Иновациите в хидроизолациите

http://www.sga-hydrosystems.com/

Пълна гаранция от 5 до 15 години. Експлоатация над 25 години.

http://www.sga-hydrosystems.com/

SGA  Hydro Systems

изолация на покриви
хидроизолация на басейни
Стара Загора
Стара Загора
хидроизолация на покриви
Стара Загора
Стара Загора
хидроизолация на покриви
Stara Zagora
Стара Загора
ТПО за покрив
ПВЦ изолация
EPDM гума
pvc membrana
 • Your image title

 • Your image title

 • Your image title

Стара Загора
ПВЦ основи на къща


EPDM (Етилен - Пропилен - Диен Мономер)


EPDM (Етилен - Пропилен - Диен Мономер) мембраната е водоплътен, изключително устойчив на UV лъчение, озон и преждевременно стареене продукт. Този вид мембрана издържа на много високи и много ниски температури, като остава невероятно еластична. Резистентна е към кисели дъждове и е трудна за пробиване. Паропропусклива. EPDM мембраната представлява еднопластова, синтетична покривна мембрана направена от етилен - пропилен - диен мономер, смесен със сажди, масла и подобрители. Чрез своята специална химическа структура ЕПДМ наподобява естествен каучук. Изработва се на големи платна, което дава възможност за по - малко снаждания, след което се вулканизира и се полага свободно над разделителен лист от геотекстил. Дебелината варира от 1,15 мм до 1,5 мм. Може да се монтира и при екстремно ниски температури от - 23 С до +35 С. Монтираната мембрана може да се удължи с до 300 %, като така следва естественото движение на сградата. Този вид мембрани не изискват почти никаква поддръжка. Тъй като ЕПДМ мембраната е оптимално приспособима към определени почвени условия, екологично неутрална и съвместима с риби и растения, тя е много подходяща за направата на градински езера (декоративни)

 

Термополиолефиновата (ТПО) мембрана


ТПО мембраните са синтетични мембрани от модифициран полиолефин. Получават се чрез коекструкция, като е добавена полиестерна мрежа. Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения. Сертифицирани са за контакт с питейна вода, не замърсяват почвата и водите. Термополиолефиновата (ТПО) мембрана съчетава устойчивостта на атмосферни въздействия на Етилен - Пропиленовия каучук и поддаващия се на заваряване Полипропилен. 
ТПО мембраните могат да бъдат използвани десетилетия наред с незначителна поддръжка. Гаранцията от производителя е 25 години, а експлоатацията много повече. ТПО покривните мембрани са устойчиви и на корени и на гризачи, което ги прави и идеален материал за хидроизолация при "Зелени покриви".

 

FPO мембрани - предимства


FPO мембраната е синтетична, хидроизолационна мембрана. Най - характерното за този материал е неговата термопластичност, която позволява термичното му заваряване и оформяне. Полага се лесно и е идеален материал, както за ново строителство, така и за ремонтиране на съществуващи сгради.

За да отговори на нуждите и потребностите на различни клиенти, FPO мембраната се предлага с различна дебелина (1,2 мм, 1,6 мм, 1,8 мм и 2,0 мм), със стъклена нишка разположена в средата, с полиестерна подложка или без подложка.

Изключителната гъвкавост на този материал е едно от основните му преимущества. Той е много адаптивен, поради което се монтира лесно. Пригоден е за разнообразни климатични условия. FPO мембраните имат доказана устойчивост срещу летящи искри и лъчиста топлина. Те са устойчиви и на УВ лъчение, гардушки, корени. 

Приложение; FPO мембраните могат да се използват много успешно при всички видове плоски покриви, в това число леки покривни конструкции и покриви с ограничен пешеходен трафик. Това включва промишлен сгради, търговски центрове, спортни зали, административни и офисни сгради, апартаменти, хотели и училища. Подходящи са за хидроизолационен материал за покриви - градини, върху къщи, гаражи и други. 

PVC, EPDM, TPO и FPO мембрани

 

PVC (поливинилхлорид) хидроизолационните мембрани притежават много добри механични свойства, висока температурна и ветрова устойчивост, UV - защита и живот между 35 и 70 години. Технологията на производство е базирана на ко - екструкция, като PVC хидроизолациионните мембрани могат да бъдат хомогенни, усилени с армировка от PP мрежа или стабилизирани със стъклен воал. Възможно е комбинирането им с геотекстил, който ги прави подходящи за полагане чрез пълно залепване, или използването им като изолация върху химически несъвместими материали.

Синтетичните PVC  хидроизолационни мембрани намират широко приложение в хидроизолацията на покриви, хидроизолацията на подземни структури, като фундаменти и тунели, хидроизолацията на язовирни стени, резервоари и канали, както и при хидроизолацията на плувни басейни.

 

PVC мембраните биват мономерни и полимерни. Произвеждат се с дебелина от 1,2 мм до 2 мм и се предлагат с голяма цветова гама. PVC мембраните се разделят най - общо на такива за:

 

 • Хидроизолация за плувни басейни, хидроизолация на язовирни стени, резервоари и канали
 • Хидроизолация за основите на сгради и тунели
 • Хидроизолация на нови и ремонт на стари покриви

 

ПВЦ мембраните за хидроизолация на нови или ремонт на стари покриви са трислойни полимерни мембрани на основата на висококачествен пластифициран поливинилхлорид (ПВХ) и вградена армираща полиестерна мрежа. Първият (лицев) слой е произведен от висококачествена PVC смес, осигуряваща отлична UV - защита и противохлъзгащ ефект. Специалните добавки правят материала издражлив на високи и ниски температури и самозагасващ при пожар. Средният слой е от специална полиестерна мрежа, която гарантира на мембраната високи якостни качетсва и стабилност на размерите. Долният слой е изработен от ПВЦ смес и има сив цвят

 

Характеристики - предимства:

 

 • Водонепропускливост
 • Отлична устойчивост на въздействията на околанат среда (УВ лъчи, агресивни течности)
 • Висока устойчивост на механични въздействия (раздиране, пробиване и дори на градушка)
 • Високи якостни показатели и еластичност
 • Стабилност на размерите при ниски и високи темепратури
 • Много добра пластичнос при отрицателни температури
 • Устойчивост на въздействието на микроорганизми
 • Висока паропропускливост
 • Дълъг срок на експоатация 
 • Възможност за рециклиране

 

Предимства на хидроизолационните мембрани пред битумните рулонни мембрани:

 

 1. ПВЦ мембраните имат по - голяма издръжливост на пробиване и скъсване
 2. При ПВЦ мембраните шевът е най - силното място, защото там има дюбели и двойна мрежа. При рулонните (битумни) мембрани шевът е най - слабото място, защото температурата на газовия пламък не се разпределя равномерно и няма еднакво топене на битума и най - често покривът протича точно от шева на битумната мембрана
 3. ПВЦ мембраните имат висока УВ устойчивост. Те отразяват слънчевите лъчи и под тях винаги е прохладно. При рулонните (битумни) мембрани роля на УВ защита играе посипката, която пада след 3 - 4 години и битума започва много бързо да старее, леките фракции се изпаряват и той се напуква
 4. ПВЦ мембраните са паропропускливи (покривът от ПВЦ мембрана диша), докато битумните мембрани не са паропропуксливи и при попадане дори и на малко количество вода под мембраната се образуват балони, които в последствие се пукат и наручават целостта на битумната мембрана
 5. ПВЦ мембраните запазват своята еластично при по - големи температурни амплитуди (- 50 + 80), докато рулонните мембрани бързо губят елсатичността си при по - ниски темепратури (0 +80)
 6. Относно пожарната безопаснот, ПВЦ мембраните не разпространяват огъня (самозагасват), докато битумните мембрани саспространяват огъня, горят и несамозагасват
 7. ПВЦ мембраните могат да се монтират целогодишно при температура от - 25 С. Те не се "страхуват" от сняг, защото снега просто се замита и мембраната се полага (паропропусклива е). Битумната мембрана и капризна на температурни промени. Тя може да се полага само при положителни темепратури от над + 5 С иначе се напуква. В същото време температурата при монтаж не трябва да надвишава + 25 С, защото мембраната протича. Не се полага при дъжд и сняг, защото не пропуска пара
 8. При ПВЦ мембраните много лесно се открива къде има нужда от текущ ремонт и на мястото се поставя лепенка. При битумните, рулонни мембрани е много сложно да се открие откъде тече и затова се налага да се ремонтират цели участъци. За да се спре протичането е задължетелно да се махне стария покривен слой и мястото да се остави да изсъхне.
 9. Много съществена разлика е това, че при ПВЦ мембраните производителят дава 10 години гаранция, а самият срок на експлоатация е над 50 години, докато при битумните мембрани производителят не дава гаранция, а екплоатационният срок не надвишава 7 години.

 

ПВЦ мембраните за хидроизолация на плувни басейни, язовирни стени, водни резервоари и канали обикновенно са трислойни полимерни мембрани на основата на висококачествен пластифициран поливинилхлорид (ПВХ) и вградена армираща полиестерна мрежа. Първият (лицев) слой е произведен от висококачествена PVC смес, осигуряваща отлична UV - защита. Специалните добавки правят материала издражлив на високи и ниски температури. Средният слой е от специална полиестерна мрежа, която гарантира на мембраната високи якостни качетсва и стабилност на размерите. Долният слой е изработен от ПВЦ смес.

 

Характеристики - предимства:

 

 • Водонепропускливост
 • Отлична устойчивост на въздействията на околанат среда (УВ лъчи, агресивни течности)
 • Висока устойчивост на механични въздействия (раздиране, пробиване и градушка)
 • Високи якостни показатели и еластичност
 • Стабилност на размерите при ниски и високи темепратури
 • Много добра пластичнос при отрицателни температури
 • Устойчивост на въздействието на микроорганизми
 • Слабо мигриращ пластификатор
 • Устойчивост на химикали прилагани за дезинфекция на водата
 • Дълъг срок на експоатация
 • Възможност за рециклиране

 

ПВЦ мембраните за хидроизолация на основите на сгради и тунели са еднослойни, неармирани полимернимембрани на основата на висококачествен пластифициран поливинилхлорид (ПВХ). Използват се при хидроизолация от подпочвени води при полагане основите на сгради, тунели и други подземни съоръжения. Възпрепятстват преминаването на вода под хидростатично налягане от почвата към вътрешността на сградата

 

Характеристики - предимства:

 

 • Водонепропускливост
 • Отлична устойчивост на агресивни вещества естествено съдържащи се в почвата и подземните води
 • Високи якостни показатели и еластичност
 • Стабилност на размерите при ниски и високи темепратури
 • Много добра пластичнос при отрицателни температури
 • Устойчивост на въздействието на микроорганизми и проникване на корени
 • Дълъг срок на експоатация
 • Възможност за рециклиране