена акрилатна дисперсия, пигменти, антибактериални и силиконови добавки, пълнители.

боя против мухъл за бяни и кухни

Biotex от “Atria”

 

Акрилна вододисперсионна боя, съдържаща специални нелетливи активни вещества с широк спектър на действие срещу образуването на плесени, гъбички и бактерии.

Биотекс е сертифицирана по НАССР за приложение в помещения на предприятия в хранително – вкусовата промишленост. Има и Здравна оценка за приложимост на НЦООЗ – МЗ „в болници, обществени кухни, предприятия от хранително – вкусовата промишленост, винзаводи и други”.

 • Отлична покривност
 • Висока белота на покритието и висока устойчивост на пожълтяване
 • Отлична устойчивост на боята срещу развитие на бактериални и гъбични зарази
 • Отлична устойчивост на миене и дезинфекциране по DIN 53778
 • Подходяща за стени в помещения с интензивен трафик и влажни помещения
 • Много добра устойчивост на атмосферни влияния
 • Нанася се лесно и отлично се разстила 
 • Предлага се в три модификации – мат, сатен и гланц
 • Предлага се в изключително широка гама от цветове – над 2000 по цветови таблици NCS и RAL и 150 цвята по цветова таблица Atria. 

Приложение: 

 • За ново боядисване или ремонт на вътрешни повърхности в помещения с висока влажност
боя против мухъл за бяни и кухни

Ремал против мухъл от “BARVY A LAKY TELURIA, s.r.o”
 

Интериорна боя, ефективна срещу растежа на гъбички, дрожди и бактерии.

Ремал против мухъл е ефективна срещу: Penicillium glaucum, Chaetomium globosum, Aspergilus niger, Alternaria tenuis, Aureobasidium pullutans, Scletophona pityophila. Боята има голяма паропропускливост. Съдържание на активната съставка: IPBC (ES 259-627-5) 3,3 г/кг продукт. Показва устойчивост на мокро триене – клас 5, класификация според EN 13300.

Подходящи основи са: мазилки, бетон, дърво, ПДЧ, боядисани вече повърхности и др.

боя против мухъл за бяни и кухни

SMALTOPLAST Kitchen & Bath от "Vechro"

 

Екологична висококачествена матова пластична боя с противогъбично действие, подходяща за кухни и бани.

Благодарение на своя състав, SMALTOPLAST Kitchen & Bath предпазва слоевете боя от развитие на плесен, особено в помещения с повишена влажност и пари, като бани и кухни. Има лек мирис и съчетава силна белота, изключителна покриваемост и ефективност. Боята се нанася по забележителен начин и с нея се работи лесно. Има висока устойчивост на алкали и отлична устойчивост на често миене (EN 13300/EN 11998, клас 1). SMALTOPLAST Kitchen & Bath съдържа минимално количество опасни вещества и летливи органични съединения (VOC).

боя против мухъл за бяни и кухни

SMALTOPLAST SILK от "Vechro"

 

Екологична хипоалергична пластична боя против мухъл.
Smaltoplast Silk е сертифицирана екологична пластична боя за вътрешна употреба, с велурен, матов завършек, подходяща за стени, тавани, гипскартон, мазилки, гипсови мазилки и пр. Без мирис, с минимално съдържание на летливи органични съединения. Трудно се замърсява и се почиства много лесно, осигурявайки по – чисти и здравословни помещения. Боята се характеризира с изключителна защита против гъбички.

Smaltoplast Silk е „умна“ боя, която адаптира своето действие, в зависимост от условията, които се създават в пространствата на определена сграда. Същата не позволява проникването, развитието и размножаването на микроорганизми (бактерии и гъбички) по стените, осигурявайки повече асептични повърхности. Тази боя минимизира вероятността от алергична реакция (хипоалергична) при хора, които живеят в сградата, особено чувствителните групи като: деца, възрастни и бременни. Smaltoplast Silk допринася за намаляване на алергените, които се дължат на бактерии, гъбички и метаболитните им продукти (например микотоксини), осигурявайки по – подходящи пространства за хора с проблеми като алергии и астма. Трудно се замърсява, много лесно се чисти и мие и стените изглеждат винаги като току що боядисани.

Smaltoplast Silk е идеална за боядисване на стени, когато се изискват повече асептични условия и здравословни пространства като: болници, здравни центрове, интензивни отделения, хирургии, родилни домове, сектори за новородени, клиники, микробиологични лаборатории, лекарски кабинети, училища, детски градини, старчески домове, детски занимални, хотели и други туристически центрове, пространства с честа посещаемост (обществени сгради, летища, ресторанти, кина, кафенета, работни пространства и пр.), пивоварни, заводи за брашно, пекарни, помещения за catering, кухни, складове за лекарства, складове, помещения за обработка на храни, спортни зали и други затворени спортни помещения, канали и филтри на климатични системи и рециклиране на въздух в офиси и пр.

боя против мухъл за бяни и кухни

Aura® Zero VOC Bath & Spa Matte Finish от "Benjamin Moore Paints"

 

Интериорна матова боя за бани и СПА - центрове.
Виcoĸoĸaчecтвeнa 100% aĸpилнa бoя, пpoизвeдeнa c Соlоr Lосk® тexнoлoгия, дългoтpaйнa, c oтличнa пoĸpивнocт, cъздaдeнa, зa дa oтблъcнe влaгaтa и дa зaпaзи cвeжecттa нa цвeтoвeтe в изĸлючитeлнo влaжни ycлoвия и пoмeщeния. Heнaдминaтa тpaйнocт – ycтoйчивocт нa пocтoяннoтo измивaнe, c изĸлючитeлнa лeĸoтa нa пpeмaxвaнe нa пeтнa и c дoбaвĸи пpoтив мyxъл и плeceн. 

 • Дoбpa aдxeзия
 • Бъpзo cъxнeнe, пoзвoлявaщo пoвтopнo нaнacянe oщe cъщия дeн
 • Дишaщo пoĸpитиe – ycтoйчивocт cpeщy нaбъбвaнe нa бoятa пpи нoвитe ĸoнcтpyĸции
 • Aĸpилнaтa фopмyлa e ycтoйчивa нa aлĸaлнocт
 • Ocигypявa глaдĸa пoвъpxнocт зa виcoĸoĸaчecтвeн финиш
 • Соlоr Lосk® тexнoлoгия за изключителен цвят
 • Боя и грунд – 2 в 1
боя против мухъл за бяни и кухни

Borolex/Боролекс от "Boro"

 

Антибактериална боя.

Вододисперсионна боя с бактерицидно действие, предназначена за боядисване на повърхности (стени и тавани) в болници, лекарски и стоматологични кабинети, помещения в хранително – вкусовата промишленост, в бита: бани, WC, мокри помещения, северни и западни стени, където има кондензна влага. Предназначена е за боядисване на помещения с новоизградени стени или стени с филм от стара боя, при които има условия за развитие на бактерии или при които се цели недопускане развитието на бактерии. Подходящи основи: циментови, вароциментови, варопясъчни мазилки, бетонови повърхности, гипсови мазилки и шпакловки, газобетон, стари латексни покрития, релефни и хартиени тапети.

 • Отлична белота и покривност
 • Висока устойчивост към стареене и пожълтяване на покритията
 • Висока износоустойчивост
 • Устойчива на светлина и атмосферни въздействия
 • Висока устойчивост на мокро триене - клас 2 съгласно БДС EN 13300
 • Позволява на стената да “диша”
 • Отлична адхезия към основата
 • Бързо съхнене
 • Добро поведение при нанасяне – добра разливност
 • Незначителни загуби при нанасянето
 • Добро поведение при надслояване, отлична междуслойна адхезия
боя против мухъл за бяни и кухни

 Jupol Amikol от “JUB”

 

Латексна боя създаващо миещо се антибактериално и антиплесенно покритие.

Амикол е полуматова латексова боя за вътрешно приложение, която придава ефективна и дълготрайна защита на боядисваните повръхности срещу бактерии и плесени. Подходяща е за боядисване на помещения, които имат специални изисквания за хигиена и здравословна среда. Приложима е най – вече в болнични заведения, лаборатории, операционни зали, детски градини, родилни домове и др. Боядисаните повърхности могат да се почистват с вода и с дезинфектанти.

боя против мухъл за бяни и кухни

Jupol Citro от "JUB"

 

Боя против мухъл и плесен.

JUPOL Citro е боя със специални биоцидни добавки, подходяща главно за боядисване на стени и тавани в помещения с висока влажност: кухни, бани и др., където има вероятност да се развият спори на плесен и мухъл. Боята има и превантивен ефект. Тя подтиска бързото заразяване на повърхностите със спорите на мухъла като забавя тяхното развитие. Може да се оцветява в пастелни тонове.

 • Интериорна боя с приятен лимонов мирис и ефективна добавка, която защитава от развитието на мухъл и плесен
 • Добра паропропускливост
 • Екстремно ниско съдържание на изпарения на органични субстанции
 • Лесна за приложение
 • Устойчива на сухо изтъркване
боя против мухъл за бяни и кухни

KITCHEN & BATH от “Vitex”

 

Емулсионна боя, подходяща за защита срещу мухъл и гъбички, в помещения с висока влажност и водни пари. Осигурява висока покривност, нисък разход и изключителна белота.

Емулсионна боя, подходяща за боядисване на вътрешни повърхности на помещения, които са подложени на въздействието на висока влажност и изпарения, като кухни, бани, тавани, мазета и други. Благодарение на своя специален състав, Kitchen & Bath предотвратява ефикасно развитието на мухъл и плесени върху филма на боята. Разнася се отлично, като образува гладка матова повърхност. Може да се нанася върху подходящо подготвени повърхности от всякакъв материал.

 • Защита от мухъл, плесени и др.
 • За помещения с висока влажност и изпарения.
боя против мухъл за бяни и кухни

Fungitex – W от “Caparol”

 

Специална латексова боя, съдържаща фунгицидни и бактерицидни вещества.

Fungitex – W се препоръчва за боядисване на влажни помещения, както във фабрики, кланици, мандри, болници, санитарни помещения, така и в жилища. Тя е с клас 1 за мокро триене и по тази причина е предназначена за повърхности, изискващи редовно почистване или обработватване с дезинфектанти. Fungitex – W е тествана в съответствие с директивите на Комитета за оценка на строителните материали по отношение на здравето (AgBB) и съвместимостта на продукта за вътрешни помещения.

Fungitex – W представлява дисперсия на базата на смоли от поливинилацетат, титаниев диоксид, цинков оксид, силикати, калциев карбонат, вода, добавки и консерванти. 

 • Разтворима във вода, без разтворител
 • Дифузионна способност
 • Много устойчива на миене и почистване - клас 1
 • Лесна за работа
 • Устойчива на дезинфектанти на водна основа
 • Отговаря на хигиенните норми за помещение за хранене
 • Със слаба миризма
боя против мухъл за бяни и кухни

Fungistop – W от “Caparol”

 
Боя за вътрешно приложение, без разтворител, с фунгицидни своства и клас 3 на мокро триене съгласно DIN 53 778

Fungistop – W е боя с високо качество, предназначена за помещения с висока влажност на въздуха като: кухни, перални, помещения под земята и др. Помещенията с висока влажност на въздуха се характеризират със завишен риск от появата на мухъл. FungiStop – W се прилага както като превантивна мярка против появата на мухъл, така и при ремонт след отстраняване на мухъла.

 • Без разтворител
 • Водоразредима
 • Със слаба миризма
 • Дифузионна способност
 • Фунгицидни свойства
 • Износване при мокро триене - Клас 3
боя против мухъл за бяни и кухни

COMBAT 777 от “San Marco”

 
Анти – мухъл боя с висока паропропускливост за интериорно приложение.

COMBAT 777 е интериорна боя, разработена да предпазва декоративните бои и мазилки в помещенията с висока влажност и конденз, които са предразположени към развитието на мухъл и плесени. Осигурява дълготраен саниращ ефект и подобрява жизнения конфорт. Материалът е лек за нанасяне с отлична покривност и паропропускливост.

За постигане на оптимални резултати използвайте цялостната система анти – мухъл COMBAT!

боя против мухъл за бяни и кухни

COMBAT 999 EW от “San Marco”

 
Супер бяла анти – мухъл боя с висока паропропускливост за интериорно приложение.

COMBAT 999 EW е интериорна боя, разработена да предпазва декоративните бои и мазилки в помещенията с висока влажност и конденз, които са предразположени към развитието на мухъл и плесени. С употребата ѝ се постига супер бял матов слой. Благодарение на дезинфекциращите си съставки, COMBAT 999 осигурява дълъг саниращ ефект и подобрява жизнения комфорт. Материалът е лек за нанасяне, с отлична покривност и паропропускливост.

За постигане на оптимални резултати използвайте цялостната система анти мухъл COMBAT!

боя против мухъл за бяни и кухни
боя против мухъл за бяни и кухни

Regal Antimuffa Traspirante от “Licata”

 

Боя на водна основа за вътрешно приложение, лесна за нанасяне, с висока дишаща способност, с дълготрайно фунгицидно действие, за предотвратяване на ефлоресценцията от плесени или водорасли.

Благодарение на отличната си дишаща способност, Regal Antimuffa Traspiranteе е особено подходяща за помещения с изключително висока влажност (кухни и бани). Освен това, чрез добавката на фунгицид в боята, се осигурява висока устойчивост срещу агресивното действие на плесените.

VIMAPLAST F от “Vimatec”
 
Боя против мухъл.

Vimaplast F е емулсионна боя против мухъл с отлични качества, на основата на поливинил ацетат. Съдържа също и калциев карбонат 10 – 20 µ, титанов диоксид, талк, алуминиев силикат, пълнители и добавки. Боята има висока устойчивост на гъбички и бактерии, особено на студени места с относително висока влажност и без вентилация.

боя против мухъл за бяни и кухни

weberlor Antischimmel от "Weber"

 

Специално разработена антибактериална интериорна боя за стени и тавани във влажни помещения като: бани, тоалетни, перилни помещения и др.

Благодарение на антибактериалните си съставки (фунгицидна добавка), weberlor Antischimmel противодейства на образуването на мухъл и плесен, следствие на постоянната влага.

 • Устойчиво на висока влажност покритие
 • Не позволява образуването на мухъл и плесен
 • Устойчива на мокро триене
 • Висока покривност
 • Подходящи основи: вътрешни повърхности от всякакъв вид.
 • Защита от микроорганизми
 • Ръчно или машинно полагане
 • Готова за употреба/еднокомпонентна 
антибактериална боя

PRIMO PROFESSIONAL ANTIMICROBIAL от “Thrakon”

 

Акрилна емулсионна боя, която предотвратява образуването на мухъл, плесен и бактерии в зони с високи хигиенни изисквания. PRIMO Professional Antimicrobial притежава много добра обработваемост и има отлична покриваемост като се полага върху всички обичайни минерални основи в строителството (гипскартон, вароциментови и гипсови мазилки, бетон, фини шпакловки и др.)

 • Продуктът е безвреден за потребителя и околната среда
 • Без мирис
 • Не съдържа амоняк
 • Отлична дишаща способност
 • Отлична устойчивост на слънчева светлина
 • Отлична покриваемост
 • Силна адхезия

PRIMO Professional Antimicrobial е изключително подходяща за вътрешно боядисване на стени и тавани в: 

 • Сухи помещения на болници, детски градини, лекарски и стоматологични кабинети 
 • Помещения в хранително-вкусовата промишленост 
 • Зони с висока концентрация на влага и пари като кухни, бани, мазета, перални помещения и др. 

ISOMAT BATH & KITCHEN от "Isomat"

 

Премиум клас антибактериална емулсионна боя за вътрешна употреба.

Благодарение на специалните си антибактериални съставки, ISOMAT BATH & KITCHEN предотвратява растежа на мухъл и бактерии, в зони с висока концентрация на влага и пари, като кухни, бани, тавани, мазета и т.н. Характеризира се с отлична покриваемост, плътност, обработваемост, бързо изсъхване и лесно полагане, както и изключителна устойчивост на стареене и често миене. Притежава силна адхезия към всички видове стари или нови основи (мазилки, бетон, тухли, дърво и т.н.). Не съдържа амоняк и е почти без мирис. Продуктът е сертифициран за антибактериални свойства, според ISO 22196:2011.

ISOMAT BATH & KITCHEN се използва за вътрешно приложение, специално във влажни зони, върху нови или стари повърхности от обикновени строителни материали, като бетон, мазилка, гипсокартон и т.н.

Устойчивост на мокро триене: CLASS I (EN ISO 11998: < 5 μm при 200 цикъла на отмиване)

боя против мухъл за бяни и кухни

Neolux antibacterial от "ML"

 

100% екологично чиста вододисперсионна боя, с отлично качество, за вътрешна и външна употреба.

Neolux antibacterial е на основата на PVA - VEOVA съполимери. Благодарение на антибактериалното си действие, тя е подходяща за употреба върху всякакви повърхности (гипс, бетон, цимент, хоросан, мазилка, гипсокартон след полагане на грунд), които имат мухъл или може да мухлясът. Няма мирис по време на боядисването, тъй като не съдържа летливи вещества.

Neolux antibacterial покрива повърхността много добре, придава отличен бял цвят и има изключителна устойчивост на често миене и на вредни атмосферни влияния. Лесно се нанася и прави повърхността гладка.

боя против мухъл за бяни и кухни